• Nem Talált Eredményt

A „Feltétlenül szükséges” vezetői és beosztotti kompetenciák

3. RÉSZ: EMPIRIKUS ELEMZÉS

3.2. L OGISZTIKAI FUNKCIONÁLIS TERÜLETEK , HIERARCHIKUS SZINTEK , FELADAT - TEVÉKENYSÉG ,

3.2.3. A logisztikai munkaterületek vezetőkkel és beosztottakkal szembeni kompetencia

3.2.3.1 A „Feltétlenül szükséges” vezetői és beosztotti kompetenciák

Az alábbi táblázatban található a kérdőíves adatbázis teljes kompetencia listája, amely megegyezik a „feltétlenül szükséges” kompetenciák felsorolásával. (A „feltétlenül szüksé-ges” kompetencia lista minden elemét tartalmazza a teljes kompetencia felsorolásnak, a vezetők és a beosztottak esetében is, sajátos sorrendben.)

Elemzéseink során a következő logikát követtük: felállítottuk mind a vezetőkre, mind a beosztottakra vonatkozóan, a %-os megoszlást figyelembe véve a „feltétlenül szükséges”

kompetenciák csökkenő sorrendjét. (A későbbiek során, ugyanezt a logikát követtük, a „jó, ha van” és a „nem szükséges” kompetenciák vizsgálatánál is.) Ezt követően, a beosztottak kompetencia sorrendjét alapul véve, rangsor számokat adtunk a kompetenciáknak (a beosz-tottak esetében ez a %-os megoszlás csökkenő sorrendjét követi emelkedő rangsorszámok-kal, hiszen a legnagyobb %-os megoszlással rendelkező kompetencia foglalja el az első he-lyet, mint legfontosabb kompetencia, vagyis az kapja az 1-es rangszámot.) Majd a beosz-tottak kompetenciáit alapul véve, megvizsgáltuk, hogy a vezetőknél, hányadik helyet fog-lalják el, az alapul vett és vizsgált beosztotti kompetenciák. (pl. a beosztottaknál 2. helyen szereplő „teherbírás” a vezetők esetében a 22. helyen szerepel) Majd képeztük a rangsorok különbségeit - az előző példánál maradva 2-22= -20. Ezen logika mentén haladva megálla-píthatjuk, hogy a „-„-os rangsorkülönbség a vizsgált kompetencia inkább beosztottak iránti elvárását jelentik (B-), míg a „+”-os eredmény, inkább a vezetők iránti kompetencia elvá-rást definiálják (V+). Ezt követően képeztük „az előfordulási arányok különbségét” oly módon, hogy a beosztotti kompetencia %-os megoszlási értékéből kivontuk az ugyanazon kompetenciára vonatkozó vezetők esetében kapott %-os megoszlás értékét,- továbbra is a

„teherbírás” példájánál maradva: 64,6%-47,5%= 17,1%. Az előfordulási arányok különb-sége oszlopban „V” és „B” betűk is szerepelnek a különbkülönb-ségek előtt olyan tartalommal, hogy amennyiben az eltérés inkább a beosztottakra jellemző a kompetencia, akkor „B” tűt használtunk, amennyiben inkább a vezetőkre jellemző a kompetencia akkor ezt „V” be-tűvel jeleztük.

A kérdőíves adatbázis alapján a LOGISZTIKAI munkaterület KOMPETENCIA elvárása

„Feltétlenül szükséges” kérdőíves kategória alapján Vezetők iránti „feltétlenül

Kompetenciák rangsor összehasonlítása a beosztottak kom-petencia igényéhez viszonyítva

15

17 jó kapcsolatteremtő készség

3.18. táblázat: A vezetők és a beosztottak esetében is a megbízhatóság a legfontosabb kompetencia a „feltétlenül szükséges” kérdőíves kategóriában.

Kiszámítottuk a rangkorreláció értékét a „feltétlenül szükséges” kompetencia elvárások esetében ami 0,5376 . Ez egy pozitív összefüggést jelez a vizsgált minta vezetők és beosz-tottaktól elvárt kompetenciái között, vagyis a beoszbeosz-tottaktól és a vezetőktől elvárt „feltétle-nül szükséges” kompetenciák azonos irányú változását jelzi.

Az összefüggés valószínűségének jobb meghatározásához szignifikancia-vizsgálat szüksé-ges, amely segítségével meghatározhatjuk, hogy a változók közötti kapcsolat egy meghatá-rozott valószínűséggel általánosítható-e, vagy a véletlen műve. (Falusi - Ollé, 2000). Mivel az általunk kiszámított érték nagyobb a Spearman-féle rangkorrelációs együttható vizsgá-landó értékénél, kijelenthetjük, hogy a kapcsolat nem véletlenszerű, következésképpen ösz-szefüggést mutathatunk ki a vezetőktől elvárt feltétlenül szükséges kompetencia elvárás és a beosztottaktól elvárt feltétlenül szükséges kompetencia elvárás között. A valószínűségi szint a 99%-nál is nagyobb.

Ahol

n: mintaszám

d: rangszámok közötti különbség, differencia (rangsor különbség) 6: konstans érték

A képletet Falusi - Ollé (2000) alapján alkalmaztuk.

A kérdőíves adatbázis "feltétlenül szükséges" logisztikai vezetői és beosztotti kompetencia igényének összevetése

-40 -20 0 20 40 60 80 100

megbízhatóság teherbírás becsületesg kitartás precizis alaposság lelkiismeretesség kultúlt energikusság eltelezettség motiváltság eredményorienlt setőszg önállóg lojalitás rugalmasg probmamegol következetesség relmesség nyitottság harozottság tapasztaltság tolerancia önbizalom kommuniciós kapcsolatteremtő fejlős iránti rugalmas kezdeményező kreativitás informácgyűjtés moti képesg kölcsönhas befolsolás szervező készg előadóiszg koncepcterves

A logisztika munkaterületének kompetenciái kérdőíves adatbázis alapján

sorrend

-40,0%

-20,0%

0,0%

20,0%

40,0%

60,0%

80,0%

100,0%

Beosztottak kompetencia sorrendje

A beosztottak kompetenciáit alapul véve a vezetői kompetencia sorrend Rangsor különbség

Előfordulási arányok különbsége

3.22. ábra: A kultúrált megjelenés a vezetők „feltétlenül szükséges” kérdőíves adatbázison alapuló listája alapján fontosabb, mint a beosztottak esetében.

A 3.18. táblázatban bemutatásra kerültek a „feltétlenül szükséges” vezetői és beosztotti kompetenciák a válaszadók válaszai alapján fontosságuk csökkenő sorrendjében.

Kutatásunk során a kérdőíves adatbázis során a vezetők iránt 39 „feltétlenül szükséges”

kompetencia fogalmazódik meg, amelyek közül 37 kompetenciát a megkérdezettek több mint 20 %-a jelölt meg. A megkérdezettek több mint 70 %-nál a megbízhatóság (75,7 %)

n 6- Σ di2

i=1 __________

rs = 1 -

n3 - n

= 1 - 6*4568 =1- 27408___ = 0,5376 393-39 59319-39

és a becsületesség (73,4 %) kompetenciák jelentek meg, mint legfontosabb vezetői kompe-tenciák.102

A beosztottak iránti „feltétlenül szükséges” kompetencia elvárásként szintén 39 kompe-tencia került megjelölésre. A beosztottak esetében 25 kompetenciát jelölt meg a válaszadók több mint 20%-a, míg nem található olyan beosztotti kompetencia, amely a válaszadók több mint 70%-nál jellemezné a beosztottak iránti „feltétlenül szükséges” kompetenciákat.

Megvizsgáltuk, hogy a kérdőíves adatbázis alapján a beosztottak iránti „feltétlenül szüksé-ges” kompetencia elvárások közül a megkérdezettek több mint 60%-a mely kompetenciá-kat jelölte meg. Ezek a: megbízhatóság (65,2%), teherbírás (64,6%) és a becsületesség (60,6%) elvárások.

Elkészítettük a kérdőíves adatbázis alapján a vezetők és beosztottak kompetencia rangsor összehasonlítását. Munkánk során a beosztottak „feltétlenül szükséges” kompetencia elvá-rásainak %-os megoszlását vettük alapul. Ezeket a kompetenciákat és kompetencia sorren-det alapul véve, összehasonlítottuk a vezetők azonos kompetenciáit sorrendjüket vizsgálva.

Ezt követően az alapul vett beosztotti kompetencia sorrendet és az ahhoz mérten felvett azonos kompetenciákra vonatkozó vezetői kompetencia rangsorokat egymásból kivonva meghatároztuk a vezetők és beosztottak azonos kompetenciáinak a rangsor különbségét (rangsor távolságát). Az eljárást a következő példával illusztráljuk: a teherbírás a beosztot-taknál a 2 helyet (rangsort) foglalja el, míg a vezetőknél a 22. helyen található, tehát a 2.

beosztotti rangsorból kivonjuk a 22. vezetői rangsort, amely -20. A „-„ előjel jelzi, hogy az iménti módon képzett rangsor különbség alapján a teherbírás kompetencia, inkább a beosztottakra jellemző (inkább tőlük elvárt), mint a vezetőktől. Hasonló módon képezhető az előfordulási arányok különbsége is. Vagyis a teherbírás kompetencia a beosztottaknál megjelenő %-os igényéből - 64,6% - kivonjuk a vezetőknél megjelenő %-os igényt - 47,5% - , amely különbség 17,1% jelenti Az előfordulási arányok különbségét. A táblázat-ban szereplő B17,1% esetében a „B” a beosztottakra utal, a „V” a vezetőkre, tehát jelen példánál a beosztottaknál jelenik meg nagyobb %-os igény a teherbírás kompetenciával szemben, amelyet a rangszám különbség is megerősít.

A rangsor különbség alapján jól definiálható volt, hogy mely kompetenciák jellemzők in-kább a beosztottakra és mely kompetenciák jellemzők inin-kább a vezetőkre. A rangsor kü-lönbség eredményén alapuló inkább vezetői - inkább beosztotti kompetencia listák ered-ményét teljesebbé, árnyaltabbá tette a rangsor különbségekhez tartozó rangsor különbség

%-os különbsége. Ennek segítségével együtt vizsgálva a különböző kompetenciák veze-tőknél és beosztottaknál lévő rangsorát, valamint az azokhoz tartozó jelölések Az előfordu-lási arányok különbségét, megállapítható, hogy mely kompetenciák egyértelműbben a „fel-tétlenül szükséges” beosztotti, illetve vezetői kompetencia.

Ezt a vizsgálatot a „jó, ha van” és a „nem szükséges” kompetenciák, valamint az ismeret-tudás, az előzőekben felsorolt valamennyi kategóriájára elvégeztük, és megállapításokat fogalmaztunk meg.

102 A „feltétlenül szükséges” kompetenciák egyik „egyéb” kategóriájában a megbízhatóság kompetencia szerepel, mind a vezetők, mind a beosztottak esetében, amely kompetencia az eredeti kérdőíves kompetencialistában is felsorolásra került.

Ám a kérdőív kitöltői, - vélhetően - hangsúlyozva ennek a kompetenciának számukra nagy jelentőságét, az egyéb kate-góriában is feltüntették. Az eredmények árnyaltabb bemutatását szeretnénk ezen „duplikáción” keresztül is közvetíteni.

A második „egyéb” címszó alatt a vezetők esetében a megkérdezettek 2,8%-a az igazságosság elvárását jelenítette meg, más kompetencia felsorolását a vezetők esetében a „feltétlenül szükséges” kompetencia kategóriában nem tartottak fon-tosnak közölni. A beosztottak esetében a második „egyéb” címszó lehetőségével nem éltek a kitöltők, tehát a listán kívüli egyéb kompetenciát nem tartottak fontosnak a „feltétlenül szükséges” beosztotti kompetenciákat vizsgálva megjeleníteni.

Ez a megállapítás engedhetne következtetni arra, hogy a kérdőív kompetencialistája, valamennyi vezetői és beosztotti

„feltétlenül szükséges” kompetenciát tartalmazza, ám a munkaköri leírások dokumentumelemzésének kompetencialistá-jával való összehasonlítása más aspektusba helyezi ezt a feltételezésünket.

A rangsor különbség alapján a „feltétlenül szükséges” kompetenciák esetében a vezetőknél 20 kompetenciát azonosítottunk, amelyek közül az előfordulási arányok különbségeinek értékét alapul véve megállapítható, hogy valamennyi inkább vezető, mint beosztotti kom-petencia. A inkább a vezetőkre jellemző rangsor különbség alapján definiált első 5 kompe-tencia a szervező készség (a beosztottak azonos kompetenciáit alapul véve a rangsorkü-lönbség (továbbiakban: rk.): 28), kommunikációs készség (rk.: 19), határozottság (rk.: 17), rugalmas gondolkodás (rk.: 16), és motiváló képesség (rk.: 14).

A kérdőíves adatbázis alapján a VEZETŐI LOGISZTIKAI munkaterület KOMPETENCIA elvárása a beosztottakhoz viszonyított RANGSOR KÜLÖNBSÉG meghatározás szerint

„Feltétlenül szükséges” kérdőíves kategória alapján

Vezetők iránti „feltétlenül szükséges” kompetencia elvárások A vezetői kompetenciák rangsor összehasonlítása a beosztottak kompetencia igényeit alapul véve Sor

szá

m Inkább vezetői „feltétlenül szükséges”

kompetenciák

%-os megoszlás A vezetők kompetenciáinak rang-sor különbsége a beosztottak azo-nos kompetenciájához képest

Az előfordu-lási arányok különbsége

1 szervező készség 64,2 % 28 V58%

2 kommunikációs készség 65,9 % 19 V45,9%

3 határozottság 67,1 % 17 V44,4%

4 rugalmas gondolkodás 54,7 % 16 V39,3%

5 motiváló képesség 50,3 % 14 V41,1%

6 önállóság 66,5 % 9 V39,2%

7 problémamegoldó készség 63,1 % 9 V38,5%

8 jó kapcsolatteremtő készség 52 % 9 V35,1%

9 kreativitás 49,7 % 9 V35,9%

10 tapasztaltság 53,2 % 7 V32%

11 kezdeményező hozzáállás 45,8 % 6 V32%

12 kultúrált megjelenés 69,9 % 5 V33,5%

13 előadói készség 38 % 5 V33,4%

14 eredményorientáltság 59,8 % 2 V29%

15 következetesség 52 % 2 V27,8%

16 koncepciótervezés 31,3 % 2 V26,7%

17 becsületesség 73,4 % 1 V12.8%

18 fejlődés iránti elkötelezettség 45,3 % 1 V29,9%

19 megbízhatóság 75,7 % 0 V10,5%

20 egyéb (megbízhatóság-44) 4 % 0 V0,9%

3.19. táblázat: A kultúrált megjelenés és az előadói készség is az 5. rangsort foglalja el az inkább vezető, mint beosztotti kompetenciák sorrendjében.

A becsületesség és a fejlődés iránti elkötelezettség kompetenciáknál egy rangsor különbség állapítható meg a vezetők és beosztottak között a vezetők iránti elvárást gazdagítva, és az előfordulási arányok különbsége alapján is inkább a „feltétlenül szükséges” vezetői, mint beosztotti kompetencia.

A vezetők felé a „feltétlenül szükséges” kompetencia keményebben definiálódik. (A be-osztottaknál az előfordulási arányok különbsége vizsgálati adatainak alapján 2 kompeten-cia (teherbírás, kitartás) jellemzi inkább a beosztottakat, mint a vezetőket, míg a többi 37 kompetencia inkább a vezetőkre jellemző a „feltétlenül szükséges” kompetenciák csoport-jában.

A kérdőíves adatbázis alapján a BEOSZTOTTAK LOGISZTIKAI munkaterületének KOMPETENCIA elvárása a vezetőkhöz viszonyí-tott RANGSOR KÜLÖNBSÉG meghatározás szerint

„Feltétlenül szükséges” kérdőíves kategória alapján

Beosztottak iránti „feltétlenül szükséges” kompetencia elvárások A beosztottak kompetenciák rangsor összeha-sonlítása a vezetők kompetencia igényeit ala-pul véve

Sor szá m

Inkább beosztotti „feltétlenül szükséges”

kompetenciák

%-os megoszlás A beosztottak rangsor kü-lönbsége

3.20. táblázat: Az inkább beosztotti kompetenciák között az „egyéb” címszó is feltüntetésre került, ám a válaszadók, kompetenciaigényüket, konkrétan nem határozták meg.

A beosztottakra leginkább jellemző rangsor különbség alapján definiált első 5 kompetencia a segítőkészség (rk.: 21), teherbírás (rk.: 20), energikusság (rk.: 19), kitartás (rk.: 16), és lojalitás (rk.: 14).

A beosztottak rangsor különbség szerinti „feltétlenül szükséges” kompetencia listájához kapcsolódva, megvizsgáltuk az adott beosztotti rangsorú kompetenciákhoz tartozó előfor-dulási arányok különbségeket is a vezetők és beosztottak ugyanazon kompetenciára vizsgá-lódva, ezt követően jutottunk az alábbi megállapításra.

Amíg a rangsor különbség alapján 21 „feltétlenül szükséges” kompetencia fogalmazódik meg a beosztottakkal szemben, addig a %-os eltérések vizsgálatai alapján egyértelműen két kompetencia (teherbírás, kitartás) igény jellemzi a beosztottakat a logisztika területén.

Érdekes eredményt kapunk, akkor is, ha megvizsgáljuk, hogy a rangsor különbség alapján hány kompetencia jellemzi inkább a logisztika területén munkát vállaló beosztottakat, vagy vezetőket, illetve megvizsgáljuk azt, hogy az előfordulási arányok különbsége alapján, hány kompetencia jellemezi a beosztottakat, vagy a vezetőket. Összehasonlíthatjuk, hogy mennyiben egyezik meg a rangsor különbség által meghatározott beosztotti, vagy vezetői kompetencia az előfordulási arányok különbsége alapján determinált beosztotti, vagy veze-tői kategóriával.

A logisztikai munkaterületek „jó, ha van” kompetencia kategóriájában a kérdőíves felmé-rés során, mind a vezetőknél, mind a beosztottaknál 39 kompetencia került megjelölésre. A

„jó, ha van” vezetői kompetenciák esetében a válaszadók legnagyobb mértékben (48 %), a segítőkészséget jelölték be, míg a „jó, ha van” beosztotti kompetencia listában a tapasztalt-ság (53%) fordult elő legnagyobb mértékben.