• Nem Talált Eredményt

A korhatár-besorolási rendszer. A Médiatanács klasszifi kációs ajánlása

In document GYERMEKVÉDELEM A MÉDIAJOGBAN (Pldal 188-193)

IV. A kiskorúak védelme Magyarországon

4. A kiskorúak védelme a médiatörvényben

4.1. A korhatár-besorolási rendszer. A Médiatanács klasszifi kációs ajánlása

kü-lönbséget téve a lineáris és a lekérhető médiaszolgáltatások között, amely alapvetően az irány-elv, valamint a korábbi médiatörvény előírásait követi:

„9. § (1) A lineáris médiaszolgáltatást nyújtó médiaszolgáltató – a hírműsorszám, a politikai tájé-koztató műsorszám, a sportműsorszám, a műsorelőzetes, valamint a reklám, a politikai reklám, a televíziós vásárlás, a társadalmi célú reklám és a közérdekű közlemény kivételével – valamennyi, ál-tala közzétenni kívánt műsorszámot a közzétételt megelőzően a (2)–(7) bekezdés szerinti kategóriák valamelyikébe sorolja.”

A médiatartalom minősítését maguknak a lineáris médiaszolgáltatóknak kell elvégezniük, ám ha egy médiaszolgáltató nem biztos egy adott műsorszám megítélésében, a törvény arra is lehetőséget biztosít, hogy kérelmére a műsorszám kategóriába sorolásáról – igazgatási szol-gáltatási díj megfi zetése ellenében,672 a műsorszám átadásától számított 15 napon belül – a Médiatanács döntsön [Mttv. 9. § (9) bek.]. Ez esetben a Médiatanács maga végzi el a műsor-szám elemzését és klasszifi kációját, amelynek eredményéről a szolgáltatót hatósági határozat formájában értesíti. Nem minősül ugyanakkor az (1)–(7) bekezdés megsértésének, ha a mé-diaszolgáltató a műsorszámot rosszul ugyan, de magasabb kategóriába sorolja, mint ahogyan az egyébként szükséges lenne [Mttv. 9. § (10) bek.].

Hasonlóan az Rttv. 5/F. §-ához, az Mttv. is felhatalmazást ad arra, hogy a Médiatanács a jogalkalmazási gyakorlat elősegítésére a minősítésnél irányadó részletes szempontokra, az egyes műsorszámok közzététele előtt és közben alkalmazható jelzésekre, illetve a minősítés

672 A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egyes eljárásainak igazgatási szolgáltatási díjairól és a díjfi zetés módjáról szóló 5/2011. (X. 6.) NMHH rendelet 17. § (1) bekezdése értelmében az igazgatási szolgáltatási díj összege 20 ezer forint. A 18. § (1) bekezdése alapján a közszolgálati médiaszolgáltatók a díj megfi zetése alól mentességet kapnak.

közlésének módjára vonatkozó fő elvi szempontjait ajánlásban tegye közzé [Mttv. 9. § (8) bek.]. Ez az ún. klasszifi kációs ajánlás,673 amit a Médiatanács az 1037/2011. (VII. 19.) számú határozatában fogadott el és tett közzé, amely nem bír kötelező erővel, de alkalmazása előse-gítheti a médiaszolgáltatókat a törvényi előírások betartásában. Az ajánlás részben az ORTT 2002-es határozatára is támaszkodik, de számos helyen jóval részletesebb, és a hatóság ko-rábbi, valamint a bíróságok joggyakorlatát is beépíti. Az ajánlás bevezetőjében hangsúlyozza, hogy a műsorszámok besorolásának célja, hogy a gyermek és az ifj úság védelmet élvezzen olyan műsorokkal szemben, amelyek „az önmagáért felelős és a társadalmi együttélésre alkal-mas személyiség kialakulását” veszélyeztethetik. E körbe sorolhatók „mindazon programok, amelyek olyan magatartásmintákat, világnézeteket vagy értékrendet támogatnak, amelyek a társadalmilag elfogadott normákkal, így különösen az alkotmányos alapértékekkel szemben állnak”. A besorolás során az egyes műsorszámok megítélése elsősorban azzal függ össze, hogy tartalmaznak-e a kiskorúak fi zikai, lelki vagy erkölcsi fejlődésének szempontjából ár-talmas hatásokat. Ilyenkor az ún. „témakifejtés tesztjét” kell alkalmazni: azt kell vizsgálni, hogy a műsorszámban megjelenik-e valamilyen ártalom, és az milyen súllyal és módon kerül bemutatásra, illetve ábrázolásra. Így például a megítélés attól is függhet, hogy a műsor vonzó vagy elítélendő példaként mutatja-e be a kritikus tartalmat. A kiskorúak védelme ugyanak-kor nem jelenti bizonyos témák tabusítását, hanem arra kell törekedni, hogy a médiatartalom témája és bemutatási módja igazodjon az életkor fejlettségéhez. A műsorszámok kategorizálá-sa, minősítése összességében a gyermekek és a fi atalkorúak védelmére okot adó jelenetek szá-mától, terjedelmétől, minőségétől, szövegezésétől, képi megjelenítésétől, zenei aláfestésétől, tartalmi mondanivalójától, magyarázattal vagy magyarázat nélkül történő megértésüktől, vagyis a kiskorúakra gyakorolt összhatásától függ.674

Az ajánlás hozzáteszi, hogy a Nemzeti Filmiroda klasszifi kációja vagy más nemzetközi besorolás orientálhatja ugyan a médiaszolgáltatókat, de nem mentesítheti az Mttv. szerinti esetleges jogsérelem megállapítása alól, mivel a televíziós műfaj egészen más jellegű mind a hatás, mind a nézettség szempontjából. Egy produkció „művészi” értéke ugyancsak nem változtathat annak esetleges kiskorúakat „veszélyeztető” jellegén, mert alkalmanként éppen ez az, ami értelmezhetetlenné teszi a kiskorúak számára a látottakat. Az ajánlás szerint a kis-korúak fokozott védelme érdekében a korhatár-besorolásnál a tartalomszolgáltatóknak min-dig megszorítóan és nem megengedően kell eljárniuk,675 a káros hatások megítélésénél pedig mindig a gyermekek érdekei az elsődlegesek. A besorolás a teljes műsorszámra vonatkozik, ezért amennyiben a közreadott mű egyetlen olyan elemet, jelenetet is tartalmaz, amely maga-sabb kategóriába tartozik, úgy az kihat az egész műsorszám minősítésére, és magamaga-sabb kate-góriába kell besorolni azt.676 Az elkülönült részekből álló műsorszám egy részének súlyosabb minősítése szintén maga után vonhatja az egész műsorszám szigorúbb minősítését. A soroza-tok egyes epizódjait minden esetben külön-külön kell minősíteni, mivel a már kategorizált

673 A médiatartalmak korhatár-besorolásánál irányadó szempontokra, az egyes műsorszámok közzététele előtt és közben alkalmazható jelzésekre, illetve a minősítés közlésének módjára vonatkozó jogalkalmazási gyakorlat elvi szempontjai.

http://mediatorveny.hu/dokumentum/16/klasszifikacios_ajanlas.pdf

674 Fővárosi Ítélőtábla 2.Kf.27.164/2005/5., Fővárosi Ítélőtábla 2.Kf.27.250/2006/6.

675 Fővárosi Bíróság 24.K.33839/2004/12.

676 Fővárosi Ítélőtábla 2.Kf.27.154/2004/6., Fővárosi Ítélőtábla 2.Kf.27.250/2006/6.

sorozatoknak is lehetnek olyan epizódjai, melyek magasabb besorolást tesznek szükségessé.677 Az Mttv. 9. § (2)–(7) bekezdése a következő kategóriákat határozza meg:

I. kategória: korhatárra tekintet nélkül megtekinthető vagy meghallgatható

„9. § (2) Azt a műsorszámot, amely korhatárra tekintet nélkül megtekinthető vagy meghallgatható, az I. kategóriába kell sorolni.”

Az I. kategóriába tartozó műsorszámokat nem kell ellátni semmilyen jelzéssel, és bármikor sugározni lehet. A kategóriába az általános nagyközönség számára szánt műsorszámokat kell sorolni. Ha a műsorszámok nem kimondottan a gyermekek részére készültek, abból kell ki-indulni, hogy a legfi atalabb korosztály is a nézőközönség részét képezheti, ezért a műsorszám megtekintése a legfi atalabb korosztályt sem károsíthatja.

II. kategória: 6 éven aluliak számára nem ajánlott

„9. § (3) Azt a műsorszámot, amely hat éven aluliakban félelmet kelthet, illetve amelyet koránál fog-va nem érthet meg fog-vagy félreérthet, a II. kategóriába kell sorolni. Az ilyen műsorszám minősítése:

hat éven aluliak számára nem ajánlott.”

Lineáris médiaszolgáltatásban a II. kategóriába sorolt műsorszám nem tehető közzé 6 éven aluliaknak szánt műsorszámok között, egyébként megfelelő jelzéssel bármikor közzétehető [Mttv. 10. § (1) bek. a) pont]. Az Mttv. újítása, hogy kibővítette az Rttv. korábbi korhatári rendszerét, és egy új korhatár-kategóriát is bevezetett: a „6 éven aluliak számára nem aján-lott” kategóriát. Az új kategóriának köszönhetően a műsorszámok klasszifi kációja diff eren-ciáltabbá vált, és elkülönülhetnek a kifejezetten az óvodáskorúak számára készült tartalmak az idősebbeknek szólóktól.

III. kategória: 12 éven aluliak számára nem ajánlott

„9. § (4) Azt a műsorszámot, amely tizenkét éven aluliakban félelmet kelthet, illetve amelyet koránál fogva nem érthet meg vagy félreérthet, a III. kategóriába kell sorolni. Az ilyen műsorszám minősí-tése: tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.”

Lineáris médiaszolgáltatásban a III. kategóriába sorolt műsorszám nem tehető közzé 12 éven alul-iaknak szánt műsorszámok között, egyébként megfelelő jelzéssel bármikor közzétehető (Mttv.

10. § (1) bek. b) pont). A korábbiakhoz képest változás, hogy a „12 éven aluliak számára nagyko-rú felügyelete mellett ajánlott” kitételt a „12 éven aluliak számára nem ajánlott” megfogalmazás váltotta fel, egyértelművé téve, hogy az ilyen tartalmak nem ajánlottak a 12 éven aluliaknak. A kategóriába így már csak olyan műsorszámok tartoznak, amelyeket egy 12 éven aluli néző egyedül is meg tud érteni. A törvény konkrétan nem nevesíti azokat a tartalmakat, amelyek káros hatással lehetnek a 12 éven aluliak számára, csupán általánosságban rögzíti a félelemkeltésre alkalmas, illetve a korosztály számára nem elfogadható, érthetetlen vagy félreérthető tartalmakat.

677 Fővárosi Bíróság 2.K.31840/2004/4., Fővárosi Ítélőtábla 4.Kf.27.362/2011/3.

IV. kategória: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

„9. § (5) Azt a műsorszámot, amely alkalmas a tizenhat éven aluliak fi zikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy erőszakra, illetve szexualitásra utal, vagy témájának meghatározó eleme az erőszakos módon megoldott konfl iktus, a IV. kategóri-ába kell sorolni. Az ilyen műsorszám minősítése: tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.”

Lineáris médiaszolgáltatásban az ilyen műsorszám megfelelő jelzéssel ellátva, 21 óra és 05 óra között tehető közzé [Mttv. 10. § (1) bek. c) pont]. A korábbi „közvetett módon utal erőszakra, illetve szexualitásra” megfogalmazást az „erőszakra, illetve szexualitásra utal” váltotta fel, ami nem jelent érdemi változást. A „különösen azáltal” fordulat pedig nem zárja ki, hogy a kedvezőt-len befolyásolás az erőszakra és a szexualitásra való utalás mellett más módon is megvalósulhat.

V. kategória: 18 éven aluliak számára nem ajánlott

„9. § (6) Azt a műsorszámot, amely alkalmas a kiskorúak fi zikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy meghatározó eleme az erőszak, illetve a szexu-alitás közvetlen, naturális ábrázolása, az V. kategóriába kell sorolni. Az ilyen műsorszám minősítése:

tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott.”

Lineáris médiaszolgáltatásban az ilyen műsorszám megfelelő jelzéssel ellátva, 22 óra és 05 óra között tehető közzé [Mttv. 10. § (1) bek. d) pont]. Ide sorolandók azok a műsorszámok, amelyek nem felelnek meg az alacsonyabb kategóriákban meghatározott szempontoknak, viszont még nem merítik ki a VI. kategóriában foglaltakat.

VI. kategória

„9. § (7) Azt a műsorszámot, amely alkalmas a kiskorúak fi zikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének súlyos károsítására, különösen azáltal, hogy pornográfi át vagy szélsőséges, illetve indokolatlan erő-szakot tartalmaz, a VI. kategóriába kell sorolni.”

Lineáris médiaszolgáltatásban a VI. kategóriába sorolt műsorszám nem tehető közzé [Mttv.

10. § (1) bek. e) pont]. Az ilyen műsorszámok súlyos mértékben ártalmasak a kiskorúak szellemi, fi zikai vagy erkölcsi fejlődésére, ezért ki kell zárni annak lehetőségét, hogy 18 éven aluliak azokhoz hozzáférhessenek. A lineáris médiaszolgáltatásokban való teljes közzétételi tilalom azért szükséges, mert még gondos szülői felügyelet mellett sem zárható ki teljesen a kiskorúak késői televíziózása, továbbá a kiskorúak védelmét az ilyen káros hatásokkal szem-ben akkor is biztosítani kell, ha a szülő gondossága nem megfelelő.

A műsorszámok korhatár-kategóriába sorolásuk mellett csak meghatározott időpontban, illetve idősávban tehetők közzé. A II. és III. kategóriába sorolt műsorszámok esetén nincs időbeli korlátozás, csupán műsorkörnyezeti korlátozás – nem tehetők közzé 6, illetve 12 éven aluliaknak szánt műsorszámok között – áll fenn. A IV. kategóriába sorolt műsorszámot 21.00 és 05.00 óra között, míg az V. kategóriába sorolt műsorszámot csak 22.00 és 05.00 óra között lehet sugározni. Így a 16 és 18 éven aluliak számára nem ajánlott műsorszámok időbeli

kor-látai változatlanok maradtak. A VI. kategóriába sorolt műsorszámok egyáltalán nem tehetők közzé, kivéve, ha hatékony műszaki megoldás biztosítja, hogy az ilyen tartalmakhoz kizáró-lag 18 éven felüliek férhessenek hozzá [Mttv. 10. § (1) bek. a)–e) pont].

Bizonyos műsorszámokat – hírműsorszám, politikai tájékoztató műsorszám, sportműsor-szám, műsorelőzetes, reklám, politikai reklám, televíziós vásárlás, társadalmi célú reklám, közérdekű közlemény – ugyan nem kell kategorizálni, besorolni, ám nem lehet olyan időszak-ban közzétenni, amelyben tartalmának megfelelő kategóriába sorolása esetén közzétételének – előre láthatóan – nem lenne helye [Mttv. 10. § (1) bek. h) pont]. További szabályok vonat-koznak a műsorelőzetesekre. A műsorelőzetes nem tehető közzé olyan időszakban, amikor az általa bemutatott, ismertetett műsorszám nem lenne közzétehető, illetve olyan időszakban, amelyben a műsorelőzetes megfelelő kategóriába sorolása esetén közzétételének nem lenne helye. A műsorelőzetes közzétételének feltételei továbbra is az általa bemutatott, ismertetett műsorszám minősítéséhez kötődik. A III. kategóriába sorolt műsorszám műsorelőzetese nem tehető közzé a 12 éven aluliaknak szánt műsorszámot megszakítva, illetve közvetlenül azok előtt vagy után [Mttv. 10. § (1) bek. f–g) pont].

A lineáris médiaszolgáltatásban a műsorszám csak a kategóriájának megfelelő módon tehető közzé, és közzététel kezdetekor közölni kell annak minősítését [Mttv. 10. § (2) bek.]. Lineá-ris audiovizuális médiaszolgáltatásban a II–V. kategóriába sorolt műsorszám közzétételekor a kategóriájának megfelelő jelzést piktogram formájában a képernyő valamelyik sarkában is fel kell tüntetni úgy, hogy az a műsorszám teljes időtartama alatt látható legyen. Az I. kategóriába tartozó műsorszámoknál a jelzést nem kell feltüntetni, és a lineáris rádiós médiaszolgáltatás-ban sem kell állandó jelzést alkalmazni [Mttv. 10. § (4) bek.]. Az Mttv. ugyanakkor némileg enyhített a műsorszámok minősítésének közlésére és jelzésére vonatkozó szabályain. Így lineáris rádiós médiaszolgáltatásban nem kell közölni a minősítést, illetve lineáris audiovizuális média-szolgáltatásban mellőzhető a jelzés folyamatos megjelenítése, ha a műsorszám a kategóriájára megállapított közzétételi szabályoknál szigorúbb módon, későbbi időpontban – lineáris rádiós médiaszolgáltatásban a II–III. kategóriába tartozó műsorszám 21 óra és 05 óra között, a IV–V.

kategória 23 óra és 05 óra között; lineáris audiovizuális médiaszolgáltatásban a II–III. kategó-riába sorolt műsorszám 21 óra és 05 óra között, a IV. kategória 22 óra és 05 óra között, az V.

kategória 23 óra és 05 óra között – kerül közzétételre. A minősítésre vonatkozó jelzést ilyenkor elegendő a műsorszám kezdetekor és reklámmegszakítást követően a műsorszám folytatásakor megjeleníteni [Mttv. 10. § (3), (5) bek.]. A minősítések közlésére és jelzésére vonatkozó részletes javaslatokat a már említett klasszifi kációs ajánlás állapítja meg, amely csak kisebb változtatá-sokat javasolt a piktogramok megjelenítésére nézve. Könnyítés, hogy a piktogramok mérete a korábbiakhoz képest 33%-kal csökkent, és a médiaszolgáltatók szabadon eldönthetik, hogy a képernyő mely sarkában tüntetik fel a jelölést.

A klasszifi kációs ajánlás lehetővé teszi azt is, hogy a médiaszolgáltatók megkülönbözte-tő jelölést, ún. gyermekbarát piktogramot – képernyő valamelyik alsó sarkában elhelyezett, rajzolt kisfi ú-fej – adjanak az I. kategóriába sorolt műsorszámok közül azoknak, amelyek kifejezetten az óvodás korú gyermekeknek (6 éven aluliaknak) szólnak. Ennek révén arra is lehetőség nyílik, hogy a médiaszolgáltató egy adott műsorszámot kifejezetten ajánljon egy bizonyos korosztály részére. Ezt azzal lehet indokolni, hogy a kiskorúak káros médiatartal-maktól való megóvása mellett „a gyermekek személyiségfejlődését pozitív hatások érjék, és a médiumok törekedjenek az erkölcsi értékek és az adott életkoroknak megfelelő építő jellegű információk közvetítésére”.

A műsorszámok minősítését a médiaszolgáltató műsorát közlő sajtótermékben, illetve a mé-diaszolgáltató internetes honlapján, képújságjában és teletextjében szereplő tájékoztatásban is jól látható módon fel kell tüntetni [Mttv. 10. § (7) bek.]. Az ajánlás ezzel kapcsolatban is út-mutatásokat fogalmaz meg (pl. a műsorszám címe mellett a televízióban használatos jelzések alkalmazása).678

A médiaszolgáltató az engedélyezett idősávon kívül is közzéteheti a IV–VI. kategóriába tarto-zó műsorszámokat, amennyiben olyan hatékony műszaki megoldást alkalmaz, amely lehetővé teszi, hogy a korhatáros tartalmat csak a 18 év feletti nézők vagy hallgatók érhessék el. Nem kell alkalmazni a lineáris médiaszolgáltatásokra vonatkozó előírások (időbeli korlátok, közzétételi tilalmak, minősítés közlése, piktogramok feltüntetése) egy részét, azaz a médiaszolgáltató mente-sülhet a korlátozások jelentős része alól, ha hatékony műszaki megoldással (pl. titkosítás, amely-nek feloldásához olyan kódra van szükség, amelyet a médiaszolgáltató vagy a műsorterjesztő csak a 18 éven felüli előfi zető számára tett hozzáférhetővé; gyermekzár használata) biztosítható, hogy a műsorszámhoz kizárólag 18 éven felüli személyek férjenek hozzá [Mttv. 10. § (6) bek.].679

In document GYERMEKVÉDELEM A MÉDIAJOGBAN (Pldal 188-193)