• Nem Talált Eredményt

Újgazdagok születnek és/vagy beépülnek

In document MITŐL DÖGLIK MEG EZ AZ ORSZÁG? (Pldal 22-27)

Kezdjük más tollával. Küldték az írást, mint érdekességet. Blogba foglaltam.

Bizony, bizony, elég érdekes ahhoz, hogy az ember - szalonképessé és érthetőbbé tételt célzó finomításokkal - közhírré tegye blogjai sorában. Az x-ek után következik az átdolgozott írás.

És dőlt betűkkel jelzem a módosításokat, Remélem, hogy a szépen szerkesztett leleplező írás szerzője megbocsát a beavatkozásért. A kis változtatások ellenére idézőjelbe foglalom a küldeményt, annyira nem sérül a tartalom!

"Megjöttünk. Szép kirándulás volt, elég sokba is került, de végre vége a körutazásnak, és pont ugyanott szállhatunk ki a Nemzet Gyorsnaszádjáról, ahol 1998. augusztus 10-én felültünk rá.

Igaz, akkor még nem tudtuk, hogy 14 évig tartó körútra váltottunk jegyet, és azt se gondoltuk, hogy a tatvégi pottyantós fülkében szellentés helyett forradalmat robbantunk ki. De sebaj, a lényeg, hogy minden változatlan, és 14 év elteltével is ugyanazok mutyiznak, akik akkor is mutyiztak mikor elindultunk.

A dátum azért emlékezetes, mert Rádi Antónia a Népszabadságban akkor tette fel először az utána tíz évig ismételgetett kérdést: ki az a Kaya Ibrahim meg a Josip Tot? Most, utazásunk végén szintén a Népszabadság állt elő a kámingaúttal: Simicska Lajosé a Közgép (1). Mi köze a kettőnek egymáshoz? Mindjárt elmesélem. Egyszer volt, hol nem volt, a Teleki Blanka gimnáziumba járt három snájdig fiatalember, bizonyos Varga Tamás, Simicska Lajos, és Orbán Viktor. Ahogy teltek múltak az évek a fiúk felcseperedtek, pártot alapítottak. A harmadikat már akkor sem érdekelte a matek, - ez erősen meglátszik ma is - ezért a frissen gründolt pártocska gazdasági irányítását rábízta a számmisztikában erős, hatalom helyett pénzre éhes egykori osztálytársakra. Ezek a táltosok pontosan tudták, a politikához három dolog kell, pénz, pénz, meg egy kis pénz. Simicska mondta:

„Munkám tétje nem kevesebb: biztosítani a párt finanszírozását úgy, hogy a Fidesz ne függjön külső erőforrásoktól, pénzügyi csoportoktól. Mivel ezek a lobbik nem karitatív szervezetek, a Fidesznek a megalakulásától kezdve nem voltak külső támogatói. El akartuk kerülni tehát mind a belföldi, mind pedig a külföldi érdekcsoportok gyámkodását, viszont így saját forráshoz kellett jutnunk."

Előbb bizniszeltek kicsit a székházakkal, majd nagyobb fába vágták a fejszét (2): cégeket alapítottak, ezeket csereberélték egymás között, mint egyszeri Fideszes oligarchák az Infocentert, majd a százmilliós köztartozást felhalmozó 13 céget kézen, közön elsütötték két mit sem sejtő baleknak. Legalábbis papíron. Az ügy kirobbanásának tízéves évfordulóján Juszt László végül csak elhozza Magyarországra Kaya Ibrahimot és barátját, Weisz Józsefet, akik belemondják a kamerába, hogy esett az eset, ki sáfárkodott itthon Kaya Ibrahim papírjaival a tudta nélkül.

Mire ezzel végeztek, a népakarat kormányzópárttá tette őket. Orbánból miniszterelnök, Simicskából APEH elnök, Vargából meg a III. Köztársaság máig legnagyobb áfacsalója lett.

Szépen kidolgozott modellben dolgoztak: Varga cégmutyival és kamu építkezésekkel csalta az áfát, Simicska meg ezt APEH elnökként nem vette észre (3), és a hivatal fizetett, mint a katonatiszt. Eredmény: 2 milliárd 570 millió elcsalt áfa, Varga elmenekül, a Polt Péter nevű fiatalember ügyészsége és Pintér rendőrsége meg nem kap heresérvet az igyekezettől, hogy megtalálják. Közben kirobban a Kaya Ibrahim botrány, amit 2001-ben lezárnak, mert „az adatok alapján nem állapítható meg, hogy bűncselekmény történt.” Vargának pechje van, egy másik ügy miatt hazakerül Hollandiából és bíróság elé állítják, ahol az ügyészség úgy dönt, hogy a Vargával együtt 23 vádlottas, 835 tételből álló bűnjeljegyzékes ügyben nem áll meg a bűnszervezetben elkövetés módja. Varga kap 3,5 évet és lehet hazamenni (4), nincs itt semmi látnivaló. Fura, nemde? Ez a kis Cuslág [Zuschlag] meg piszmogott azzal a 72 millával és kapott egy hatost.

Sajátos fintora a sorsnak, hogy a mostani szívást Orbán büszkesége, az új alaptörvény egyik passzusa okozta. A színvallásra kényszerített és ezzel lebuktatott Simicska szerintem csak azért nem veri Szájer fejét ütemesen a Brüsszel-Strasbourg vasútvonalra, mert nem szívesen állna Handó Tünde bírósága elé. A titokembernek ki kellett jönnie a fényre, az érdekkörnek meg fel kell pattannia a nyilvánosság színpadjára. Az LMP máris nyomja a Lex-Közgépet (5) átláthatóságot követelve, a Jobbik a Barikádon gyűjti a Simicska-Nyerges oligarcha szféra cégeit takaros halomba (6), Gyurcsányék meg az Uniónál jelentik fel a Közgépet (7). Az inkognitó nem inkognitó többé, nincs több trükk és bújócska. Hiába lett uniós pénzek fölött rendelkező miniszter Németh Lászlóné, hiába a mellé felügyelőnek bedugott állatorvos Nyerges fivér, a szépen kidolgozott konstukciót falhoz vágta az alaptörvény, balhé van, fröcsög a szenny, és lehet magyarázkodni milyen pályázatokon jutott a Közgép azokhoz a fincsi, 200 milliárdos megbízásokhoz. Most kell nagyon figyelni kedves ellenzéki pártok és oknyomozók: ha beindulnak a régi feltételes reflexek, a Közgép egy héten belül gazdát cserél.

A kérdés csak az, ki lesz hozzá a Kaya Ibrahim."

A küldeményben szereplő hivatkozások:

(1) http://index.hu/belfold/2012/04/16/nepszabadsag_simicska_a_kozgep_tulajdonosa/

(2) http://www.168ora.hu/cikk.php?cikk=24171 (3) http://www.168ora.hu/cikk.php?id=3514

(4) http://index.hu/belfold/2010/12/15/harom_es_fel_evet_kapott_varga_tamas/

(5) http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/33147/lex-kozgep-lmp-s-torvenyjavaslat-az-allami-korrupcio-ellen/?

utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201204 (6) http://barikad.hu/simicska_a_koezgep_tulajdonosa-20120416

(7)http://www.demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/hirek/2221-

(blog, 2012.05.27: Körút)

Hónapok óta figyelem, miként képzeli a magyar kapitalizmus további útját a FIDESZ-t kiváló tanácsokkal bombázó, legnagyobbnak, legjobbnak tartott nagyvállalkozónk. Eszement tanácsaiból szemezgetek:

- alacsonyan kell tartani a munkavállalók bérét, hogy versenyképesek legyünk az ázsiaiakkal;

- szüntessük meg a munkaidő 8-órás korlátját, tegyük munkanappá a szombatot (ugyanilyen megfontolásból);

- a költségek csökkentésével versenyképessé tesszük az exportunkat (a háttérben egy arcon gúnyos mosoly jelenik meg);

- korlátozzuk a humán oktatást az egyetemeken, koncentráljunk a műszakira;

- és legújabban: érdemi lépésnek tekinti a 300 milliárd forintos munkaadói járulékcsökkentést, amelytől a foglakoztatás bővülését és gazdasági növekedést vár. Százezer új adózót fog szülni szerinte az intézkedés. De ez nem elég! Ha nem jön a külföldi tőke, a magyart kell támogatni: A nagyvállalkozó szerint kétezer milliárd értékű beruházási alap létrehozására lenne szükség.

Csak néhány megjegyzést teszek, azt is felesleges, aki ezt a csokrot nem mosolyogja meg, nem ért semmit.

Nagyvállakozónk ugyanis

- nem veszi észre, hogy Kína is minden erővel azon van, hogy minél több tudást tartalmazzon az exportja;

- nem veszi észre, hogy a költség csak egy a számtalan tényező közül - és nem a legfontosabb, ami az export bővítéséhez szükséges;

- nem veszi észre, hogy a 300 milliárdos járulékcsökkentésnek csak az alapja, a bevétel hiányzik;

- nem veszi észre, hogy nem 2000 milliárdja, de egy vasa sincs ennek a kormánynak.

Vak ló a rengetegben! Hogy ki is volt, nem nagyon fontos. Talán Demján, lehet, hogy Csányi? Mindenesetre megkerestem a 2012-es év leggazdagabbjait.

(blog, 2012.07.14: A magyar nagyvállalkozók gyöngye)

A partizan.info YouTube-csatornán nyújt portrét Schmidt Máriáról, az egyetlen női oligarcháról. Nehéz nála galádabb nőszemélyt elhelyezni a magyar politika térképén, hacsak nem keresgélünk kicsit az MSZP áruló hölgyei között. Személyében a Fidesz mindenesetre alapállásban szélsőségesen baloldaliságellenes oszlopra támaszkodhat.

Mik nem akadnak az ember figyelő szeme elé? Elmélkedés a FB-on erről a szörnyetegről:

“Schmidt Mária tiltakozik Szabó István életműdíja ellen”

Azt tudom, pontosan tudom, hogy ki az az Oscar díjas Szabó István, tudom, hogy mit tett le az asztalra, és tudom - mások mellett Jancsó Miklóstól, - hogy hogyan élték át együtt az akkori helyzetet. De ki az a Schmidt Mária?

Csak nem ez az a nő, aki az érettségin puskázás miatt megbukott, (forrás: Gerő András) majd az egyik első egyetemi szigorlatáról, mert a csalás hagyományát folytatta az ELTÉ-n rögtön ókortörténetből Komoróczy Géza megint csak puskázás miatt megbuktatta szigorlaton?

Csak nem az, aki azt írta, hogy "a Horthy-rendszerben (...) az országban többpártrendszeren alapuló parlamentáris demokrácia, vagyon- és jogbiztonság volt egészen a harmincas évek végéig, és sajtó-, szólás- és gyülekezési szabadság”?

Csak nem az a magát történésznek hazudó milliárdos, aki így fogalmazott: ”Ha a fiatalabb generációk a második világháborúról a holokausztra asszociálnak, akkor világosan kell látnunk, hogy ennek a történelmi hűséghez természetesen semmi köze sincs… Bármennyire is sajnálatos: a holokauszt, a zsidóság kiirtása, vagy megmentése mellékes, mondhatni marginális szempont volt”? Ajánlhatom esetleg figyelmébe Hitler 1923-ban írt Mein kampfját: “…a zsidók egy világméretű összeesküvés révén térdre akarják kényszeríteni Németországot és az egész világot.”? Ezen túl nem ártana érdeklődni a családi emlékezetben, mert ott is kiderülhet valami, amire a mai jobboldal nem igazán lenne vevő. Királyhegyi Pál ezt anno úgy fogalmazta: "Tanuld meg fiacskám, hogy kezdetben mindenki zsidó volt."

Csak nem ez az a némber, aki így nyilatkozott egy EMBERRŐL, aki könyvet mert írni Orbánról: “…egy tisztességes helyen ilyenkor az ember lecsatolja az oldalfegyverét és lelövi mint egy kutyát.”

Csak nem ez az a történész, aki Ungár Lajos képét, az apósát, - aki az ’56-os forradalom utáni rendteremtésben elévülhetetlen érdemeket szerzett a munkásőrségben - nem volt hajlandó kitenni a terror házában?

Csaknem ez az a “történész”, akit Bécsben Bárdossy László, a Horthy-kor 1941-42 közti miniszterelnöke peréről szóló előadásán mert olyan otromba hülyeségeket mondott -hangosan kinevették, s az előadása be sem került a konferenciakötetbe?

(Jut is eszembe: ez ugyanaz a Bécs, - ahol Schmidt Máriát hangosan kiröhögik - ahol Szabó István az egyetem megbecsült tanára a mai napig.)

Csak nem ez az a nőszemély, aki férjével az SZDSZ-ből indulva az ingatlanbizniszből

“érdekesen” lett milliárdos?

Csak nem ez az a “forradalmár”, aki 2007-ben milliárdjai és nagytőkés barátainak segítségével akarta eltávolítani Orbán Viktort a Fidesz éléről, majd miután ez nem sikerült, nem győzte magát vissszanyalni a vezér kegyeibe?

Szóval megkérdezem mégegyszer ki az a Schmidt Mária?

És akkor most ne essen szó arról a sok-sok milliárdról, amit az elmúlt években a történelemhamisításért kapott és kap!

P.S.: Természetesen minden információ fellelhető az interneten.

A NER-hez a járvány alatt is ömlik a pénz: a pestibulvar.hu cikke szerint „Tovább dübörög a NER-gépezet, havero knak szórja a pénzt az állam.” Az éremnek mindkét oldala erre szolgál bizonyságul: az eddig is élenjáró oligarcha-haverok vagyona óriásit ugrott 2020-ban, és bár igen jelentős, a bajok hárítására címkézett EU-pénzekből nem jut a bajba jutott kis- és középvállalkozások és elvesztett jövedelmű munkavállalók kisegítésére! A továbbiakban lesz még szó a Fidesz manna-kezeléséről!

A NER nehéztűzérei: a MOL és OTP vezérei örömködnek a fővezér társaságában.

Ömlik, a tehetetlen, vakcinákkal és parlamenti cirkuszokkal elfoglalt ellenzék agyagfalát úgy töri át a NER-lovagokhoz címzett pénz, mint vízözön a rossz völgygátakat. A hirklikk.hu is szemükre veti a járvány alatti gyors terebélyesedést:

A jövő évi választásokat nem lesz könnyű megnyerni, de még nehezebb lesz utána kormányon maradni. – mondja a hír címe.

A járvány második hullámának tetőzésére egyértelművé vált, hogy a kormány sebességet váltott a haveri államkapitalizmus gépezetén. A pénzosztás a válságkezelés ürügyén és annak kulisszái mögött zajlik. Lásd például a Magyar Turisztikai Ügynökség mesés és pályázat nélküli támogatásait, a Szerencsejáték Zrt. által költött pénzeket, a szűnni nem akaró sportberuházásokat, a Magyar Mathias Corvinus Collegium részvényekkel és ingatlanokkal való kistafírozását, a hulladékgazdálkodás magánmonopóliumba adását – mondta Martin József Péter közgazdász, a Transparency International (TI) Magyarország ügyvezető igazgatója a Népszavának (Sebességet váltott a haveri államkapitalizmus).

Szerinte a válságban megnövelt állami kiadások tetemes részének semmi köze nincs a válságkezeléshez. De ez nem jelent paradigmaváltást. Nem arról van szó, hogy a hibrid (demokrácia és diktatúra) közötti rezsimből most diktatúrává alakulna a rendszer, csak felgyorsultak a korábbi trendek.

Mind a Népszava, mind a Hírklikk súlyosan téved: egyrészt a diktatúrát nem kell tovább építeni, az kész, másrészt, ha ez a szerencsétlen ellenzék hatalomra jutna, el kellene azonnal távolítania minden Fideszes kulcsfigurát a magas polcról, akár rendkívüli eljárással, másként hónapok alatt megfullasztanák őket!

In document MITŐL DÖGLIK MEG EZ AZ ORSZÁG? (Pldal 22-27)