• Nem Talált Eredményt

Nem hagyunk senkit az árok szélén, beletapossuk a sárba

In document MITŐL DÖGLIK MEG EZ AZ ORSZÁG? (Pldal 107-150)

Bulgária

4. Nem hagyunk senkit az árok szélén, beletapossuk a sárba

A „Három hír egy csokorban” blogom 3. pontja:

3. Négymillióan a létminimum alatt Magyarországon? (Népszabadság online, 2012.05.25)

"Sokkoló becslés” – A KSH előző évi adatai alátámasztják Ferge Zsuzsa elképesztő számítását!

Sokkoló becslést tett közzé Ferge Zsuzsa szociológus egy nemrég megjelent írásában. A Magyar Újságírók Országos Szövetségének felkérésére írt cikkben a szociológus azt írja: közel négymillióan élnek a létminimum alatt. Ez első hallásra sokkolónak tűnik, de a szakembereket nem érhette meglepetésként: utolsó létminimum-számítását 2010-ben tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal, s a számított értékek alapján a lakosság 37 százaléka, azaz 3,7 millió ember él létminimum alatt. (Ez egy főre vetítve 2010-ben átlagosan 64 ezer forint volt.) A szociológus szerint a létminimum alatt élők száma az elmúlt másfél év szegényedési tendenciái alapján 2012-ben már elérheti a négymilliót. Ferge Zsuzsa rámutat: a létminimum alatt a 2000-es évek elején hárommillióan, az évtized közepén pedig már 3,2 millióan éltek.

Vagyis az elmúlt néhány évben hétszázezer emberrel bővült a relatív nélkülözők aránya.

Nagyon fontos tisztázni ugyanis: a létminimum nem jelent minden esetben szegénységet.

A KSH a létminimum összegét úgy határozza meg, hogy „az biztosítja a folyamatos életvitellel kapcsolatos szerény szükségletek kielégítését”, azaz valamivel a léthatár fölött van. E számítás azonban arra mindenképpen alkalmas, hogy világosan jelezze: egyre lejjebb csúsznak a középosztályhoz tartozó családok, a szegénység mélyül. Ferge Zsuzsa szerint a számok azt is mutatják, „hogy a középosztálynak is mind nagyobb része küzd elemi megélhetési gondokkal".

„Kivezették a gáz- és közműtámogatások jelentős részét. Legalább egymillió ember a 16 százalékos egységes adókulcs, az adójóváírás megszüntetése és a reálbérek csökkenése miatt ténylegesen kevesebbet visz haza, mint egy éve. Ezek között az alacsony jövedelmű emberek között vannak pedagógusok, portások, ápolónők, vagyis olyan emberek, akik korábban még valahogy meg tudtak kapaszkodni” – így a szociológus, aki cikkében azt is leírja, a havi húszezer forint alatt élők száma 600 ezer körüli. Megállapítja, hogy „a mélyszegénység és a nyomor nagyobb, mint amit az ország forrásai indokolnának”.

Munkaalapú vagy technológia-alapú társadalmat kell-e építeni?

A munkanélküliségről:

Antal Tibor FB bejegyzése, 2020. dec.30:

A munkanélküliségi adatok nem hitelesek, ahogy az átlagbér számítás sem. (a KSH 1,7 millió embert kihagy a számításból)

Az államadósság rekord magas, az államháztartás hiánya szintén.

Az inflácó viszont magas, a bérek, nyugdíjak, jövedelmek és megtakarítások egyre növekvő mértékben értéktelenednek el.

A háztartások megtakarításainak háromszorosára növekedésének cáfolatára pedig itt vagytok ti, kedves olvasók...

Három véleményt teszek elérhetővé, kiemelve a bejegyzésből:

Orbán Viktor véleményét adja hírül a demokrata.hu: Orbán Viktor: Közép-Európa sohasem fogja feladni a nemzet kultúráját

Surányi Györgyöt a hirklikk.hu közvetíti: Surányi: eltűnt 2 ezermilliárd forint, miközben sok százezer család jövedelem nélkül van.

A KSH adataira a merce.hu húzza rá a vizes lepedőt: A KSH 1,7 millió embert kihagy az átlagbér számításakor, és ezt hivatalos levélben ismerte el.

Hallatlan a hazudozás, átverés mértéke, arcátlansága!

Sötétben lenni fény,

Annyira aljas hazugság-csomagról van szó, hogy kedvetlenül írok.

Lehet, hogy a memóriám nem tökéletes, de amikor a 2010-es választásokra gyártotta a Fidesz a maszlag-áradatát (4%-os évi fejlődés, az adósság jelentős csökkentése és hasonlók) az egymillió új munkahelyet azonnalra ígérte, majd két lépésben puhította a maga által kreált kötelezettséget: először négy év alatt, majd 10 év alatt teljesítendővé aljasította.

Ezzel szemben mi történik – balga népünk tapsa kíséretében?

Nyugatra távozott eddig 600 000 magyar, hogy kenyérkereseti lehetőséghez jusson. Emellett 200 000 nem termelő közmunkást könyvel el a kormány új munkavállalóként. Borzasztó képlet! Lassan elérjük, hogy a (akármikorra is) ígért egymillió új munkahely helyett egymillió nem, illetve nem itthon termelő emberrel csökken az ország termelő létszáma.

Több aspektusból még szomorúbb a kép:

- A külföldre távozottak mintegy 60%-a nem akar hazatérni! Végleges, csak a Horthy-rendszer alatt bekövetkezetthez mérhető vérveszteség köszönhető Orbánéknak.

- Ilyen félelmetesen nehéz lépésre csak a jobbak, a képzettek, az idegen nyelvvel megbirkózni képesek, a bátrak, a vállalkozó kedvvel rendelkezők vállalkoznak. Lefejeződik a munkaképes társadalom.

- És tovább tart az elvándorlás. Ha csak az orvosokra figyelünk: gyakorlatilag ugyanannyian kértek külföldre településhez hozzájárulást, mint tavaly ilyenkor. De a végzős hallgatók körében se változott a hangulat, többen akarják külföldön keresni a jövőt, mint itthon.

Katasztrófa!

(blog, 2014.05.13: Lassan egymillió egymillió helyett)

Hazugságok tovább:

Szemezgetek az utóbbi napok híreiből. hazudozva büszkélkedik a Fidesz. Mire olyan büszke?

- Nő a lakossági fogyasztás, több pénz van az emberek kezében. Nem nehéz rájönni, mitől is nő az ebbe a kategóriába sorolt elköltött összeg: több vásárlást regisztrálnak a NAV-hoz bekötött pénztárgépek (ez a valóban dicséretes része a „növekedésnek”), és az árak az égben járnak (zöldség-gyümölcs, húsfélék…). A kettő együtt ki kell adja a „növekedést”. Nem a vásárlók zsebe duzzad jobban, csak a Fidesz keble.

- Nő a foglalkoztatottság, állítják. A termelő nem. A közmunkások és külföldön dolgozók adják a növekedést. Ideje lenne tiszta vizet önteni ebbe a pohárba is.

- Gyorsul az ország fejlődése: szakértők szerint az építőipart tápláló EU-pénzek és a külföldi autógyártók adják a növekedés döntő hányadát. Nincs ok dicsekvésre, az EU és Németország függvénye vagyunk.

A Központi Statisztikai Hivatal egyértelműen a Fidesz fedőszerve.

- Ne hagyjuk ki a focit se. A stadionok épülnek, szépülnek, de foci nincs, amit játszadoznak néhány száz néző előtt, az kabarénak jó csupán. De öntsük csak a fociba az adófizetők pénzét, hátha megunja ország-világ a növekvő nyomorunkat.

(blog, 2014.06.06: Mire büszke a Fidesz?)

Horgászok a Fidesz szennyvízében:

Már semmin se csodálkozunk: záporoznak a sötétség zivatarai.

Újra és újra bebiztosítják a kétharmadot – parlamenti trükkökkel, házirend módosításával. Ha már idáig elcsaltuk a rendet, ne kelljen egy pillanatra se kétharmad nélkül maradni…

Költöztetik a minisztériumokat vidéki városokba! Egyetlen gondolat vezérelheti őket: erre figyelj, hülye magyar, ne arra, hogy kilopják alólad még a széked is… Frissebb hírek szerint a budapesti fejlesztések helyett erre a sületlenségre költik az adózók pénzét.

Fideszes polgármesterek és MSZP vezetők, meg városatyák is támogatják a gigászi ötletet.

Ennyi szerencsétlen egyetlen országban! Hogy férnek el?

A fővárosban is biztosítják a többségüket – az önkormányzati törvény módosításával!

Orbán – szerintem királyságra készülve – költözik a Várba. Régóta hírlik, most azonban a kormány tette közzé. Be fog következni. Lehet olvasni olyan becslést (lehet, túlzó), hogy 400 milliárdba fog kerülni. Szükségtelen sorolni, mennyi más elől veszi el a pénzt.

Angol hír szerint több mint egymillió magyar kötött társadalombiztosítási megállapodást (regisztrációt) az országban. Aki azt hiszi a hír ismeretében, hogy megállhat a közeli jövőben a kivándorlás országunkból, az súlyosan téved.

Sorra számolódnak fel a kormánnyal szemben kritikus hangot megütő média-szervezetek, vagy programok:

Elég annyit írni, hogy Origo – Magyar Telekom, hogy világos legyen: Orbánék óriási akarással és trükkök széles tárházával némítják el a kritikát.

Az ATV-nél sodródó alkalmazkodás zajlik. Valószínű, hogy – a hírek szerint tulajdonos - Hit Gyülekezete is igyekszik megőrizni „történelmi vallás” helyzetét.

Megszüntették a Klubrádió utolsó, debreceni frekvenciáját.

A „…reklámadó az RTL Klub torkára teszi a kést” – mondja a Facebook. A legsúlyosabban érintett adó most még felvette a kesztyűt, de biztos lesz(nek) újabb lépés(ek). Meddig bírja?

Nulla infláció? Egyetemen ezzel kezdték a statisztika-előadásokat: „Van kis hazugság, nagy hazugság és statisztika.” Churchill állítólag frappánsan nyilatkozott: „Azt a statisztikát hiszem el, amelyiket én csináltam.” Aki ma kis hazánkban járja a boltokat, abban felmerül két kérdés:

(1) Mekkora ez a hazugság? és (2) vajon mennyi a maginfláció (mindennapi szükségleti cikkek)?

Tisza István Horthy korszakban született szobrát feltámasztotta az ország legújabb megmentője. Mert ő az új korszak megtestesítője…

Idézek a Wikipédia Tiszával foglalkozó lapjáról:

„Egyszerre volt meggyőződéses híve a joguralomnak, a parlamentarizmusnak és az alkotmányosságnak, ugyanakkor az arisztokrácia és a dzsentri vezető szerepének s a korlátozott szavazati jog fenntartásának, mert úgy vélte, ez utóbbiak révén maradhat csak fenn a nemzeti kisebbségekkel szemben a magyar szupremácia, a hagyományos társadalmi rend és kultúra.”

Nem kell nagy figyelemmel olvasni: ez kérem nacionalizmus, a kisebbségek elnyomása, kimondva: magyar szupremácia! Erre van szükségünk? Nekünk nem. De kiváló maszlag a mai magyarság jelentős részének. Ezt képviseli a szobor, ezt képviseli a Fidesz! Komplett idióták, akik erre voksolnak!

Beismerték: igen súlyos helyzetben van a magyar egészségügy (Orvosi Kamara).

Lázár több budapesti fejlesztési programot törölt Tarlós megkérdezése nélkül az EU által finanszírozott programokból. Helyette költözik Orbán a Várba és épül villamos Szeged – Algyő - Hódmezővásárhely (Lázár kancelláriaminiszter szülőfaluja) között. Mintha nem először hallanánk a földesúr birtoka felé kanyarított vasútról?!

(blog, 2014.06.15: Morzsolgatok!)

FB-bejegyzés, 2021.02.05, Kovács László:

Magyarország kicserélődik

A magyarságot soha még nem szakították szét ennyire, mint napjainkban. A kormány nemhogy kompromisszumra törekedne, nemhogy egységes lenne a nemzet - ahogy a plakátjaikon hirdetik -, hanem intézkedéseikkel szép lassan "leváltják" a fele-népet, csak a Fidesz-nép marad. Akaratlanul is kicserélik Magyarország lakosságát. Erdélyből, Ukrajnából egyre többen

"jönnek haza", ők a testvéreink, üdvözöljük őket, akkor is, ha közben nem állt meg a kivándorlás hazánkból - Nyugatra. Matolcsy György tavaly azt mondta "félmillió kitűnő magyar munkavállaló" dolgozik külföldön. 300 ezer magyar dolgozik Nagy-Britanniában, mintegy 100 ezer munkavállaló Németországban, körülbelül 50 ezren Ausztriában és 50 ezren az unió többi országában."

És a 2014-es felmérések szerint, a most tanuló diákok közül is minden harmadik külföldön szeretne élni. Mert itthon nem találnak munkát, vagy nem tudják kifizetni a továbbtanulás költségeit: egy orvosnak készülő diáktól például 1 millió 20 ezer forintot kérnek egy félévre, vagyis a diploma megszerzéséig összesen 12 millió 240 ezer forintot kell fizetnie, ha nem sikerült állami ösztöndíjas helyet kapnia. Ezt csak a felső tízezer tudja kifizetni a gyerekének.

A szegény ember fia hazánkban csak szolga lehet.

Helyettük jönnek a magyar egyetemekre a Távol-Kelet országaiból, Kínából, Japánból, Kambodzsából, Szaúdi-Arábiából, Szingapúrból és Vietnamból is, továbbá a Kaukázus vidékéről. Jönnek fiatalok a Független Államok Közösségéből, így Üzbegisztánból, Kazahsztánból, Türkmenisztánból, valamint az arab országokból, például Jordániából, Egyiptomból, Libanonból, illetve a Nyugat-Balkánról, elsősorban Macedóniából. A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram szerint tanévenként mintegy kétezer külföldi hallgatót fogad majd Magyarország a jelenleg már itt tanuló külföldi diákok mellett.

Mennek magyar diákok külföldi egyetemekre is - csereként -, de ki tudja, hogy ők visszajönnek-e, és a Keletről jöttek nem maradnak-e itt, "mint gazdasági menekültek"? Bárcsak maradnának, mert akkor olyan csábító volna a gazdaságunk!

Az is lehet, hogy hazánkban a magyar csak idegen szolgája lehet! Mert a kormány intézkedései szerint 250 ezer euróból magyar letelepedési engedélyt vehet, aki akar. Pénzért árulják Magyarországot! A Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) tavaly 415 letelepedési értékpapírt értékesített Kínában, és eddigi ügyfelei közül már 412-en kapták meg a magyarországi letelepedési engedélyt – mondta Lien Vang, az alap vezérigazgatója egy budapesti sajtótájékoztatón. Kína 46 városában, 105 ügynökség csaknem 200 irodájában népszerűsítik a magyar letelepedési kötvényeket. A Kajmán-szigeteken bejegyzett HSSDF idén Vietnamban is elkezdi értékesíteni a magyarországi letelepedést lehetővé tevő értékpapírokat.

Külföldre is kínálnak magyar kastélyokat, észre sem vesszük, hogy majd egyikbe-másikba már egy keleti pasa költözik. A magyar szegénységgel meg nem törődik ez a kormány. Ami a falu elnéptelenedését illeti, már egyes vidékeken egymillióért lehet portát venni, de csak a kínálat nagy, senki sem igyekszik oda, ahol nem lehet megélni, mert nincs munkalehetőség, ezért főleg a fiatalok menekülnek el onnan. Így aztán Magyarország szépen lassan kicserélődik, vagy - ha nem vigyázunk - eltűnik a végtelenbe.

Fagyhalál:

Monika Rozsa FB bejegyzése, 2021.01.14-én:

Igaz, még soha nem dolgoztam a hajléktalanok ellátó rendszerében, így szakmai tapasztalatom nulla, de ez a hír, mint egyszerű hírfogyasztót megállított. Tényleg itt tart ez ellátó rendszer?

Azt se tudom mit és hogyan gondoljak. Ezer dolog jutna az eszembe szakmai tudás nélkül is, és ezer kérdés kavarog bennem, hogy ezt meg tudjam érteni, amit ez a kép üzen. Ha valakinek van, volt tapasztalata az kérem, ossza meg, hogy hogyan jut el oda egy 21. századi európai nagyváros, hogy ilyet tegyen, miért marad ez az egyetlen jó szakmai megoldásnak? Szakmai megoldás és háttér érdekel, mert az emberi részét soha nem tudom, és nem akarom megérteni és elfogadni!

Megérkeztek a hajléktalanoknak rendelt igluk Kanizsára Dél-Zala Press

A Magyar Szociális Fórum mai (2021.02.04) szerint október óta 89 magyar lakos szenvedett fagyhalált. Továbbra is a saját lakhelyén kihűltek adják a többséget. Előfordul, hogy elfagyott testrészeket amputálnak. Rettenetes, ördögi aljasság, Európában, a XXI. században!

Kilakoltatások!

Vilmos Hering január 13.-i FB bejegyzése:

„Mindenkinek csak a k. vírus okoz fejfájást! Szar társadalom az ilyen!

Mi van a hajléktalanokkal? A fűtetlen lakásában kihűlő szegénysorsúakkal? Az éhező

gyerekekkel? A szükséges KÓRHÁZI ápolás megtagadása által meggyilkolt, de járványnak hazudott elhalálozásokkal?

És mi van a kilakoltatásokkal, az utcára kerülés rémétől halálba menekülő devizahiteles öngyilkosokkal, az évi tíz-tizenötezer végrehajtás áldozataival, ami szerény becslés szerint négyfős családokban gondolkodva is a végrehajtások kezdete óta 600 000 (hatszázezer) főre tehető! Ezzel a tömeges embertelenséggel nem foglalkozik a "társadalom".

Tudjátok mit? Megérdemlitek Orbánt!

Egymásnak vagytok teremtve!”

Nagy Vezérünk, Atyánk és Tanítónk sokadszor mutatta meg igazi arcát! Igen, saját emberei vannak többségben az Alkotmánybíróságban, mégis mertek emberi döntést hozni: nem engedik elzavarni vagy büntetni a járdalakókat. Viktorunk azonban megmutatja, hogy nem törődik az Alkotmánybíróság döntésével: vagy az alaptörvényt módosítja, vagy más módon (!) biztosítja, hogy az önkormányzatok dönthessék el, mi legyen a hajléktalanokkal.

Aki eddig nem ismerte volna, az Alaptörvény módosításaihoz lapozva megismerheti Vezérünk lelki nagyságát!

(blog, 2012.12.01: Megint szembe köpik az AB-t - mondja a Népszava-online)

A kilakoltatás jelentős hányada „kinyírt” devizahiteleseket érint. Egyik blogom részben ezzel foglalkozott:

Augusztus 9-én jelent meg az Országos Sajtószolgálatra támaszkodó hír:

"Két éve Orbán Viktor azt mondta, a Nemzeti Eszközkezelő (NET) minden lakáshitelest megment. Idén 8 ezer, jövőre 7 ezer, 2014-re pedig már 10 ezer lakás megvásárlását ígérte.

Aztán kiderült: az idei nyolcezerből eddig 8 (!) adóson sikerült segítenie.

Sajnos a bedőlt lakáshitelesek már hosszú hónapok óta tudják: nem azt kell figyelni, amit Orbán Viktor mond, hanem azt, amit tesz. (Vagy leginkább nem tesz.)

Az összesen 8, azaz nyolc lakás megvétele a fizetésképtelenné vált devizaadósok bankjaitól azt mutatja: a kormánynak nyolc, mi lesz a jórészt miatta bajba került devizahiteles családok sorsa.

E fél év keserű tanulsága, hogy Orbán Viktor és a Fidesz devizahitel-ügyben is átverte az embereket. Magyarázkodnak is az illetékesek: most aztán lendületbe jönnek, ősztől ezrével fogják megoldani a lakásproblémákat.

Hiszi, aki eddig is hitt nekik.

(blog, 2012.08.11: Orbán és csapata)

A Magyar Szociális Fórum nyilatkozatot tett közzé abból az alkalomból, hogy a Fidesz-KDMP képviselői nem szavazták meg a lakhatás alapjoggá nyilvánítását.

MSZF: csak embertelen politika tagadhatja meg a lakhatást Budapest, 2021. január 23. szombat (MSZF)

Gyalázatos embertelenségnek minősítette a Magyar Szociális Fórum (MSZF), hogy a magyar kormánypártok európai parlamenti képviselői elutasították a lakhatás alapjoggá nyilvánítását, és ezzel megtagadták annak a több százezer embernek a lakáshoz juttatását, akit a rendszerváltás óta kilakoltattak, és hajléktalanságban tartanak.

Szombaton kiadott közleményében az emberjogi fórum politikai becstelenségnek tartja a Fidesz-KDNP viselkedését a társadalom mezsgyéjére szorult egzisztenciavesztett emberekkel szemben.

„A kormánypártok érve, miszerint ’a segélyalapú társadalom tévút’, megerősíti meggyőződésünket, hogy Magyarország jelenlegi kormánya semmibe veszi a legelesettebb rétegek élethez és megélhetéshez való jogát, ezért mielőbb távoznia kell a hatalomból” – írják.

Az MSZF emlékeztet arra, hogy évtizedek óta küzd a lakhatási jog törvénybe iktatásáért, és a lakhatás tényleges biztosításáért. „Valamennyi kormány részéről süket fülekre talált a követelésünk, a Fidesz-KDNP pedig egyenesen megtagadta, hogy a lakhatási jogot Alaptörvénybe iktassák. Hazánkban emberek ezrei haltak bele ebbe az embertelen politikába.

Csupán a fagyhalál közel kilencezer áldozatot szedett 1990 óta. Az Európai Parlamentben tanúsított antiszociális magatartásával Orbán Viktor kormánya a szélsőjobboldallal került egy táborba” – áll az MSZF közleményében.

A magyar társadalomra óriási felelősség hárul abban, hogy megálljt parancsoljon annak az embertelen politikának, mely még arra is képes, hogy gyalázatos cselekedeteit „keresztény értékekre” hivatkozva kövesse el – szögezte le a Magyar Szociális Fórum szombaton kiadott reagálásában a Fidesz-KDNP lakhatási jogot elutasító szavazására az Európai Parlamentben.

Egyetlen rendszer se nevezheti magát humánusnak, amelyik nem biztosítja állampolgári jogon a lakhatást! – teszem hozzá!

FB-bejegyzés, 2021.02.11, most éppen -7-8 fokos fagyok vannak! A képet Déri Miklós tette fel, február 9-én.

Budapest, Rákóczi tér, könyvei vannak és olvas

Nemrég lakoltathatták ki ezt az idős embert! Európa, XXI. század. Gyalázat, Orbanisztán! Most olvasom a hozzászólásokban, hogy meghalt. Déri három betűvel jelölve rakta fel: R.I.P., azaz Requiescat in pace, Nyugodjék békében. Köszönöm Déri Miklósnak a képet, és a hozzászólóknak a részvétet.

Éhínség!

Kaptam:

"Letörölték a posztot. Én azért kirakom. Olvassátok!!!

Hát ez. HÁT EZ!!!!! Ilyen nincs a földön.

Idén karácsonykor valami igazán jót akartam csinálni. Segíteni több száz, vagy akár több ezer embernek, ha még csak egy kis ideig is, de legalább segíteni nekik, karácsony idején.

Mivel ételkiszállító cégem van és rendelkezésemre áll egy egész konyha, így adta magát, hogy idén karácsonykor bizony ételosztást fogok szervezni valamelyik nagyobb budapesti téren az arra rászorulóknak.

Megszületett a döntés és elkezdtük szervezni az ételosztást. Mindenki tette a dolgát, beszereztünk mindent, ami szükséges, hogy ez megvalósulhasson. A konyhával lebeszéltük, hogy milyen levest fogunk adni milyen főétellel, már az alapanyagokat is megrendeltük, így hát nem maradt más hátra, mint területfoglalási engedélyt kérnünk.

Bemegyek az önkormányzathoz a szükséges papírokért és itt valami olyan történt, amit egészen egyszerűen még most sem vagyok képes feldolgozni.

Kitöltöm a területfoglalási engedélyhez szükséges igénylőlapot, befizetem hozzá az illetéket is és beadom a papírokat az ablakon, mire a nő megkérdezi, mihez szeretnék engedélyt kérni?

Mondom ételt szeretnénk osztani, erre a nő a következőket mondja:

„FIATALEMBER. NEM FOG ÉTELOSZTÁSHOZ ENGEDÉLYT KAPNI. JOBB HA ELŐRE SZÓLOK, MERT A KORMÁNY NEM AKARJA, HOGY AZ EMBEREK ANNYI SZEGÉNY EMBERT LÁSSANAK AZ UTCÁN, EGY HELYEN” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Azt a BDSKRVSTNT.

- Ez most valami vicc vagy teljesen komoly? Kérdezem a nőt.

- Ezt kaptuk utasításba. Nem adhatunk ki engedélyt ételosztáshoz köztereken.

Itt azért kellett pár perc, amíg magamhoz térek, de tovább kérdezek.

- Minden feltételnek és előírásnak megfelelünk. Mi alapján fogják elutasítani a kérelmünket?

- Nem utasítják el fiatalember, hanem elnapolják a döntést határozatlan ideig.

Tehát hadd összegezzem. Az önkormányzat nem ad területfoglalási engedélyt karitatív ételosztáshoz még akkor sem, ha minden feltételnek, szabályozásnak, és előírásnak megfelelünk, mert a kormány nem akarja, hogy az emberek annyi szegény embert lássanak az utcákon.

És itt padló és azt mondom, ilyen ország pedig nincs.

Magyarországon az egészséges demokrácia több sebből vérzik és a döntések, amik az elmúlt években születtek erősen megkérdőjelezhetőek, ezzel mindenki tisztába lehet, akik csak minimálisan követik a híreket, BBC normatívákat a közmédiában már meg sem említem.

Na de hogy intézményes keretek között akadályozzák meg az elesettek és a rászorultak megsegítését azok számára, akik ha csak egy kicsit is, akár csak egy tál meleg étellel is, de segíteni szeretnének azokon, akinek ez igen is sokat jelentene, na, az már tényleg kurvára túlmegy minden határon.

Én ezt egyszerűen még most sem hiszem el, hogy ez megtörténhet. Nem csak Európa közepén, hanem bárhol máshol a világon."

Én ezt egyszerűen még most sem hiszem el, hogy ez megtörténhet. Nem csak Európa közepén, hanem bárhol máshol a világon."

In document MITŐL DÖGLIK MEG EZ AZ ORSZÁG? (Pldal 107-150)