• Nem Talált Eredményt

Polgári és demokrácia?

In document MITŐL DÖGLIK MEG EZ AZ ORSZÁG? (Pldal 58-70)

II. MÁSODIK RÉSZ – A GYAKORLATI ORBÁN-KAPITALIZMUS

2. Polgári és demokrácia?

Egyik sincs: a polgári = burzsoá, a demokrácia sohasem volt, nincs, és nem is lesz, míg ember él a földön...

Úgy vélem, a polgárság (avagy burzsoázia) felszámolódott: kisebb része felnyalta magát az elitbe, nagyobb része lendületesen süllyed a mocsárba. Nem tudja polgárivá tenni az országot sem ez a kiizélt maffia, sem az ellenzék, amint később látni fogjuk. Mindkét társaság talajvesztett!

Illiberalizmus: esszük vagy isszuk?

Az Új Népszava írja a Bernard-Henri Lévy francia filozófussal folytatott találkozón elhangzott nyilatkozatát az illiberalizmusról:

„Orbán ezt mondta az illiberalizmusról: ’A liberalizmus szülte a politikai korrektséget. Vagyis a totalitarizmus egy formáját, így ez a demokrácia ellentéte. Ezért gondolom azt, hogy az illiberalizmus helyreállítja az igazi szabadságot, az igazi demokráciát.’”

A politikai korrektség azért ’totalitarizmus’, mert nem engedi a faji, vallási kisebbségekkel szembeni megkülönböztetést, diszkriminációt, a származás, a bőrszín alapján való megbélyegzést. Ezt nevezi Orbán a “demokrácia ellentétének”, ennek elvetése jelenti az igazi szabadságot, az igazi demokráciát. A fajgyűlölet útjában álló akadályok elhárítása az igazi szabadság, az igazi demokrácia.

Ez fasiszta és náci hitvallás. Ebből felismerhető, hogy Orbán minek a DNS-e. Ez a DNS, aki ő maga, a fasiszta államot és a hitlerizmust örökíti tovább Európában.”

Teljesen friss (2021.02.06), másfél órás német filmről értesültem: Hello, diktátor! A feliratok átállíthatók, én – saját nyelvtudásomhoz igazítva – angolra állítottam be. Elég akár lapozgatni is benne, hogy meggyőző erővel hasson a nézőre: Magyarországon szó sincs jogállamiságról (hogy a sehol se létező demokráciáról ne is beszéljek!)

Szólásszabadság, hogy lehet beszélni valamiről, ami nincs is?

Már a kezdetektől fogva fény derült a nemlétező kötelező kellékről, hogy rabul ejtik!

Az Index tette közzé:

A Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet szerint a média szabadságát csak az EU közbeavatkozása szavatolhatja, ezért levélben szólították fel a Bizottságot a Magyarország elleni uniós eljárás megindítására. (...)

Az uniós Alapszerződés hetedik cikkelye alapján ugyanis eljárás indítható az Unió alapvető értékeit – például a szólásszabadságot – megsértő tagállamok ellen, mely következtében az adott országot akár szavazati jogától és a neki járó uniós támogatásoktól is megfoszthatják.

"Magyarországon nem változott érdemben a média helyzete, a kormányzat ígéretei ellenére sem hagyott fel az uniós szervek által kifogásolt politikai törekvéseivel." - mondja a Human Rights Watch. Igazuk van: játszadozik a macska az egerekkel. És fő fegyvere a félelem gerjesztése.

A támogatások elvonásának ugyan nem örülnék, de ideje lenne a kormány fejére koppintani média-ügyben.

(blog, 2012.07.04: A médiát pedig a félelem rabláncán tartják!)

A média (majdnem) teljes szolgalelkűségére jellemzők a lejárató-kampányok, mint a Krekó Péter ellen most zajló (FB-bejegyzés):

„Azt gondoltuk, hogy vége van, azt gondoltuk, hogy a propagandagépezet beéri ennyivel, és végre békén hagyja Krekó Pétert és családját. Tévedtünk. Tegnap ismét beindultak, és folytatják a gyűlöletkampányt, most már 50 ezer aláíró a cél egy olyan petíciónál, aminek tartalma nettó hazugság. Ez azt is jelenti, hogy Krekó Péter és családja még mindig, újra és újra halálos fenyegetéseket kap. Fontos látni, hogy a propagandagépezet gyakorlatilag korlátlan erőforrásból népszerűsíti a Krekó elleni petíciót, több száz cikk, rádió interjú, tévé riport jelent és jelenik meg, amely mind az aláírásra buzdít. Nekünk nincsenek ilyen erőforrásaink, ehhez képest már majdnem 18 ezer jó érzésű ember állt ki a gyűlöletkeltés ellen. Ha van bármilyen gondolatod, üzeneted az ismerőseidnek, hogy miért fontos szerinted ez a téma, akkor azzal együtt oszd meg petíciónk linkjét. Köszönjük!”

AB - Alkotmánybíróság

A hivatalos neve Magyarország Alkotmánybírósága. Az egyik legfontosabb ellenőrző szervezet teljes háttérbe szorításának folyamata látó-tudó emberek számára lekövethető. Megpróbálom a lépéseket tömören ismertetni!

Alig született meg az Alaptörvény, sort kerítettek az Alkotmánybíróság törvény módosítására is, 2011. május 21-i hatállyal.

Azt hiszem, érdemes egy pillantást vetni az Alkotmánybíróság történetére. Röpke másfél év alatt gyökeres változások léptek életbe a legfontosabb jogvédő intézmény jogkörében, létszámában, ezzel összetételében, szervezeti működésében. Gőzerővel indult meg a végcél több lépcsőben történő megvalósítása: az AB kezes báránnyá, majd hűséges szolgává degradálása:

A megtett lépések:

„2010-ben az alkotmánybírák jelölésére vonatkozó szabályozás megváltozott. Ugyanebben az évben az Alkotmánybíróság hatásköre is módosult: a költségvetésről, központi adónemekről, illetékekről, járulékokról, vámokról szóló törvények megsemmisítésére vonatkozó jogkörét korlátozta a jogalkotó.

2011 júniusában az Országgyűlés öt új alkotmánybírát választott meg, ezzel a testület létszáma tizenöt főre nőtt.

2012. január 1-jén új alkotmány, az Alaptörvény lépett hatályba, melynek 24. cikke tartalmazza az Alkotmánybíróságra vonatkozó alapvető szabályokat. A működés törvényi kereteit az Alkotmánybíróságról szóló új, 2011. évi CLI. törvény (Abtv.) tartalmazza, a működés, az eljárás és a szervezeti felépítés részletes szabályait pedig az Ügyrendjében állapította meg a testület (az Alkotmánybíróság ügyrendjéről az 1001/2013. (II. 27.) Tü határozat szól). Az új szabályozás több ponton megváltoztatta az Alkotmánybíróság hatásköreit, a korábbitól részben

eltérőek az indítványozási jogosultságra vonatkozó szabályok és a testület új szervezeti felépítésben jár el.”

Blogban szóltam hozzá a 2012 végén tett egyik intézkedésére. Átlépett az AB-n, mint paraszt a tehene lepényén:

Nagy Vezérünk, Atyánk és Tanítónk sokadszor mutatta meg igazi arcát! Igen, saját emberei vannak többségben az Alkotmánybíróságban, mégis mertek emberi döntést hozni: nem engedik elzavarni vagy büntetni a járdalakókat. Viktorunk azonban megmutatja, hogy nem törődik az Alkotmánybíróság döntésével: vagy az alaptörvényt módosítja, vagy más módon (!) biztosítja, hogy az önkormányzatok dönthessék el, mi legyen a hajléktalanokkal.

Aki eddig nem ismerte volna, most megismerheti Vezérünk lelki nagyságát!

(blog, 2012.12.01: Megint szembe köpik az AB-t - mondja a Népszava-online)

Kis ügy volt, de bemutatta a Vezér arcátlan szegénység-gyűlöletét.

Érdemes elolvasni a Wikipédia Alkotmánybíróságunkkal foglalkozó lapjával is. A leglényegesebb pont, hogy az Alaptörvény megszületésétől kezdve az AB feladata annak szolgálata. Az pedig a Fidesz egyeduralmának kiinduló intézménye.

Az egyik kulcsfigura a történések menetében Handó Tünde, 1983 óta Szájer József felesége.

Amikor megszűnt a bíróságok feletti uralma, gyorsan bedugták az Alkotmánybíróságba.

Enyhén értékelve is meglepő mozzanatok kísérték a mozgását!

A bírósági vezetők segg- (bocsánat!) popsinyaló búcsúlevele-t intéztek hozzá az AB-re távozásakor. Nehéz másként minősíteni a levélkét, mint hányinger!

A Magyar Bírói Egyesületnek viszont volt mersze elhatárolódni a levéltől.

Bíróságok

Át is léptünk a bíróságok területére. Törtem a fejem, milyen mélységig foglalkozzak a határtalan fontosságú bírói testületek rendszerével, működésével. Úgy döntöttem, hogy tanulmányozhatóvá teszem a Magyar bíróságok weblapot, és csak a felépítésükben bekövetkezett változásokra, és az egész intézményrendszer kiszolgálóvá degradálásával foglalkozom. A lap „A bíróságokról – A bírósági szervezet” rovatokban részletesen leírja annak lépcsőzetes rendszerét: Járásbíróságok és kerületi bíróságok, Törvényszékek, Ítélőtáblák és Kúria. A Kúria ezen a néven 2012-ben vette át (vissza) a Legfelsőbb Bíróság szerepét.

A bíróságok szerepének fokozatos leépítése is több lépésben történt. Ezzel a céllal hozták létre az egész bírósági rendszer 2012. január 1-i átalakításának keretén belül az Országos Bírósági Hivatalt. A vele foglalkozó, a nevébe linkelt Wikipédia lap így ír a szerepéről:

„Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács 1997. december elsején kezdte meg működését.

A második Orbán-kormány által átalakított bírósági rendszerben soron kívül lejárt a 2009-ben megválasztott 15 fős OIT elvileg 2015-ig tartó mandátuma, 2012. január 1-jétől az Országos Igazságszolgáltatási Tanács ellenőrző szerepét a 15 fős Országos Bírói Tanács, igazgatási feladatait pedig az Országos Bírósági Hivatal vette át. (...) 2012. január 1. napjától olyan

letisztult irányítási modell jött létre, amelyben az ítélkezés szakmai felügyelete és a központi igazgatás pregnánsan elválik egymástól. Az ítélkezés egységességének és szakmai színvonalának biztosítása a Kúria elnökének, a bíróságok központi igazgatása pedig az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének feladatkörébe került.(...) Kritikák érték az OBH elnökének szerepét a Velencei Bizottság részéről a jogállamiság szempontjából: a Bizottság részéről kiemelték, hogy ez a magyar gyakorlat nagyon egyedülállónak számít, mivel amíg az igazságügyi miniszter beszámolni tartozik az Országgyűlésnek, addig senkinek sem tartozik felelősséggel az OBH elnöke.” Az elnök Handó Tünde, a botrányosan levitézlett Szájer József, az Alaptörvény alkotója (vagy tán jobb firkálóját írni) felesége lett, akinek se komoly bírói, se közigazgatási gyakorlata nem volt, csak az Orbán-császárság bíróságok felett uralkodó helytartója. Ezt a tiltakozó megállapítást az Index 2012 márciusában ismertette.

Handó bukását a hatalmával való visszaélés okozta. Két Ítélőbírósági helyet is megpályázott egy büntetőbíró, első helyet ért el mindkét pályázatával, Handó mégse nevezte ki egyikre se, hanem új pályázatot íratott ki mindkettőre. A pályázó munkaügyi pert indított, amit – leszakadt a csillagos ég is – elvesztett. Az ügyről itt olvasható az index.hu tájékoztatója. Hallatlan bátorság kellett az ítélet meghozatalához!

Másik korlátozó lépés a bírók nyugdíjkorhatáron túli munkájának betiltása volt. Az első lépésre már 2013-ban sor került, amikor a bírók nyugdíjkorhatárát 70-ről 65-re csökkentették. Erről szól a hvg.hu cikke. Nemcsak a nyugdíjkorhatárt csökkentették, hanem ahhoz kötelező nyugdíjba vonulást is kötöttek. Ezt az intézkedést az AB még visszadobta, de el lehet képzelni, miként hatott az érintettekre. A katyvasz évekig tartott, a Kúriát is érintette, több bíró perelt, voltak, akik visszakapták eredeti állásukat. A kérdés lényege: ezek az intézkedések sértik a bírák elmozdíthatatlanságának és a bírói függetlenség elvét.

Két példát mutatok be a kormányzat közvetlen beavatkozásáról a bírósági gyakorlatba. Az egyik blog volt, Navracsics igazságügyi miniszteri korából (számtalan beavatkozás történt):

Google-hír:

"Nem tartja szerencsésnek Darák Péter, a Kúria elnöke Navracsics Tibor levelét az ítélkezési gyakorlat felülvizsgálatáról. Darák Péter kijelentette, hogy megérti az igazságügyi miniszter aggodalmát, de a Kúriának nincs hatásköre beleszólni más bíróságok ügyeibe, és a Cozma-üggyel kapcsolatban jelenleg nincs tennivalója a Kúriának."

Navracsics ugyanis - feledve, hogy még mindig jogállamról szónokolnak - kifogásolta a Cozma-ügy vádlottjaira kirótt ítéletek enyhítését. Mert ugyebár minden tekintetben a szigorítás, az ortodoxia a kormány diktálta irányvonal.

Ilyen csak diktatúrában fordulhat elő.

Tudjuk, hogy ment ez az Átkosban.

Engem viszont összehozott a sors a Horthy-korszak Kúriája volt elnökével, akivel állítása szerint az a hihetetlen sztori fordult elő, hogy egyik miniszter felhívta, és egy konkrét ügyben megpróbálta befolyásolni. Felhívta a miniszterelnököt, és másnap a miniszter benyújtotta a lemondását. Pedig nem is hagyott írásos nyomot.

(Ki tudja, igaz-e? De lehet, hogy még ott is működhetett így!) Vajon Navracsiccsal mi fog történni?

(blog, 2012.05.20: Csak diktatúrában fordulhat elő!)

Jóval keményebb Orbán személyes beavatkozása a gyöngyöspatai cigány családok kártérítésének ügye, gyermekeik szegregált oktatása miatt!

Első lépésben közbenső lépésről adok tájékoztatást, a 168.hu beszámolóját teszem fel a kártérítést számszerűsítő ítéletről. Egyetlen bekezdés a cikkből:

„A gyöngyöspatai Nekcsei Demeter iskola akkor került reflektorfénybe, amikor 2011-ben a jobbikos polgármester hívására szélsőjobboldali, paramilitáris szervezetek érkeztek a településre, és hetekig masíroztak a cigányok lakta utcákban, félelemben tartva az ott élő családokat. Az iskolában olyan durván volt tetten érhető a rasszizmus, hogy 2011-ben, az akkor még működő kisebbségi ombudsmani hivatal részletes jelentésben tárta fel a jogsértéseket, visszásságokat.”

Második lépésben bemutatom az (akkor még független) index.hu cikkét, amiben meghallgatható a mélységesen törvénytisztelő miniszterelnök véleménye erről az ügyről, valamint a bűnözőknek rossz fogvatartási körülményeik miatt megítélt kártérítésekről.

Nemcsak az a baj mindkettővel, hogy kerek-perec beavatkozik az igazságszolgáltatásba, hanem például, hogy közben elítélőleg nyilatkozik a cigány etnikumhoz tartozó gyermekek szellemi képességeiről is, és szembehelyezkedik az EU ítéletével is. Mindez megengedhetetlen, egyszerűen társadalomromboló hatású!

ÁSZ – Állami Számvevőszék

Következik az ugyancsak jelentős intézmény. Nem érdemes vele sokat foglalkozni. Ismerős töltött be szerepet az intézményben még Dr. Kovács Árpád vezetése mellett, kiválónak értékelte mind az irányítást, mind a végzett munkát. Domokos László Fideszes utánfutó megjelenését követően nagyon hamar megvált az intézménytől. Komplett idióta! – mondta. És valóban az, de ebben a minőségében is, vagy annál fogva pusztítótűzként száguldozik az ellenzék erdeiben:

büntet, megvon. Orbán egyik legsikeresebb támogatója.

Főügyészség

Domokosnál mérhetetlenül okosabb Polt Péter. Volt Fidesz-párttagként nem szabadna betöltenie a funkciót. Szemét szolga, seggnyaló, mindent emlős, ami elmosható, ha Fideszest érint, főbenjáró bűnöket is. Oszlop, ha netán megbuknának a 2022-es választásokon, elsőként kellene statáriális bíróság elé állítani!

Választások

Blogok sorozata következik: így kommentáltam a választási eseményeket az elmúlt 10 év alatt:

Az Alkotmánybíróság alkotmány(!)ellenesnek ítélte a választási regisztrációt - egyelőre mert az átmeneti intézkedések között nincs helye.

Pillanatokon belül reagál a Fidesz frakcióvezetője és Szájer, az "alkotó": áttesszük az alaptörvény törzsszövegébe!

Ördögi arrogancia!

(blog, 2013.01.03 : A FIDESZ arroganciája nem ismer határokat! (herélgeti a választási törvényt)

Nem illik, nagyon nem illik! Választások előtt a normális világban a lemondó kormánynak néhány hétig nem illik se nemzetközi szerződéseket aláírni, se új törvényeket hozni. Sajtóhírek szerint 2-3 napja aláírták a paksi atomerőmű bővítésére nyújtott orosz hitelszerződést.

A FIDESZ ezt a nem illiket is úgy hágja meg, mint mindent, ami zavarja az abszolút hatalom gyakorlásában.

(blog, 2014.04.06: Nem illik)

Kérdezem, jól látom-e? Örömmel veszem, ha küldenek további csemegéket akár erre a blogra reagálva. Amit hallok, olvasok, küldenek, azt az ezzel a bloggal nyitott sorozat újabb tagjaiban közzéteszem.

- Orbán kétharmadára;

- a demagóg (valamit mégis segítő) közmunka megfaragására;

- a demagóg rezsicsökkentés megszüntetésére;

- a bankok további zsarolására;

- a dölyfös „saját stadion” ünneplésére;

- a történelmi felelősség átlapátolására a náci Németországra, általános történelemhamisításra;

- hamis történelmet oktató és/vagy szakmailag rossz tankönyvek alkalmazásának kényszerére;

- a 100000 forintnál magasabb nyugdíjak sarcára;- az elrabolt magánnyugdíjak temetésére;

- a Nemzeti Bank tartalékainak eltapsolására;- a magas szinten lévők korrupciójának egyenlőtlen kezelésére;

- az államadósság magas szinten tartására;

- a 300 Ft/EUR feletti árfolyam tartására.

Hirtelen csak ennyi jutott az eszembe! Segítsenek bővíteni.

(blog, 2014.04.25: Mire szavaztunk I.)

Csak lapozgatok a történésekben, meg az elhallgatásokban, és megjelennek a fontos tények:

- Marad az egykulcsos adó és ezzel (is) nő az egyenlőtlenség, a nyomor; Ferge Zsuzsa szerint a létminimum alatt élők száma közel négymilliót tesz ki. Ilyennel a Horthy rendszer óta senki se dicsekedhetett, hiszen ez a lakosság 40%-a. A legelmaradottabb és/vagy legembertelenebb országok szintje!

- Tovább folyhat a játék a munkanélküliségi adatokkal. Tovább hamisítják a valóságot:

csökkenő munkanélküliségről beszélnek, amikor az egyik folt a rongyos gatyán, a közmunkások száma az önkormányzatok szerint fogyni fog. És egyébként mitől is nőne?

- Rendelőintézetben kezeltek. Eddig csak a gyógyszert kellett megvennem és bevinnem, most már a vánkosra tett papír helyett kis törülközőt is vinnem kellett. Lassan orvossá is képezhetem magam, hogy önkezelést alkalmazzak.

- Folytatódni fog a földmutyi. Ragozzam? Osztanak/fosztanak egymás között, vigyáznak, hogy egyetlen Ft EU-támogatás se jusson másnak, az elkötelezetteken kívül. Aljas módszerektől se riadnak vissza: Kishantos!

- Birkóznak tovább a Takarékbankért, birtokukba is fogják venni.- Folytatódik a Nemzeti Bank félelmetes lerablása.

- Dolgoznak a nonprofit közműszolgálaton. A rezsicsökkentést a költségvetés fogja finanszírozni?

(blog, 2014.04.30: Mire szavaztunk II.)

Szinte segítségként kaptam egy „imát”. Köszönet az ismeretlen küldőnek. Közreadom, kis kiegészítéssel, és ezzel le is zárom a témát:

• „Aki akar, imádkozhat:

• Még több új stadionért, a felcsúti kisvonatért, a ház végében a budi helyett a 4 csillagos szállodáért,

• a föld és trafik mutyiért,

• vezérünk nejének jócskán felszaporodott magánvagyonáért,

• az 500 ezer kivándorlóért,

• a 2010-ben megemelt 30%-os gázáremelésért, amit most 20%-al csökkentettek,

• az „elefántokért" akik belegázoltak a magyar kultúrába,

• a Fekete Györgyökért, Szakályokért, Kerényikért, a Horthy-szobrokért, a készülő emlékművekért,

• az összes seggnyalóért,

• a korrupt és hazug közmédiáért, külön a jól kérdező Óbersovszkyért,

• az új munka törvénykönyvért,

• az új alkotmányért, minden módosításáért, és annak bíróságáért,

• a Klebelsberg-intézetért, annak Arankájáért,

• no és külön még a megtért Hoffman Rózsáért,

• továbbá az alkotmányt illusztráló elmebeteg festményekért, milliárdos korrupciókért,

• az új választójogi törvényért,

• a Nyerges Zsoltokért,

• a többszörös milliárdos felcsúti gázszerelő- polgármesterért,

• a 8:1-es magyar válogatottért, a szotyolázó VIP-páholyért,

• a 160-ról 248 Ft-ra emelkedett svájci frankért - külön ima ezért Kósának és Szijjártónak,

• a " megsegített" deviza-adósokért,

• az ócsai, milliárdokért épített szellemfaluért,

• és jöjjön még több konzultációs levél hülye kérdésekkel a miniszterelnöktől alkalmanként 700 millióért,

• a hazudozó kormányszóvivőkért, különösen a kócos fogú Selmecziért, aki megőrizte maguknak valahol a 3000 milliárdnyi nyugdíj megtakarításokat,

• az elbukott MOL - részvényekért,

• azért a sok jó szélmalomharcért, amit az Unió, az IMF, az USA ellen vívogatnak,

• no és az az új szövetségesekért, főleg az oroszokért és azeriekért,

• el ne felejtsem: a Magyar Csapatért, akik máris harcban állnak, hogy megvédjenek minket a nem tudom kiktől.

• Mert ’nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, az a baj, hogy alacsony a kerítés.’

• Ámen”

Kiegészítés:

a bankokra kivetett sarcadókért, a különféle ágazati adókért, az elkerülhetetlenül következő további megszigorításokért,

a vidéki országgyűlési képviselőknek a Le Meridien-ben biztosított szállásért, napi 35000,- forintért.

(blog, 2014.05.04: Mire szavaztunk III.)

A 2014 évi országos választásoktól kezdve jelentősen csorbították az ellenzék esélyeit a pártok állami támogatásáért harcba szálló, jelentéktelen pártok. A köz el is keresztelte őket kamupártoknak. Kis összeállítást mutatok be róluk:

Egy-egy kamupárttal foglalkozó weblapok:

Kamupártok 1. – Összefogás Párt kontra Összefogás Kamupártok 2. – Új Dimenzió Párt (Zuschlag)

És általános mustra, a 2018 évi parlamenti választásokon elindult mind a 82 kamupártot megvizsgálta a „leszerelt fideszes” Tomanovics Gergely: „A nagy kamupárt-mustra”, 9 részből áll! „Pokol, a 78-adiktól lefosod a bokád!” – írja a szerző!

Szépen romboltak, és a többség megúszta a kapott támogatás visszafizetése nélkül! Manna. Kis manna, jó manna, ösztönöz a további akciókra. A Fidesz törvényileg korlátozta a kamupártok lehetőségeit, de az ellenzék szerint ez csökkenteni fogja a számukat, de növeli az így is fellépők hatékonyságát.

Hála istennek, zuhan a Fidesz népszerűsége.

Még hála istennekebb, hogy belülről is megindult a bomlás. Hol ez a két vezérfigura vész össze, hol amaz. Bencsik János - van politikus, aki szerint ezért - 22 pontban foglalta össze, mit kellene másként csinálni. Nem fontos, hogy több pontja bárhol az ellenzék soraiban is megállná a helyét, a fontos, hogy ilyen is megtörténhet...

Remélem, közeleg a végórájuk!

Itt van Bencsik János, hol Jobbikos, hol Fideszes képviselő 22 pontja! Érdemes elolvasni!

(blog, 2015.01.30: Zuhan a Fidesz, Bencsik János 22. pontban feddi a főnökeit)

Több hírt kötöttem csokorra a következő blogomban:

A Fidesz belső bomlása tovább zajlik. A két főkolompos végleg összeveszett. Simicska szaftosan káromkodik, a médiabirodalma összeomlani (vagy józanodni?) látszik, elesett az első komoly építőipari munkától. A másik hallgat, némán rombolja a Simicska-birodalmat. Lehet, jó vége lesz ennek a marakodásnak?

A Fidesz Ifjúsági Tagozatának (volt?) elnöke hamis Euro árusításával bukott le. Ennyi, nem elég?

A Fidesz-báb Farkas Flóriánnak, akit miniszterelnöki biztossá neveztek ki 2014 december 3-i hatállyal (tette közzé a Hivatalos Értesítő) sikerült pillanatok alatt felesleges dolgok tömegére, abnormálisan magas áron elköltenie az EU által nyújtott 600 millió forintot. Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közgyűlése, ahol a 600 millió forint uniós támogatás gyanús elveréséről szerettek volna többet megtudni a képviselők, furcsa módon határozatképtelen lett. Az ügy sikkasztás-gyanús, volt, aki feljelentést is tett.

Közben „Az emberi méltóság-menete” vonul az országban. „A demonstrálók „…nem alamizsnát, nem értelmetlen közmunkát, hanem tisztes megélhetést biztosító munkalehetőségeket, (…) a szegényeket sújtó politika megszüntetését, a vidék leszakadásának megállítását, a közmunkások helyzetének javítását, egy igazságos, szolidáris, szabad Magyarország létrehozását" követelik. (Népszava)

Hogy fér össze ez a két történés? Tudom, költői kérdés!

Teljesen vad hír, nem értem az egészet. Új, nagy budapesti kórház építését kezdeményezi a Fidesz-frakció. Most, amikor általános leépítésről, kórház-összevonásokról zeng az ország?

Teljesen vad hír, nem értem az egészet. Új, nagy budapesti kórház építését kezdeményezi a Fidesz-frakció. Most, amikor általános leépítésről, kórház-összevonásokról zeng az ország?

In document MITŐL DÖGLIK MEG EZ AZ ORSZÁG? (Pldal 58-70)