• Nem Talált Eredményt

ADMINISZTRATÍV INFORMÁCIÓK F1. A pályázati felhívás idõtartama

In document TARTALOM AMAGYARKÖZLÖNYMELLÉKLETE (Pldal 126-131)

A Corvinus Kockázati Tõkealap-kezelõ Zrt. pályázati felhívása

F) ADMINISZTRATÍV INFORMÁCIÓK F1. A pályázati felhívás idõtartama

Jelen pályázati felhívás alapján a CELIN-tõkealap magánbefektetõ kiválasztásában részt venni szándékozó és az al-kalmassági kritériumoknak megfelelõ pályázók

2009. szeptember 7-én 10 óráig

postai úton vagy személyesen (azaz a megadott címen történõ fizikai beadással, ideértve a futárt is), zárt, sértetlen cso-magolásban, „CELIN” jeligére nyújthatják be pályázataikat az MFB Invest Zrt. alább feltüntetett székhelyén. A feltünte-tett határidõig beérkezett pályázatokról közjegyzõ jegyzõkönyvet vesz fel.

A pályázati felhívás mindenkor hatályos szövege elektronikus formában az MFB Zrt. honlapjáról (www.mfb.hu), az MFB Invest Zrt. honlapjáról (www.mfbinvest.hu), illetve a Corvinus Kockázati Tõkealap-kezelõ Zrt. honlapjáról (www.ckta.hu) tölthetõ le. A Magyar Kockázati és Magántõke Egyesület honlapján (www.hvca.hu), illetve a Portfo-lio.hu online gazdasági újság oldalán a pályázati hirdetmény kerül közzétételre. Nyomtatott formában a Magyar Köz-löny Hivatalos Értesítõjének 2009. július 31-i számában teljes terjedelemben, a Népszabadság és Napi Gazdaság újsá-gokban pedig hirdetmény formájában található meg. A hirdetmények szövegének esetleges eltérése esetén az MFB Invest Zrt. honlapján megjelent szöveget kell irányadónak tekinteni.

F2. A pályázatok benyújtásának módja és helye

A pályázati dokumentáció magyar nyelven nyújtható be. A kizárólag idegen nyelven kiállított dokumentumokat és nyilatkozatokat (egyszerû) magyar fordítással együtt kell benyújtani.

A pályázati dokumentációt 2 nyomtatott példányban (1 eredeti, cégszerûen aláírt és oldalanként szignált példány, va-lamint 1, az eredetirõl készített másolat), vava-lamint további 1 példányban, elektronikus adathordozón (CD-lemezen), zárt, sértetlen csomagolásban, a következõ címen és címzéssel kell benyújtani:

MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelõ Zrt., 1138 Budapest, Népfürdõ utca 22.

A nyomtatott pályázati dokumentáció kizárólag összefûzött (spirálozott) formában adható be, maximum 30 oldal ter-jedelemben, ide nem értve a mellékletként benyújtandó dokumentumokat.

Kérjük, hogy a CD-lemez tokján jól láthatóan kerüljön feltüntetésre a pályázati felhívás megnevezése (CELIN magán-befektetõ kiválasztása), a pályázó cégneve és székhelye.

A nyomtatott és elektronikus adathordozón (CD-lemezen) benyújtott pályázati dokumentációban található esetleges eltérések esetén az eredeti (nyomtatott, cégszerûen aláírt és oldalanként szignált) dokumentum tekintendõ hitelesnek.

7476 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2009/38. szám

F3. A pályázatnyertes befektetõ kiválasztásának folyamata Elõzetes vizsgálat: az érvénytelen pályázatok kiszûrése

A kiíró a pályázatok benyújtására meghatározott határnapot követõen megkezdi a pályázatok formai és tartalmi meg-felelõségének vizsgálatát.

Amennyiben a benyújtott pályázat hiányos, vagy nem felel meg maradéktalanul a jelen pályázati felhívásban foglalt formai feltételeknek, a kiíró írásbeli formában (ideértve a telefaxot és az elektronikus levelet is)hiánypótlástrendelhet el. Amennyiben a pályázó a hiánypótlásra elõírt határidõn belül megfelelõ módon nem pótolja a hiányokat, pályázata ér-demi vizsgálat nélkül elutasításra kerül.

Amennyiben a benyújtott pályázat tartalma ellentmondó, illetve egyes részletei tekintetében tisztázásra szorul, a kiíró írásbeli formában (ideértve a telefaxot és az elektronikus levelet is)tisztázó kérdéstintézhet a pályázóhoz. Amennyiben a pályázó a tisztázó kérdés megválaszolására elõírt határidõn belül a felmerült kérdést megfelelõ módon nem tisztázza, pá-lyázata érdemi vizsgálat nélkül elutasításra kerül.

Hiánypótlás elrendelése és tisztázó kérdés feltétele nélkül is elutasításra kerülhet az a pályázat, amely olyan jelentõs vagy olyan nagyszámú, a pályázat érdemi értékelhetõségét akadályozó hiányosságban szenved vagy ellentmondást tar-talmaz, amely jellegébõl adódóan nem pótolható/tisztázható, vagy amely megfelelõ pótlása/tisztázása a pályázatértéke-lésre rendelkezésre álló határidõn belül nem várható.

A hiánypótlási felhívásnak, illetve a feltett tisztázó kérdéseknek a pályázat benyújtására elõírt formai feltételek szerint kell eleget tenni.

A pályázatok érdemi vizsgálat nélküli elutasítása esetén a kiíró a pályázat másolati példányát az elutasító levél kísére-tében a pályázó részére ajánlott postai küldeményként visszaküldi. Az eredeti példány archiválásra kerül.

A pályázat eredeti mellékletei másolat megtartása mellett szintén visszaküldésre kerülnek a pályázó részére.

Érdemi vizsgálat: a pályázatnyertes befektetõ kiválasztása

Amennyiben valamely pályázat nem kerül a fentiek szerint elutasításra, a kiíró megkezdi a pályázat érdemi vizsgálatát és az egyes pályázókkal külön-külön történõ személyes tárgyalások alapján kerülnek a pályázatok minõsítésre és értéke-lésre.

A pályázó magánbefektetõként történõ bevonásáról (azaz a pályázatnyertességrõl) a kiíró javaslata alapján az MFB Zrt. hoz döntést 2009. november 30-ig. A pályázat eredményérõl a pályázókat a kiíró írásban értesíti.

A kiíró fenntartja magának a jogot arra, hogy a pályázatot eredménytelenné nyilvánítsa indokolt esetben, és a befekte-tõk kiválasztására új pályázatot írjon ki vagy bármely fázisban meghosszabbítsa.

Budapest, 2009. július 30.

MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelõ Zrt.

1. számú melléklet

Jogszabálygyûjtemény Közösségi szabályok

A kis- és középvállalkozásokba történõ kockázatitõke-befektetések elõmozdítását célzó állami támogatásokról szóló (2006/C 194/02) közösségi iránymutatás

1998/2006. EK rendelet

800/2008. EK rendelet az általános csoportmentességrõl Kormányrendeletek

85/2004. (IV. 19.) Korm. rendelet az Európai Közösséget létrehozó szerzõdés 87. cikkének (1) bekezdése szerinti álla-mi támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképrõl.

Törvények

2001. évi CXX. törvény a tõkepiacról

2001. évi XX. törvény a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról

2. számú melléklet

A pályázat részletes ismertetése

1. Tényszerû információk a)A pályázó alapadatai (táblázat) Pályázó befektetõ

Cégneve:

Székhelye:

Cégbejegyzés száma: dátuma:

helye:

Könyvvizsgáló neve: engedélyének száma:

b)A pályázó menedzsmentje, szakemberei (táblázat)

Név Betöltött tisztség, pozíció Releváns tapasztalat bemutatása

(legfeljebb 5 mondat/fõ)

Igazgatósági tagok

Felügyelõbizottsági tagok

Menedzsment

A pályázó fõállásban foglalkoztatott senior vállalati befektetési szakemberei1

Az egyéb munkavállalók

1A jelenleg fõállású vagy foglalkoztatni tervezett szakemberek

c)A pályázó múltbeli tevékenységének bemutatása (legfeljebb 1 oldal szöveg)

E pontban szükséges a pályázó aktuális üzleti tevékenységének bemutatása, beleértve többek között az alábbiakat:

– a kezelt befektetési portfólió mérete, – jellemzõ iparágak, ágazatok, – jellemzõ tranzakciós méret, – céltársaságok jellemzõ nagysága,

7478 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2009/38. szám

– a befektetések eredményessége, hozamai,

– együttmûködések a befektetések számát, méretét vagy célterületét meghatározó szervezetekkel stb.

d)A pályázó munkatársainak múltbeli tranzakciós referenciái

E pontban szükséges a közremûködõ befektetési szakemberek tranzakciós tapasztalatának megítélése során figyelem-be vett múltfigyelem-beli figyelem-befektetések tételes listájának ismertetése, az alábbi elvek figyelemfigyelem-bevételével:

– Kockázati tõke típusú (risk capital) befektetések (venture capital, private equity, development capital), amelyek végrehajtásában az érintett személy közvetlen pénzügyi befektetõi vagy alapkezelõi szerepet töltött be.

– A tevékenység nem kizárólag Tpt. szerinti (vagy külföldi) kockázati tõkealapnál szerzett tapasztalatot jelent, ha-nem a fenti típusú tranzakciókat pénzügyi befektetõi szemlélettel végrehajtó állami vagy magántulajdonú befektetési társaságoknál, vállalkozásoknál (vagy magánszemélyként) szerzett tapasztalat szintén elfogadható.

– Nem tekinthetõ kockázatitõke-befektetésnek a nyilvános társaságokban történõ, tõzsdén keresztüli részesedésszer-zés.

– Nem tekinthetõk kockázatitõke-befektetésnek az olyan (ingatlan) társaságokba történõ befektetések, amelyek esz-közei befektetéskori összértékének több mint 90%-át ingatlanok képezték.

– A tranzakciós listában kizárólag olyan múltbeli befektetések szerepeltethetõk, amelyek megvalósulását, illetve az abban való közvetlen részvételt a pályázó erre vonatkozó felhívás esetén kétséget kizáróan igazolni tudja.

2. Üzleti tervek, elképzelések

a)A pályázó tõkealapra vonatkozó befektetési politikájának, elveinek, céljainak bemutatása (legfeljebb 3 oldal szöveg) Kérjük bemutatni, hogy a jelen pályázati felhívásban, valamint a pályázati dokumentáció részét képezõ befektetési politikai elõírásokon felül milyen egyéb (de az elõírtakkal összhangban lévõ) befektetési elveket kíván a pályázó alkal-mazni, legalább érintve a következõket:

– regionális, illetve iparági specializáció;

– minimum, illetve maximum befektetési méret;

– minimális, illetve maximális részesedésszerzés;

– vállalati életszakaszok preferálása;

– tagi hitelek nyújtásával kapcsolatos kölcsönnyújtási politika.

b) A pályázó tõkealapra vonatkozó üzletszerzési stratégiájának, marketingelképzeléseinek bemutatása (legfeljebb 2 oldal szöveg)

Kérjük ismertetni, a pályázó új befektetések létesítésével és a befektetésekbõl történõ kilépések végrehajtásával kap-csolatos stratégiáját, üzleti elképzeléseit. Ennek keretében kérjük bemutatni az alap befektetési tevékenységével és eset-leges további tõkeszerzésével kapcsolatos marketingelképzeléseket.

c)A pályázó tõkealapra vonatkozó befektetés-elõkészítési, valamint döntéshozatali folyamatainak leírása (legfeljebb 3 oldal szöveg)

Kérjük bemutatni azt a folyamatot, amelyen keresztül egy azonosított befektetési lehetõségbõl elutasított projekt, vagy megvalósult befektetés lesz, különös tekintettel az alábbiakra:

– projektértékelési szakaszok részletes bemutatása (elõszûrés, átvilágítás stb.);

– elemzési, értékelési módszerek bemutatása;

– döntéshozatali lépcsõk, hatáskörök ismertetése.

d)A tõkealap által megvalósított befektetésekkel kapcsolatos monitoringtevékenység (legfeljebb 1 oldal szöveg) Kérjük bemutatni a megvalósult befektetések folyamatos nyomon követésének, ellenõrzésének rendszerét, beleértve a pályázó tervezett szerepvállalását (pl. igazgatósági tagság) a céltársaságokban.

e)A befektetésekbõl való kiszállásra vonatkozó stratégia (legfeljebb 1 oldal szöveg) Kérjük ismertetni a befektetésekbõl történõ kiszállásokkal kapcsolatos elképzeléseket.

3. számú melléklet

Azonosító adatok Természetes személy esetén

1 név

2 születési név 3 anyja neve 4 születési hely 5 születési idõ 6 állampolgárság 7 lakcím

8 postacím

9

személyi igazolvány, útlevél vagy egyéb, a személyazonosság igazolására alkalmas igazolvány száma

Nem természetes személy esetén 1 név

2 rövidített név (ha alkalmazandó) 3 székhely

4 magyarországi, az 1997. évi CXXXII. tör-vény szerinti fióktelep (ha alkalmazandó) 5 adószám

6 általános szervezeti képviseletre jogosultak neve és beosztása

7 a pályázat során eljáró képviselõ(k) neve 8 a pályázat során eljáró képviselõ(k)

képvi-seleti jogának alapja

7480 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2009/38. szám

4. számú melléklet

Tulajdonosi adatok

In document TARTALOM AMAGYARKÖZLÖNYMELLÉKLETE (Pldal 126-131)