• Nem Talált Eredményt

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatalának közzétételei Határozat

In document TARTALOM AMAGYARKÖZLÖNYMELLÉKLETE (Pldal 177-185)

Ügyiratszám:FE-18156-7/2008.

Tárgy:a Magyar Telekom Nyrt. mobilvégzõdtetési díjai csökkentésébõl származó költségmegtakarítás elõfizetõk ré-szére történõ átadással kapcsolatban indított jogalkalmazási eljárás

Határozat

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala a Magyar Telekom Nyilvánosan Mûködõ Részvénytársaság (székhely: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.; cégszáma: 01-10-041928) a mobilvégzõdtetési díjak csökkentésébõl származó költségmeg-takarítás elõfizetõk részére történõ átadással kapcsolatban indított jogalkalmazási eljárásban

megállapította,

hogy a Magyar Telekom Nyilvánosan Mûködõ Részvénytársaság megszegte a 3/2002. (I. 21.) MeHVM rendelet 18. § (2) bekezdésében foglalt kötelezettségét.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala a Magyar Telekom Nyilvánosan Mûködõ Részvénytársaság a fenti jogsértõ magatartás tanúsítását a jövõre nézve

megtiltja.

A határozat ellen a közléstõl számított 15 napon belül a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa elnökéhez címzett, de a Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatalához benyújtandó fellebbezésnek van helye. A fellebbezési illeték mértéke 5000 Ft.

A fellebbezés elektronikus úton is elõterjeszthetõ, a fellebbezési illeték elektronikus úton is leróható.

Indokolás

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala (a továbbiakban: Hivatal) az elektronikus hírközlésrõl szóló 2003. évi C. tör-vény (a továbbiakban: Eht.) 10. §m)pontja szerinti hatáskörében 2006. szeptember 29-én kelt, FE-16907/2006. ügyirat-számú értesítésével hatósági ellenõrzési eljárást indított a 2005. évre vonatkozó, a távbeszélõ-szolgáltatási piacon jelen-tõs piaci erõvel rendelkezõ távközlési szolgáltató által nyújtott távbeszélõ szolgáltatás díjairól, valamint az egyetemes távközlési szolgáltatással kapcsolatos díjcsomagokról szóló 3/2002. (I. 21.) MeHVM rendeletben (a továbbiak-ban: MeHVM rendelet) elõírt egyetemes szolgáltatások díjmegállapítási szabályainak való megfelelõség ellenõrzése tár-gyában.

A Hivatal az ellenõrzési eljárás során 2007. június 14-én kelt FE-21859-1/2007. számon iktatott levelében a Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Mûködõ Részvénytársaságtól (a továbbiakban: Magyar Telekom) nyilatkozatot kért arra nézve, hogy a szolgáltató által az egyetemes díjcsomagok árváltozása ellenõrzéséhez küldött 2005. évre vonatkozó adataik tartalmaznak-e olyan korrekciókat, amelyek a MeHVM rendelet 18. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfe-lelnek, és hatásuk ellenõrzésére jelen formájukban alkalmasak. A szolgáltató 2007. június 19-én érkezett, FE-21859-2/2007. számon iktatott beadványában úgy nyilatkozott, hogy az egyetemes díjcsomagok árváltozásának el-lenõrzéséhez küldött adatok nem tartalmaznak korrekciót. A Magyar Telekom indokolásul elõadta, hogy a mobilrádióte-lefon-szolgáltatók levélben értesítették a Magyar Telekomot arról, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának (a to-vábbiakban:Tanács) valamennyi mobilhívás-végzõdtetési díjat megállapító határozata ellen keresettel éltek a bíróság, ezért a megállapított díjakat csak jogfenntartással fogadták el, és amennyiben a bíróság jogerõsen helyt ad a keresetük-nek, akkor visszamenõlegesen fognak elszámolni a Magyar Telekommal. A Magyar Telekom közlése szerint a mobil-szolgáltatók ugyan az alacsonyabb díjakról állítják ki a számlát, de a Magyar Telekom nem módosíthatta a mobil rádióte-lefon-szolgáltatókkal kötött hálózati szerzõdéseit. A Magyar Telekom ezért az alacsonyabb mobil hívásvégzõdtetési dí-jak és a szerzõdésben szereplõ dídí-jak közötti különbséget nem adja át az egyetemes elõfizetõknek, hanem számvitelében elhatárolta, a díjkülönbözet rendezésére álláspontja szerint csak a jogerõs bírósági ítéletek meghozatalát követõen kerül-het sor.

A Hivatal a 2007. november 26-án kelt FE-21859-4/2007 számon iktatott felhívásában (a továbbiakban: Felhívás) a Magyar Telekom hatósági ellenõrzési eljárásban tett észrevételeivel kapcsolatban kifejtette, hogy a hivatkozott

jogfenn-MeHVM rendelet 18. § (2) bekezdésében elõírt közjogi alapú elõfizetési díjcsökkentési kötelezettségét nem változtatja meg a polgári jogi alapú jogfenntartás. A Tanács által hozott döntés bírósági felülvizsgálata alapján ugyanis pontosan meghatározott rendje van azon esetnek, ha a hatósági határozatot esetleg a bíróság megváltoztatja, és ez alapján a feleknek elszámolási kötelezettsége keletkezik egymással szemben.

A Tanács mobilhívás-végzõdtetési díjakkal kapcsolatos valamennyi határozata minden külön feltétel nélkül azonnal jogerõs és teljesítendõ, végrehajtandó, és eddig egyetlen ilyen határozat végrehajtását sem függesztette fel a bíróság. Az egyetemes hírközlési szolgáltató tehát jogsértést követ el, ha nem teljesíti a MeHVM rendelet 18. § (2) bekezdésében foglalt közjogi alapú kötelezettséget, amelyen nem változtat a mobilszolgáltató jogfenntartása abban a Magyar Telekom által említett esetben, ha a mobilszolgáltató egyébként a mobil hívásvégzõdtetési díjat megállapító határozatban szerep-lõ, kötelezõen alkalmazandó díjakat számlázza az egyetemes szolgáltató felé, és az egyetemes szolgáltató ténylegesen ezt a díjat fizeti meg a mobilszolgáltatónak. Ekkor ugyanis ténylegesen keletkezik az egyetemes szolgáltatónak a mobil-hívás-végzõdtetési díjakból származó költségmegtakarítása, amelyet a MeHVM rendelet 18. § (2) bekezdése szerint az elõfizetõk irányában érvényesítenie kell attól az idõponttól kezdve, amikor a mobilrádiótelefon-szolgáltató az alacso-nyabb mobilvégzõdtetési díjat az egyetemes szolgáltató felé ténylegesen érvényesítette. A Hivatal a hatósági ellenõrzési eljárás során megállapította, hogy a Magyar Telekomnak a 2005. évre vonatkozóan a mobil hívásvégzõdtetési díjak Ta-nács általi csökkentésébõl üzleti titkok Ft költségmegtakarítása származott, ezért a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (továbbiakban: Ket.) 94. § (1) bekezdésa)pontja alapján 2007.

november 26-án kelt FE-21859-4/2007 számon iktatott felhívásában arra hívta fel, hogy közlésétõl számított 30 napon belül a Hivatalhoz intézett beadvány formájában tegyen javaslatot arra nézve, hogy a fenti jogsértést a lehetõ legrövi-debb idõn belül miképpen kívánja megszüntetni, azaz a jogsértéssel elért költségmegtakarítás összegét milyen módon kí-vánja az elõfizetõk részére visszajuttatni.

A Hivatal ezért megvizsgálta a Magyar Telekom 2008. március 28-án kelt (13000-00153/2008. iktatószámú), a Hiva-talnál FE-9500-3/2008. számon iktatott levelében felvetett kompenzációs megoldást, és figyelembe vette, hogy levelé-ben a Magyar Telekom pontosította korábbi nyilatkozatát. Ennek alapján megállapította, hogy a Felezõ lakossági egye-temes szolgáltatási díjcsomagban foglalt forgalmi díjkedvezmények igénybevételével a lakossági fogyasztók 2004-tõl folyamatosan használhatták az alacsonyabb mobil irányú tarifákat. Az ily módon elért kompenzáció üzleti titok Ft, amely csak részben fedezi a Hivatal által az ellenõrzési eljárás során megállapított mobilhívás-végzõdtetési díjak csök-kentésébõl 2005. év során származó üzleti titkok Ft költségmegtakarítást. Tekintettel arra, hogy a fennmaradó üzleti ti-tok Ft tekintetében a Magyar Telekom továbbra sem teljesítette a felhívásban foglaltakat, a Hivatal ezért a Ket. 94. § (1) bekezdésénekb)pontja alapján az Eht. 10. §m)pontjában foglalt hatáskörében a hivatalból jogalkalmazói eljárást in-dított a Magyar Telekom ellen.

A jogalkalmazói eljárásban a Hivatal továbbra is hangsúlyozza, hogy a MeHVM rendelet 18. § (2) bekezdésében fog-lalt közjogi alapú kötelezettség teljesítését sem a MeHVM rendelet, sem más elektronikus hírközlési szabály nem köti egyéb feltételhez, amennyiben az egyetemes szolgáltatónak a mobil végzõdtetési díjakból költségmegtakarítása szárma-zik, akkor köteles teljesíteni a fenti kötelezettséget. A költségmegtakarítás azáltal realizálódik, hogy a mobilrádiótele-fon-szolgáltató a tanácsi határozat alapján alkalmazandó alacsonyabb mobilvégzõdtetési díjat az egyetemes szolgáltató felé ténylegesen érvényesíti, azaz az alacsonyabb mobilhívás-végzõdtetési díjról kiállított számlákat az egyetemes szol-gáltató megfizeti.

A Magyar Telekom ugyanakkor a hatósági ellenõrzési és a jogalkalmazói eljárás során a Hivatal erre irányuló, 2008.

március 20-án kelt, FE-9500-2/2008. számú felhívása ellenére sem bizonyította megfelelõ pénzügyi, illetve számviteli dokumentumokkal (számlák, cash-flow-kimutatások, analitikus és szintetikus számviteli bizonylatok és kimutatások, a szóban forgó tételek levezetése és megjelenítése az auditált éves beszámoló eredménykimutatásában és cash flow-jában, egyéb dokumentumok), hogy a mobil szolgáltatók által kibocsájtott alacsonyabb számlákban fogalt végzõdtetési díjak ellenére költségmegtakarítása nem állt fenn.

A Hivatal a fentiek alapján megállapította, hogy a Magyar Telekom jogsértést követett el azáltal, hogy nem tett eleget a 3/2002. (I. 21.) MeHVM rendelet 18. § (2) bekezdésében foglalt kötelezettségének. Ezért a Hivatal az Eht. 68. § (5) be-kezdésb)pontja alapján a fenti jogsértõ magatartás tanúsítását a jövõre nézve megtiltotta.

A Hivatal a jogsértéssel arányos bírság kiszabását jelen ügyben nem tartotta indokoltnak és arányosnak az alábbiak miatt.

A Magyar Telekom 2008. május 14-én kelt, és a Hivatalnál FE-18156-2/2008. számon iktatott levelében olyan tartal-mú nyilatkozatot tett, hogy álláspontja szerint az egyetemes elõfizetõi kört megfelelõen kompenzálta azáltal, hogy a 2004-tõl egyetemes Felezõ díjcsomagjának lebeszélhetõ részében lehetõség van a mobil irányok kedvezményes hívá-sára, ami által a tényleges használat alapján a mobilvégzõdtetési díjcsökkentést meghaladó mértékû kedvezményt nyúj-tott egyetemes elõfizetõi számára.

Annak érdekében, hogy meg lehessen állapítani a hivatkozott Felezõ díjcsomag által 2004 óta a mobil irányba nyújtott elõfizetõi kompenzáció tényleges mértékét, a Hivatal 2008. június 4-én kelt, FE-18156-4/2008. számú felhívásában

be-7528 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2009/38. szám

kérte a 2003. évi egyetemes díjcsomagokra vonatkozó adatokat is, melyeket a szolgáltató 2008. június 6-i keltezéssel, a Hivatalnál FE-18156-5/2008. számon iktatott válaszában adott meg.

A benyújtott adatokat a Hivatal megvizsgálta, és megállapította, hogy a szolgáltatónál történt 2004. január 1-jei egye-temes díjcsomagváltás figyelembevételével a Magyar Telekom mobil hívásirányú díjait már 2004-ben jelentõs mérték-ben csökkentette 2003-hoz képest. 2004-mérték-ben ugyanis a Magyar Telekom lakossági egyetemes díjcsomagja a Felezõ lett, amelynek tarifái alacsonyabbak a korábban egyetemes Minimál díjcsomagénál, ezenkívül még forgalmi kedvezménye-ket is tartalmaz. Ennek révén, ha a kompenzáció számítása során a Minimál díjcsomag 2003-as díjaiból indulunk ki, megállapítható, hogy 2004–2005 folyamán a Magyar Telekomnál összesen a költségmegtakarítást meghaladó díjkom-penzáció keletkezett.

A fentebb leírt, a Magyar Telekom által az egyetemes díjcsomagok mobil hívásirányaiban végrehajtott jelentõs (a tényleges mobil hívásvégzõdtetési díjcsökkenést által keletkezett költségmegtakarítást meghaladó mértékû) forgalmi-díj-csökkentés következtében bírság kiszabása jelen ügyben nem indokolt, hiszen az elõfizetõk ezáltal mobil hívásvég-zõdtetési díjcsökkenésbõl származó költségmegtakarítást meghaladó kompenzációban részesültek a Magyar Telekom által, azonban ez a jogsértés tényét nem szünteti meg. Ezért a Hivatal felhívja a Magyar Telekom figyelmét arra, hogy a 3/2002. (I. 21.) MeHVM rendelet 18. § (2) bekezdésében foglalt kötelezettség jövõbeni nem vagy nem megfelelõ teljesí-tése esetén a jogsértéssel arányos bírságot fog kiszabni.

A határozatot a Hatóság az Eht. 68. § (7) bekezdése alapján közzéteszi.

Az Eht. 37. § (1) bekezdése értelmében a Hatóság elsõfokú döntése ellen a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa elnö-kéhez lehet fellebbezést benyújtani.

A fellebbezésrõl szóló tájékoztatás a Ket. 72. § (1) bekezdésda)pontján és 98. § (1), illetve (3) bekezdésén, a fellebzés elõterjesztésének határidejére vonatkozó tájékoztatás a Ket. 99. § (1) bekezdésén, a halasztó hatály a 101. § (1) be-kezdésén, a fellebbezés elõterjesztése helyének meghatározása a 102. § (1) bekezdésén alapul. A fellebbezési illeték te-kintetében az illetékekrõl szóló 1990. évi XCIII. törvény 29. § (2) bekezdésének második mondata az irányadó, mely szerint: „Ha a fellebbezési eljárás tárgyának értéke pénzben nem állapítható meg, a fellebbezés illetéke 5000 forint.”

Budapest, 2008. július 26.

P. H.

Spakievics Sándors. k.,

fõigazgató

Közlemények

Tájékoztatás

a piacfelügyeleti eljárásokban

a Nemzeti Hírközlési Hatóság által hozott és a hatóság honlapján 2009. június hónapban közzétett érdemi határozatokról

Sor-szám Határozat száma Tárgy Szolgáltató/igénybe vevõ

forgalomba hozó/forgalmazó

Elsõfokú határozatok 1. HM/375-5/2009.

Az Externet Nyrt. elõfizetõi panaszkezeléssel és szolgáltatás-korlátozással kapcsolatos tevékenysége tárgyában.

2009/06/04

Externet Nyrt.

2. HB-2146-1/2009.

A Magyar Posta Zrt. postai szolgáltatási tevékenység ellátása tár-gyában.

2009/06/08

Magyar Posta Zrt.

3. HB-2147-3/2009.

A Magyar Posta Zrt. postai szolgáltatási tevékenység ellátása tár-gyában.

2009/06/08

Magyar Posta Zrt.

4. HS/10540-8/2009.

A TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. által forgalomba hozott 866380/385 típusú játékautó forgalomba hozatalának tiltása tár -gyában.

2009/06/09

TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.

5. HS/13013-8/2009.

A Darmia Kft. által forgalomba hozott TOPCOM Titan 100 típ.

vezetékes telefon forgalomba hozatalának tiltása tárgyában.

2009/06/09

Darmia Kft.

6. HZ-13885-10/2009.

A Sándorfalva Városüzemeltetési Közhasznú Nonprofit Kft. álta-li kézbesítéskor a postai nyomtatványok jogosulatlan felhaszná-lása tárgyában.

A Pannon GSM Zrt. elõfizetõi szerzõdés felmondásának jogsze-rûtlensége tárgyában.

A határozat ellen fellebbezés érkezett.

2009/06/15

Pannon GSM Zrt.

8. HP/11900-6/2009.

Az ITM Technológia Kft. által forgalomba hozott Hagenuk BIG 44 modellszámú vezetékes távbeszélõ készülék nem megfelelõ-sége tárgyában.

A határozat ellen fellebbezés érkezett.

A másodfokú határozat száma: FK/11900-11/2009.

2009/06/22

ITM Technológia Kft.

7530 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2009/38. szám

Sor-szám Határozat száma Tárgy Szolgáltató/igénybe vevõ

forgalomba hozó/forgalmazó

9. HP/10643-3/2009.

A Magyar Posta Zrt. által az ajánlott levélpostai küldemény kézbesítésekor vállalt szolgáltatási szerzõdés jogszabálysértõ telje -sítése tárgyában.

A határozat ellen fellebbezés érkezett.

A másodfokú határozat száma: FK/10643-12/2009.

2009/06/22

Magyar Posta Zrt.

10. HP/2801-12/2009.

A Magyar Posta Zrt. postai szolgáltatás panaszkivizsgálása tár-gyában.

2009/06/22

Magyar Posta Zrt.

11. HD/701-10/2009.

A Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben hibaelhárítás és kötbér-igény kezelése tárgyában.

2009/06/24

Magyar Telekom Nyrt.

12. HD/2097-11/2009.

A Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben elõfizetõi szerzõdés meg-szüntetése és elõfizetõi panasz kezelése tárgyában.

2009/06/24

Magyar Telekom Nyrt.

13. HD/2005-1/2009.

A T-Kábel Magyarország Kft.-vel szemben számlareklamáció és ügyfélszolgálat mûködésére vonatkozó szabályok kezelése tár-gyában.

2009/06/24

T-Kábel Magyarország Kft.

14. HD/6057-3/2009.

A Somogyi Elektronic Kft.-vel szemben D-200 típusú vezeték nélküli csengõ forgalomba hozatalának tiltása tárgyában.

2009/06/24

Somogyi Elektronic Kft.

15. HD/6586-9/2009.

A Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben szolgáltatás áthelyezése és számlareklamáció kezelése tárgyában.

2009/06/24

Magyar Telekom Nyrt.

16. HD/639-5/2009.

A Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben szolgáltatás áthelyezése és számlareklamáció kezelése tárgyában.

2009/06/24

Magyar Telekom Nyrt.

17. HD/4113-5/2009.

A Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben szolgáltatás korlátozása, hibás teljesítés, díjcsomag váltása, valamint téves ügyfél-tájékoz-tatás tárgyában.

A határozat ellen fellebbezés érkezett.

2009/06/24

Magyar Telekom Nyrt.

18. HZ-1070-8/2009.

A Modern Média Service Kft. által forgalomba hozott berende-zések megtiltása tárgyában.

A határozat ellen fellebbezés érkezett.

2009/06/26

Modern Média Service Kft.

Másodfokú határozatok

1. FK-4226-14/2009.

A HB-4226-3/2009. számú döntés ellen a Pannon GSM Zrt. elõ-fizetõi szerzõdés felmondásának jogszerûtlensége tárgyában.

Az ügyfél a fenti másodfokú határozat ellen keresetet nyújtott be. Pannon GSM Zrt.

Sor-szám Határozat száma Tárgy Szolgáltató/igénybe vevõ

forgalomba hozó/forgalmazó

2. FK/11900-11/2009.

A HP/11900-6/2009. számú döntés ellen az ITM Technológia Kft. által forgalomba hozott Hagenuk BIG 44 modellszámú veze-tékes távbeszélõ készülék nem megfelelõsége tárgyában.

2009/06/22

ITM Technológia Kft.

3. FK/10643-12/2009.

A HP/10643-3/2009. számú döntés ellen a Magyar Posta Zrt.

ajánlott levélpostai küldemény kézbesítésekor vállalt szolgáltatá -si szerzõdés jogszabálysértõ teljesítése tárgyában.

2009/06/22

Magyar Posta Zrt.

4. FK/4113-12/2009.

A HD/4113-5/2009. számú döntés ellen a Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben szolgáltatás korlátozása, hibás teljesítés, díj-csomag váltása, valamint téves ügyfél-tájékoztatás tárgyában.

2009/06/24

Magyar Telekom Nyrt.

5. FK-1070-14/2009.

A HZ-1070-8/2009. számú döntés ellen a Modern Média Service Kft. által forgalomba hozott berendezések megtiltása tárgyában.

2009/06/26

Modern Média Service Kft.

A határozatok megtekinthetõek a www.nhh.hu >> piacfelügyelet >> nyilvántartások menüpontnál.

7532 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2009/38. szám

Tájékoztatás

a távközlési szolgáltatások nyilvántartásba való bejegyzésének tényérõl

Sorszám Szolgáltató Szolgáltatás

1 ANTENNA HUNGÁRIA Magyar Mûsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. Helyhez kötött telefonszolgáltatás

2 Axian Szolgáltató, Kereskedelmi és Szaktanácsadó Kft. Internet-hozzáférési (elérési) szolgáltatás helyhez kötött 3 EnterNet 2001 Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Rádiómûsor-elosztás

4 GPINET Internet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Rádiómûsor-elosztás 5 GPINET Internet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Televíziómûsor-elosztás

6 INVERNET Kft. Internet-hozzáférési (elérési) szolgáltatás helyhez kötött

7 Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt. Internet-hozzáférési (elérési) szolgáltatás mobil

8 MICRO-WAVE Kft. Egyéb hangátviteli szolgáltatás

9 MICRO-WAVE Kft. Helyhez kötött telefonszolgáltatás

10 NetGen Infokommunikációs Kft. Egyéb hangátviteli szolgáltatás

11 NetGen Infokommunikációs Kft. Helyhez kötött telefonszolgáltatás

12 PowerLink Telecommunication Kft. Internet-hozzáférési (elérési) szolgáltatás helyhez kötött 13 RF-Theme Elektronikai Cikkeket Gyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. Internet-hozzáférési (elérési) szolgáltatás helyhez kötött

14 SERPA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Rádiómûsor-elosztás

15 SERPA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Televíziómûsor-elosztás

számHIVATALOSÉRTESÍTÕ

Tájékoztatás

a távközlési szolgáltatások nyilvántartásból való törlésének tényérõl

Sorszám Szolgáltató Szolgáltatás Dátum

1 EU Connection Kommunikációs és Szolgáltató Kft. Helyhez kötött telefonszolgáltatás 2009. 06. 29.

2 Fõnix-Dapo Kereskedelmi és Szolgátlató és Logisztikai Bt. Internet-hozzáférési (elérési) szolgáltatás helyhez kötött 2009. 06. 28.

3 Fõnix-Dapo Kereskedelmi és Szolgátlató és Logisztikai Bt. Internet-hozzáférési (elérési) szolgáltatás nomadikus 2009. 06. 28.

4 Invitel Telecom Kft. Helyhez kötött telefonszolgáltatás 2009. 06. 30.

5 Vashosszúfalu Község Önkormányzata Televíziómûsor-elosztás 2009. 06. 25.

6 KTV-HÍRTECH Híradástechnikai, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Rádiómûsor-elosztás 2009. 06. 18.

7 KTV-HÍRTECH Híradástechnikai, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Televíziómûsor-elosztás 2009. 06. 18.

8 On Line System Informatikai és Tanácsadó Kft. Egyéb hangátviteli szolgáltatás 2009. 07. 16.

9 Salgó Moltech Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Egyéb hangátviteli szolgáltatás 2009. 06. 18.

10 Salgó Moltech Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Rádiómûsor-elosztás 2009. 06. 18.

11 Salgó Moltech Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Televíziómûsor-elosztás 2009. 06. 18.

12 Bartech 2002 Kábeltechnika Építõ és Szolgáltató Kft. Szolgáltató törlése 2008. 10. 31.

13 NO FILM Kommunikációs Kft. Szolgáltató törlése 2009. 05. 31.

14 Csillaginveszt Ingatlanforgalmazó és Híradástechnikai Kft. Szolgáltató törlése 2009. 05. 31.

15 KábelszatNet 2002 Kft. Mûsorelosztó szolgáltatás Bakonykoppány, Bakonyoszlop, Ba

-konyság, Bakonyszentiván, Bakonyszücs, Béb településeken 2009. 07. 01.

16 EU Connection Kommunikációs és Szolgáltató Kft. Szolgáltató törlése 2009. 06. 30.

17 KanizsaNet 2000. Informatikai Kht. Szolgáltató törlése 2009. 04. 01.

18 Hehl-Kábel Bt. Mûsoreosztó szolgáltatás Görcsönydoboka, Palotabozsok,

Somberek területeken 2009. 05. 31.

19 Kiszely Stúdió Szolgáltató Bt. Mûsorelosztó szolgáltatás Békéscsaba területén 2009. 05. 31.

20 MI-net Távközlési Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Szolgáltató törlése 2008. 12. 30.

21 Digit Kábel Kft. Szolgáltató törlése 2009. 05. 28.

7534HIVATALOSÉRTESÍTÕ2009/38.szám

In document TARTALOM AMAGYARKÖZLÖNYMELLÉKLETE (Pldal 177-185)