• Nem Talált Eredményt

A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter utasítása

In document TARTALOM AMAGYARKÖZLÖNYMELLÉKLETE (Pldal 57-63)

A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter 16/2009. (VII. 31.) NFGM

utasítása

a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium fejezet 2009. évi egyes fejezeti kezelésû elõirányzatainak felhasználásáról szóló 4/2009. (II. 27.) NFGM utasítás módosításáról

Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 124. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Nem-zeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium fejezet 2009. évi egyes fejeNem-zeti kezelésû elõirányzatainak felhasználásáról szóló 4/2009. (II. 27.) utasítás (a továbbiakban: Utasítás) módosításáról – a pénzügyminiszterrel egyetértésben – az aláb-biak szerint rendelkezem:

1. §

(1) Az Utasítás 2. § 18. pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

„18. A Költségvetési és Kontrolling Fõosztály a kötelezettségvállaló szakmai teljesítés igazolása alapján intézkedik a pénzügyi teljesítésrõl. A fejezeti kezelésû elõirányzatok terhére – támogatási szerzõdés keretében – kifizetésre kerülõ elõlegeket az államháztartás szervezetei beszámolási és könyvvezetési kötelezettségeinek sajátosságairól szóló 249/2000. (XII. 24.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Áhsz.) 9. sz. mellékletének 3. e)pontja értelmében támogatási programelõlegként kell kezelni.”

(2) Az Utasítás 3. § 6–16. pontjai helyébe a következõ rendelkezések lépnek:

„6. Területrendezés 25-4-1

a)Az elõirányzat a területfejlesztésrõl és a területrendezésrõl szóló 1996. évi XXI. törvény (a továbbiakban: Tftv.) alapján meghatározott és a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter feladat- és hatáskörérõl szóló 134/2008. (V. 14.) Korm. rendeletben megnevezett területrendezési szakterületi feladatok finanszírozására szolgál.

b)Az ellátandó feladatcsoportok az alábbiak:

– törvény-elõkészítés feladatai;

– elfogadott területrendezési tervek elõírásainak érvényesítése, a területi változások értékelése;

– hazai és nemzetközi együttmûködés feladatai;

– szakmai tevékenységek támogatása.

c)Az ellátandó feladatokra vonatkozó szerzõdések elõkészítése az elõirányzat szakmai kezelõjének feladata. A szer-zõdéseket az elõirányzat felett szakmai felügyeletet gyakorló szakállamtitkár – a miniszter jóváhagyása alapján – írja alá.

d)Az elõirányzat szakmai kezelõjének kezdeményezésére és a szakmai teljesítés igazolása alapján a Költségvetési és Kontrolling Fõosztály intézkedik az átutalás folyósításáról, a pénzügyi és számviteli feladatok ellátásáról.”

7. Építésügyi célelõirányzat 25-4-2

a)Az elõirányzat az épített környezet alakításáról és védelmérõl szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (Étv.) 50. § rendel-kezése alapján az épített környezet alakításának és védelmének pénzügyi eszközökkel történõ támogatására és finanszí-rozására szolgál, a törvény felhatalmazása alapján az építésügyi célelõirányzatról szóló 10/2009. (IV. 10.) NFGM rende-let (a továbbiakban: ÉC renderende-let) szerint.

b)A célelõirányzat forrása (az építésügyi bírság, az építésfelügyeleti bírság, a visszatérítendõ támogatás, a miniszter építésügyi feladat- és hatáskörébe tartozó eljárások esetén az eljárási bírság, a késedelmi kamat, a honvédelmi és katonai célú építmények építési célelõirányzatából jogszabályban meghatározott mértékû bírságösszeg, valamint a pályázati díj) az Étv. 62. §-a (2) bekezdésr)pontjában kapott felhatalmazás alapján az ÉC rendeletben meghatározott módon és mér-tékben kerül felhasználásra.

c)Az ellátandó feladatokra vonatkozó szerzõdések elõkészítése az elõirányzat szakmai kezelõjének feladata, amelyet a minisztériumi szerzõdéskötésre vonatkozó utasítás alapján végez. A szerzõdéseket az elõirányzat felett szakmai fel-ügyeletet gyakorló szakállamtitkár, vagy a felhatalmazásával az általa írásban megbízott Építésügyi és Építészeti Fõosz-tály (a továbbiakban: ÉÉF), vagy a Településrendezési és Településügyi FõoszFõosz-tály vezetõje írja alá.

d)Az elõirányzat éves feladattervét az ÉÉF vezetõjének elõterjesztésére a szakállamtitkár javasolja miniszteri jóváha-gyásra. Az elõirányzat pályázatszakmai kezelõje az ÉÉF, vagy az általa megbízott közremûködõ szervezet.

e)A pályázatok kiírására a Költségvetési és Kontrolling Fõosztály által szolgáltatott pénzügyi adatok birtokában

fo-8. Terület- és régiófejlesztési célelõirányzat Központi fejlesztési feladatok 25-4-3-1

a)A Terület- és régiófejlesztési célelõirányzat (a továbbiakban: TRFC) Központi fejlesztési feladatok jogcím terhére a miniszter – keretfelosztó döntése alapján – forrást biztosíthat

aa)kiemelt térségek összehangolt fejlesztési programjainak megvalósítása érdekében;

ab)a támogatási rendszer mûködtetésével kapcsolatos feladatok ellátására;

ac)területfejlesztési képzéssel, elemzéssel, tervezéssel, kutatás-fejlesztéssel összefüggõ feladatok ellátására;

ad)a megyei önkormányzatok területrendezési terve kidolgozásának, módosításának támogatására; és

ae)utófinanszírozással megvalósuló transznacionális projektekben való részvételhez szükséges források rendelke-zésre állása érdekében.

b) A forrás az egyes 2009. évi decentralizált önkormányzati fejlesztési és területfejlesztési célú, valamint egyes 2009. évi központi elõirányzatok felhasználásának részletes szabályairól szóló 85/2009. (IV. 10.) Korm. rendelet alapján kerül felhasználásra.

c)TRFC 2009. évi központi keretének terhére vállalt kötelezettségek pénzügyi teljesítése legkésõbb 2010. decem-ber 31-ig történhet meg.

Vásárhelyi Terv továbbfejlesztése 25-4-3-2

a)A Vásárhelyi Terv továbbfejlesztése (a továbbiakban: VTT) jogcím terhére támogatásban részesíthetõ a Vásárhelyi Terv továbbfejlesztése keretében létesülõ tiszaroffi árapasztó tározó építési munkálataihoz kapcsolódóan az érintett tele-püléseken a belterületi csapadék- és belvízelvezetõ rendszer befogadóig történõ kiépítése, fejlesztése.

b)A forrás felhasználása az egyes 2009. évi decentralizált önkormányzati fejlesztési és területfejlesztési célú, vala-mint egyes 2009. évi központi elõirányzatok felhasználásának részletes szabályairól szóló 85/2009. (IV.10.) Korm. ren-delet alapján történik. A VTT terhére az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács legkésõbb 2009. május 31-ig pályá-zati rendszeren kívül hozott döntéssel támogatást ítélhet meg Tiszaroff és Tiszagyenda települések helyi önkormányza-tai részére. A támogatási döntést követõ 60 napon belül a tanács támogatási szerzõdést köt az érintett önkormányzatok-kal. A támogatási szerzõdés mintáját az NFGM készíti el és küldi meg a tanács részére.

c)A VTT 2009. évi keretének terhére vállalt kötelezettségek pénzügyi teljesítése legkésõbb 2010. december 31-ig tör-ténhet meg.

Decentralizált területfejlesztési programok 25-4-3-3

a)A TRFC decentralizált területfejlesztési programok kerete terhére az NFGM minisztere és a regionális fejlesztési tanács, illetve a regionális fejlesztési ügynökség – a Kbt.-ben foglaltak figyelembevételével – legkésõbb 2009. má-jus 31-ig mûködési források biztosítására vonatkozóan megállapodást köthet

aa)a regionális identitástudat erõsítése, illetve a hazai fejlesztési programokkal összefüggõ kommunikáció és mar-ketingtevékenység,

ab)a korábbi évek decentralizált pályázati rendszerei keretében megkötött támogatási szerzõdésekhez kapcsolódó monitoringtevékenység

ellátására.

b) A forrás az egyes 2009. évi decentralizált önkormányzati fejlesztési és területfejlesztési célú, valamint egyes 2009. évi központi elõirányzatok felhasználásának részletes szabályairól szóló 85/2009. (IV. 10.) Korm. rendelet alapján kerül felhasználásra.

c) A TRFC decentralizált keretének terhére vállalt kötelezettségek pénzügyi teljesítése legkésõbb 2010. decem-ber 31-ig történhet meg.

9. Regionális fejlesztési tanácsok és munkaszervezeteik mûködési kiadásai 25-4-4-1

a)A regionális fejlesztési tanácsok a területfejlesztésrõl és területrendezésrõl szóló 1996. évi XXI. törvény alapján:

aa)kidolgozzák a régiók hosszú és középtávú területfejlesztési koncepcióját, illetve a régió fejlesztési programját és annak stratégiai és operatív munkarészeit;

ab)összegyûjtik a régió önkormányzatainak, gazdasági és társadalmi szervezeteinek fejlesztési projektelképzelé-seit, részt vesznek azok projektjavaslattá történõ elõkészítésében;

ac)közremûködnek a központi és regionális forrásokra benyújtandó pályázatok elkészítésében, az ezzel kapcsola-tos szervezési feladatok ellátásában;

ad)pénzügyi tervet készítenek a fejlesztési programok megvalósítása érdekében, szervezi a programok megvalósí-tását, részt vesznek a programok pénzügyi finanszírozási feladataiban, a programok megvalósításáról, a pénz-ügyi felhasználásról naprakész nyilvántartást vezetnek.

b)A mûködési hozzájárulás biztosítására az NFGM a tanácsokkal támogatási szerzõdést köt.

c)A támogatási összeg 80%-át a szerzõdés aláírásától számított 30 napon belül egy összegben utalja a tanács részére.

7408 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2009/38. szám

d)A mûködési hozzájárulás további 20%-ának folyósítására a támogatási szerzõdés szerinti pénzügyi elszámolásnak és szöveges szakmai beszámolónak az elõirányzat szakmai kezelõje részérõl történõ elfogadásától számított 30 napon belül kerül sor.

e)A szerzõdés akkor tekinthetõ a tanács részérõl teljesítettnek, ha a tanács szakmai beszámolóját és pénzügyi elszá-molását (beszámolóját) az NFGM szakmai teljesítésigazolására és a pénzügyi beszámoló elfogadására jogosult vezetõje elfogadta, és a teljesítést igazolta.

10. Megyei területfejlesztési tanácsok és munkaszervezeteik mûködési kiadásai 25-4-4-2

a)A megyei területfejlesztési tanácsok a területfejlesztésrõl és területrendezésrõl szóló 1996. évi XXI. törvény alapján:

aa)kidolgozzák a megyék hosszú távú területfejlesztési koncepcióját, illetve a megye fejlesztési programját és al-programjait;

ab)szakmai kapacitással segítik a kistérségi fejlesztési tanácsok tervezõ, döntés-elõkészítõ, fejlesztési célokat fel-táró, pályázatokat megalapozó tevékenységét;

ac)közremûködnek a megyékben kialakult társadalmi és gazdasági válsághelyzetek kezelésében;

ad)pénzügyi tervet készítenek a fejlesztési programok megvalósítása érdekében, szervezik a programok megvaló-sítását.

b)Az elõirányzat a 9.b)–e)pontokban foglaltak szerint kerül felhasználásra.

11. Kistérségi fejlesztési tanácsok és munkaszervezeteik támogatása 25-4-4-3

a)A kistérségi fejlesztési tanácsok a területfejlesztésrõl és területrendezésrõl szóló 1996. évi XXI. törvény alapján:

aa)kidolgozzák a kistérség területfejlesztési koncepcióját, illetve a kistérség területfejlesztési programját, ellenõr-zik megvalósításukat;

ab)képviselik a kistérséget területfejlesztési ügyekben;

ac)közremûködnek a kistérségekben kialakult társadalmi, gazdasági és foglalkoztatási válsághelyzetek kezelé-sében;

ad) pénzügyi tervet készítenek a területfejlesztési programok megvalósítása érdekében, szervezik a programok megvalósítását.

b)Az elõirányzat a 9.b)–e)pontokban foglaltak szerint kerül felhasználásra.

12. Önkormányzati és térségi koordinátori hálózat mûködési kiadásai 25-4-4-5

a) A Kistérségi Koordinációs Hálózatról szóló 344/2007. (XII. 19.) Korm. rendelet szerint az uniós fejlesztési forrá-sok és a hazai területi alapú támogatáforrá-sok felhasználásának elõsegítését, a kistérségek együttmûködési tevékenységének fejlesztését, a hátrányos helyzetû kistérségek felzárkózásának gyorsítását a Kormány a Kistérségi Koordinációs Hálózat mûködtetésével látja el. Az elõirányzat célja a tárca kistérségi hálózattal való együttmûködésének elõsegítése, koordiná-torok területfejlesztéssel összefüggõ feladatainak megvalósítása.

b)Az elõirányzat elõirányzat-átadás keretében átadásra kerül a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség részére.

13. Balaton Fejlesztési Tanács támogatása 25-4-4-6 13.1.

a)A Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetésérõl szóló 2008. évi CII. törvény alapján az NFGM a Balaton Fejlesz-tési Tanács (a továbbiakban: BFT) részére mûködési támogatást biztosít. A mûködési hozzájárulás biztosítására az NFGM a BFT-vel támogatási szerzõdést köt.

b) A támogatási összeg 75%-át a szerzõdés mindkét fél általi aláírásától számított 30 napon belül egy összegben utalja a BFT támogatási szerzõdésben megjelölt számlájára.

c)A tanács 2009. január–július közötti tevékenységérõl 2009. augusztus 31-ig pénzügyi részelszámolást és szöveges szakmai beszámolót készít az NFGM részére. A mûködési hozzájárulás további 25%-ának folyósítására a pénzügyi rész-elszámolásnak és a szöveges szakmai beszámolónak az elõirányzat szakmai kezelõje részérõl történõ elfogadásától szá-mított 30 napon belül kerül sor.

13.2.

a)Az egyes 2009. évi decentralizált önkormányzati fejlesztési és területfejlesztési célú, valamint egyes 2009. évi köz-ponti elõirányzatok felhasználásának részletes szabályairól szóló 85/2009. (IV. 10.) Korm. rendelet 32. § (1) bekezdése alapján a BFT szakmai programja keretében az alábbi jogcímek részesülnek támogatásban:

aa)a Balaton Vízbiztonsági Program III–IV. ütemének fejlesztési elemei, az ehhez kapcsolódó tájékoztató és okta-tási tevékenység;

ab)a Regionális Közbiztonsági Támogatási Rendszer szakmai programja;

ac)kiemelt turisztikai rendezvények támogatása;

ad)„Mozdulj Balaton” rendezvénysorozat 2009. évi programjai;

af)családbarát turisztikai szolgáltatások támogatása;

ag)térségi közmunkaprogram kiegészítõ elemei (a közmunkaprogramok megvalósításához kapcsolódó eszközbe-szerzés);

ah)a Balatonra irányuló természettudományi kutatások;

ai)a térségi fejlesztéseket elõkészítõ és megalapozó munkák;

aj)településfejlesztési tevékenységek támogatása, ezen belül:

ak)a Balatoni Kistelepülések Szennyvízkezelési Programja;

al)a belterületi csapadékvíz-elvezetõ hálózat fejlesztése, kis léptékû beruházások megvalósítása;

am)a természeti és épített környezet fejlesztése;

an)a fenti feladatokhoz kapcsolódó tájékoztató tevékenység;

ao)a Balaton Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. tõkeemelése.

b)Aza)pontban meghatározott jogcímek forrásai terhére elõleg folyósítható a BFT írásban benyújtott kérelme alap-ján, legfeljebb az egyes jogcímekre elkülönített forráskeret 40%-a erejéig. A teljes támogatás folyósítására legkésõbb 2009. december 31-ig kerülhet sor.

c)Az elõirányzat az egyes 2009. évi decentralizált önkormányzati fejlesztési és területfejlesztési célú, valamint egyes 2009. évi központi elõirányzatok felhasználásának részletes szabályairól szóló 85/2009. (IV. 10.) Korm. rendelet alapján kerül felhasználásra.

14. Budapest Agglomerációs Fejlesztési Tanács támogatása 25-4-4-7

a)A területfejlesztésrõl és területrendezésrõl szóló 1996. évi XXI. törvény alapján a Fõvárosi Önkormányzat Közgyû-lése és a Közép-Magyarországi Régió Fejlesztési Tanácsa Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanácsot hozott létre a fõváros és agglomerációja területén a fõváros, valamint a körülötte elterülõ régió fejlesztési céljai és érdekei összehan-golására. Az elõirányzat a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács mûködéséhez biztosít hozzájárulást.

b) A mûködési hozzájárulás biztosítására az NFGM a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanáccsal támogatási szerzõdést köt.

c)Az elõirányzat a 9.c)–e)pontokban foglaltak szerint kerül felhasználásra.

15. Egyéb területfejlesztési intézmények mûködésének támogatása 25-4-4-8

a)A területfejlesztésrõl és területrendezésrõl szóló 1996. évi XXI. törvény alapján a regionális fejlesztési tanácsok és a megyei területfejlesztési tanácsok kezdeményezésével térségi fejlesztési tanácsok alakultak. A tanácsok a tavalyi év-ben kisprojekteken alapuló programokat készítettek elõ, mellyel 2009-év-ben is jelentõs menedzselési feladatokat kell vé-gezniük. Az elõirányzat a tanácsok munkaszervezetei mûködéséhez biztosít forrást.

b)A mûködési hozzájárulás biztosítására az NFGM a térségi tanácsokkal támogatási szerzõdést köt.

16. Területfejlesztési háttérintézményi feladatok 25-4-5-2

a)A jogcímcsoport célja a Területi Információs Rendszer (TeIR) és Dokumentációs Központ mûködési feltételeinek biztosítása, melyek mûködtetését a VÁTI Kht. látja el. A TeIR a területfejlesztésrõl és területrendezésrõl szóló 1996. évi XXI. törvény elõírásainak megfelelõen kialakított rendszer mûködését a 31/2007. (II. 28.) Korm. rendelet szabályozza.

A rendszer fejlesztésének és üzemeltetésének ellátása folyamatos feladat, amely magában foglalja a humán és technikai erõforrások biztosítását, az adatok beszerzését.

A Dokumentációs Központ mûködését a 277/2008. (XI. 24.) Korm. rendelet, valamint az 5/2000. (II. 11.) FVM rende-let elõírásai határozzák meg.

b)A forrás a VÁTI Kht.-val kötött megállapodás alapján kerül felhasználásra.”

(3) Az Utasítás 3. § 18–19. pontjai helyébe a következõ rendelkezések lépnek:

„18. Üzletre hangolva 25-13

a)Az elõirányzat célja a Kormány adminisztratív tehercsökkentõ programjában megfogalmazódó rövid, közép- és hosszú távú célok megvalósításának elõsegítése; ezzel összefüggésben a piaci és nem piaci szereplõk adminisztratív ter-heinek csökkentése az üzleti környezet fejlesztése érdekében. Cél a nemzeti szabályozásból adódó vállalkozói admi-nisztratív terhek folyamatos – 2012-ig legalább 25%-os – csökkentése, azaz az ezt megalapozó stratégiához a terhek át-fogó felmérése, a mérési eredmények alapján azon intézkedések meghatározása, melyek a terhek hatékony és idõben üte-mezett csökkentését szolgálják.

A forrás felhasználása az egyes adatszolgáltatási kötelezettségek által jelentett terhek pontos felmérését szolgálja. En-nek alapján lehetséges a tehercsökkentési koncepció, illetve az intézkedési tervek összeállítása, egyes szakmapolitikai intézkedések megalapozása, valamint a vállalkozói, üzleti környezet szempontjából meghatározó minõségi jogalkotást szolgáló kormányzati módszertani intézkedések kidolgozása.

b)Az elõirányzatból támogatás nyújtható a magyar–szerb és a magyar–ukrán vegyes kamarák létrehozásához.

7410 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2009/38. szám

19. Nemzetközi szabványosítási és akkreditálási feladatok 25-14-5

a)Az elõirányzat mûködtetésének célja elõsegíteni a nemzetgazdaság szempontjából kiemelt jelentõségû európai és nemzetközi szabványosítási és akkreditálási kapcsolatok erõsítését az európai és nemzetközi szervezetekben, továbbá az európai szabványok hazai bevezetését. Az európai és nemzetközi szervezetekben a hazai képviseletet a Magyar Szab-ványügyi Testület (MSZT), valamint a Nemzeti Akkreditáló Testület (NAT) látja el. Az elõirányzat vissza nem térítendõ támogatást biztosít: az MSZT részére a nemzetközi és európai szabványügyi szervezetekben való képviselethez, illetve az ezekbõl eredõ feladatok ellátásához, és a tárca által igényelt nemzeti szabványok kidolgozásának finanszírozásához, a nemzeti szabványosításról szóló 1995. évi XXVIII. törvény 9. és 33. §-ában foglaltaknak megfelelõen, valamint a NAT részére a Nemzeti Akkreditáló Testület szervezetérõl, feladat- és hatáskörérõl, valamint eljárásáról szóló 2005. évi LXXVIII. törvény 25. § (1) bekezdésc)pontja alapján a nemzetközi együttmûködés költségeinek fedezésére.

b)A támogatás felhasználásának alapjául az MSZT-vel, illetve a NAT-tal – az elõirányzat szakmai kezelõje közremû-ködésével – megkötött támogatási szerzõdés szolgál.

c)A Magyar Szabványügyi Testület, illetve a Nemzeti Akkreditáló Testület a támogatás felhasználásáról – a támoga-tási szerzõdésben meghatározott határidõre – szöveges indoklással alátámasztott éves elszámolást készít, melynek elfo-gadásáról az elõirányzat szakmai kezelõje dönt.

d)Ac)pont szerint esedékes elszámolási kötelezettség teljesítésének elmulasztása, illetve az elszámolás elfogadásá-nak hiánya esetén – az elõirányzat szakmai kezelõje kezdeményezése alapján – a Költségvetési és Kontrolling Fõosztály a támogatás folyósítását átmenetileg felfüggeszti.”

(4) Az Utasítás 3. § 21. pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

„21. Nemzetközi tagdíjak, nemzetközi kapcsolattal összefüggõ feladatok 25-30-26

a)Az elõirányzat a tárca feladatkörébe tartozó nemzetközi szervezetekben betöltött tagsághoz kapcsolódó tagdíjfize-tési, hozzájárulási kötelezettségek finanszírozására szolgál.

b)Az elõirányzat szakmai kezelõje felhasználási tervet készít az elõirányzat terhére kifizetni tervezett, a nemzetközi kötelezettségvállalás alapján fennálló tagdíjfizetési kötelezettségek összegérõl. A felhasználási tervet és a nemzetközi tagdíjak elõirányzat terhére történõ finanszírozását – a felügyeletet gyakorló szakállamtitkár javaslata alapján – a mi-niszter hagyja jóvá.

c)Az esedékesség felmerülésekor az elõirányzat szakmai kezelõje intézkedik a Költségvetési és Kontrolling Fõosz-tálynál a fizetendõ összeg átutalásáról.”

(5) Az Utasítás 3. § 24. pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

„24. Kegyeleti Alap 25-30-35

a)A Kegyeleti Alap célja forrást biztosítani az 1975-ben Bejrut közelében lezuhant MALÉV-repülõgép légi kataszt-rófájában elhunyt magyar állampolgárok hozzátartozói részére nyújtandó méltó kegyelet megadásához kapcsolódó fel-adatok finanszírozására.

b)Az elõirányzat szakmai kezelõjének elõterjesztése alapján a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter dönt a ke-gyeleti támogatásra való jogosultságról és a támogatás összegérõl.

c)Az elõirányzat terhére történõ finanszírozást a felügyeletet gyakorló szakállamtitkár engedélyezi.

d)Az elõirányzat szakmai kezelõje a kifizetés engedélyezésének egy eredeti példányát, valamint a támogatásra jogo-sultság dokumentumának egy eredeti példányát átadja a Költségvetési és Kontrolling Fõosztály részére.

e)Az elõirányzat szakmai kezelõje intézkedik a szükséges teendõk ellátásáról (kötelezettségvállalás, ellenjegyzés, kötelezettségvállalás analitikus nyilvántartása, a kifizetés engedélyezésének megküldése a Költségvetési és Kontrolling Fõosztály részére).

f)Az elõirányzat szakmai kezelõje kezdeményezése alapján a Költségvetési és Kontrolling Fõosztály intézkedik a pénzügyi teljesítésrõl.”

(6) Az Utasítás 3. § 25.b)pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

„b)A Jogi és Koordinációs Fõosztály vezetõje, vagy ha az ügyben a tárca képviseletét nem a Jogi és Koordinációs Fõ-osztály látja el, az ügy tárgya szerint szakmailag illetékes fõFõ-osztály vezetõje tájékoztatja a várható fizetési kötelezettség-rõl a Jogi és Koordinációs Fõosztály felett szakmai felügyeletet gyakorló vezetõt, valamint a kabinetfõnököt.”

(7) Az Utasítás 3. § 26. pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

„26. Kincstári díjak 25-42

a)A Kincstári díjak fejezeti kezelésû elõirányzat a Kincstár által az Ámr. 108/A. §-a és a 162/A. § (5) bekezdése alapján

– a fejezeti központi beruházások elõirányzat-felhasználási keretszámlával, és – a fejezeti feladatfinanszírozási elõirányzat-felhasználási keretszámlával, – az építésügyi célelõirányzat-felhasználási számlával,

– a területfejlesztési célelõirányzat-felhasználási számlával

összefüggõ szolgáltatásokat érintõ, 2009. évben kifizetésre kerülõ számlavezetési díj- és rendelkezésre állási díj finan-szírozási fedezetét biztosítja.

b) A Kincstár a fenti fejezeti kezelésû elõirányzatokat érintõ számlavezetési díjakkal az 10032000-01220139-50000005 számú NFGM fejezeti kezelésû célelõirányzat-felhasználási keretszámlát terheli meg.

c)A Költségvetési és Kontrolling Fõosztály a havonta felszámított számlavezetési díjakat a kincstári terhelési értesítõ alapján ÁHT (T) bontás nélkül számolja el az elõirányzat terhére.

d)Az NFGM további kincstári keretszámláit terhelõ kincstári díj a keretszámlához rendelt fejezeti kezelésû elõirány-zatot terheli.

d)Az NFGM további kincstári keretszámláit terhelõ kincstári díj a keretszámlához rendelt fejezeti kezelésû elõirány-zatot terheli.

In document TARTALOM AMAGYARKÖZLÖNYMELLÉKLETE (Pldal 57-63)