• Nem Talált Eredményt

Rendszeresen ver a részeg férjem, mit tegyek?!

In document Léttudomány Viola Zoltán (Pldal 34-37)

Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez valódi kérdés a számodra! Szerintem PONTOSAN tudod te magad is, mit kell tenned: ELVÁLNI, s minél előbb! Még akkor is, ha van már gyerek a házasságban. Egyrészt nem hiszek abban, hogy valami iszonyatos tragédia lenne egy gyermeknek apa nélkül felnövekedni, másrészt ha mégis ártalmára volna ez, akkor is kisebb a baj, mintha rendszeresen látja édesanyja bántalmazását, s közben esetleg ő is ki van téve az apai ütlegek veszélyeinek!

Te tehát pontosan tudod, mi a teendő, legfeljebb megerősítést szeretnél kapni a döntésedre – hát tessék, most megkaptad! Egyetértek veled, válni kell!

Igenám, de hogyan?! Hiszen gyakori, hogy az efféle szándék bejelentése életveszélyes a nő számára, mert a férfi erre is kész őt össze- sőt agyonverni!

Nos ezesetben a teendőkkel kapcsolatban kivételesen semmi konkrét tanácsot nem adhatok, mert annyira függ az adott élethelyzettől. Egy azonban bizonyos: ha a férfi valóban egy brutális barom, akkor az efféle válás nehezen kivitelezhető külső segítség nélkül! Szerencsére e segítség adása számára már konkrét szervezet is létrejött Magyarországon, aminek létéről azonban kevesen tudnak. Nos, az efféle bajban levő nők számára azt ajánlom tehát, hogy keressék meg az adott nővédelmi szervezetet, aminek NaNE a neve, s honlapjuk címe:

http://www.nane.hu/

A fontosabb adataik (a honlapjuk címoldaláról beszerezve):

NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület

Bántalmazott nők és gyerekek segélyvonala: 06-80-505-101 (este 6 és 10 között) Biztonsági információk külföldi munkát kereső fiatal nőknek: 06-80-630-125 (kedden és csütörtökön délután 2 és 6 között)

Postacím: 1447 Budapest, Pf. 502.

E-mail: info@nane.hu Internet: www.nane.hu

Tehát hívd fel őket, s majd segítenek. Ezért vannak. Nem vagy tehát egyedül!

A fiú akivel járok, állandóan ok nélkül féltékenykedik. Mit tegyek?

Erre viccesen azt szokták mondani, hogy akkor már csald is meg, legyen oka a féltékenységé-nek... én azonban nem mondom ezt, mert a téma sokkal komolyabb annál, hogy elvicceljük! A féltékenység számos tragédiának volt már a forrása ugyanis. Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy haladéktalanul szakíts vele, és örülj mint majom a farkának, hogy a pasi még nem a férjed, így ugyanis könnyen szakíthatsz, nem úgy, mint amikor már a férjed lenne!

Véleményemet meg is indokolhatom. Lássuk először is, mi a féltékenység tudományos szem-pontból. Hogy is alakult ki ez az érzelem?

Ennek bemutatására idézek egy cikket, ami a honlapomon is (http://poliverzum.birodalom.net/powi) megtalálható:

A féltékenység biológiai gyökerei

A féltékenység nem más, mint azon vágy, hogy nemi partnerünket megakadályozzuk a mások-kal történő szexuális kapcsolatteremtésben, illetve az a félelem, hogy az ezt mégis megteszi.

Kialakulásának oka: A férfiak és a nők közül is az a jellemű szaporodott jobban el, akinek több gyermeke lett. Na már most azt hogy hány gyermeke lesz egy nőnek, nemigen tudta a nő befolyásolni az ősidőkben, mert úgyis megerőszakolták a férfiak, ahányszor csak tudták, tehát a régi időben egy nő állandóan csak szült. Gyermekei számát a nő tehát csak csekély mérték-ben szabályozhatta. Egészen más volt a helyzet azonban az unokákkal! Ugyanis gyermekeinek nagyjából a fele fiúnak született. Na és egyáltalán nem mindegy hogy a nő milyen fiút szült!

Ha olyan fiút, aki felnőve nagy hatalomra tesz szert, mert király lesz, vagy gazdag, vagy akár csak nagyon erős, nos, az sok nővel párzik majd, tehát számos unokát produkál anyjának. De miként szülhet ilyen fiút a nő?! Logikus hogy akkor erre a legnagyobb az esélye, ha olyan a fiú apja, aki maga is hatalommal rendelkező személy, tehát igazi férfias férfi!

Na de a helyzet nem ilyen egyszerű, mert a nőnek nemcsak ez fontos, az igazán férfias férfi ugyanis épp attól férfias, mert sok nővel akar párzani, tehát ő szívesen közösül a nővel, de máris tovább áll a következő nőhöz, vagyis nem segít a gyereknevelésben! Holott az is fontos egy nőnek! Ha a nő hűséges férjet akar, akkor olyan férfi után kell néznie, aki férfias ugyan, de nem tartozik a legislegférfiasabbak közé! Az ilyen férfi ugyanis képes a nőt teherbe ejteni, de utána segíti is őt mint jó családapa. Azért segíti, mert épp amiatt hogy nem a csúcskiváló férfiak egyike, emiatt tudja hogy nehéz neki sok másik nőt is lefektetnie, megszereznie, hiszen a még férfiasabb férfiakkal kell megküzdenie, akik vele szemben előnyben vannak. Ő tehát örül ennek a már megszerzett egyetlen nőnek is, nem hagyja el, és szaporodási esélyeit úgy igyekszik maximalizálni, hogy arra törekszik, hogy e nőtől született utódai közül minél több növekedjék fel a felnőtt korig, egészségesen, gazdagon. Az ilyen férfi tehát erőforrásai tekintélyes részét nem önmagára, hanem a nőre és utódaira fordítja, s ez a párjának nagyon is megfelel!

A nőnek tehát amikor gyerekszülésre vállalkozik, döntenie kell, hogy férfias férfit választ-e hálótársául, arra törekedve így hogy remélhetőleg sok unokája lesz, ezesetben valószínűleg egyedül kell nevelnie a gyermeket, aki ráadásul lehet hogy lány lesz és így mégsem lesz olyan sok unokája, vagy nem annyira férfias, de hűséges férfit választ, aki így támogatja a gyereknevelésben!

Na már most, belátható, hogy a nőnek a lehető legmegfelelőbb egy harmadik megoldás volna:

megszerezni férjéül, támogatójául egy hűséges férfit, majd teherbe esni egy nagyon férfias

férfitól, miközben a szegény megcsalt férj azt hiszi hogy a saját gyermekéért fáradozik! Így a nőnek van társa, támogatója, de egyben a lehető legtöbb unokát biztosítja a maga számára! S mert a természetben kíméletlen önzés folyik, emiatt el is szaporodtak azok a nők, akik így tettek. A nőkben tehát igenis határozott hajlam kell legyen a félrelépésre, ebben igaza van a férfiaknak!

Csakhogy könnyű belátni azt is, hogy azok a férfiak, akik nem láttak át ezen a női trükkön, azok igen hamar kipusztultak, mert sokkal kevesebb utóduk született, az erejüket ugyanis kakukkfiókák nevelésére fordították. Azok a férfiak szaporodtak tehát el, akik állandóan résen voltak, ügyeltek nejük minden lépésére, vagyis így alakult ki a féltékenység érzése

---Eddig az idézet. Ezek után nyilvánvaló, hogy miért féltékenykedik a partnered: attól fél, hogy ő nem elég férfias férfi a szemedben, és mással hálsz majd, nem vele, mástól lesz gyermeked!

Mindezt minden bizonnyal nem fogalmazza meg ilyen tudományosan magában, de attól még ez az oka a félelmének, ha nem is tud róla.

Megfogalmazhatjuk a dolgot egyszerűbben is: önbizalomhiányban szenved. Úgy érzi, cseké-lyebb értékű, mint más hímek. Ebből viszont semmi esetre sem vagy képes őt kigyógyítani.

Az ilyen férfi bármit tégy is, de állandóan féltékenykedni fog. Sőt, a dolog csak egyre rosszabb lesz, mert előbb-utóbb megunod a zrikálásait, s ha egyszer is kissé ingerültebben válaszolsz neki, azonnal azt a következtetést vonja le, hogy már nem szereted őt, tehát – gondolja, – nyilván más férfiaknál keresel majd vigasztalást, kielégülést, sőt, eleve amiatt szereted őt kevésbé, mert MÁR mást szeretsz! Azaz igazolva látja a féltékenységét!

Na most ilyen férfihoz hozzámenni egy nőnek kész katasztrófa! Rosszabb mint ha részeges lenne a férjed, mert a részeg férj mellett legalább akkor nyugtod van, ha részegen horkol – egy féltékeny férj azonban maga a pokol!

Ha mégis hozzámész, azzal azonnal kiszolgáltatod magadat neki, mert úgy érzi majd, jogot szerzett feletted mindenre. No és jó ha tudod, a féltékenység nem valami speciális emberi privilégium: az állatvilágban is létezik! De annyira, hogy például az elefántfókáknál is az a helyzet, hogy a háremtulajdonos hím nemcsak a többi hímet igyekszik elmarni a „feleségei”

mellől, de a nőt is, tehát a fókanőstényt is megveri, ha az félrelép, vagy erre készül!

Azaz azt szeretném kihangsúlyozni, hogy a féltékenység miatti verekedés hajlama igen mélyen bele van ivódva a férfiak génjeibe, ösztöneibe, részükről ez jószerivel természetes.

Annyira az, hogy szomorú hogy ezt kell írjam, de a fentiek fényében, tudományosan gon-dolkodván az az igazság, hogy az a férfi aki nem érez heves belső késztetést a nő megverésére ha a nő megcsalta, nos, az nem is „igazi” férfi, hanem valamiféle génsérült! A férfiak egyszerűen ilyenek! Nem jó hogy ilyenek, de akkor is ilyenek! (Emiatt jobb a nőnek nem is házasságra lépni...) Ha tehát a fiúd valóban hajlamos a féltékenykedésre, pláne ha ok nélkül, akkor hozzá ne menj, mert egészen biztosra veheted, hogy a házasságod hamarosan egy kínzó-kamra lesz a számodra, rendszeresen verve leszel, s ráadásul ok nélkül! Könnyedén kinéz neked nemcsak a megverés, de az agyonverés is valami dührohamban!

Nem mondhatok mást, s ezzel le is zárom a témát: a féltékeny férjet ott kell mielőbb hagyni, a féltékeny udvarlót meg pláne, s újra kihangsúlyozom, hogy minél hamarabb! És ÖRÖKRE otthagyni, soha vissza nem menni hozzá, a köszönését se fogadni azután hogy otthagytad, mert azt annak a jelének tartja, hogy van még esélye nálad! Jobban óvakodj tőle, mint leprás és pestises beteg érintésétől! Ha nem teszel így, magadra vess, és meg is érdemled amit kapsz, ha olyan hülye vagy, hogy nem hallgatsz a jó szóra! Mindez ugyanis nyilvánvaló kell legyen minden józan ember előtt!

A szüleim fiút vártak, és minduntalan éreztetik velem, hogy keveset

In document Léttudomány Viola Zoltán (Pldal 34-37)