• Nem Talált Eredményt

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatalának közleményei

In document TARTALOM AMAGYARKÖZLÖNYMELLÉKLETE (Pldal 194-200)

Általános Felügyeleti Igazgatóság Ügyiratszám: HB 615-82/2009

Tárgy:„A” frekvenciablokkra vonatkozó frekvenciahasználati jogosultságról szóló pályázati eljárás megszüntetése.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala (a továbbiakban: Hatóság) amobil (GSM/UMTS) rádió-távközlési szolgál-tatáshozkapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság tárgyában folyó pályázati eljárásban meghozta az alábbi

végzést.

A 2008. október 20-i felhívás szerint, a 2008. október 22-i keltû, majd november 12-én és november 26-án módosított Pályázati Kiírási Dokumentáció (a továbbiakban: „Dokumentáció”) 1.1.1.1. pontja szerinti mobil (GSM/UMTS) rádió-távközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó, a 900 MHz-es, 1800 MHz-es és a 2100 MHz-es frekvenciatartományok rész-blokkjaiból álló frekvenciablokk (a továbbiakban:„A” blokk”) kizárólagos frekvenciahasználati jogosultsága vonatko-zásában a Hatóság az eljárástmegszünteti.

A Hatóság intézkedik a részvételi díjnak a pályázók által a befizetéskor felhasznált forrásszámlákra, vagy a pályázók által megjelölt más bankszámlaszámra történõ visszafizetésérõl, illetve a pályázók által az eljárás során átadott bankga-ranciák eredeti példányának a pályázók részére történõ visszajuttatásáról. A pályázók „A” blokkra vonatkozó ajánlatá-val kapcsolatban a továbbiakban ajánlati kötöttség nem áll fenn.

E végzés ellen az ügyfél a döntés közlését követõ 15 napon belül a Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatalához benyúj-tott, a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának elnökéhez címzett halasztó hatályú fellebbezéssel élhet. A fellebbezés il-letéke 3000 – azaz háromezer – forint.

Indokolás

A Hatóság gyakorolja a gazdálkodás körében a rádiófrekvenciákra vonatkozó állami tulajdonosi jogokat, valamint polgári célú gazdálkodást folytat a rádiófrekvenciák vonatkozásában, továbbá eljár a polgári célú frekvenciagazdálko-dással, a jogszabályban elõírt nyilvántartások vezetésével és a piacfelügyelettel kapcsolatos hatósági ügyekben. [Eht.

10. §k)ésm)pontok]

A frekvenciahasználati jogosultság megszerzését szolgáló árverés és pályázat szabályairól szóló 78/2006. (IV. 4.) Korm. rendelet (Ápszr.) 3. § (2) bekezdése alapján a Hatóság végzi a polgári célú frekvenciahasználati jogosultság pá-lyázat útján történõ elnyerésére vonatkozó eljárás lebonyolításával kapcsolatos feladatokat. A pápá-lyázattal kapcsolatos elsõfokú ügyekben az elektronikus hírközlésrõl szóló 2003. évi C. törvény (a továbbiakban: Eht.) 17. § (2) bekezdése alapján az NHH Hivatala jár el.

2008. december 12-én – a pályázatok benyújtására rendelkezésre álló határidõben – az “A” blokk vonatkozásában a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (1134 Budapest, Váci út 35.; cg: 01-09-667975), a DreamCom Távközlési Kft.

(1117 Budapest, Hauszmann Alajos u. 2., cg: 01-09-907377), az Invitel Távközlési Zrt. (2040 Budaörs, Puskás Tivadar u. 8–10.; cg: 01-09-667975) és a Mobinet Távközlési Projekt Kft. (1112 Budapest, Dió u. 3–5.; cg: 01-09-908248) (a to-vábbiakban együtt: „Pályázók”) nyújtottak be részvételi jelentkezést és ajánlatot. A Kiíró valamennyi pályázót 2008.

december 29-ig nyilvántartásba vett.

Az Ápszr. 3. § (1) bekezdése szerint a pályázat az Eht. és a Ket. közigazgatási eljárásra vonatkozó szabályai szerint le-folytatott eljárás. A Ket. 31. § (1) bekezdése)pontja szerint a hatóság az eljárást végzéssel megszünteti, ha az eljárást hi-vatalból indították vagy folytatták és az eljárás folytatására okot adó körülmény már nem áll fenn. Az Ápszr. 2. §b) pont-ja alapján a pályázati eljárás a hatóság által közzétett felhívással, tehát hivatalból indul meg.

Az eljárás folytatására okot adó körülmény az alábbi indokok miatt már nem áll fenn:

A Hatóság 2008. október 20-i felhívásában nyilvános pályázatot hirdetett többek között a 900 MHz-es, 1800 MHz-es és a 2100 MHz-es frekvenciatartományok részblokkjaiból álló frekvenciablokk kizárólagos frekvenciahasználati jogo-sultságának elnyerésére. A pályázat kiírásának célja a fogyasztói érdekek lehetõ legteljesebb érvényesülésének elõsegí-tése, amely leghatékonyabban a hírközlési verseny élénkítésén keresztül valósítható meg.

3936 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2009/14. szám

A Hatóság a pályázat kiírását megelõzõen megvizsgálta mind a mobil-, mind a szélessávú piacon érvényesülõ ver-senyt és a 2008. június 16-i nyilvános meghallgatás keretében a szakmai közvélemény álláspontját is megismerte.

A piaci vizsgálatok azt mutatták, hogy a mobilpiacon az utolsó két és fél évben a szolgáltatók piaci részesedéseinek ki-egyenlítõdési folyamata megállt, a szolgáltatók elõfizetõi egyre inkább elkülönült, zárt csoportokat alkotnak. Eközben az árak csökkenésének üteme lelassult, megállt. A keresleti oldali adatok (piackutatások) ugyanakkor további piacbõvü-lési lehetõségeket tártak fel (fõleg az alacsonyabb költésû fogyasztói csoportokban és az idõsebb korosztályokban).

A szélessávú piacra a folyamatosan növekvõ penetráció, valamint – elsõsorban a sûrûn lakott, városi területeken – a fo-kozódó infrastruktúra alapú verseny jellemzõ. Ugyanakkor a vizsgálatok jelentõs növekedési tartalékokat tártak fel; el-sõsorban a kevésbé gazdaságosan elérhetõ, vidéki területeken alacsonyabb az igénybevétel aránya és fehér foltok is ta-lálhatók a térképen.

A pályázat kiírásával kapcsolatos döntés megszületésének idõpontjában a késõbb világméretûvé duzzadó pénzügyi válság és annak várható hazai hatásai nem voltak elõre láthatóak. A magyar gazdaság teljesítményét nagyban befolyá-soló exportpiacok lassú növekedése ellenére a hazai GDP 2008 második negyedévében még növekedett1, a forintárfo-lyam az év elejei szintjénél erõsebb volt2. Az infláció a költségvetési kiigazítást követõen folyamatosan lassult, míg a költségvetési deficit a GDP-hez mérten két év alatt 6 százalékpontot csökkent3. A BUX-index is év elejei szintjén moz-gott, és a külföldi befektetõk sem kívántak jelentõs mértékben szabadulni magyar állampapírjaiktól.

A Hatóság a fentiek figyelembevételével úgy látta, hogy a 900/1800/2100 MHz-es frekvenciatartományok pályáztatá-sa alkalmas eszköz mind a mobilpiaci verseny élénkítésére, mind a szélessávú szolgáltatások további elterjedésének elõ-segítésére. A hírközléspiaci célok lehetõ legteljesebb mértékû érvényesülése érdekében a Hatóság egy, az állam és a szolgáltatók közös kockázatvállalásra épülõ modellt dolgozott ki, amely alacsony belépési küszöböt és árbevételarányos befizetéseket irányzott elõ.

A pályázat kiírása óta eltelt idõszakban mind a hazai, mind a nemzetközi gazdálkodási környezet jelentõsen megválto-zott. A 2008-as év utolsó harmadában kibontakozó pénzügyi válság súlyos, a teljes világgazdaságra kiterjedõ reálgazda-sági válságot okozott, amelynek magyarországi hatásai fokozottan jelentkeznek:

– A 2008. október eleje óta eltelt idõszakban a forint több, mint 20%-ot vesztett az értékébõl az euróhoz képest4, – az országkockázati felár hatszorosára emelkedett5,

– a pénzintézetek visszafogták hitelezési aktivitásukat, a finanszírozási források elapadtak, állami beavatkozás – konszolidáció – kérdése került napirendre6,

– a kormányzati kiadáscsökkentés tovább szûkíti az amúgy is csökkenõ aggregált keresletet7, – az exportpiacokon tapasztalható visszaesés visszaveti az exportot8,

– a lakossági fogyasztás részben a várakozások, részben a transzferek csökkenése miatt visszaesik9.

A felsorolt hatások eredményeként 2009-ben a GDP jelentõs (a jelen idõpontban közzétett becslések szerint 2–4%10) csökkenésére lehet számítani és jelen pillanatban nem látható elõre, hogy a gazdasági visszaesés mennyire bizonyul tar-tósnak. Ilyen körülmények között az említett makrogazdasági hatások a benyújtott üzleti tervekkel kapcsolatos bizonyta-lanságokat jelentõsen növelik:

– Magyarország súlyos makroökonómiai helyzete, különösen az államkötvényhozamokon és a jegybanki alapkama-ton keresztül a pénz- és tõkepiacon kialakuló kamatlábakban rövid távon mindenképpen, és szinte bizonyosan középtá-von is fennálló súlyos bizonytalanságok lehetetlenné teszik a pályázók által közép- és hosszú távra tett – az ajánlatok ge-rincét képezõ – vállalások (beruházási és mûködésiköltség-elõrejelzések, árbevétel-elõrejelzések stb.) jelenértékének számítását, a várható megtérülés vizsgálatát és értékelését.

– A pályázók beszerzései (nemzetközi hálózatieszköz-gyártók) erõsen kötõdnek külföldi devizákhoz, elsõsorban az euróhoz, ezért a pályázók üzletmenetét (különösen a beruházásintenzív kezdõ idõszakban) a devizaárfolyamok ingado-zásának való erõs kitettség jellemzi, ami a sikeres belépés kockázatát jelentõsen növeli.

– A kereslettel kapcsolatos elõrejelzések bizonytalansága jelentõs, ami kockázati tényezõ a bevételi tervek teljesülé-sével kapcsolatban. A kereslet csökkenése, illetve a kiadások visszafogása várhatóan kiemelten érinti azokat az árérzé-keny fogyasztói csoportokat, amelyek az újonnan belépõ szolgáltató ügyfelei lehetnének.

1KSH gyorsjelentés.

2MNB-táblakészlet – www.mnb.hu.

3MNB 2008 novemberi inflációs jelentés (késõbbiekben: Jelentés).

4MNB-középárfolyam.

5MNB-táblakészlet – www.mnb.hu.

6IMF-EU-IBRD és a magyar állam hitelmegállapodása.

7Jelentés.

8Jelentés.

9Jelentés.

10Elõrejelzés (Országgyûlés költségvetési, pénzügyi és számvevõszéki bizottságának rendkívüli ülésén 2009. évi prognózis Simor András).

2009/14. szám H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 3937

– A kevésbé gazdaságosan lefedhetõ vidéki területeken a hálózatépítésre való ösztönzöttséget jelentõsen csökkenti a megtérüléssel kapcsolatos bizonytalanság.

A pályázati kiírásban szereplõ követelmények teljesítése több száz millió eurós nagyságrendû beruházást kíván meg az újonnan belépõ szolgáltatótól és a megtérüléshez szükséges elõfizetõszám megszerzése kritikus jelentõségû. A fent részletezett gazdálkodási körülmények között, ilyen jelentõs beruházási szükséglet mellett jelentõs a kockázata annak, hogy a piacra belépõ szolgáltató nem lesz képes teljesíteni vállalásait és így a pályázattal elérni kívánt hírközléspiaci cé-lok – a mobilhang-piacon a verseny élénkítése, illetve a szélessávú szolgáltatások terjedésének elõsegítése – sem teljesülnek.

A Hatóság mérlegelte továbbá azt a tényt is, hogy jelen esetben az állam és a szolgáltatók közös kockázatvállalásán alapuló pályázati modellel a Hatóság is kockázatot vállalt annak érdekében, hogy elõsegítse a kitûzött hírközlés-politikai célok teljesülését. A jelent és a közeljövõt jellemzõ gazdálkodási feltételek mellett a Hatóság megítélése szerint a belé-pés sikertelenségének a kockázata meghaladja azt a reális üzleti modellek alapján tolerálható szintet, ami a kockázatok szétterítése során mind a pályázó, mind a hatékony frekvenciagazdálkodásért felelõs szervezet oldalán felvállalható.

A Hatóság figyelembe vette továbbá, hogy az egyre sávszélesség-igényesebb alkalmazások terjedése a mobil platformo-kon a spektrum felértékelõdését eredményezi, így a frekvenciablokk a jövõben a jelenleginél nagyobb piaci értéken, kiszámíthatóbb körülmények között és várhatóan nagyobb érdeklõdést vonzva lesz versenyeztethetõ.

A Dokumentáció 3.2.3. pont második bekezdése szerint amennyiben a megpályázott blokkra vonatkozó pályázati el-járás összességében meghiúsul, a befizetett részvételi díjat vissza kell fizetni, kivéve, ha a meghiúsulás oka a résztvevõ érdekkörében merült fel.

A Dokumentáció 1.5.8. alapján a Hatóság köteles a jövõben is megõrizni az átadott adatok, információk és közlések üzleti titok jellegét, a pályázati eljárás végzéssel történõ megszüntetését követõen is.

Fentiekre tekintettel a Hatóság az Eht. és az Ápszr. alapján folytatott pályázati eljárást a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) 31. § (1) bekezdés e) pontja alapján megszünteti.

A jogorvoslati jogosultság az Ket. 98. § (3) bekezdésén, a fellebbezési illetéke mértéke az illetékekrõl szóló 1990. évi XCIII. törvény 29. § (3) bekezdésén alapul.

Budapest, 2009. március 16.

Az NHH Hivatalának fõigazgatója nevében és megbízásából

Dr. Karl Károlys. k.,

igazgató

A végzést kapják:

– DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (1134 Budapest, Váci út 35.) – DreamCom Távközlési Kft. (1117 Budapest, Hauszmann Alajos u. 2.) – Invitel Távközlési Zrt. (2040 Budaörs, Puskás Tivadar u. 8–10.) – Mobinet Távközlési Projekt Kft. (1112 Budapest, Dió u. 3–5.) Mellékletek:

Pályázati dokumentáció

1. sz. melléklet

Pályázati dokumentáció

Tekintettel arra, hogy a végzés címzettjei a pályázati dokumentációt megvásárolták, illetve annak módosításai szá-mukra kézbesítve lettek, a dokumentáció pályázók rendelkezésére bocsátása megtörténtnek tekintendõ.

3938 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2009/14. szám

Tájékoztatás

a piacfelügyeleti eljárásokban a Nemzeti Hírközlési Hatóság által hozott és a hatóság honlapján 2009. február hónapban közzétett érdemi határozatokról

Sor-szám Határozat száma Tárgy Szolgáltató/igénybe vevõ

forgalomba hozó/forgalmazó

Elsõfokú határozatok

1. HP-35329-2/2008.

Az EnterNet 2001 Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. internetszolgáltatás egyedi elõfizetõi szerzõdések jogszerûségének ellenõrzése tárgyában.

A határozat ellen fellebbezés érkezett.

Másodfokú határozat: FK-1640-1/2009 2009/02/02

EnterNet 2001 Számítástechnikai

Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

2. HP/102-11/2009.

A UPC Magyarország Kft. helyhez kötött telefon szolgáltatás korlátozási, elõfizetõi bejelentés és panasz-intézési eljárása tárgyában.

2009/02/02

UPC Magyarország Kft.

3. HP-15599-10/2008.

A UPC Magyarország Kft. internetszolgáltatás elõfizetõi szerzõdés módosítási eljárásának tárgyában.

2009/02/02

UPC Magyarország Kft.

4. HP-31960-12/2008.

A UPC Magyarország Kft. UPC Direct szolgáltatás hiba-és reklamáció-kezelhiba-ési eljárása tárgyában.

2009/02/02

UPC Magyarország Kft.

5. HM/714-1/2009.

A Magyar Telekom Nyrt. elõfizetõiszerzõdés-módosítási tevékenysége tárgyában.

2009/02/06

Magyar Telekom Nyrt.

6. HD-35557-4/2008.

A Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben hírközlési szolgáltatási tevékenység jogszerûsége tárgyában.

2009/02/12

Magyar Telekom Nyrt.

7. HD-31503-4/2008.

A Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben hatósági határozatban foglaltak betartása tárgyában.

2009/02/12

Magyar Telekom Nyrt.

8. HD-25580-12/2008.

A Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben számlareklamáció kezelése tárgyában.

2009/02/12

Magyar Telekom Nyrt.

9. HD-27996-10/2008.

A Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben számlareklamáció kezelése tárgyában.

2009/02/12

Magyar Telekom Nyrt.

10. HD-32363-11/2008.

A Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben számlareklamáció kezelése tárgyában.

A határozat ellen fellebbezés érkezett.

2009/02/12

Magyar Telekom Nyrt.

11. HD-32948-10/2008.

A Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben elõfizetõi szerzõdés kezelése tárgyában.

2009/02/12

Magyar Telekom Nyrt.

12. HM/2054-1/2009.

Az EXTERNET Nyrt. elõfizetõi szerzõdés módosítási és panaszkezelési tevékenysége tárgyában.

2009/02/17

EXTERNET Nyrt.

2009/14. szám H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 3939

Sor-szám Határozat száma Tárgy Szolgáltató/igénybe vevõ

forgalomba hozó/forgalmazó

13. HM/142-1/2009.

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. használatbavételi engedély nélküli hírközlõ hálózat üzemeltetési

tevékenysége tárgyában.

2009/02/17

DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.

14. HZ-29257-16/2008.

Az Invitel Zrt. ellen az egyetemes elektronikus hírközlési szolgáltatás tárgyában.

2009/02/17

Invitel Zrt.

15. HM/1966-3/2009.

A Magyar Telekom Nyrt. elõfizetõi szerzõdés teljesítési és panaszkezelési tevékenysége tárgyában.

2009/02/25

Magyar Telekom Nyrt.

16. FS-5571-1/2009. Engedély nélküli frekvenciahasználat tárgyában.

2009/02/25 Üzemeltetõ

Másodfokú határozatok

1. FK-1640-1/2009.

A HP-35329-2/2008. számú döntés ellen az EnterNet 2001 Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

internetszolgáltatás egyedi elõfizetõi szerzõdéseinek tárgyában.

2009/02/02

EnterNet 2001 Számítástechnikai

Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

2. FK-32363-16/2008.

A HD-32363-11/2008. számú döntés ellen a Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben számlareklamáció kezelése tárgyában.

2009/02/12

Magyar Telekom Nyrt.

A határozatok megtekinthetõek a www.nhh.hu >> piacfelügyelet >> nyilvántartások menüpontnál.

3940 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2009/14. szám

Tájékoztatás

a távközlési szolgáltatások nyilvántartásba való bejegyzésének tényérõl

Sorszám Szolgáltató Szolgáltatás

1. CreaCom Média Információszolgáltató és Telekommunikációs Kft. Helyhez kötött telefonszolgáltatás 2. Flexikom Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Helyhez kötött telefonszolgáltatás

3. Flexikom Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Internet-hozzáférési (elérési) szolgáltatás helyhez kötött

4. INTELEKOM SYSTEMS Kft. Internet-hozzáférési (elérési) szolgáltatás helyhez kötött

5. INTELEKOM SYSTEMS Kft. Helyhez kötött telefonszolgáltatás

6. INTELEKOM SYSTEMS Kft. Bérelt vonali elõfizetõi szolgáltatás

7. INTELEKOM SYSTEMS Kft. VPN-alapú adatátviteli szolgáltatás

8. INTELEKOM SYSTEMS Kft. Egyéb hálózati szolgáltatás

9. KITNET Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Internet-hozzáférési (elérési) szolgáltatás helyhez kötött

10. Neubauer Rudolf Földfelszíni rádiómûsor-szórás hálózati szolgáltatás

11. Telkont 2000 Ingatlanforgalmazó Kft. Televíziómûsor-elosztás

12. Telkont 2000 Ingatlanforgalmazó Kft. Rádiómûsor-elosztás

13. Telkont 2000 Ingatlanforgalmazó Kft. Internet-hozzáférési (elérési) szolgáltatás helyhez kötött

14. VoIP System Kft. Egyéb hangátviteli szolgáltatás

2009/14.számHIVATALOSÉRTESÍTÕ3941

Tájékoztatás

a távközlési szolgáltatások nyilvántartásból való törlésének tényérõl

Sorszám Szolgáltató Szolgáltatás Dátum

1. Szabadhajdú Közmûvelõdési Média és Rendezvényszervezõ Nonprofit Kft.

Szolgáltató törlése

2009. 02. 25.

2. ASPeGO Alkalmazás és Rendszerüzemeltetõ Kft. Szolgáltató törlése 2009. 02. 28.

3. Balaton Elektronika Kft. Szolgáltató törlése 2009. 01. 31.

4. Bóly Város Önkormányzata Internet-hozzáférési (elérési) szolgáltatás nomadikus 2009. 02. 25.

5. Digit Kábel Tv Mûsorelosztó szolgáltatás 2008. 10. 01.

6. Go Go Internet Kft. Egyéb hangátviteli szolgáltatás 2009. 02. 20.

7. Illés Béla Mûsorelosztó szolgáltatás Kismányok településen 2009. 01. 30.

8. I-Net Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Mûsorelosztó szolgáltatás Vönöck, Kemenesszentmárton

településeken 2009. 02. 17.

9. Internet Szolgáltatók Érdekvédelmi Egyesülete Adatáviteli célú összekapcsolás 2009. 01. 01.

10. iPohet - László Zoltán Egyéb hangátviteli szolgáltatás 2009. 01. 01.

11. Kábelmax Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Mûsorelosztó szolgáltatás Kenéz településen 2008. 12. 31.

12. Mezõkábel Gazdasági, Kiskereskedelmi KTV Kft. Rádiómûsor-elosztás 2009. 03. 01.

13. Mezõkábel Gazdasági, Kiskereskedelmi KTV Kft. Televíziómûsor-elosztás 2009. 03. 01.

14. Porion-Digital Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Földfelszíni televíziómûsor-szórás nem nyilvános 2009. 01. 01.

15. SyscoNet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Internet-hozzáférési (elérési) szolgáltatás mobil 2009. 03. 05.

16. Szabó Géza Mûsorelosztó szolgáltatás Gömörszõlõs, Hernádvécse,

Pusztaradvány, Szõlõsardó településeken 2009. 01. 20.

17. Szat Net Információtechnológiai és Szolgáltató Kft. Szolgáltató törlése 2009. 01. 15.

18. Ticcoland Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. Internetszolgáltatás

19. TRANS-SAT 2000 Kereskedelmi Kft. Szolgáltató törlése 2009. 02. 28.

20. Veresegyház és Térsége Fejlesztéséért Kiemelten Közhasznú Társaság

Szolgáltató törlése

2008. 12. 31.

21. VillComp 2000 Kereskedelmi és Számítástechnikai B. Szolgáltató törlése 2008. 12. 31.

3942HIVATALOSÉRTESÍTÕ2009/14.szám

In document TARTALOM AMAGYARKÖZLÖNYMELLÉKLETE (Pldal 194-200)