• Nem Talált Eredményt

apa François Malcuit kellett hogy legyen. Ez volt az utolsó François Malcuit irat

Nem tudjuk mikor halt meg; a halotti anyakönyvek csak 1680-ig mennek vissza Removille-ben.

[ugyancsak lásd‘Book 3’, 'MalcuitFamilySBt. ' és 'LorraineFamiliesSBt. ']

Jeanne Clement,meghalt 17 ápr. 1700 után (az utolsó aláirásának dátuma), valószinűleg Removille-ben. Az őeredetéről semmit nem tudunk. Túlélte a férjét legalább 32 évvel, mert 1700 április 17-én még mindég a birtokaival kapcsolatos szerződéseket irt alá. 1668 után

állandóan szerepelt a jegyzői iratok között mindenféle üzleti szerződésekkel valamint gyermekei és unokái pénzügyeivel. Úgy tünik, hogy egy nagyon talpraesett üzletnőlehetett akit minden alkalommal úgy emlitenek az iratok mint"Damoiselle Jeanne Clement a Removille őrgrófság pénzügyi tisztjének az özvegye”, még 1700-ban is. Hét felnőtt gyermekéről tudunk, valószinűleg a miősünk, Anne lehetett az elsőgyermeke. Egy fia pap lett, a másik, Nicolas egy sikeres magasrangú adminisztrátor lett, akinek a leszármazottjai biztositották a Malcuit név túlélését Lorraine területén. Az öt leányuk közül három férjhez ment, a másik kettőről semmit nem tudunk. Az 1668-ban keresztelt fiúgyermek gondot okoz; lehet, hogy nem az övé volt.

Jakob Philipp Berchtold,született 8 ápr. 1634 Bécs, Ausztria; meghalt 1679 (kora 45) Merklin, Bohémia. Szülők:Johann Jakob BerchtoldésRegina Katharina Ritzvoltak. Házasodott Katharina Dorothea von Ricancirca 1656.

Jakob Philipp és két bátyja alapitották meg a három ‘Berchtold’ ágat. Ő alapitotta meg a 'junger' Merklin ágát. Franz Benedikt alapitotta az 'alter' Ungarschitz ágat és Mathias a 'mittler' Pullitz ágat. (Pullitz és Ungarschitz valószinűleg bohémiai Berchtold uradalmi falvak voltak.) Az 'alter' ág kihalt még a 17-ik században. Jakob Philipp birodalmi Tanácsos és a Bohémiai Kamara tagja volt. 1673-ban, a birodalmi bárói cim mellé a birodalmi grófi cimet is megkapta Bécsben.

[ugyancsak lásd‘Book 3’, 'BerchtoldFamilySBt. ' és 'BerchtoldFamilySB.' files.) Katharina Dorothea von Rican,meghalt 20 máj. 1708 Prága, Bohémia.

Csak annyit tudunk róla, hogy birodalmi bárónő volt. 16 gyermekükről tudunk.

Johann Franz von Vrtby,született valószinűleg Prága, Bohémia. Szülők:Sezima Vrtbyés Barbara Eusebia Borita von Martinicvoltak. HázasodottBarbara Franziska von

Korokowetz11 okt. 1658, St. Mikulas templom, Prága.

A Hrosnata Ház Vrtby nevűága visszamegy a 12-ik századig. A 14-ik századtól kezdve a Vrtby ág székhelye a Vrtba várban, a Pilsen megye Béla járásában volt. Az első Vrtby gróf neve Sezima volt, aki Bohémia felsőházának volt tagja. A felesége, Barbara Eusebia Jaroslav Borita von Martinic birodalmi gróf leánya volt. Négy fiuk volt: Johann Franz, Ferdinand Franz, Wenzel Franz és Jaroslav Franz. Johann Franz, birodalmi gróf és Bohémiai Tanácsos és Kamarás volt. Birtokai voltak Amschelberg, Roth-Hradek, Krimitz és a Zevenem vár. Ő alapitotta a Konopister ágat, ami kihalt 1830-ban. Franz Joseph volt a Vrtby ág utolsó tagja.

Barbara Franziska von Korokowetz

Bohémiai grófnő volt és a Korokowa helységben volt birtoka. Csak egy, a Barbara Franziska, nevű gyermekükről tudunk.

János III Spáczay,született Magy.; meghalt 1672, Magy. Szülők:Pál SpáczayésN. N.voltak.

HázasodottZsófia Kászoni Bornemissza.

Csak azt tudjuk a családról, hogy leányuk, Sophie Spáczay von Korompa férje Friedrich Eyerl von Eyerlsberg volt.

Generáció 10 János II Reviczky,született Magy.; meghalt 1646 után, Magy. Szülők: Tamás Reviczkyés N.

N.voltak. HázasodottZsófia Okolicsányi.

Zsófia Okolicsányi,született, Magy.

Csak annyit tudunk róluk, hogy a fiuk, Sándor Reviczky, Julia Nedeczky férje volt.

János II Nedeczky,született, Magy.; meghalt 1665, Magy. Szülők: Imre NedeczkyésAnna Mária Borsiczkyvoltak. HázasodottZsuzsa Ordódy. Zsuzsa Ordódy,született

Magyarországon.

Csak annyit tudunk a családról, hogy egy leányuk, Julia, Sándor Reviczky felesége lett.

Lorenz Christoph Naller,meghalt 12 szept. 1684 Enns, Felső-Ausztria. HázasodottMaria Regina Neumayr10 aug. 1677, St. Marien templom, Enns.

Lorenz Christoph Naller neve először az Enns városi St. Marien templom anyakönyvében jelent meg 1677-ben amikor ő és Maria Regina Neumayr megházasodtak. Semmit nem tudunk az eredetéről. Majdnem biztos, hogy nem Felső-Ausztria volt a származási helye, mert a Heider Indexben, amelyben Herr Heider minden Felső-Ausztria anyakönyvben található nevet bejegyzett, azőházassága az első Naller bejegyzés. Semmi nyoma nincs a Naller névnek a régionális levéltárban Linz városában. Ausztriában csak egy helyen találtam a ‘Naller’ illetve ahogy néha irva van a ’Noller’ nevet: Dobersberg városkában, Alsó-Ausztriában közel a Cseh határhoz. Ott az anyakönyvek visszamennek 1632-ig, de nem találtam egy Lorenz Christoph születést sem. Lehet, hogy Lorenz Christoph 1632 előtt született ott. Az is lehet, hogy az adata elveszett és az is lehet, hogy nem onnan származott.

Lorenz Christoph Naller Enns város St. Marien és St. Laurenz nevű két templomának volt a zenei direktorja (Regens Chori). Az utóbbi, St. Laurenz templom i.u. 370-ben épült egy akkor

page 124 of 286 pages

Generáció 10 már 200 éves kelta-romai templom alapzatára. 451-ben Attila hadai súlyosan megrongálták. Két évvel később újraépitették. 700-ban az avarok tettek pusztitást benne. 791-ben Nagy Károly az avarok elleni hadjáratára masirozva megállt a városban és misét tartatott abban a templomban. A 900-as években a magyarok többször megtámadták Enns városát, de nem tettek kárt a St.

Laurenz templomban. A város egy magas őrtornyot épitetett a város közepén a támadók figye-lésére. 1273 és 1344 között a templomot újjáépitették a jelenlegi formájára. 1553-ban az akkor új St. Marien templom, közel az őrtoronyhoz, átvette a városi plébánia szerepét és a St. Laurenz templom szerzetes templom lett. 1970-ben restaurálták és Pápai Bazilika rangra lett emelve.

Amikor 2001-ben harmadszor látogattuk Enns városát az alábbi kép jobb oldalán látható őrtornyot és a balodalon látható St. Marien templomot összekötőutcában szálltunk meg egy házban, amit az 1500-as évek végén épitettek. Lorenz Naller egész biztosan naponta sétált végég azon az utcán a munkájába menve az 1600-as években.

A városi tanács jegyzőkönyveiből tudjuk, hogy legalább már 1644-ben egy Hans Georg Neumayr nevű ember volt a Regens Chori (zenei director) Enns városában. Mikor ő 1662-ben meghalt az egyik zenésze, Marx Philipp Marckholt kérelmezte az üresen maradt állást. Meg is kapta a kinevezést és 1671-ben még mindég ő volt a Regens Chori. Lorenz Christoph 1671 és 1677 között kaphatta meg a Regens Chori állást. Sajnos, az 1671 utáni jegyzőkönyvek elvesz-tek; azok talán megnevezték az ő eredetét. Lorenz Cristoph lehetett a zenekar tagja vagy jöhetett egy másik városból betölteni a Regens Chori állást, ahogy ez történt a fenti Hans Georg

Neumayr esetében, aki 1641-ben még Linz városának templomában volt templomi zenész és onnan került Enns templomába mint Regens Chori. Lorenz Christoph felesége Maria Regina Neumayr, Bernhardt Neumayr leánya volt, aki a Scherffenberg grófók Spielberg birtokán, Enns határában, volt főgazdatiszt. Hans Georg Neumayr és Bernhardt Neumayr valószinűleg rokonok

Generáció 10

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK