• Nem Talált Eredményt

Elszámolás ütemezés

In document Miniszteri rendeletek (Pldal 170-200)

Miniszteri utasítás

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ támogatási kérelemhez

II. A közlemény kapcsolódó melléklete

2. Elszámolás ütemezés

Ebben az adatblokkban a beruházás elszámolásának ütemezésével kapcsolatos adatokat kell kitölteni. A mezõgazda-sági termékek értéknövelése jogcím keretében a beruházást 2 éven belül kell megvalósítani, tehát a beruházás elszámolá-sa tekintetében naptári évenként 2, így egy támogatási kérelemhez kapcsolódóan legfeljebb 4 kifizetési kérelem benyújtási idõszakkal kalkulálhat.

Amennyiben ön

– az Áfa tv. értelmében a támogatott mûvelethez kapcsolódó tevékenysége révén áfa-visszatérítésre nem jogosult, akkor a pénzügyi terv II betétlapot a beruházás áfa-t tartalmazó bruttó költségadataival töltse ki, függetlenül attól, hogy a támogatási kérelem Gép, Árajánlatos tétel és Építés A, B, C betétlapjain mindenütt kötelezõen nettó árat, illetve költséget tüntetett fel;

– a támogatott mûvelethez kapcsolódó tevékenysége révén bármilyen jogcímen áfa-visszatérítésre jogosult, akkor a pénzügyi terv II betétlapot a beruházás nettó költségadataival töltse ki;

– nem alanya az Áfa tv-nek, dealanya az egyszerûsített vállalkozói adóról szóló 2002. évi XLIII. törvénynek, ak-kor a pénzügyi terv II betétlapot a beruházás áfát tartalmazó bruttó költségadataival töltse ki.

Az Évsorba adja meg annak az évnek a számát, amelyikre az adott oszlopban található kifizetési kérelmi idõszak vonatkozik.

AzIdõszak sorszámasorban adja meg azt a kifizetési kérelmi idõszakot (az idõszak sorszáma 1-tõl 4-ig), amelyikben el kíván számolni. A mezõgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtott támogatás jogcím esetén a kifizetési kérelme-ket 2008-ban október 1–31. (jelölése a 4. idõszakkal történik), 2009 évtõl kezdõdõen évente az alábbi idõszakokban lehet benyújtani:

– 1. idõszak: január 1–31.

– 2. idõszak: április 1–30.

– 3. idõszak: július 1–31.

– 4. idõszak: október 1–31.

A költségeket megállapíthatja árajánlatok, tervezõi tételes költségvetés, vagy saját kalkuláció alapján is. Fontos, hogy várható kiadásait minél pontosabban állapítsa meg!

A) Ingatlanok építése, felújításasorban összesítve adja meg a beruházás ingatlanok építésével, felújításával kapcso-latosan tervezett, egy adott idõszakhoz kapcsolódó költségeit forintban.

B) Gépek, technológiai berendezéseksorban adja meg a beruházás gép/technológiai berendezés beszerzésével kap-csolatos tervezett, egy adott idõszakhoz kapcsolódó költségeit forintban.

C) Immateriális javak és számítástechnikai eszközöksorban adja meg a beruházás immateriális javak és számítás-technikai berendezések továbbá licencek- szoftverek beszerzésével kapcsolatos tervezett, egy adott támogatási idõszakhoz kapcsolódó költségeit forintban.

D) Egyéb költségek, ráfordításoksorban adja meg az A, B és C sorokban fel nem tüntetett, a tervezett idõszakhoz kapcsolódó egyéb költségeit forintban.

Az igényelt támogatás szempontjából az egyéb költségekre elszámolható összeg nem lehet több, mint a beruházás e költségek nélkül számított jóváhagyott kiadásainak 12%-a.

Azösszesenoszlopban adja meg az adott támogatás mértékhez tartozó tervezett kiadásainak összegét forintban.

E) Elszámolható összesen (Ft.)sorban adja meg az A, B, C és D sorokban az elszámolási idõszakonként kalkulált ter-vezett elszámolható kiadások összegét.

F) Ebbõl EMVA-támogatás (Ft)sorban adja meg az E) sorban megadott összeg azon részét, amelyre támogatást igényel.

FONTOS!A várható kiadásait minél pontosabban állapítsa meg!

3 Beszámoló tábla

FONTOS! A bázis- és a benyújtást követõ kötelezõ mûködtetés idõszakára (évek megjelölésével) minden mezõt ki kell tölteni! A pénzügyi terv szempontjából indulónak minõsülõ kérelmezõ ügyfélnek a beszámoló táblát a 2008-tól 2013-ig tartó idõszak vonatkozásában kell kitöltenie.

Amennyiben a pontozó táblában nyilatkozattal alátámasztott pontozási szempontok ellenõrzése során kiderül, hogy nem valós adatot szolgáltatott, akkor a kifizetett támogatás jogosulatlan igénybevett támogatásnak minõsül és a támogatáshoz való jog megszûnik!

Az egyéni vállalkozók üzleti tervét a társas vállalkozásokhoz hasonlóan eredmény-szemléletben kell elkészíteni. Eh-hez a további pontokban ismertetett iránymutatás ad segítséget.

Bázisévre vonatkozó adatok

Egyéni vállalkozó esetén 2006-2007. évre vonatkozó adatokat kell feltüntetni. Gazdasági társaságnak minõsülõ kérel-mezõnek, 2008. május 31-e elõtt beadott támogatási kérelmek esetén 2005–2006-es évre vonatkozó adatokat, 2008. júni-us 1-e után beadott kérelmek esetén 2006–2007-es évre vonatkozó adatokat kell feltüntetni. Amennyiben késõbbi évekre vonatkozóan is rendelkezik lezárt gazdasági adatokkal, ezen mutatókat is feltüntetheti. Amennyiben a beszámoló tábla egyes adatai nem vonatkoznak önre, akkor az adott mezõbe írjon 0-át.

A pénzügyi terv a mérleg és az eredmény sorokat összevontan tartalmazza. Az egyes sorok kitöltésében segítséget ad a

”Pénzügyi terv táblázatban” adott magyarázat. Fontos, hogy a bázisév adatát, illetve a már lezárt gazdasági évek adatát pontosan adja meg, mert azokat a Hivatal munkatársai a jövõben ellenõrizhetik.

Induló vállalkozásokra vonatkozó iránymutatás

Amennyiben ön a támogatás igénylését megelõzõ két évben teljes gazdasági tevékenységet nem folytatott, akkor a pénzügyi terv kitöltése szempontjából induló vállalkozásnak minõsül.

Ha ön induló vállalkozás, vagy a pénzügyi terv szempontjából annak minõsül akkor a pénzügyi táblázatokat csak a ké-relem beadásának évétõl (tehát 2008. évtõl kezdõdõen) töltse ki, függetlenül attól, hogy az igénylést megelõzõ gazdasági évre már van adata.

A támogatási kérelem benyújtását követõ gazdasági évekre vonatkozó adatok

A „Pénzügyi terv táblázatban” közölt magyarázatok segítségével töltse ki vállalkozásának pénzügyi tervét 2013-ig.

Fontos, hogy a beruházás vállalkozására gyakorolt hatásait, valamint a beruházásból származó pótlólagos bevételeket és ráfordításokat megfelelõen számszerûsítse. Az „Egyéni vállalkozókra vonatkozó iránymutatás”-ban felsorolt pénz-ügyi tervezési alapelvek szintén segítséget adnak a kitöltéshez.

A pénzügyi tervének ellenõrzése során elsõdleges szempont annak realitása. Ezért fontos, hogy a vállalkozás jövõbeni bevételeit és költségeit reálisan, a vállalkozás lehetõségeihez mérten megfelelõen kalkulálja. A támogatás igénylésben megjelölt beruházásnak nem kell a terv idõszakban mindenképpen megtérülnie, ezért annak bevétel növelõ vagy költséget csökkentõ hatásait nem kell túlértékelni!

Pénzügyi terv táblázatában található sorok jelentése

A Pénzügyi terv sorait összköltség eljárással a számviteli törvény (2000. évi C. törvény a Számvitelrõl, továbbiakban SzT) III. fejezetében megadott iránymutatás alapján kell kitölteni. Ez azokra a gazdasági társaságok is vonatkozik, akik SzT 9. §-a alapján egyszerûsített éves beszámolót készítenek, azaz pénzügyi tervüket nekik is az SzT. III. fejezetében megadott iránymutatás alapján kell elkészíteni.

Az adatokat egyéni vállalkozók esetében is ilyen bontásban kell megadni. A pénzügyi terv elkészítéséhez a „Pénzügyi tervezési alapelvek” tartalmaz további iránymutatást.

A pénzügy tervben szereplõ sorok jogszabályi hivatkozásai:

– Befektetett eszközök: 24–27. § – Tárgyi eszközök: 26. §

– Forgóeszközök: 28–31. §

– Ebbõl készletek: 28. § 2-3 bekezdés – Saját tõke: 35. §

– Jegyzett tõke: 35. §

– Tõketartalék: 36. §. Az igénybevett beruházási támogatások összegét is ezen a soron kell feltüntetni [23/2007. (IV.

17.) FVM rendelet 20. §]

– Eredménytartalék: 37. § – Kötelezettségek: 42. §

– Rövid lejáratú kötelezettségek: 42. § 3. bekezdés – Értékesítés nettó árbevétele: 72–75. §

– Egyéb bevételek: 77. §

– Aktivált saját teljesítmények értéke: 76. § – Anyagköltség: 78. § 2. bekezdése

– Igénybevett szolgáltatások értéke: 78. § 3. bekezdése – Egyéb szolgáltatások értéke: 78. § 4. bekezdése – Eladott áruk beszerzési értéke: 78. § 5. bekezdése

– Eladott (közvetített) szolgáltatások értéke: 78. § 6. bekezdése – Személyi jellegû ráfordítások: 79. §

– Értékcsökkenési leírás: 80. §. A támogatott beruházás értékcsökkenését lineárisan vegye figyelembe. A leírási kul-csokat az 1996. évi LXXXI. törvény alapján számítsa

– Egyéb ráfordítás: 81. §

– Az eredménymutatók levezetését az SzT 2. számú melléklete tartalmazza.

Egyéni vállalkozókra vonatkozó iránymutatás:

A pénzügyi terv mérleg sorait az elõzõ pontban meghatározott jogszabályi hivatkozások alapján kalkulálja.

A lezárt gazdasági évek (2006, 2007) eredmény-levezetésre vonatkozó adatait a pénzügyi tervben a következõ irány-mutatásokat figyelembe véve tüntesse fel:

– Az adóalapba beszámító bevételnek egyenlõnek kell lenni az értékesítés nettó árbevétele és az egyéb bevételek összegével. Tehát aktivált saját teljesítmény értékével 2006-ban és 2007-ben ne számoljon.

– Amennyiben mezõgazdasági egyéni vállalkozóként közvetlen (pl. területalapú) támogatást vett igénybe, akkor azt az egyéb bevételek között szerepeltesse.

– A vállalkozói kivétet, a nyugdíj, és egészségbiztosítási járulék címén elszámolt összeget, valamint az alkalmazottak részére kifizetett jövedelmet a személyi jellegû ráfordítások soron tüntesse fel.

– A vállalkozási tevékenységgel kapcsolatban felvett hitelre, kölcsönre fizetett kamatokat ne az egyéb ráfordítások so-ron tüntesse fel, hanem az üzemi tevékenység eredményébõl vonja le.

– A jövedelemadó megállapításnál felsorolt összes költségbõl levonva a kamatösszeget egyenlõnek kell lenni a pénz-ügyi tervben felsorolt összes ráfordítással.

A további évek adatainak kitöltésénél különösen ügyeljen a következõ pontban felsorolt szabályok betartására:

Pénzügyi, tervezési alapelvek:

A pénzügyi táblázatot eredményszemléletben kell kitölteni, az eredményszemlélet nemcsak a kettõs könyvvitelt veze-tõ vállalkozásokra vonatkozik, hanem az egyéni vállalkozókra is. Tehát a bevételeket és ráfordításokat abban az évben kell feltüntetni, amikor azok esedékesek voltak, függetlenül attól, hogy ténylegesen befolytak-e. Ha a pénzügyi terv el-készítéséhez az itt leírtak nem nyújtanak elegendõ információt, akkor azokban az esetekben a számviteli törvény elõírásait kövesse.

1. Ha egy adott évben megtermelt terméket csak a következõ évben értékesít, akkor annak értékével növelje meg az aktivált saját teljesítmények értékét és növelje a készletek értékét is az elõállítási áron. Ha a következõ évben készletrõl értékesít, akkor ezzel ellentétesen számoljon el, azaz csökkentse az aktivált saját teljesítmények értékét (lehet negatív is!) és a mérlegben a készleteket is. Példák:

– Az állattenyésztõknek az év végi állomány értékét fel kell mérni, és ha az nagyobb az elõzõ évi záró állománynál, ak-kor nem csak a készletértéket, de az aktivált saját teljesítmények értékét is meg kell növelni.

2. A költségek elszámolásánál vegye figyelembe, hogy nem az adott évi megvásárolt anyagokat illetve szolgáltatáso-kat kell feltüntetni, hanem abban az évben felhasználtaszolgáltatáso-kat. Amennyiben a tervezetten vásárolt alapanyagoszolgáltatáso-kat (pl. mezõ-gazdasági termékek) abban az évben nem használja fel, akkor a maradék értékét a vásárolt készletek között tüntesse fel.

3. Az elõzõ évhez képest a befektetett eszközöknek növekedni kell a beruházások értékével és csökkennie kell az el-számolt amortizációval.

4. A tõketartaléknak növekednie kell a vissza nem térítendõ fejlesztési támogatások összegével, míg az eredménytar-taléknak az elõzõ évi mérleg szerinti eredmény összegével.

5. Ha a beruházás finanszírozását részben hosszú lejáratú kötelezettséggel (pl. hitellel) fedezi, akkor azt is a kötele-zettségek között tüntesse fel. A hosszú lejáratú kötelekötele-zettségek következõ évben esedékes törlesztõ részletét a rövid lejá-ratú kötelezettségek között kell feltüntetnie. A fizetett kamatokat az adózás elõtti eredmény számításakor vegye figyelembe, azaz az üzemi eredménybõl vonja le.

6. Adófizetési kötelezettségüket a gazdasági társaságok a társasági adótörvény alapján, az egyéni vállalkozók, a vál-lalkozásra jutó személyi jövedelemadó alapján határozzák meg.

7. Az értékcsökkenési leírásnak növekednie kell a beszerzett (beszerzendõ) gépekre jutó kalkulált amortizációval. A támogatással beszerzett eszközök amortizációjának kalkulálását az 1996. évi LXXXI törvény 2. számú mellékletében szereplõ leírási kulcsok alapján végezze el. Õstermelõk, egyéni vállalkozók és a családi gazdaságok is ez alapján számít-sák ki az amortizációt. Az értékcsökkenést lineárisan számolja el. A már a gazdaságát szolgáló eszközök értékcsökkenés számítását a megelõzõ évek gyakorlata alapján folytassa.

8. Az eszközök és a források értékének minden évben meg kell egyeznie.

9. A pénzügyi táblázatban a jövõre kalkulált értékeket nominálisan, azaz a várható inflációt figyelembe véve állapítsa meg.

D2003-01 Támogatási kérelem – Nyilatkozat partner- és kapcsolódó vállalkozásokról

Figyelem: Ezt a betétlapot csak abban az esetben kell kitöltenie, amennyiben ön a KKV törvény 4. §-ában meghatáro-zott partner- és kapcsolódó vállalkozással is rendelkezik! A partner- és kapcsolódó vállalkozások meghatározását a ki-töltési útmutató fõlapra vonatkozó részében, a 7. adatblokkhoz tartozó útmutatóban találja meg.

1 Azonosítási információ

Ügyfél-regisztrációs szám:Ebbe a rovatba írja be az MVH által kiadott ügyfél-regisztrációs igazoláson szereplõ 10 jegyû azonosító számot!

2 Kapcsolódó/partnervállalkozások listája

Kérjük, hogy az elsõ sorban saját, támogatási kérelmet benyújtó vállalkozásának adatait szerepeltesse, a partner- és kapcsolódó vállalkozásainak adatait az ezt követõ sorokban adja meg.

Cég neve: adja meg a saját/partner- vagy kapcsolódó vállalkozás nevét.

Székhely címe: ebben a rovatban adja meg a saját/partner- vagy kapcsolódó vállalkozás székhelyének pontos címét.

Adószám: ebben a rovatban tüntesse fel a saját/partner- vagy kapcsolódó vállalkozás adószámát.

Összes foglalkoztatotti létszám (fõ):adja meg a saját/partner- vagy kapcsolódó vállalkozás által foglalkoztatott lét-számot. Az adatot a Fõlap 7. blokkjában feltüntetett év vonatkozásában szerepeltesse.Figyelem: az összesen mezõben szereplõ értéknek meg kell egyeznie a Fõlap 7. blokkjában megadott foglalkoztatotti létszámmal!

Éves nettó árbevétel (Ft):ebben a rovatban adja meg a saját/partner- vagy kapcsolódó vállalkozás éves nettó árbevé-telét. Az adatot a Fõlap 7. blokkjában feltüntetett év vonatkozásában szerepeltesse.Figyelem: az összesen mezõben sze-replõ értéknek meg kell egyeznie a Fõlap 7. blokkjában megadott nettó árbevétel értékével!

D2002-01 Támogatási kérelem – MgSzH igazolás Kötelezõen benyújtandó betétlap.

Minden egyes megvalósítani kívánt, a beruházási betétlapon külön sorban, külön sorszámmal jelölt beruházás esetén külön önálló betétlapot kell kitöltetni, és a támogatási kérelemhez csatolni. Az MgSzH-igazolás megléte a támogatás igénybevételének feltétele.

Figyelem: az 1–3. adatblokkokat az ügyfél tölti ki!

1 Betétlap iratkódja

Ebbe az adatblokkba ne írjon semmit, hagyja üresen!

2 Azonosítási információ

Ügyfél-regisztrációs szám:Ebbe a rovatba írja be az MVH által kiadott ügyfél-regisztrációs igazoláson szereplõ 10 jegyû azonosító számot!

3 Ügyfél adatai

Elõtag:Amennyiben öntermészetes személya személynevetelõtaggal(dr., ifj., id. stb.) együtt adja meg, de a cég-forma rovatot ne töltse ki!

Név:Ebbe a rovatba írja be asaját nevét, amelyet az Ügyfél-nyilvántartáshoz megadott, amennyiben természetes sze-mélyként (egyéni vállalkozó, egyéni cég) kíván támogatást igényelni,vagy a vállalkozás (cég) nevét, amennyiben a tá-mogatási kérelmet az ön által képviselt jogi személy vagy jogi személyiség nélküli szervezet (továbbiakban együtt:

szervezet) képviseletében kívánja benyújtani!

Cégforma:Ha a kérelmezõszervezet,akkor feltétlenül adja meg acégformátis (Rt., Kft., Bt., stb.) és hagyja üresen az elõtag rovatot!

4 Beruházásra vonatkozó adatok

Beruházás sorszáma: ebben a rovatban adja meg a beruházási betétlapon megadott, az adott beruházásra vonatkozó sorszámot (Axx/Zxx/Sxx).

Beruházás rövid leírása: ebben a rovatban röviden mutassa be megvalósítani kívánt beruházását (maximum 300 karakter).

5 MgSzH-igazolások

Figyelem! Ezt a blokkot az MgSzH megvalósítás helye szerint illetékes területi szerve tölti ki és írja alá!

5/A. A támogatási kérelmet benyújtó vállalkozásra vonatkozó igazolás

Ebben a rovatban a megfelelõ állítás aláhúzásával, majd aláírásával (és pecséttel) igazolja, hogy az ügyfél támogatási kérelemben feltüntetett tevékenysége, mûködése a jelenleg hatályos közösségi és nemzeti elõírásoknak megfelel-e. A vonatkozó helyen adja meg a kitöltés dátumát.

5/B. A támogatásra készült fejlesztési tervre vonatkozó igazolás

Ebben a rovatban ön aláírásával (és pecséttel) igazolja, hogy az ügyfél a támogatási kérelemben bemutatott fejleszté-se, beruházása a jelenleg hatályos közösségi és nemzeti elõírások szerint került megtervezésre. A vonatkozó helyen adja meg a kitöltés dátumát.

A fejlesztéssel érintett tevékenység TEÁOR’08 kódjamezõbe írja be a megvalósítandó fejlesztésre vonatkozó 4 je-gyû kódot.

D0068-01 Termelõi csoport/TÉSZ tagság igazolása

A mezõgazdasági termékek értéknövelése jogcím esetében ezt az igazolást abban az esetben csatolja a támogatási ké-relemhez, ha ön a támogatási rendelet értelmében mezõgazdasági termelõnek minõsül éstermelõi csoport (TCS), zöld-ség-gyümölcs termelõi csoport (korábbi elõzetesen elismert TÉSZ) vagy termelõi szervezet (korábbi véglegesen elismert TÉSZ) tagja. Amennyiben nem nyújtja be az igazolást, úgy esetleges tagságát a pontozásnál nem tudjuk figyelembe venni.

Figyelem: A támogatási rendelet 5. § (1) b) pontja szerinti nem mezõgazdasági termelõ ügyfeleknek ezt az igazolást nem kell kitölteni.

1 Igazolás iratkódja

Ebbe az adatblokkba ne írjon semmit, hagyja üresen!

2 Azonosítási információ

Jogcímkód:Ebbe a rovatba írja be a támogatási kérelmével érintett támogatási jogcím azonosító számát. A mezõgaz-dasági termékek értéknövelése jogcím esetén a mezõbe írja be a jogcím azonosítására szolgáló 6.128.01.01számsort.

3 TCS/TÉSZ szervezet tagjának adatai

Ügyfél-regisztrációs szám:Ebbe a rovatba írja be az MVH által kiadott ügyfél-regisztrációs igazoláson szereplõ 10 jegyû azonosító számot!

Név:Adja meg az ügyfél nevét, cég esetében a nevet és a cégformát. A névnek egyeznie kell a regisztrációs számhoz bejelentett névvel.

4 Szervezet adatai

TCS ügyfél-regisztrációs szám:Ebbe a rovatba írja be a termelõi csoportnak – MVH által – kiadott ügyfél-regisztrá-ciós igazoláson szereplõ 10 jegyû azonosító számát!

TCS/TÉSZ neve:Adja meg a TCS/TÉSZ teljes nevét.

TCS-elismerõ határozat ügyiratszáma:Adja meg a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által kiállí-tott, termelõi csoportot elismerõ határozaton szereplõ ügyiratszámot.

TÉSZ-elõzetes elismerési szám: Adja meg a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által kiállított, TÉSZ-t elõzetesen elismerõ határozaton szereplõ ügyiratszámot.

TÉSZ-végleges elismerési szám: Adja meg a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által kiállított, TÉSZ-t véglegesen elismerõ határozaton szereplõ ügyiratszámot.

5 Igazolás

Értelemszerûen adja meg az ügyfél (tag) és a TCS/TÉSZ teljes nevét.

6 Kitöltési dátum és aláírás

Dátum:A kitöltés idõpontját kell beírni.

Szervezet cégszerû aláírása:A TCS/TÉSZ cégszerû aláírása szükséges.

Cégszerû aláírás: a szervezet hivatalos képviseletére jogosult személy(ek)nek a szervezet nevében, az aláírási címpél-dányban foglaltak szerint, vagy a cégjegyzésre jogosult személy meghatalmazása alapján teljesített aláírása. A cégszerû aláírás elengedhetetlen része a képviselt szervezet megnevezése, az aláírásra jogosult személy (nyomtatott betûvel kiírt) teljes neve és aláírása, és ha van, a szervezet bélyegzõlenyomata.

D0088-01 Szakmai szervezeti tagság igazolása

A támogatási rendelet 5. § (5) bekezdése értelmében a támogatás igénybevételének feltétele, hogy az ügyfél tagsággal rendelkezzen valamely, a tevékenységéhez kapcsolódó szakmai vagy szakmaközi szervezetnek. E tagság igazolása e formanyomtatvánnyal történik, ezért e formanyomtatvány kitöltése és támogatási kérelemhez csatolása a támogatás feltétele!

1 Betétlap iratkódja

Ebbe az adatblokkba ne írjon semmit, hagyja üresen!

2 Azonosítási információ

Jogcímkód:Ebbe a rovatba írja be a támogatási kérelmével érintett támogatási jogcím azonosító számát. A mezõgaz-dasági termékek értéknövelése jogcím esetén a mezõbe írja be a jogcím azonosítására szolgáló 6.128.01.01számsort.

3 Szakmai szervezet tagjának adatai

Ügyfél-regisztrációs szám:Ebbe a rovatba írja be az MVH által kiadott ügyfél-regisztrációs igazoláson szereplõ 10 jegyû azonosító számot!

Amennyiben az ügyfél nem rendelkezik ügyfél-regisztrációs számmal, ezt a rovatot hagyja üresen.

Név: Adja meg az ügyfél (tag) nevét, cég esetében a nevet és a cégformát. A névnek egyeznie kell a regisztrációs számhoz bejelentett névvel.

4 Szakmai szervezet adatai

Szakmai szervezet neve:Adja meg a szakmai szervezet teljes nevét.

Nyilvántartásba vételi okirat száma:ebben a rovatban adja meg a szervezet bírósági bejegyzésekor kiadott nyilván-tartásba vételi okirat számát.

5 Igazolás

Értelemszerûen adja meg az ügyfél (tag) és a szakmai szervezet teljes nevét.

6 Kitöltési dátum és aláírás

Dátum:A kitöltés idõpontját kell beírni.

Szakmai szervezet cégszerû aláírása:A szervezet cégszerû aláírása szükséges.

Cégszerû aláírás: a szervezet hivatalos képviseletére jogosult személy(ek)nek a szervezet nevében, az aláírási címpél-dányban foglaltak szerint, vagy a cégjegyzésre jogosult személy meghatalmazása alapján teljesített aláírása. A cégszerû aláírás elengedhetetlen része a képviselt szervezet megnevezése, az aláírásra jogosult személy (nyomtatott betûvel kiírt) teljes neve és aláírása, és ha van, a szervezet bélyegzõlenyomata.

D2004-01 Igazolás egyéni vállalkozó tevékenységérõl

Ezt az igazolást abban az esetben csatolja a támogatási kérelemhez, ha ön egyéni vállalkozó és induló vállalkozás, füg-getlenül attól, hogy a rendelet értelmében mezõgazdasági termelõnek minõsül-e vagy nem. Ez a formanyomtatvány szol-gál az egyéni vállalkozó induló vállalkozás minõségének igazolására.

1 Betétlap iratkódja

Ebbe az adatblokkba ne írjon semmit, hagyja üresen!

2 Azonosítási információ

Ügyfél-regisztrációs szám:Ebbe a rovatba írja be az MVH által kiadott ügyfél-regisztrációs igazoláson szereplõ 10 jegyû azonosító számot!

Ügyfél neve:Ebbe a rovatba írja be azt nevet, amely az Ügyfél-nyilvántartásban szerepel.

In document Miniszteri rendeletek (Pldal 170-200)