• Nem Talált Eredményt

Csőcsatornás téglákból felépített hőtároló kialakítása és működése

3. Modellalkotás és optimálás

3.8. Csőcsatornás téglákból felépített hőtároló kialakítása és működése

Az általam kialakított hőtároló járatai szabályos hatszög alapú hasábok, amelyek egymástól lemezköpennyel és hőszigeteléssel vannak elválasztva. A lemezköpeny a hőhordozó közeg benntartására, a hőszigetelés a szomszédos járatokkal történő hőcsere csökkentésére szolgál (50. ábra).

50. ábra Csőcsatornás hőtároló járat méretezett felülnézete

L1, …, L6 – a hőtároló járat geometriai méretei [m], Sj – a hőszigetelt, csőcsatornás hőtároló járat laptávolsága [m], ds – két hőtároló járat közötti hőszigetelés vastagsága [m], s – két csatorna osztástávolsága = egy csatornához tartozó, hatszög alapú hasáb alakú hőtároló anyagrész laptávolsága [m], sh – két csatorna közötti legkisebb anyagvastagság [m], Nc – a hőtároló járat csatornáinak száma [-], nc – a hőtároló járat oldalhossz menti csatornáinak

száma

Az 50. ábra elvi kialakítást tükröz, ahol fő cél az átláthatóság volt, a csatornák száma (Nc) az optimális megoldásoknál az ábrán látható csatornaszámnál jóval nagyobb lesz. Az ábrán a meghatározó geometriai méretek mellett fel van tüntetve a csatornák száma (Nc) és az oldalhossz menti csatornák száma (nc) közötti összefüggés, mellettük zárójelben az ábra aktuális értékeivel kiszámítva.

A csőcsatornás téglákban kiképzett, kör keresztmetszetű csatornák egyenlő oldalú háromszög-osztásban helyezkednek el. Egy-egy csatornához jól definiált, hatszög alapú hasáb alakú (középen furatos) szilárd hőtároló anyagtérfogat tartozik (az ábrákon csatornánként szaggatott vonallal körülhatárolva), amely a számítások során jól közelíthető ugyanekkora szilárd hőtároló anyagtérfogatú csővel (51. ábra).

51. ábra Az egy csatornához tartozó hőtároló anyagrész elvi közelítése és méretei d1 – a hőtároló csatorna belső átmérője [m], d2 – a hőtároló csatornához tartozó hőtároló anyagkeresztmetszet egyenértékű külső átmérője [m], s – két csatorna osztástávolsága = egy csatornához tartozó, hatszög alapú hasáb alakú hőtároló anyagrész laptávolsága [m], sh – két

csatorna közötti legkisebb anyagvastagság [m]

A járatok csőcsatornás téglákból épülnek fel, az egymásra épített téglák csőcsatornái a járat teljes magasságán végigfutó, folytonos csatornákat alkotnak. Egy járat – keresztmetszeti méreteinél fogva– nem alakítható ki a járat teljes keresztmetszetében egyetlen téglából. Az 52. ábra két lehetséges felosztást mutat.

52. ábra Egy járat keresztmetszetének lehetséges felosztásai

A hőtároló járat felépítésekor az egyes téglarétegek elhelyezhetők kötésben a mintázat rétegenkénti 60o-os elforgatásával (53. ábra).

53. ábra A téglarétegek kötésben történő egymásra építése

Az egymáshoz illesztett, szabályos hatszög alapú hasáb alakú járatokból épül fel a hőtároló, amelynek burkolófelülete szintén szabályos hatszög alapú hasáb, lehetőség szerint H/St 1 aránnyal a kisebb hőveszteség céljából, spirálszerűen sorba kötött járatokkal (54-55. ábra).

54. ábra A csőcsatornás hőtároló szerkezete és a járatok sorba kötése

St – a szabályos hatszög alapú hasáb alakú hőtároló laptávolsága [m], H – a hőtároló egy járatában lévő töltet magassága [m], sz – a hőtároló külső hőszigetelésének vastagsága [m]

Az Nj járatszám teljes kitöltés esetén mindig páratlan számú lenne, az utolsó járat elhagyásával Nj párossá tehető. Ezzel a kialakítással egyszerre egy lefelé és egy felfelé menő járatból álló járatpár köthető be a hőhordozó közeg áramlási útvonalába vagy iktatható ki onnan úgy, hogy a járatoknak a hőhordozó közeg áramlási útvonalába történő bekötését vagy kiiktatását biztosító gépészeti berendezéseket a hőtároló tetején lehet elhelyezni, ahol azok biztonságosan hozzáférhetők, kezelhetők, javíthatók. A hőtároló alján pedig csupán a járatpárok fordulókamráit kell kialakítani.

A kihagyott járat helyén szervizakna alakítható ki, föld feletti és föld alá süllyesztett elhelyezés esetén egyaránt. Felszín feletti elhelyezésnél a hőhordozó közeget is a szervizaknában lehet a hőtároló tetejére fel- és onnan levezetni.

55. ábra Csőcsatornás hőtároló méretezett felülnézete

L7, …, L11 – a csőcsatornás hőtároló geometriai méretei [m], St – a szabályos hatszög alapú hasáb alakú hőtároló laptávolsága [m], sz – a hőtároló külső hőszigetelésének vastagsága [m], Sj – a hőszigetelt, csőcsatornás hőtároló járat laptávolsága [m], nj a hőtároló

oldalhossz menti járatainak száma [-], Nj – a hőtároló járatainak száma [-]

A hőtároló felülnézeti ábráján fel van tüntetve a járatok száma (Nj) és oldalhossz menti járatok száma (nj) közötti összefüggés, mellettük zárójelben az ábra aktuális értékeivel kiszámítva.

Töltéskor a meleg hőhordozó közeget a középső járat tetején vezetik be, a hőhordozó közeg a járaton végighaladva hőtartalmának egy részét a járat szilárd hőtároló anyagának leadva hűl (a járaton belül, függőleges irányban hőmérsékleti rétegződés alakul ki), a járat alsó része alatt kiépített fordulókamrában befordul a szomszédos járat alá (a járatok alsó összekötésének irányát szaggatott nyíl jelöli) és annak csatornáin halad felfelé. A második járat tetején kibukó hőhordozóközeg-áram ezután a soron következő járatpárba irányítható (íves nyíl jelöli). A járatpárok belülről kifelé haladó, spirálszerű kapcsolásban vannak felfűzve. A hőhordozóközeg-áramot mindig csak azokon a járatpárokon kell keresztülvezetni, amelyekben a hőmérsékletváltozási front éppen tartózkodik, a már felmelegedett és a még hideg járatpárok kiiktathatók a hőhordozó közeg áramlási útvonalából. Ezzel csökkenthető a szállítási teljesítményszükséglet. Az ürítés a töltéssel ellentétes irányban, kívülről befelé haladva történik.

A járatok spirálszerű sorba kötésével, a belülről kifelé haladó feltöltéssel, és a kívülről befelé haladó ürítéssel az áramlásirányú hőmérsékleti rétegződésen kívül sugár irányú hőmérsékleti rétegződés is kialakul, amellyel jelentősen csökkenthető a hőtároló palástfelületén keresztül a környezet felé irányuló hőveszteség, mert a hőtároló külső járatai csak a feltöltési szakasz végén és az ürítési szakasz kezdetén lesznek magas hőmérsékletűek. A belső járatokból a külső járatok felé, a járatszigeteléseken keresztül létrejövő „hőveszteség” nem veszteség, de a hőmérsékleti frontokat laposabbá teszi, ami csökkenti a hőtárolóba betölthető és kiüríthető hőmennyiséget, továbbá növeli a hőhordozó közeg szállítási munkaszükségletét (a hosszabban elnyúló változó hőmérsékletű, átmeneti zóna több járatpáron húzódik át, ezeken kell átáramoltatni a hőhordozó közeget).

A járatpároknak a hőhordozó közeg áramlási útvonalába történő be- és kiiktathatósága lehetőséget biztosít arra is, hogy a már majdnem kiürült járatokból külön ürítsünk alacsonyabb hőfokszintű hőt alacsonyabb hőfokszintet igénylő célra.

Magasabb hőfokszintet igénylő célra pedig a teljesen feltöltött járatpárokat lehet üríteni. Ezzel a módszerrel növelhető a hőmérsékletváltozási front meredeksége is, ami a hőtároló tökéletesebb ürítése révén javítja az összhatásfokot.

Épületfűtési célra alkalmazható a hőtároló maradék hőtartalmának hőszivattyú segítségével, a környezeti hőmérsékletszint alatti hőmérsékletre történő kimerítése.

Az így kimerített hőtároló a nyári időszakban légkondicionálási célra használható.