• Nem Talált Eredményt

A vezetékes és mobiltelefonok használati rendjérõl 1. A utasítás hatálya:

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 144-150)

1.1. Az utasítás szervezeti hatálya:

Az utasítás hatálya kiterjed az ONYF szervezeti egységeire, valamint az ONYF központi igazgatási szerveire.

1.2. Az utasítás személyi hatálya:

Az utasítás hatálya kiterjed az ONYF-fel és/vagy a központi igazgatási szervekkel munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló munkatársakra.

2. A vezetékes és mobiltelefonok használatával kapcsolatos fogalmak:

2.1. Vezetékes telefon: az ONYF vagy a központi igazgatási szervek tulajdonát képezõ, az ONYF vagy a központi igazgatási szervek hivatalos helyiségeiben, munkavégzés céljából rendelkezésre bocsátott, a vezetékes és GSM-telefonhálózatra kapcsolódó, asztali telefonkészülék.

2.2. Hivatali mobiltelefon: az ONYF vagy a központi igazgatási szervek tulajdonát képezõ, a munkahelyi feladat ellátását támogató és munkaidõn túli elérést is biztosító készülék és/vagy SIM-kártya.

2.3. Egyedi engedély: az 1. függelékben felsoroltaktól eltérõ esetekre vonatkozó engedély. Az engedély csak kivételes, a munkavégzést akadályozó esetek elhárítására, alapos indoklással kérhetõ az ONYF fõigazgatójától. Az engedélykérést az ONYF-nél az Informatikai Fõosztály vezetõjéhez, az igazgatási szerveknél az igazgatóhoz kell eljuttatni, aki eljár az engedélykérés tárgyában.

2.4. Nyilvántartás: a vezetékes és mobil készülékekkel kapcsolatosan vezetett nyilvántartás, melybõl egyértelmûen kinyerhetõek a követezõ adatok:

– a készülék típusa, gyári száma, SAP-száma, mobil készülék IMEI-száma, akkumulátor típusa, memóriakártya típusa;

– a készülék használója;

– a készülék beszerzésének módja és ideje;

7862 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ

2011. évi 39. szám

– a készülék állapota (használatban, használaton kívül, selejt stb.);

– a készülék kiadásának célja (tesztelés, határozatlan idejû használat, átmeneti kiadás, stb.);

– átmeneti vagy tesztelésre történt kiadás esetén a visszaadás ideje.

A mobiltelefon-nyilvántartás elérési útvonala az ONYF-en:

\\infostorage.onyf.hu\Informatikai_Foosztaly\telefon_mobil\mobil nyilvántartás, a központi igazgatási szerv vezetõje által meghatározott tárhely.

A mobiltelefon-nyilvántartás naprakész vezetéséért az ONYF-nél az Informatikai Fõosztály, a központi igazgatási szerveknél a gazdasági szakterület a felelõs.

A vezetékes telefonok nyilvántartása a MÁGNES-rendszerben történik.

A nyilvántartás naprakész vezetéséért a leadott bizonylatok alapján az ONYF tekintetében az Informatikai Fõosztály, a központi igazgatási szerveknél a MÁGNES-eszköznyilvántartó a felelõs.

3. Általános szabályok:

3.1. Vezetékes telefonok

3.1.1. A vezetékes telefon a napi munkavégzést támogatja, melynek igénylése, valamint telefonvonal áthelyezésének kérése, meghibásodás bejelentése az ONYF-nél a hibabejelentes@onyf.hu címre küldött e-mail segítségével, a központi igazgatási szerveknél a központi igazgatási szerv vezetõje által meghatározott módon történik.

3.1.2. Új vonal igénylése esetén a használatbavétel elõtt a 4. függelékben szereplõ nyilatkozatot ki kell tölteni, majd leadni az ONYF-nél az Informatikai Fõosztályra, a központi igazgatási szerveknél a kijelölt szervezeti egységnek.

3.1.3. A már meglevõ, személyhez/személyekhez rendelt vezetékes telefonok használata esetében az utasítás hatálybalépését követõ 30 napon belül kell a kitöltött, a 4. függelékben szereplõ nyilatkozatot leadni az ONYF-nél az Informatikai Fõosztályra, a központi igazgatási szerveknél a kijelölt szervezeti egységnek.

3.1.4. A vezetékes telefonok az ágazati munkavállalók és a partnercégek közötti kapcsolattartásra, a munkavégzéshez szükséges, nem emelt díjas, belföldi hang- és faxhívások céljára használhatóak. Az ONYF fõigazgatójához címzett, egyedi engedéllyel kérhetõ egy vezetékes telefonszámhoz kapcsolódó, a munkához szükséges emelt díjas, vagy nemzetközi hanghívás, valamint a faxszolgáltatás igénybevétele (7. függelék).

3.1.5. A vezetékes telefonálásokkal kapcsolatosan a telefonszámok, PIN-kódok, a hozzájuk tartozó jogosultságok és a jogosultságok visszavonásának nyilvántartása, az eszköznyilvántartás, a használatba adás, a javíttatás, a keretgazdai feladatok, költségelosztás, nem megengedett hívások figyelése, bérbõl történõ levonás kezdeményezése az ONYF-nél az Informatikai Fõosztály, az adókötelezettség megállapítása és teljesítése a Pénzügyi és Számviteli Fõosztály, a központi igazgatási szerveknél az illetékes szervezeti egységek feladata és kötelessége.

3.1.6. A központi igazgatási szerveknek a saját telefonszám-nyilvántartásuk aktuális változatát minden hónap 5. napjáig át kell adniuk az ONYF Informatikai Fõosztályának.

3.1.7. A vezetékes telefonok használatakor elõhívószám használatával meg kell különböztetni a hivatali („0” elõhívószám) és a magán („9” elõhívószám) hívásokat. Az elõzõ hónap vezetékes, összesített (hivatali és magán együtt) hívásairól minden hónap 10. napjáig az ONYF Informatikai Fõosztálya listát készít, amit az ONYF-nél a fõosztályvezetõknek, az igazgatási szerveknél a vezetõ által kijelölt személyeknek küld meg. A bruttó 500 Ft-ot meghaladó magáncélú hívások megtérítésének rendjérõl az ONYF fõigazgatója külön utasításban rendelkezik.

3.1.8. A vezetékes telefonokról kezdeményezett hívások hivatalosnak jelölt részérõl részletes listát az illetékes szervezeti egység vezetõje írásban kérhet az ONYF Informatikai Fõosztályától.

3.1.9. A magáncélúnak jelölt hívásokról csak a hívások kezdeményezõje kérhet részletes listát az ONYF Informatikai Fõosztály vezetõje által kijelölt személyektõl.

3.1.10. A vezetékes telefonok beszerzése, a vezetékes telefonszolgáltatóval történõ szerzõdéskötés, a szerzõdéses feltételek módosítása az ONYF-nél az Informatikai Fõosztály feladata, a központi igazgatási szerveknél a vezetékes telefonokra vonatkozó szerzõdés vagy a vezetékes telefonokra vonatkozó szerzõdés feltételei módosításának az elõkészítése az ONYF Informatikai Fõosztályának a feladata.

3.1.11. A kiadott engedély, ezáltal a telefonhasználat és igénybe vehetõ költségkeret az engedélyt megalapozó körülmények változásával, illetve fennállásának megszûnésével jelen utasításban foglaltak szerint automatikusan megszûnik. Ebben az esetben a használó kötelessége a telefon leadása az ONYF-nél az Informatikai Fõosztályra, a központi igazgatási szerveknél a kijelölt osztályra. (3. függelék)

H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ

2011. évi 39. szám 7863

3.2. Mobiltelefonok

3.2.1. A hivatali mobiltelefon és/vagy SIM-kártya (elõfizetés) használatának engedélyezése a munkavégzés támogatása, az ágazati munkavállalók közötti kapcsolattartás, továbbá a munkáltató és a munkavállaló közötti kapcsolattartás céljából történik. Az egyes beosztásokhoz, címekhez, munkakörökhöz tartozó költségkereteket és telefonfajtákat az 1. függelék tartalmazza. Hivatali mobiltelefon és/vagy SIM-kártya igényléséhez a 2. vagy 8. függelék kitöltése szükséges.

3.2.2. A használati jogosultság a következõ jogcímeken lehetséges:

– Meghatározott költségkerettel (e felett térítési kötelezettséggel) a beosztáshoz, címekhez, munkakörhöz kötött használat, melyek az 1. függelékben vannak felsorolva.

– Indokolt esetben, egyedi engedély alapján, meghatározott idõre, vagy határozatlan idõre szóló, egyedi költségkeret megállapítással (e felett térítési kötelezettséggel) kiadott készülék/SIM-kártya, illetve használat.

3.2.3. A feladatellátáshoz indokolt mobiltelefon-használat biztosítását, illetve a meghatározott költségkerettõl történõ eltérést az igénylõ szervezeti egység vezetõje által kitöltött egyedi engedélyek alapján az ONYF-nél az adott szervezeti egység (tevékenység) felett a felügyeletet ellátó fõigazgató-helyettes egyetértésével, a fõigazgató közvetlen irányítása alá tartozó szervezeti egységeknél az informatikai fõigazgató-helyettes egyetértésével, a központi igazgatási szerveknél pedig az igazgató írásos javaslata alapján a fõigazgató engedélyezi. Az engedélykérést az ONYF-nél az Informatikai Fõosztály vezetõjéhez, a központi igazgatási szerveknél az igazgatóhoz kell eljuttatni, aki eljár az engedélykérés tárgyában.

3.2.4. A mobiltelefonokkal kapcsolatos jogosultság és a jogosultság visszavonásának nyilvántartása, az eszköznyilvántartás, a használatba adás, a javíttatás, a keretgazdai feladatok, költségelosztás, a kapcsolódó nyilvántartás (kerettúllépések figyelése), a bérbõl történõ levonás kezdeményezése az ONYF-nél az Informatikai Fõosztály, a bérbõl történõ levonás végrehajtása, az adókötelezettség megállapítása és teljesítése a Pénzügyi és Számviteli Fõosztály, a központi igazgatási szerveknél az illetékes szervezeti egység feladata és kötelessége.

3.2.5. A mobiltelefonok beszerzése, a szolgáltatóval történõ szerzõdéskötés, a szerzõdéses feltételek módosítása az ONYF-nél az Informatikai Fõosztály feladata, a központi igazgatási szerveknél a szolgáltatóval való szerzõdéses feltételek meghatározása, azok módosításának elõkészítése az ONYF Informatikai Fõosztályának a feladata. A központi igazgatási szerveknek a mobiltelefonra vonatkozó igényüket az ONYF Informatikai Fõosztályának kell jelezniük, és az ONYF Informatikai Fõosztályának feladata a jogos igények kielégítése. Ha az igény nem elégíthetõ ki, akkor errõl az ONYF Informatikai Fõosztálya értesítést küld az igénylõnek.

3.2.6. A kiadott engedély, ezáltal a telefonhasználat és igénybe vehetõ költségkeret az engedélyt megalapozó körülmények változásával, illetve fennállásának megszûnésével jelen utasításban foglaltak szerint automatikusan megszûnik. Ebben az esetben a használó kötelessége a telefon leadása az ONYF-nél az Informatikai Fõosztályra, a központi igazgatási szerveknél a kijelölt osztályra. (3. függelék)

4. Használati szabályok:

4.1. A telefonszolgáltatók (vezetékes és mobil) által nyújtott, a keretszerzõdésben foglalt, az engedélyben meghatározott keret terhére nem vehetõk igénybe:

– az emelt díjas szolgáltatások,

– mobil vásárlás (parkolójegy vásárlása, autópálya-matrica stb.), – roaming.

Az ONYF fõigazgatójához címzett kérelemmel lehetséges egy mobiltelefonszámhoz kapcsolódó, a munkához szükséges roaming szolgáltatás egyedi engedélyeztetése (7. függelék).

4.2. Mobiltelefonok esetében a meghatározott költségkeret összege magában foglalja az egyszeri díj, havidíj és a forgalmi díjak bruttó összegét (mobiltelefonszámhoz tartozó számla végösszege).

4.3. A mobiltelefon és tartozékai, a SIM-kártya átadása-átvétele csak átadás-átvételi jegyzõkönyvvel történhet (3. függelék).

4.4. A mobiltelefonok esetében meghatározott költségkeret túllépésének és az esetlegesen igénybe vett, a 4.1. pontban meghatározott szolgáltatásoknak az összegét a használó köteles megtéríteni, kivéve az 5.3. pontban foglaltakat.

A megtérítés a mobiltelefon-költségek viselésérõl szóló, aláírt nyilatkozat (4. függelék) alapján, az illetménybõl való levonással történik. Az aláírt nyilatkozatot az ONYF Informatikai Fõosztálya/a központi igazgatási szerv illetékes szervezeti egysége 3 napon belül köteles továbbítani az ONYF Pénzügyi és Számviteli Fõosztály Központi

7864 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ

2011. évi 39. szám

Illetményszámfejtési Osztály/a központi igazgatási szerv illetményszámfejtéssel foglalkozó szervezeti egysége részére.

4.5. A mobiltelefon/SIM-kártya eltûnése, sérülése vagy meghibásodása esetén a pótlás, illetve a javítás idejére – a lehetõségekhez mérten – az ONYF Informatikai Fõosztálya/ a központi igazgatási szerv illetékes szervezeti egysége cserekészüléket/SIM-kártyát biztosít.

4.6. Az elérhetõség biztosítása érdekében a hivatali mobiltelefont – munkaidõben minden esetben, munkaidõn kívül pedig a lehetõségekhez mérten – bekapcsolt állapotban kell tartani. Ennek rendjérõl az igénylést jóváhagyó vezetõ írásban kell hogy megállapodjon a telefon használójával.

5. Mobiltelefonok használati költségeinek elszámolásával kapcsolatos eljárási szabályok:

5.1. A hivatali mobiltelefon használati költségek elszámolása során a mobiltelefonszámra kiszámlázott bruttó számlaösszeget kell összevetni az engedélyezett költségkerettel, amit adott esetben a vonatkozó jogszabályokat megtartva a munka vezetõje hívásrészletezõ alapján ellenõrizhet. Amennyiben a számla értéke (végösszege) alacsonyabb a költségkeretnél, akkor a költséget az ONYF dolgozói részére engedélyezett telefonok esetében az ONYF, a központi igazgatási szervek dolgozói részére engedélyezett telefonok használata esetében pedig az adott központi igazgatási szerv költségei terhére kell elszámolni.

5.2. A mobilszolgáltató által kiállított számla alapján az ONYF-nél az Informatikai Üzemeltetési és Fejlesztési Osztály, a központi igazgatási szerveknél a központi igazgatási szerv vezetõje által kijelölt szervezeti egység a számla kézhezvételének hónapjában (tárgyhó) a hó végéig értesíti a használót az aktuális túllépés összegérõl (5. függelék).

Amennyiben a túllépés havi összege nem éri el az 500 Ft-ot, akkor azt nem kell megtéríttetni. Ez a költség az ONYF-et, illetve az adott központi igazgatási szervet terheli.

5.3. Ha a túllépés a dolgozó munkavégzésével összefüggésben keletkezett, annak megfizetése alól kérelemre mentesítést kaphat. Erre vonatkozóan engedélyt az ONYF dolgozói, valamint a központi igazgatási szervek vezetõi esetében a fõigazgató, a központi igazgatási szervek dolgozói esetében a központi igazgatási szerv vezetõje adhat. Az alapos indoklást követõen az engedélyezett túllépés összege az ONYF dolgozói esetében az ONYF-et, illetve a központi igazgatási szervek dolgozói esetében a központi igazgatási szervet terheli. Az engedély nélküli túllépést a dolgozónak meg kell térítenie.

5.4. A havi költségkeret túllépésének megfizetése alóli mentesítést a 6. függelékben szereplõ kérelemmel kell a dolgozó munkáltatói jogkörét ellátó vezetõ jóváhagyásával, az ONYF-nél a fõigazgatótól, a központi igazgatási szerveknél az igazgatótól kérelmezni.

5.5. A 4.1 pontban felsorolt tiltott szolgáltatások igénybevételének költsége a dolgozót terheli, ez alóli mentesítést eseti kérelemmel (6. függelék) lehet kérelmezni. Erre vonatkozóan engedélyt az ONYF dolgozói, valamint a központi igazgatási szervek vezetõi esetében a fõigazgató, a központi igazgatási szervek dolgozói esetében a központi igazgatási szerv vezetõje adhat. Amennyiben a dolgozó a megtérítendõ összeg megfizetése alól mentesítést kap, a mentesítésrõl szóló engedélyt a tárgyhót követõ hónap 10. napjáig köteles átadni az ONYF-nél az Informatikai Üzemeltetési és Fejlesztési Osztály, a központi igazgatási szervek esetében az illetékes szervezeti egység részére.

5.6. Az ONYF-nél az Informatikai Üzemeltetési és Fejlesztési Osztály, a központi igazgatási szerv esetében az illetékes szervezeti egység a tárgyhót követõ hónap 20. napjáig elkészíti három példányban a név szerinti kimutatást (SAP-azonosító feltüntetésével) a megtérítendõ mobiltelefon-költségrõl. Az egyik példányt megküldi a (központi) illetményszámfejtési egység részére az illetménybõl történõ levonás érdekében, a második példányt megküldi a Pénzügyi Osztály részére a számla kiállítása miatt, a harmadik példány az Informatikai Üzemeltetési és Fejlesztési Osztálynál/a központi igazgatási szerv illetékes szervezeti egységnél kerül irattározásra. A kimutatás elkészítéséhez az illetékes szervezeti egység megkeresésére – a mobilkészülék használója részére történõ átadását követõen – a használó SAP-azonosítóját az illetményszámfejtési egység szolgáltatja. Amennyiben az illetménybõl a levonás nem hajtható végre (pl. az egyéb levonások a jogszabály szerinti határértéket elérik), akkor a felhasználónak a túllépés teljes összegét az errõl szóló értesítés kézhezvételétõl számított 8 napon belül a kincstárnál vezetett számlára kell átutalnia.

Az értesítést az ONYF-nél a Központi Illetményszámfejtési Osztály, a központi igazgatási szerveknél pedig az illetményszámfejtést végzõ szervezeti egység küldi meg.

5.7. A használati jogosultság megszûnik:

– a használó beosztásának, címének visszavonása, munkakörének változása esetén;

H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ

2011. évi 39. szám 7865

– a munkavégzésre irányuló jogviszony (a továbbiakban: használó jogviszonya) megszûnése esetén (a munkavégzési kötelezettség alól történõ felmentés elsõ napjától);

– a használati jogosultság visszavonása esetén (9. függelék);

– 30 napot meghaladó betegség, fizetés nélküli szabadság igénybevétele esetén (amennyiben a használó igényt tart rá, a számot megtarthatja a teljes költség átvállalása mellett, azzal, hogy betegség esetén a 31. naptól, fizetés nélküli szabadság esetén az elsõ naptól kell a teljes költséget átvállalni);

– a TGYÁS, GYED, GYES igénybevétele (kivéve a GYES melletti munkavégzést) esetén;

– ha a használó a költségkeret túllépésének összegét annak kiszámlázásától számított 60 napon belül nem téríti meg, kivéve, ha a megtérítésre mentességet kapott.

A használati jogban bekövetkezett változásokat (kilépés, beosztás változása, stb.) az ONYF-nél a PIR Üzemeltetési Osztály napi rendszerességgel köteles kigyûjteni, és a Humánpolitikai Fõosztály ellenõrzése után átadni az Informatikai Fõosztály vezetõjének, a központi igazgatási szerveknél a kijelölt szervezeti egység napi rendszerességgel köteles kigyûjteni, és átadni a mobiltelefonokkal kapcsolatos nyilvántartásra kijelölt szervezeti egységnek.

5.7.1. A jogosultság megszûnésének, megszüntetésének szabályaitól való eltérést az ONYF-nél, valamint a központi igazgatási szervek vezetõi tekintetében a fõigazgató, a központi igazgatási szervek esetén a központi igazgatási szerv vezetõje engedélyezhet.

5.8. Amennyiben a használati jogosultság megszûnik, akkor az Informatikai Fõosztály/a központi igazgatási szerv esetében az illetékes szervezeti egység a készülék leadásakor, soron kívül megkéri a kapcsolódó elszámolást a telefonszolgáltatótól, illetve a használó jogviszonya megszûnése esetén az esetleges költségkeret-túllépését feltünteti a kilépõlapon. Ha az igénybevétel nem teljes hónapra vonatkozik, az elszámolásnál akkor is az utasítás szerinti havi költségkeretet kell figyelembe venni. Az illetménybõl az elszámolás során a túllépés összegét egy összegben kell levonni, illetve ha az illetmény nem nyújt fedezetet, akkor a túllépés teljes összegét az errõl szóló értesítés kézhezvételétõl számított 8 napon belül a kincstárnál vezetett számlára kell átutalni.

5.9. A mobiltelefon-használati jogosultságokról, azok visszavonásáról az ONYF-nél az Informatikai Üzemeltetési és Fejlesztési Osztály, a költségekrõl, a kapcsolódó elszámolásról az Informatikai Eszközgazdálkodási Osztály nyilvántartást vezet, a központi igazgatási szerveknél a szerv vezetõje által kijelölt szervezeti egységek vezetik a nyilvántartásokat. A nyilvántartásoknak tartalmazniuk kell a felhasználó nevét, az engedély számát (ikt. szám), dátumát, a SIM-kártya hívószámát, a mobilkészülék gyári számát (IMEI), leltári számát, a tartozékok felsorolását, a SIM-kártya adatait, a költséghelyet, a költségkeret összegét, a havi számla összeget, a túllépési engedély számát, dátumát, a levonásra átadott összeget, az engedély-visszavonás számát, dátumát.

5.10. Az ONYF-nél a Pénzügyi és Számviteli Fõosztály, a központi igazgatási szerveknél a kijelölt osztály feladatkörébe tartozik az elszámoláshoz kapcsolódó adókötelezettség megállapítása és befizetése.

6. Anyagi felelõsség:

6.1. Minden telefonkészülék használója felelõs a készülék rendeltetésszerû használatáért, gondos megõrzéséért és állagának megóvásáért.

6.2. A mobiltelefonok elvesztése, ellopása vagy megsemmisülése esetén a mobiltelefon mindenkori használójának a munkáltatói jogokat gyakorló vezetõjét, valamint a központi igazgatási szerveknél az illetékes szervezeti egység vezetõjét írásban tájékoztatnia kell. A munkáltatói jogkört gyakorló vezetõ gondoskodik a szükséges eljárás lefolytatásához az intézkedések (kárfelvételi jegyzõkönyv felvétele, a rendészeti utasításban foglaltak szerint a büntetõfeljelentés elõkészítése, stb.) megtételérõl.

6.3. A mobiltelefonhoz kapcsolódó SIM-kártya és/vagy a készülék (és tartozékainak) eltûnése esetén a használó köteles haladéktalanul értesíteni az ONYF Informatikai Fõosztályt, a központi igazgatási szerveknél a kijelölt szervezeti egységet az adott telefonszolgáltatónál történõ letiltási intézkedés érdekében. Amennyiben felmerül a lopás gyanúja, az ONYF rendészetérõl szóló utasításban foglaltak szerint értesíteni kell az ügyrõl az illetékes rendõrhatóságot. Abban az esetben, ha a rendõrségi vizsgálat gondatlanságot állapít meg, akkor a lopást az elvesztéssel azonos módon kell kezelni.

6.4. A kártérítési eljáráshoz kapcsolódó feladat alapján az okozott kár mértékét az Informatikai Fõosztály határozza meg, errõl írásban értesíti a használót és a központi igazgatási szervek esetében az illetékes szervezeti egység vezetõjét.

A gondatlanságból okozott meghibásodás vagy elvesztés esetén, illetve a 6.3 pontban elõírtak megszegésébõl eredõen a teljes okozott kárt a használónak – a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével – meg kell térítenie. A kár

7866 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ

2011. évi 39. szám

megtérítése alól csak a fõigazgató, a központi igazgatási szerveknél az igazgatási szerv vezetõje adhat felmentést a hozzá intézett, megindokolt, írásos kérelem és a munkáltatói jogkör gyakorlója által írt javaslat alapján. Az eszközállományban történõ változás esetén a számviteli nyilvántartáshoz a szükséges bizonylatokat az eljárás lezárását követõen a számviteli terület részére meg kell küldeni. Amennyiben az eszközállományban a leltározás során következik be változás, akkor a bizonylatokat soron kívül kell eljuttatni a számviteli területnek.

6.5. A mobiltelefonhoz kapcsolódó SIM-kártya és/vagy készülék és tartozékainak meghibásodása esetén a következõ munkanapon a készüléket/tartozékot az ONYF-nél az Informatikai Fõosztály, a központi igazgatási szerveknél az illetékes szervezeti egység részére kell leadni a telefonszolgáltató felé történõ további intézkedés céljából. Javításról, vagy javíthatatlanság esetén cserekészülék biztosításáról az illetékes szervezeti egység intézkedik.

6.6. A nélkülözhetõvé vált készülék eladását az ONYF és a központi igazgatási szervek feleslegessé vált eszközeinek hasznosításáról és selejtezésérõl szóló fõigazgatói/igazgatói utasítás szerint kell végrehajtani.

7. Záró rendelkezések:

7.1. A jelen utasítás hatálybalépése elõtt engedélyezett minden hivatali vezetékes és mobiltelefon-használati engedély az utasítás hatálybalépésének idõpontjában automatikusan hatályát veszti. A jogosultságaikat így elvesztõket az Informatikai Fõosztály az utasítás hatálybalépését követõen 15 napon belül értesíti, akiknek 15 nap áll rendelkezésükre indokolt esetben új engedély megkérésére, vagy mobiltelefon-használati engedély esetén a mobiltelefon-készülék visszaszolgáltatására. Ezen idõszak alatt az érintettek a korábban engedélyezett keretösszeg erejéig telefonálhatnak.

7.2. A fõigazgató a jelen eljárási rendben foglalt rendelkezésektõl történõ eltérést kivételes esetben engedélyezheti.

7.3. A központi igazgatási szervek a belsõ eljárási szabályaikat – a jelen utasításban foglaltak figyelembevételével – a helyi sajátosságoknak megfelelõen határozzák meg, amelyet az ONYF a felügyeleti ellenõrzés keretében vizsgál.

7.4. A központi igazgatási szerveknél a kihelyezett ügyfélszolgálattal összefüggésben az ügyfélfogadás idejére biztosított mobiltelefon költsége a központi igazgatási szervet terheli. A vonatkozó eljárási szabályokat a központi igazgatási szerv határozza meg.

Függelékek:

1. függelék: Beosztáshoz és munkakörhöz rendelt használati jogosultságok és költségkeretek Ft/hó

2. függelék: Egyedi engedély vagy egyedi költségkeret meghatározása mobiltelefon és/vagy SIM használatához 3. függelék: Átadás-átvételi jegyzõkönyv

4. függelék: Nyilatkozat a telefonköltségek viselésérõl

5. függelék: Értesítõ levél telefonköltség-keret, -használat túllépésérõl

6. függelék: Kérelem a telefonhasználat költségkeret-túllépésének megfizetése alóli mentesítésre 7. függelék: Egyedi engedély vezetékes és mobiltelefon-szolgáltatások használatához

8. függelék: Igénylés a beosztáshoz kötött mobiltelefon és/vagy SIM-kártya használatához 9. függelék: A telefonhasználati jogosultság visszavonása

H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ

2011. évi 39. szám 7867

1. függelék

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 144-150)