• Nem Talált Eredményt

UTALVÁNYRENDELET

In document MINISZTERI UTASÍTÁSOK (Pldal 31-34)

szakmai teljesítés igazolására, érvényesítésre, utalványozásra, az ellenjegyzés és a könyvelés igazolására a 2009. évi fejezeti kezelésû elõirányzatokhoz

I. A szakmai teljesítés igazolása

... számú és ... összegû szerzõdés, megrendelés, megállapodás, jogszabály vagy fizetési felszólítás alapján ... által kiállított ... számú számlában1 (bi-zonylaton) megjelölt elvégzett munka, szolgáltatás jogosultságának, összegszerûségének szakmai teljesítését igazolom.

Az ellenjegyzési okmány (szerzõdéskivonat) száma: ...

Budapest, 200.. ... hó ... nap

………

szakmai teljesítést igazoló Kedvezményezett megnevezése és címe:

Jóváírandó bankszámla megnevezése és száma:

Fizetési határidõ: ... Fizetés módja: deviza/forint átutalási megbízás Fizetés összege: ... Devizanem:... Fizetés tárgya: ...

Teljesítés helye (helyõrség, objektum): ...

Az érvényesítéssel megállapított összeg a következõ fõkönyvi számlákra könyvelendõ:

Szöveg CRK Szakfeladat

Fõkönyvi számla száma

Számla összege2

Elõirányzat-felhasználás nyilvántartási

tételszáma

Tartozik Követel

II. A számla (bizonylat) érvényességének igazolása

A szakmai teljesítés igazolása alapján a ... keltû ... számú számla (bizonylat)

„érvényesítve”.

Budapest, 200.. ... hó ... nap

………

érvényesítõ

1Csak a lakásépítés kiemelt elõirányzat esetén kell kitölteni.

III. A mellékelt igazolt, érvényesített számla (bizonylat) alapján ... fizetési idõponttal ... fize-tési móddal utalványozom, ellenjegyzem ... (devizanem) összegben ... számla javára, ……… terhére.

Budapest, 200... ... hó ...-n

………

utalványozó

Budapest, 200... ... hó ...-n

………

ellenjegyzõ

IV. Könyvelés igazolása

Számlakivonat száma: ... számlakivonat kelte: ...

Fizetés összege:……….Ft2 Könyvelés kelte: ...

………

könyvelte”

2Az Ámr. 136. §-ának (7) bekezdése alapján a külföldi devizanemben utalványozott összeg forintértékét a terhelési értesítõ alapján utólag kell figyelembe venni.

A honvédelmi miniszter 50/2009. (VI. 26.) HM

utasítása

a Magyar Honvédség hálózat alapú mûveleti képességének kialakításával foglalkozó munkacsoport

felállításáról és feladatairól

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontja alapján a Magyar Honvédség jövõbeni hálózat alapú mûve-leti alkalmazhatóságával kapcsolatos koncepció kidolgo-zása érdekében az alábbi utasítást adom ki:

1. §

Az utasítás hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztérium-ra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter közvet-len alárendeltségébe, valamint fenntartói irányítása alá tar-tozó szervezetekre, továbbá a Magyar Honvédség (a továb-biakban MH) katonai szervezeteire.

2. §

(1) A MH jövõbeni – mind önálló, mind szövetségi kere-tek közötti – mûveletei eredményes végrehajtásához elen-gedhetetlen a hálózat alapú mûveleti képesség (a

továb-biakban: MH HAMK). Összhangban az MH 2009–2018.

közötti idõszakra vonatkozó 10 éves stratégiai tervével, va-lamint a NATO által a Magyar Köztársaság irányába meg-fogalmazott haderõfejlesztési célkitûzésekkel, a honvédel-mi tárca kidolgozza az MH HAMK koncepcióját.

(2) A koncepció olyan számvetéssel kerül kidolgozásra, hogy annak megvalósítása már az MH következõ hosszú távra szóló stratégiai tervében megjeleníthetõ legyen.

3. §

(1) A koncepió kidolgozásáért a HM Haderõ-tervezési Fõosztály (a továbbiakban: HM HTF) fõosztályvezetõ fe-lelõs.

(2) A koncepció kidolgozását a jelen utasítással létreho-zott munkacsoport (a továbbiakban: MCS) végzi. Az MCS 2010. szeptember végéig kidolgozza az MH HAMK kiala-kításának koncepcióját, amely tartalmazza az MH HAMK kialakításának célját, feladatait, a kiépítettség szintjét és a képesség kialakításának ütemezését.

4. §

(1) Az MCS vezetõje: a HM HTF fõosztályvezetõ-he-lyettese.

(2) Az MCS vezetõhelyettese: a HM HTF Haderõterve-zési és Modernizációs Osztály osztályvezetõ (a továbbiak-ban: ov.).

(3) Az MCS titkára: a HM HTF Szövetségesi és Egysé-gesítési Osztály kiemelt fõtisztje.

(4) Az MCS intézkedési és döntési jogkörrel rendelkezõ tagjai:

a)a HM Hadmûveleti és Kiképzési Fõosztály (a továb-biakban HM HKF) Híradó Osztály ov.,

b)a HM HKF Informatikai Osztály ov., c) a HM HKF Kiképzési Osztály ov., d)a HM HKF Hadmûveleti Osztály ov.,

e)a HM Informatikai és Információvédelmi Fõosztály, Információvédelmi Osztály ov.,

f) a HM Személyzeti Fõosztály kijelölt szakembere, g)a HM Védelmi Tervezési Fõosztály kijelölt szakem-bere,

h)a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség (a továb-biakban HM FLÜ) Programtervezési és Vezetési Igazga-tóság, Programirányító-követõ Osztály ov.,

i)a HM FLÜ Anyagtervezési és Közlekedési Igazgató-ság, Harcvezetési Rendszerek Osztály ov.

j) a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem HAMK (Network Eenabled Capability – NEC) témában jártas, ki-jelölt szakembere.

(5) Az MCS-be delegált személyek nevét, beosztását és elérhetõségeit (HM- és mobiltelefonszám) az érintett szer-vezetek vezetõi a jelen utasítás hatálybalépését követõ 5 napon belül a HM HTF részére megküldik.

5. §

(1) Az MCS vezetõje felelõs az MCS munkarendjének kidolgozásáért, illetve tevékenységének teljes körû koor-dinálásáért, valamint jelen utasításban meghatározott had-erõ-fejlesztési koncepció határidõre történõ elkészítéséért és felterjesztéséért.

(2) Az MCS vezetõje munka- és feladattervet készít, amit a jelen utasítás hatálybalépését követõ 10 napon belül jóváhagyásra felterjeszt a HM Honvéd Vezérkar fõnöke részére.

(3) z MCS vezetõje 2010. szeptember 30-ig jelentést ké-szít a végrehajtott feladatokról, amelyhez csatolja a jelen utasításban meghatározott, az MCS által kidolgozott MH HAMK koncepciót.

(4) z MCS vezetõhelyettese teljes jogkörrel helyettesí-tési az MCS vezetõjét annak távollétében. A helyettesíhelyettesí-tési feladatokon túl, szakterülete vonatkozásában végzi a (6) bekezdésben rögzített feladatokat is.

(5) z MCS titkára felelõs az MCS munka- és feladatter-vének kidolgozásáért és az MCS üléseinek elõkészítéséért.

(6) Az MCS tagjai szakterületük vonatkozásában:

a)javaslatot tesznek az MCS munka- és feladattervének tartalmára, a kidolgozói munka ütemezésére,

b)az MCS ülésekre való felkészülés keretében tanulmá-nyozzák az MH HAMK vonatkozású szövetségi (NEC) és más nemzeti koncepciókat, dokumentumokat,

c)az MCS-ülésen képviselik szakterületük szakmai ál-láspontját, az MH 2009–2018 közötti idõszakra vonatko-zó stratégiai tervében rögzített célkitûzések és korlátozá-sok tükrében, és tevékenységükkel hozzájárulnak az MH HAMK koncepciójának koherens, magas színvonalú ki-alakításához,

d)az MCS-ülésen hozott döntéseknek megfelelõen ko-ordinálják az MH HAMK koncepciójának szakterületükre vonatkozó részének kidolgozását.

6. §

A MCS-be kijelölt személyek közvetlen szolgálati elöl-járói biztosítják beosztottaik felkészülését és részvételét az MCS értekezletein.

7. §

(1) Az MH HAMK-koncepciót a HM HTF – az MCS vezetõjének 5. § (3) bekezdésben meghatározott jelentése alapján – 2010. október hónapban elõterjeszti a HM Vé-delmi Tervezõ Bizottság (a továbbiakban: HM VTB) ré-szére.

(2) A koncepció a HM VTB egyetértõ támogatásával felterjesztésre kerül a honvédelmi miniszter részére jóvá-hagyás céljából. A miniszteri jóvájóvá-hagyást követõen az MH HAMK-koncepcióban szereplõ feladatok az ugyanott meghatározott ütemezésben tervezési alapként felvételre kerülnek az MH soron következõ hosszú távú stratégiai tervébe a koncepció gyakorlati megvalósítása érdekében.

8. §

Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba, és 2010. december 31-én a hatályát veszti.

Budapest, 2009. június 18.

Dr. Szekeres Imres. k.,

honvédelmi miniszter

In document MINISZTERI UTASÍTÁSOK (Pldal 31-34)