• Nem Talált Eredményt

HM HONVÉD VEZÉRKAR FÕNÖKI RENDELKEZÉSEK

In document MINISZTERI UTASÍTÁSOK (Pldal 104-109)

A Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar fõnökének 97/2009. (HK 12.) HM HVKF

i n t é z k e d é s e

a NATO Reagáló Erõk 16. váltásban részt vevõ erõk kijelölésérõl és felkészítésérõl

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004. évi CV. törvény 101. § (4) bekezdése alapján, figye-lemmel a Magyar Honvédség kijelölt állományának a NATO Reagáló Erõkben történõ részvételérõl szóló 2007/2004. (I. 22.) Korm. határozatra, és a Magyar Köz-társaság határain kívüli válságreagáló és béketámogató mûveletekkel kapcsolatos Magyar Honvédséget érintõ fel-adatokról szóló 78/2007. (HK 15.) HM utasításra, a NATO Reagáló Erõk 16. váltásban részt vevõ erõk kijelölésérõl és felkészítésérõl az alábbi

intézkedést adom ki:

Az intézkedés hatálya

1. Az intézkedés hatálya kiterjed a HM Honvéd Vezér-kar fõnök (a továbbiakban: HM HVKF) közvetlen aláren-deltségébe tartozó, illetve a Magyar Honvédség (a továb-biakban: MH) azon katonai szervezeteire, amelyek a NATO Reagáló Erõk (a továbbiakban: NRF) 16. váltásban részt vevõ állomány kijelölésében és felkészítésében érin-tettek.

Az ideiglenes katonai szervezet 16. váltásának megalakítása

2. Az MH állományából az NRF-ben résztvevõ erõk szervezete HM határozattal az MH Összhaderõnemi Pa-rancsnokság (a továbbiakban: MH ÖHP) jogi személyisé-gû szervezeti egységeként létrehozott az MH ÖHP pa-rancsnok közvetlen alárendeltségébe tartozó, váltásonként meghatározott létszámmal és jogállással rendelkezõ ideig-lenes katonai szervezet.

3. Az ideiglenes katonai szervezet megnevezése: Ma-gyar Honvédség NATO Reagáló Erõk. Rövidített megne-vezése: MH NRF.

4. Az MH NRF 16. váltása önálló század jogállású kato-nai szervezet, készenléti feladatait 2011. január 6-tól 2011.

június 30-ig hajtja végre. Mûveleti alkalmazására közjogi döntést követõen külön HM HVKF intézkedés szerint ke-rül sor. Mûveleti alkalmazás esetén az MH ÖHP

kezdemé-nyezi a létrehozásról szóló HM határozat szükség szerinti módosítását.

Az MH NRF 16. szervezete

5. Az MH NRF 16. létszáma legfeljebb 120 fõ, össze-tétele:

a)egy SOC (különleges mûveleti képesség) alegység:

vii)3 fõ törzstiszt,

viii)12 fõ különleges mûveleti katona;

b) egy CIMIC (civil katonai együttmûködés) csoport (10 fõ);

c)egy mozgáskoordináló csoport (10 fõ);

d)VSF szakasz (22 fõ);

e)Vegyi, Bakteriológiai, Radiológiai és Nukleáris Össz-haderõnemi Értékelõ Csoport (keretnemzet) (max. 18 fõ);

f)nemzeti támogató elem (35 fõ);

g)tartalék (10 fõ), amellyel bármely fent felsorolt elem szükség esetén megerõsíthetõ az MH ÖHP parancsnok en-gedélye alapján.

Dokumentumok kidolgozása

6. Az MH NRF 16. állománytáblával, felszerelési jegy-zékkel, valamint a HM HVKF által jóváhagyott Mûveleti Utasítással rendelkezik.

7. Az MH ÖHP 2009. november 1-jéig megküldi a HM Védelmi Tervezési Fõosztály (a továbbiakban: HM VTF), HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség (a továbbiak-ban: HM KPÜ), HM Infrastrukturális Ügynökség (a továb-biakban: HM IÜ), MH Dr. Radó György Honvéd Egész-ségügyi Központ (a továbbiakban: MH HEK) részére az igényeit az erõforrás-, költségszükségleti és kiadási igénytervek összeállítása érdekében, majd 2009. decem-ber 1-jéig összeállítja, és jóváhagyásra felterjeszti az állo-mánytáblát és a felszerelési jegyzéket a HM Haderõterve-zési Fõosztály részére.

8. Az MH NRF 16. váltásának részletes feladatait, a szervezetnél a hatás- és jogköröket, egyes szervezeti ele-mek feladatrendszerét, mûködésére vonatkozó részletes szabályokat tartalmazó Mûveleti Utasítást az MH ÖHP el-készíti, és azt jóváhagyásra 2010. június 30-ig felterjeszti.

9. Az MH ÖHP a HM HVKF illetékességébe tartozó terveket, intézkedéseket a HM Hadmûveleti és Kiképzési Fõosztály (a továbbiakban: HM HKF), – információvéde-lem vonatkozásában a HM Informatikai és Információvé-delmi Fõosztály – útján terjeszti fel jóváhagyásra.

10. A HM HKF 2010. október 15-ig intézkedést készít az MH NRF 16. készenléti idõinek meghatározására és a kijelölt állomány készenléti szolgálatba vezénylésére.

Kiképzés, nemzetközi kapcsolatok

11. A HM HKF 2009. augusztus 31-ig intézkedést ad ki az MH NRF 16. kiképzési követelményekrõl, nemzeti fel-készítését lezáró CREVAL ellenõrzésrõl, híradás, infor-matikai támogatás megszervezésérõl.

12. A HM HKF az MH ÖHP-vel együttmûködve terve-zi, koordinálja és biztosítja a részvételt külföldi kiképzési rendezvényeken és gyakorlatokon.

13. Az MH ÖHP kapcsolatot tart az NRF 16. parancs-nokságával (JFC Naples), részt vesz a szakmai egyezteté-seken, konferenciákon. A nemzetközi parancsnokságok igénye szerint megadja az MH NRF 16-re vonatkozó ada-tokat.

Személyügyi, logisztikai, egészségügyi és pénzügyi feladatok

14. Az MH ÖHP a hadfelszerelést alapvetõen saját készleteinek felhasználásával tervezi és szervezi. A meg-lévõ készletbõl nem biztosítható hadfelszerelésre, illetve szolgáltatásokra vonatkozó igényét a vonatkozó jogszabá-lyokban és az állami irányítás egyéb jogi eszközeiben meghatározottak figyelembevételével megküldi a HM Fej-lesztési és Logisztikai Ügynökség (a továbbiakban: HM FLÜ) és a HM IÜ részére.

15. Az MH ÖHP a szállító kapacitás és a szállítási fel-adathoz kapcsolódó engedélyek beszerzési igényeit a szál-lítási feladat megkezdése elõtt legalább 60 nappal meg-küldi a HM FLÜ részére.

16. A feladat erõforrás- és költségtervének elkészítésé-hez a HM IÜ az infrastrukturális, az MH HEK az MH ÖHP igénye alapján összeállított egészségügyi, a HM KPÜ a pénzügyi jellegû kiadási igényeit 2009. augusztus 31-ig megküldi a HM VTF részére.

17. Az MH ÖHP – a HM FLÜ-vel és az MH Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központtal (a továbbiakban:

MH KIAK) együttmûködve – beszerzi, biztosítja, illetve elõkészíti a diplomáciai engedélyeket, és mindazon úti ok-mányokat, személyi és kollektív dokumentumokat (szol-gálati útlevél, személyi igazoló jegy, szol(szol-gálati igazol-vány, NATO menetparancs stb.), amelyekkel a kihelyezet-teknek rendelkezniük kell.

18. Az állományilletékes parancsnokok kezdeményezik a kijelölt állomány biztonsági ellenõrzését.

19. Az MH ÖHP – az MH HEK-kel egyeztetve – kezde-ményezi az MH NRF 16. állományának alkalmassági vizs-gálatát, megelõzõ egészségügyi ellátását, egészségügyi felkészítését, egészségügyi eszközökkel és szakanyagok-kal történõ ellátását. Az MH HEK az alszakanyagok-kalmasság megálla-pítását követõen – a kiutazáshoz szükséges okmányok ki-állítása céljából – haladéktalanul megküldi az állomány vércsoport szerológiai leleteit az MH KIAK részére.

20. Az alkalmazási területre az ENSZ Világ-egészség-ügyi Szervezet illetve a nemzetközi szervezet által javasolt immunizációs protokoll alapján, a védõoltásokat és az er-rõl szóló nemzetközi oltási bizonyítványt az MH HEK biz-tosítja. Védõoltásban csak az alkalmas minõsítéssel ren-delkezõ, kiutazó állomány részesíthetõ.

21. Az MH ÖHP szükség esetén igényli a HM Jogi Fõ-osztálytól az éves határátlépéssel járó csapatmozgások engedélyezésérõl szóló kormányhatározat módosítását.

A határátlépéssel járó csapatmozgások engedélyezése ér-dekében az átcsoportosítással összefüggõ adatokat meg-küldi a HM FLÜ részére.

22. Az MH ÖHP igényli a HM FLÜ-tõl a kihelyezéssel és logisztikai támogatással összefüggõ ideiglenes határ-nyitást és a vámeljárás lefolytatását.

Záró rendelkezések

23. Ez az intézkedés közzététele napján lép hatályba és 2011. július 31-én hatályát veszti.

24. Az MH ÖHP parancsnoka 2010. december 5-ig je-lent a HM HVKF-nek a készenlét elérésérõl.

Tömböl Lászlómk.vezérezredes s. k.,

HM Honvéd Vezérkar fõnöke

A HM Honvéd Vezérkar fõnökének 98/2009. (HK 12.) HM HVKF

i n t é z k e d é s e

az afganisztáni választások biztosításában részt vevõ erõk feladatainak végrehajtásáról*

* Az intézkedést az érintettek külön kapják meg.

A HM Honvéd Vezérkar fõnökének 99/2009. (HK 12.) HM HVKF

i n t é z k e d é s e

a Magyar Honvédség katonai szervezetei éves és havi munkatervének elkészítésével összefüggõ

feladatokról*

* Az intézkedést az érintettek külön kapják meg.

A Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar fõnök helyettesének

28/2009. (HK 12.) HM HVKFH i n t é z k e d é s e

Egységes NATO Elõírások alkalmazásba vételének elrendelésérõl

Az egységesítési, szabványosítási tevékenységrõl és a NATO egységesítési dokumentumok feldolgozásáról és végrehajtásáról szóló 102/2008. (HK 19.) HM utasítás 4. § (2) bekezdésd) pontjában biztosított jogkörömnél fogva elrendelem a következõ dokumentumok alkalmazásba vé-telét:

I. STANAG 3377 AR (EDITION 6) – AIR RECON-NAISSANCE INTELLIGENCE REPORT FORMS

– Témafelelõs: MH Összhaderõnemi Parancsnokság – Témakezelõ: MH Összhaderõnemi Parancsnokság, Felderítõ Fõnökség

– Alkalmazásba vétel idõpontja: 2009. augusztus 1.

– Végrehajtás módja: MH ÖHP parancsnoki intéz-kedés.

II. STANAG 4623 (EDITION 1) – HARD AND DE-EPLY BURIED TARGETS (HDBT)

– Témafelelõs: MH Összhaderõnemi Parancsnokság – Témakezelõ: MH Összhaderõnemi Parancsnokság, Felderítõ Fõnökség

– Alkalmazásba vétel idõpontja: 2009. augusztus 1.

– Végrehajtás módja: MH ÖHP parancsnoki intéz-kedés.

III. STANAG 7147 AMD (EDITION 1) – AEROME-DICAL ASPECTS OF NIGHT VISION DEVICE (NVD) TRAINING

– Témafelelõs: MH Összhaderõnemi Parancsnokság – Témakezelõ: MH Összhaderõnemi Parancsnokság, Egészségügyi Fõnökség

– Alkalmazásba vétel idõpontja: 2009. augusztus 1.

– Végrehajtás módja: MH ÖHP parancsnoki intéz-kedés.

A témafelelõs adja ki a végrehajtásul szolgáló doku-mentumokat. Ezzel együtt végezze el a szükséges módosí-tásokat is, a bevezetett NATO elõírásoknak nem megfelelõ korábbi szabályozásokat helyezze hatályon kívül, illetve kezdeményezze hatályon kívül helyezésüket.

Mikita Jánosmk. altábornagy s. k.,

HM Honvéd Vezérkar fõnök helyettes

FÕNÖKI RENDELKEZÉSEK

A Magyar Honvédség

Összhaderõnemi Parancsnokság parancsnokának 197/2009. (HK 12. ) MH ÖHP

i n t é z k e d é s e

a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport csapatkarjelzésének rendszeresítésérõl

A csapatkarjelzések tartalmi és formai követelményei-rõl, valamint az elbírálás és engedélyezés rendjérõl szóló 120/2005. (HK 2/2006.) HM utasításban (a továbbiakban:

Utasítás) kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel a Magyar Honvédség Öltözködési Szabályzatának kiadásá-ról szóló 9/2005. (III. 30.) HM rendelet rendelkezéseire – az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (a

továbbiak-ban: MH PRT) csapatkarjelzésének rendszeresítésérõl az alábbi

intézkedést adom ki:

1. Az Utasítás elõírásai szerint elkészített, elbírált és fel-terjesztett csapatkarjelzést rendszeresítem, viselését az MH PRT hivatásos és szerzõdéses állománya részére en-gedélyezem.

2. Az MH ÖHP PK által rendszeresített csapatkarjelzés szöveges leírását és eredeti, valamint kétszeres méretû szí-nes grafikáját ezen intézkedés melléklete tartalmazza.

3. Az Utasítás 6. § (1) bekezdése szerint a jóváhagyott gya-korló-csapatkarjelzés rendszeresítésébõl adódó költségvetés

tervezéséért, beszerzéséért, legyártásáért és az MH PRT állo-mányának gyakorló-csapatkarjelzéssel való ellátásáért a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség felelõs.

4. Ez az intézkedés a közzététele napján lép hatályba és visszavonásig hatályos.

Benkõ Tiboraltábornagy s. k.,

MH összhaderõnemi parancsnok

1. számú melléklet

a 197/2009. (HK 12. ) MH ÖHP intézkedéshez A csapatkarjelzés szöveges leírása

A karjelzés alapformája egy 8,13 centiméter átmérõjû szabályos kör. A karjelzésen található feliratok, grafikai elemek zöld, illetve fekete színûek, vonalas szerkezetûek.

Alapszíne sárgásbarna, szegélye zöld színû. A karjelzés te-tején (É-rész) az Afganisztán területén folyó mûveleteket irányító többnemzetiségû erõ Internatioanl Security Assis-tance Force hivatalos rövidítése „ISAF” felirat található, mely az MH PRT mûveleti elöljárója.

A karjelzés alján (D-rész) a katonai szervezet az MH Tartományi Újjáépítési csoport mûveleti területen (más katonai szervezet által) történõ megnevezése „HUNGA-RIAN PRT”, illetve a kontingens területi elhelyezése (helyõrség) „POL-E-KHOMRI” felirat látható, melyeket egy csillag választ el. A betûk típusa ALGERIAN LATIN.

A „HUNGARIAN PRT * POL-E-KHOMRI” felirat fö-lött Baghlan tartomány területi ábrázolása helyezkedik el.

Baghlan tartomány területi ábrázolása elõterében egy kézfogás van ábrázolva, mely a magyar, horvát, afgán ka-tonai és civil kapcsolatot jeleníti meg.

A kezek karjain, baloldalon a magyar zászló helyezke-dik el, benne a címerrel, illetve a horvát zászló, mely kéz-ujja katonai ruházatot ábrázol, jobb oldalon Afganisztán zászlaja található, mely kézujja civil ruházatot ábrázol.

Méret (szélesség×magasság): 8,13 cm × 8, 13 cm Színkódok:

Alapszín13-0503 TP (sárgásbarna)

Feliratok, szegély, csillag a felirat között, afgán zászló:

18-6022 TP (zöld) Magyar zászló, címer

18-1652 TP (piros) 11-0601 TP (fehér) 16-6329 TP (zöld)

A horvát zászló: 19-4044 TP (kék)

Afgán zászló, valamint e zászló alatti kéz ujja: Pantone Black C (fekete)

Kéz: 13-0608 TP

Baghlan tartományt ábrázoló térkép: 18-0503 TP (szür-ke, színátmenetes)

Ellátandók létszáma: 235 fõ/váltás

2. számú melléklet

a 197/2009. (HK 12.) MH ÖHP intézkedéshez A csapatkarjelzés képi ábrázolása

eredeti méretben

A Magyar Honvédség

Összhaderõnemi Parancsnokság parancsnokának 209/2009. (HK 12.) MH ÖHP

i n t é z k e d é s e

NATO egységesítési egyezmény nemzeti bevezetésérõl A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004.

évi CV. törvény 110. § (2) bekezdésében kapott felhatalma-zás alapján, figyelemmel az egységesítési, szabványosítási tevékenységrõl és a NATO egységesítési dokumentumok feldolgozásáról és végrehajtásáról szóló 102/2008. (HK 19.) HM utasításban foglaltakra, a STANAG 2523 (1. kiadás) ok-mány végrehajtására, az alábbi

intézkedést adom ki:

1. Az intézkedés hatálya kiterjed a Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság (a továbbiakban: MH ÖHP) és az alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek személyi állományára.

2. Jelen intézkedésemmel bevezetem a Honvédelmi Mi-nisztérium Honvéd Vezérkar fõnök helyettesének 3/2008.

(HK 19.) HM HVKFH közleményben fenntartás nélkül

el-fogadott és a Honvéd Vezérkar fõnök helyettesének 14/2009. (HK 5.) HM HVKFH intézkedésben hatályba léptetettSTANAG 2523 AJOD (EDITION 1) – ALLI-ED JOINT DOCTRINE FOR SPECIAL OPERA-TIONS – AJP-3.5 címen kiadott NATO egységesítési egyezményt.

3. Az egységesítési egyezmény a NATO különleges mûveleti erõi alkalmazásának hadmûveleti alapelveit megfogalmazó dokumentuma, amely a Szövetség kötelé-kében végrehajtott összhaderõnemi különleges mûveletek tervezéséhez és végrehajtásához iránymutató okmányként szolgál.

4. Ez az intézkedés a közzététel napján lép hatályba és visszavonásig hatályos.

Benkõ Tiboraltábornagy s. k.,

MH összhaderõnemi parancsnok

A Magyar Honvédség

Összhaderõnemi Parancsnokság parancsnokának 210/2009. (HK 12.) MH ÖHP

i n t é z k e d é s e

NATO egységesítési egyezmény nemzeti bevezetésérõl

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004.

évi CV. törvény 110. § (2) bekezdésében kapott felhatalma-zás alapján, figyelemmel az egységesítési, szabványosítási tevékenységrõl és a NATO egységesítési dokumentumok feldolgozásáról és végrehajtásáról szóló 102/2008. (HK 19.) HM utasításban foglaltakra, a STANAG 2401 (2. kiadás) ok-mány végrehajtására, az alábbi

intézkedést adom ki:

1. Az intézkedés hatálya kiterjed a Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság (a továbbiakban: MH ÖHP) és az alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek személyi állományára.

2. Jelen intézkedésemmel eredeti angol nyelven beveze-tem a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar fõnök helyettesének 39/2008. (HK. 19.) HM HVKFH közlemé-nyében fenntartás nélkül elfogadott és hatályba léptetett STANAG 2401 MC NRS (EDITION 2) – WEAPON DANGER AREAS/ZONES FOR UNGUIDED WEA-PONS FOR USE BY NATO FORCES IN A GROUND

ROLE – FACTORS AND PROCESSEScímen kiadott NATO egységesítési egyezményt.

3. Az egységesítési egyezmény azokat az alapelveket, eljárásokat tartalmazza, amelyek vizsgálják a közvetlen, és megosztott irányzású, hagyományos ballisztikai röppá-lyán mozgó lövedékeket használó fegyverek kezelésekor fellépõ káros hatásokat, a lövedékek, rakéták becsapódá-sakor, robbanábecsapódá-sakor, felpattanásakor keletkezõ veszélyez-tetett területeket, zónákat a saját csapatok biztonságának növelése érdekében.

4. Ez az intézkedés a közzététel napján lép hatályba és visszavonásig hatályos.

Benkõ Tiboraltábornagy s. k.,

MH összhaderõnemi parancsnok

A Magyar Honvédség

Összhaderõnemi Parancsnokság parancsnokának 217/2009. (HK 12.) MH ÖHP

i n t é z k e d é s e

NATO egységesítési egyezmény végrehajtásáról A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004.

évi CV. törvény 110. § (2) bekezdésében kapott felhatalma-zás alapján, figyelemmel az egységesítési, szabványosítási tevékenységrõl és a NATO egységesítési dokumentumok feldolgozásáról és végrehajtásáról szóló 102/2008. (HK 19.) HM utasításban foglaltakra, a STANAG 2989 (2. kiadás) ok-mány végrehajtására az alábbi

intézkedést adom ki:

1. Az intézkedés hatálya kiterjed a Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság (a továbbiakban: MH ÖHP) és az alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek személyi állományára.

2. Jelen intézkedésemmel eredetiben angol nyelven be-vezetem a HM Honvéd Vezérkar fõnök helyettesének 6/2007. (HK 3.) HVKFH Egységes NATO Elõírások elfo-gadásáról szóló közleményében fenntartás nélkül elfoga-dott, és a HM Honvéd Vezérkar fõnök helyettesének 23/2009. (HK 10.) HM HVKFH intézkedésében hatályba léptetett STANAG 2989 ENGR (EDITION 2) – TRANSFER OF BARRIERS címen kiadott NATO egysé-gesítési egyezményt.

3. Az egységesítési egyezmény a szövetséges és partner erõk által telepített mûszaki zárrendszerek átadás-átvételé-nek követelményeit egységesíti.

4. Ez az intézkedés a közzététel napján lép hatályba és visszavonásig hatályos.

Benkõ Tiboraltábornagy s. k.,

MH összahderõnemi parancsnok

A Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség

vezérigazgatójának 41/2009. (HK 12.) HM FLÜ

i n t é z k e d é s e

a Magyar Honvédség külföldi szolgálatot teljesítõ és a külföldi tanulmányokat folytató személyi állománya utazásiköltség-átalányáról,

valamint a szállítási normaösszegekrõl szóló 7/2009. (HK 4.) HM FLÜ intézkedés módosításáról

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004. évi CV. törvény 110. § (2) bekezdésben kapott

fel-hatalmazás alapján, figyelemmel a Magyar Honvédség külföldi szolgálatot teljesítõ és a külföldi tanulmányokat folytató személyi állománya devizaellátmányáról és egyes ellátmányon kívüli pénzbeli járandóságairól szóló 26/2007. (VI. 20.) HM rendelet rendelkezéseire, a Magyar Honvédség külföldi szolgálatot teljesítõ és a külföldi ta-nulmányokat folytató személyi állománya utazásikölt-ség-átalányáról, valamint a szállítási normaösszegekrõl szóló 7/2009. (HK 4.) HM FLÜ intézkedés (a továbbiak-ban: Intézkedés) módosítására, az alábbi

intézkedést adom ki:

1. Az intézkedés hatálya a Magyar Honvédség külföldi szolgálatot teljesítõ és a külföldi tanulmányokat folytató személyi állományára terjed ki.

2. Az Intézkedés melléklete ezen intézkedés 1. számú mellékletében szereplõ sorral egészül ki.

3. Az intézkedés az aláírás napján lép hatályba* és 2009. december 31-én hatályát veszti.

Dr. Horváth Józsefvezérõrnagy s. k.,

HM FLÜ vezérigazgató

* Az intézkedés aláírásának napja 2009. június 9.

1. számú melléklet a 41/2009. (HK 12.) HM FLÜ intézkedéshez Módosítás

a Magyar Honvédség külföldi szolgálatot teljesítõ és a külföldi tanulmányokat folytató személyi állománya utazásiköltség-átalányáról, valamint a szállítási normaösszegekrõl

Helyõrség

Utazási- költség-átalány (forintban)

Szállítási normaösszegek (forintban)

Egyedülálló (300 kg) Kiküldött+1 fõ (450 kg) Kiküldött+2 fõ (500 kg) Kiküldött+3 fõ (550 kg) Kiküldött+4 fõ (600 kg) Bp.–céláll. Céláll.–Bp. Bp.–céláll. Céláll.–Bp. Bp.–céláll. Céláll.–Bp. Bp.–céláll. Céláll.–Bp. Bp.–céláll. Céláll.–Bp.

Wilhelmshaven 35 315 97 323 97 323 145 985 145 985 162 205 162 205 178 426 178 426 194 646 194 646

In document MINISZTERI UTASÍTÁSOK (Pldal 104-109)