• Nem Talált Eredményt

A termék-előállítás és szolgáltatás területén feltárt gyenge pontok, a

6. A nyílászárókat gyártó kisvállalkozás működési rendszerének

6.3. A termék-előállítás, szolgáltatás területén, a szabvány alkalmazásával

6.3.2. A termék-előállítás és szolgáltatás területén feltárt gyenge pontok, a

legfőbb javaslatok

A minőségirányítási rendszer kiépítése során elsősorban a főfolyamatokra, a szabvány által ajánlott területekre koncentrálva történt meg a működési rendszer felülvizsgálata. A meglévő működési rend - elsősorban a nagyfokú gépesítésnek, korszerű technológiai eljárásoknak köszönhetően - megfelelően kialakított volt. A műveleteknek kb. 67%-át korszerű, magas technológiát képviselő gépekkel végzik. A közvetlen gyártásban dolgozók létszámára, a 14 főre vetítve, ez 43%-ot jelent. A szükséges eljárásokat a folyamatok átvizsgálásával eredményesen rögzíteni lehetett. Első lépésben így jelentősebb változás végrehajtására nem volt szükség, ami nem jelenti azt, hogy a rendszer finom hangolását auditról-auditra nem kellene elvégezni. A korlátozott erőforrások ellenére és az operatív munka elsődlegességének elismerése mellett azonban, a működési rendszer teljes körű átvizsgálására erőforrást kellene biztosítani, hogy a folyamatok tényleges optimalizálása, eljárásbeli pontosítása, érdemi kimunkálása megtörténhessen.

A hibamegelőzés és az ismétlődő folyamatok stabilitásának megteremtése érdekében a standardizálást is számításba kell venni (HORVATH &PARTNERS 2008).

Javaslat: A folyamatmenedzsment elvei alapján, a vállalkozás valamennyi folyamatát - nemcsak a minőségirányítási rendszer kiemelt területeire figyelve - át kell vizsgálni. Az elemzések során érdemes meghatározni azokat a munkafázisokat, kritikus sikertényezőket, ahol az előírt minőségi szint elérése érdekében fokozottabb szabályozásra van szükség. A folyamatok valamennyi felfedett kritikus pontjához így további belső kontrollpontokat lehet kitűzni, amely elsősorban az üzemvezető munkáját, folyamatvezérlését támogatja. A teljesítményszint figyelését további cselekvést megelőző kontroll pontokkal biztosítani kell, hogy ne legyen eltérés az elvárt eredményben, így a hiba előfordulása csökkenthető.

100

 A szabászatra beérkező alapanyag minőségellenőrző vizsgálatát a hibafeltárás érdekében érdemes megerősíteni, kritikus pontként kezelni. Indoklás: az alapanyag minősége alapvetően meghatározza a késztermék minőségét.

 A CNC gépi megmunkálást követően érdemes egy belső kontrollpontot kitűzni, hogy az összeállítási, enyvezési műveletek előtt a minőségbeli eltéréseket még időben észlelni lehessen. A későbbi munkafázisoknál kiderülő, gépi megmunkálásból származó hiba ugyanis csak jelentős többletköltséggel javítható. A visszaküldött munkadarab pl. a termelési folyamat ütemét kedvezőtlenül befolyásolhatja, munkadarabok torlódásához vezethet, az újbóli gépbeállítás szükségszerűsége, valamint a későbbi műveletek megismétlése pedig jelentősen megnövelik a gyártás költségét.

 Belső kontrollpontot érdemes kialakítani a csiszolás befejezését követően, mielőtt a felületkezelő üzemrészleg eljárása elkezdődne. Indoklás: A felületkezeléshez használt anyagok, értékük alapján, jelentős költségtényezők. A felületkezelés folyamata közben, ill. azt követően észlelt hibák javítása a legtöbb esetben már minőségbeli visszalépést eredményeznek.

 A készáruraktárba történő betárolás előtt a készre jelentés utolsó fázisaként egy végső ellenőrzésre van szükség, hogy a kiszállítás előtt még megelőzhető legyen a vevői reklamáció. A késztermék minőségének megállapítása mindenkor az üzemvezető felelősségköréhez tartozik.

A javasolt kontroll pontok beépítésének szükségességét az indokolja, hogy az előzetes biztosítás rendszerének kialakításával, még időben meg lehet hozni azokat az intézkedéseket, amelyek a következő folyamat teljesülésére, a termék minőségére kedvező hatással lehetnek. A beépített „gondolkodási” pontok segítségével az eltérések kiküszöbölhetők, a hiba bekövetkezése megelőzhető, így költségkímélő célt is szolgálnak. A hatékony alkalmazás alapfeltétele, hogy minden egyes eltérés pontosan, következetesen és szabályozott módon rögzítésre kerüljön. Az esetek értékelése alapján megválaszolásra kerülhetnek a szabályozás minőségével, eredményességével összefüggő kérdések, amelyek a fejlesztési elképzeléseket is körvonalazzák.

101

A bázis évhez képest, az egy éves felülvizsgálati eredmények összevetésével, a hiba előfordulások változását az 5. melléklet szemlélteti. Az értékelés összeállításánál a nem-megfelelések fő okai is kidolgozásra kerültek. A minőségirányítási rendszer bevezetéséhez köthető a károkból, a faanyaghibából, az esztétikai- és színeltérésekből adódó eltérések csökkenése.

Az ISO 9001 szabvány alkalmazásával a gyártás és a szolgáltatás rendszerében bekövetkezett változások, előnyök és a feltárt gyenge pontok érékelése alapján az 1/2. következtetés:

1/2. következtetés

A szabvány folyamatmodelljének alkalmazása a gyártás és szolgáltatás területén, elsősorban a gyártásszervezés, gyártásellenőrzés, szabályozás vonatkozásában eredményez teljesítményszint növekedést. Az ISO 9001 minőségirányítási rendszer működtetése azonban csak akkor hozza meg a várt eredményt, válik fenntarthatóvá a kisüzemek számára is, ha a folyamatok szintjén a kidolgozott eljárások az operatív működést, annak magasabb minőségi szint szerinti megfelelését érdemben támogatni tudja.

A vezetési folyamatokban, valamint a gyártás és szolgáltatás területén igazolt előnyök, számba vett eredmények alapján kijelenthető, hogy a minőségirányítási rendszer kialakításával, a nemzetközi tanúsítás megszerzésével a kisvállalkozás komoly lépést tett a minőség fejlesztésében. Az ISO 9001 minőségirányítási rendszer alkalmazásának alapvető előnye, hogy a tanúsítás megszerzése stratégiai előnyt biztosít a nem minősített versenytársakkal szemben.

Bevezetésével és működtetésével kialakítható egy vevői igényekre érzékeny szervezet, amely ily módon javíthat piaci pozícióján.

A számos előny között érdemes kiemelni a vezetői információ célzottabb eljutását, a gyorsabb döntéshozatalt, a csökkenő veszteségek mellett a termelékenység javulását. A kidolgozott eljárásokkal jelentős előrelépést lehet tenni a szervezettebb és szabályozottabb folyamatokért, valamint a teljesítményszint és működési színvonal fokozatos emeléséért.

102

Az 1/1. és az 1/2. következtetések alapján az 1. megállapítás a következő:

1. megállapítás

Az 1/1-es és 1/2-es következtetések összefoglalása. Az ISO 9001 rendszerszabvány bevezetése és működtetése egy már működő üzemben a minőség érdekében olyan aktivitást idéz elő, melynek eredményei elsősorban a főfolyamatok szervezettségében, szabályozottságában, valamint az információellátottságban és a döntési mechanizmusok javulásában nyilvánulnak meg. A tanúsításokkal együtt járó önértékelések alapján a szervezet növelheti felkészültségét a változások kezelésében, a rendszerinformációk alapján pedig fokozni tudja az operatív teljesítmény-előállítási folyamatok minőségi színvonalát. A változások hatékony kezeléséhez nem elegendő egy jól dokumentált minőségirányítási rendszer fenntartása, a működési rendszer magasabb teljesítményszintjét a folyamatok, az eljárások pontos kidolgozásával érdemben meg kell támogatni

6.4 A faipari kisvállalkozás működési rendszerének mélyrehatóbb