• Nem Talált Eredményt

tábla: A forgalomban lévő kötvények cash-flow adatai

In document MAGYAR KÖZLÖNY (Pldal 159-163)

MNB azonosító: E62

02. tábla: A forgalomban lévő kötvények cash-flow adatai

ISIN-kód Az értékpapír

neve Esemény kódja

A kamat periódus kezdete

A kamat-periódus vége

Megállapított éves kamat

(%)

Esemény dátuma

Cash-flow elem nagysága

(%)

a b c d e f g h

01 02 03 04 05

… nn

Sorszám

MNB azonosító: E61, E62 Kitöltési elõírások

A Magyarországon és külföldön kibocsátott jelzáloglevelek adatai

Az állampapírnak nem minõsülõ, Magyarországon és külföldön kibocsátott kötvények adatai I. Általános elõírások

1. A forintban és devizában kibocsátott értékpapírokat egyaránt jelenteni kell.

2. Abban az esetben, ha a beküldött jelentés hibás adatot tartalmaz, a hiba kijavítása után a teljes jelentést ismételten el kell küldeni.

3. Amennyiben az adatszolgáltató meglévõ értékpapírjához az adott hónapban semmiféle jelenteni szükséges esemény nem kapcsolódik, nemleges adatszolgáltatás kell küldenie mindaddig, amíg a következõ jelentésköteles esemény be nem következik. Nemleges adatszolgáltatás helyett egy korábbi tárgyhóra vonatkozó tábla újbóli beküldése nem megengedett.

4. A táblákban és a jelen kitöltési elõírásokban használt fogalmak magyarázatát e melléklet I. H. 2. pontja tartalmazza.

II. A táblák kitöltésével kapcsolatos részletes elõírások

A dátumokat minden esetben éééé.hh.nn formátumban, elõnullázva kell megadni.

Az adatokat 4 tizedesjegy pontossággal kell megadni.

Azokat az oszlopokat, amelyek egy bizonyos eseményhez kapcsolódóan nem értelmezhetõek, üresen kell hagyni (0 sem megengedett). Például tõketörlesztés esetén a kamatperiódus kezdete és vége, ill. a megállapított éves kamat oszlopok nem értelmezhetõek.

A táblák hibátlan beküldést elõsegítõ ellenõrzési szabályokat az e rendelet 3. mellékletének 5. pontja szerinti, az MNB honlapján közzétett technikai segédlet tartalmazza.

01. tábla: A Magyarországon és külföldön kibocsátott jelzáloglevelek/kötvények adatai

A táblában kizárólag azon papírok adatait kell szerepeltetni, amelyek a tárgyidõszakban kerültek kibocsátásra, vagy amelyekkel kapcsolatban a tárgyidõszakban következett be egyéb tõkeváltozás (tõketörlesztés, visszavásárlás, lejárat, rábocsátás vagy újraeladás).

Az egyes oszlopokban lévõ mezõk tartalma:

f) A felhasználható kódokat e rendelet 3. mellékletének 4.5. pontja szerinti, az MNB honlapján közzétett technikai segédlet tartalmazza. (A 2-es kód csak a 02-es tábla c) oszlopában megengedett.)

h) és j) A felhasználható kódokat e rendelet 3. mellékletének 4.2., illetve 4.1. pontja szerinti, az MNB honlapján közzétett technikai segédlet talmazza. (Ha egy értékpapírt több országban bocsátanak ki, akkor minden országbeli kibocsátást külön sorban kell feltüntetni, és a különbözõ kibocsátási helyekhez kapcsolódó állományokat az „m” oszlopban jelenteni.)

g) és l) A felhasználható kódokat e rendelet 3. mellékletének 4.5. pontja szerinti, az MNB honlapján közzétett technikai segédlet tartalmazza.

m) A tárgyidõszakbeli tõkeváltozás mennyisége. A kibocsátáskori mennyiségen kívül a késõbbi rábocsátások, újraeladások, visszavásárlások, tõketörlesztések és lejáratok összegét is itt kell jelenteni. A visszavásárolt állományt és tõketörlesztés összegét negatív elõjellel kell megadni.

n) Kibocsátási ár: a fennálló (tõketörlesztéssel korrigált) névérték százalékában kell megadni. Pl. ha a kibocsátási ár a névérték 98,2547 %-a, akkor 98.2547-nek kell szerepelnie, ha a kibocsátási ár a névérték 100 %-a, az érték 100.0000.

02. tábla: A forgalomban lévõ jelzáloglevelek/kötvények cash-flow adatai

A táblában az adott értékpapírokkal kapcsolatos valamennyi eseményt (elsõ kibocsátás, kamatfizetés, tõketörlesztés, visszavásárlás, lejárat, rábocsátás és újraeladás) szerepeltetni kell. Abban a hónapban, amikor az értékpapír kibocsátásra került, a kibocsátáson kívül fel kell tüntetni a lejáratig fizetendõ összes tõketörlesztést, amely a futamidõ alatt bekövetkezõ törlesztés mennyiségének arányát jelenti az eredeti névértékhez képest. A tõketörlesztések összege pontosan 100 százalék legyen. Ha a futamidõ alatt a kibocsátáskor jelentett tõketörlesztések adatai megváltoznak, az új adatokat a 02-es táblában a fentebb leírt módon kell jelenteni.

Fix kamatozású értékpapírok esetén a kibocsátás hónapjában meg kell adni a lejáratig kifizetésre kerülõ összes kamatot.

Amennyiben egy már korábban kibocsátott értékpapírból rábocsátás vagy újraeladás történt, akkor az eredeti kibocsátás és az esetleges rábocsátás(ok) vagy újraeladás(ok) összege együttesen tegye ki a -100.0000 %-ot.

Az egyes oszlopokban lévõ mezõk tartalma:

c) A felhasználható kódokat e rendelet 3. mellékletének 4.5. pontja szerinti, az MNB honlapján közzétett technikai segédlet tartalmazza.

f) Az adott kamatperiódusra megállapított névleges kamat, százalékban kifejezve (Pl. a 3 havi CHF LIBOR + kamatfelár alapján kiszámolt kamat, százalékban kifejezve).

h) Az adott napon felmerülõ cash-flow elem nagysága, százalékban kifejezve.

Az elsõ kibocsátást, rábocsátást és újraeladást negatív, míg az egyéb eseményekhez fûzõdõ cash-flow elem nagyságát pozitív elõjellel kell jelenteni.

2-es kód esetén a kamatperiódusra ténylegesen kifizetett kamat nagyságát kell megadni, százalékban kifejezve, mely a következõ két képlet segítségével számolható ki:

Kifizetett kamat (%) = kifizetett kamat összege / össznévérték * 100 VAGY

Kifizetett kamat (%) =(kamatperiódus vége – kamatperiódus kezdete) / 360 * megállapított éves kamat 3-as kód esetén a tõketörlesztés arányát kell megadni az eredeti névértékhez képest.

5-ös kóddal csak a teljes állomány futamidõ végén történõ lejáratát kell szerepeltetni. Tõketörlesztõ papír esetén az utolsó törlesztés jelenti a lejáratot, amelyet 3-as kóddal kell feltüntetni.

MAGYARKÖZLÖNY2009.évi173.szám MNB adatgyűjtés azonosító: E64

01. tábla Hitelintézetek és befektetési vállalkozások által kibocsátott értékpapírok adatai

(darab ill. ezer deviza)

Rezidens ügyfelek tulajdonában lévő értékpapírok állománya szektoronként **

a b c d=e+f e f=g+...+r g h i j k l m n o p q r s t

A zárójelben lévő nyomtatott nagybetűk az MNB által egységesen alkalmazott szektorkódokat jelentik.

A tulajdonviszonyt megtestesítő értékpapírok állományát darabszám szerint, míg a hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok (kötvények) állományát névértéken (ezer devizában) kell a táblában szerepeltetni.

*/ Részesedést megtestesítő értékpapírok esetén DRB, hitelviszonyt megtestesítő papíroknál a papír denominációjának deviza ISO-kódja.

**/ Az értékpapír kibocsátójának tulajdonában lévő állományt nem szabad az h-roszlopokban szerepeltetni. (Ezen állományok jelentésére az "g" oszlop szolgál.)

Árinformáció

KÖZLÖNY2009.évi173.szám43411 MNB adatgyűjtés azonosító: E64

In document MAGYAR KÖZLÖNY (Pldal 159-163)