• Nem Talált Eredményt

J.1 környezetvédelmi munkacsoport

In document TARTALOM AMAGYARKÖZLÖNYMELLÉKLETE (Pldal 31-34)

J.2 nemzetközi környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozó munkacsoport

34E bizottság elnöki feladatait a Bizottság látja el. Titkárságát a Tanács titkársága biztosítja. A CREST eljárási szabályzata engedélyezi ad hoc munkacsopor-tok alakítását, amelybõl több is mûködik.

35Lásd: a Coreper (I. rész) által 2003. november 5-én hozott határozat (14242/03).

36Ezek a munkacsoportok operatív szükség szerint különleges összetételben is üléseznek, ideértve a Tanács tárgyalási irányelveiben elõírt különbizottsági összetételt.

37Beleértve a magas szintû energetikai munkacsoportot.

38A munkacsoport üléseivel egy idõben szakértõi ülések is összehívhatóak.

K.1 Oktatási Bizottság K.2 ifjúsági munkacsoport K.3 Kulturális Bizottság

K.4 audiovizuális munkacsoport

6. számú melléklet a 13/2009. (III. 6.) KHEM utasításhoz

Nyilatkozat a Tanács térítéses ülésein való részvételrõl

Kiküldött neve: ...

Kiküldött szervezeti egységének megnevezése: ...

...

Tanácsi ülés pontos megnevezése:* ...

...

...

Az ülés helyszíne: ...

Az ülés pontos dátuma: ...

Kiküldõ tárca megnevezése: ...

Budapest, 200… év ………. hó ……… nap

………

kiküldött aláírása

* Angolul is kitöltendõ!

14/2009. (III. 6.) KHEM utasítása

a tolmácsolási feladatok ellátásáról 1. §

Az utasítás hatálya

Jelen utasítás hatálya kiterjed a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (továbbiakban: Miniszté-rium) valamennyi szervezeti egységére.

2. §

A tolmácsolással kapcsolatos feladatok eljárási rendje (1) A Minisztériumban a tolmácsolási tevékenységgel kapcsolatos ügyintézési és koordinációs feladatok ellátása [konszekutív (követõ) és szinkrontolmács megrendelése]

az Utazásszervezõ és Protokoll Osztály feladatkörébe tar-tozik.

(2) Külsõ szervezetet, személyt, irodát tolmácsolási fel-adatok ellátásával kizárólag az Utazásszervezõ és Proto-koll Osztály vezetõje, vagy a miniszter által írásban kije-lölt személy bízhat meg.

(3) Az államháztartás mûködési rendjérõl szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet (Ámr.) 134. §-ának (3) bekezdése értelmében a gazdasági eseményenként bruttó – általános forgalmi adót is tartalmazó – 50 000 Ft-ot el nem érõ kifizetések esetén, írásbeli kötelezettség-vállalás nem szükséges. Ezeket a benyújtott számla alap-ján kell nyilvántartásba venni, a visszaigazolt megrendelés szerint. 50 000 Ft felett a kötelezettségvállalás csak írás-ban történhet.

(4) A kötelezettségvállalás a KHEM Igazgatás költség-vetésének tolmácsolások díja elõirányzat, valamint feje-zeti kezelésû, erre a célra felhasználható elõirányzatainak (továbbiakban: elõirányzat) összeghatáráig történhet.

(5) A kötelezettségvállalások analitikus nyilvántartását, valamint azok költségvetési ellenjegyzését a Költségve-tési, Tervezés-koordinációs és Kontrolling Fõosztály Igaz-gatási Osztálya végzi, a Közlekedési, Hírközlési és Ener-giaügyi Minisztérium Igazgatás költségvetése pénzügyi-gazdasági feladatairól és a döntési eljárásokról szóló KHEM utasítás szerint.

(6) A tolmácsolási feladatok ellátásával az erre a célra szerzõdéssel rendelkezõ tolmácsiroda bízható meg. Felsõ-vezetõk (miniszter, államtitkár, szakállamtitkár, kabinet-fõnök) személyéhez köthetõ tolmácsolás esetén a megren-delést indító szervezeti egység, eseti jelleggel, javaslatot tehet az adott témakörben jártas tolmács személyére.

be tartozik továbbá:

a)az elõirányzatok tervezéséhez javaslat elkészítése, az elõirányzattal való gazdálkodás;

b)tolmácsigény beérkezése után a megrendelést ellen-jegyezteti, majd annak továbbítása a közbeszerzési eljárás-sal kiválasztott tolmácsiroda felé, illetve az (6) bekezdés-ben meghatározott speciális igény szerint kiválasztott tol-mács részére;

c) a tolmács személyének (név, telefonszám, e-mail) megadása az igénylõ szervezeti egység részére, a tolmá-csolási tevékenység megkezdése elõtt legalább 24 órával;

d) az elvégzett tolmácsolási szolgáltatást követõen a számla teljesítés igazolása, majd az eredeti számla és a szakmai fõosztály részérõl igazolt teljesítésigazolás meg-küldése a Költségvetési, Tervezés-koordinációs és Kont-rolling Fõosztályra.

3. §

A tolmácsolások igénylésének menete

(1) Tolmácsolási szolgáltatást a Minisztérium hatályos Szervezeti és Mûködési Szabályzata szerinti szervezeti egységek vezetõi igényelhetnek írásban, jelen utasítás 1. számú mellékletét képezõ megrendelõ nyomtatvány (to-vábbiakban: igénylõlap) kitöltésével. Amennyiben az elõ-zetes kalkulációk alapján a szolgáltatás ára meghaladja a 300 000 Ft-ot, a gazdasági ágazatfinanszírozási szakállam-titkár jóváhagyása is szükséges.

(2) A tolmácsolási szolgáltatást megrendelõ vezetõ az eredeti, aláírásával ellátott igénylõlapot, a szükséges ada-tok megjelölésével (nyelv, pontos idõpont, helyszín stb.) az Utazásszervezõ és Protokoll Osztály részére, papír ala-pon juttatja el. Angol, német, francia nyelvek esetén az igénylõlapot legkésõbb a szolgáltatás napját megelõzõ 5 munkanappal, felsõvezetõi tolmácsolási igények esetén a szolgáltatás megkezdése elõtt legkésõbb 48 órával kell megküldeni az Utazásszervezõ és Protokoll Osztálynak.

Egyéb nyelvek vonatkozásában az igénylõlap leadásának határideje a szolgáltatást megelõzõ legalább 8 munkanap, felsõvezetõk esetében legalább 72 óra.

(3) A tolmácsolási igénylést az Utazásszervezõ és Pro-tokoll Osztály vezetõje – vagy az általa írásban meghatal-mazott személy – aláírásával engedélyezi (ellenjegyzi), il-letve annak megtagadásáról a megrendelõ szervezeti egy-séget haladéktalanul értesíti.

(4) Az elvégzett tolmácsolást követõen annak megtör-téntérõl/esetleges elmaradásáról a szolgáltatást igénybe vevõ szervezeti egység tájékoztatja az Utazásszervezõ és Protokoll Osztályt. Az elvégzett tolmácsolás minõségével kapcsolatos esetleges észrevételek a2. számú melléklet ki-töltésével tehetõk meg.

(5) A megrendelõ által igazolt teljesítésigazolást, vala-mint az Utazásszervezõ és Protokoll Osztály részérõl

iga-bítja a Költségvetési, Tervezés-koordinációs és Kont-rolling Fõosztály részére.

(6) A pénzügyi teljesítésekrõl a Költségvetési, Terve-zés-koordinációs és Kontrolling Fõosztály negyedévente írásos tájékoztatást ad az Utazásszervezõ és Protokoll Osz-tály vezetõje részére.

Hatálybalépés

Jelen utasítás a közzétételt követõ napon lép hatályba.

Dr. Molnár Csabas. k.,

közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter

1. számú melléklet a 14/2009. (III. 6.) KHEM utasításhoz Iktatószám:

*Kötelezettségvállalás azonosítója

In document TARTALOM AMAGYARKÖZLÖNYMELLÉKLETE (Pldal 31-34)