• Nem Talált Eredményt

Tolmácsolási feladatok ellátásához Igénylõ adatai:

Szervezeti egység, fõosztály, osztály: ...

Név, telefonszám: ...

A szolgáltatás igénybevételének indoka: ...

...

Részt vevõ (felsõ)vezetõ(k): ...

Szolgáltatás idõpontja: ...

idõtartama: ...

pontos helyszíne (cím, utca, házszám stb.): ...

...

nyelvpár: ...

típusa: konszekutív (követõ) szinkron (Megfelelõ rész aláhúzandó!)

Megjegyzés (javaslat a szervezeti egység által ajánlott tolmács nevére, elérhetõségére): ...

Elõzetes kalkuláció összege: ………..

*Végleges összeg: ………

Budapest, ………

……… ………

megrendelõ szervezeti egység vezetõje Utazásszervezõ és Protokoll Osztály vezetõje engedélyezõ (300 000 Ft-ig)

………

gazdasági és ágazatfinanszírozási szakállamtitkár (300 000 Ft felett)

*Az Utazásszervezõ és Protokoll Osztály tölti ki.

Hivatkozott iktatószám:

A tolmácsolási szolgáltatás minõségével kapcsolatos kifogás és annak indokolása

Igénylõ szervezeti egység megnevezése: ...

Igénylõ neve, telefonszáma: ...

A szolgáltatás igénybevételének indoka: ...

...

...

A szolgáltatás idõpontja, helyszíne: ...

...

Szolgáltatás nyelve: ...

A szolgáltatás minõségével kapcsolatos kifogás és indokolás: ...

...

...

...

...

...

...

...

...

Budapest, ………

………

szervezeti egység vezetõje

utasítása

a fordítási feladatok ellátásáról 1. §

Az utasítás hatálya

Jelen utasítás hatálya kiterjed a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (továbbiakban: Miniszté-rium) valamennyi szervezeti egységére.

2. §

A fordítások rendje

(1) A Minisztériumban a fordítási tevékenységgel kap-csolatos ügyintézési és koordinációs feladatok ellátása (nyers fordítás, lektorált fordítás, hitelesítés, korrektúra, kiadásra szánt fordítás, fordításadaptáció, fordításhitelesí-tés elvégeztefordításhitelesí-tése) az Utazásszervezõ és Protokoll Osztály feladatkörébe tartozik.

(2) Külsõ szervezetet, személyt, irodát fordítási felada-tok ellátásával kizárólag az Utazásszervezõ és Profelada-tokoll Osztály vezetõje, vagy az általa kijelölt személy bízhat meg, a hatályos jogszabályi rendelkezések betartásával.

(3) Az államháztartás mûködési rendjérõl szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet (Ámr.) 134. §-ának (3) bekezdése értelmében a gazdasági eseményenként brut-tó – általános forgalmi adót is tartalmazó – 50 000 Ft-ot el nem érõ kifizetések esetén, írásbeli kötelezettségvállalás nem szükséges. Ezeket a benyújtott számla alapján kell nyilvántartásba venni, a visszaigazolt megrendelés szerint.

50 000 Ft felett a kötelezettségvállalás csak írásban tör-ténhet.

(4) A szakmai követelmények biztosítása, a párhuzamos vagy ismételt fordítások elkerülése, valamint a legtakaré-kosabb megoldások kiválasztása érdekében a kötelezett-ségvállalás a minisztérium alaptevékenységéhez kapcso-lódó fordítási feladatokra jóváhagyott költségvetési elõ-irányzat, valamint fejezeti kezelésû, erre a célra felhasz-nálható elõirányzatainak (továbbiakban: elõirányzat) ösz-szeghatáráig történhet.

(5) Amennyiben a lefordított vagy lektorált anyagokat hitelesíteni szükséges, errõl a hivatalos hitelesítést csak az Országos Fordító és Fordításhitelesítõ Iroda Rt. adhatja ki.

(6) Különösen speciális szakanyag fordításakor a meg-rendelést indító szervezeti egység, eseti jelleggel, blokkve-zetõi ellenjegyzéssel, javaslatot tehet az adott témakörben jártas minõsített fordító és lektor szakember személyére.

a)az elõirányzatok tervezéséhez javaslat elkészítése, az elõirányzattal való gazdálkodás;

b)a szükséges nyilvántartások megküldése a Költség-vetési, Tervezés-koordinációs és Kontrolling Fõosztály-nak, a fordítandó anyag hivatalos (papír alapú) beérkezése után a szükséges engedélyeztetés, majd a fordítandó anyag kiadása a közbeszerzési eljárással kiválasztott fordítóiroda részére,

c)az elkészített fordítás beérkezését követõen annak to-vábbítása az igénylõ szervezeti egység részére,

d)a teljesítés igazolása, majd az eredeti számla és a tel-jesítésigazolás megküldése a Költségvetési, Tervezés-ko-ordinációs és Kontrolling Fõosztályra.

3. §

A fordítások igénylésének menete

(1) Fordítási szolgáltatást a Minisztérium hatályos Szer-vezeti és Mûködési Szabályzata szerinti szerSzer-vezeti egysé-gek vezetõi igényelhetik írásban a jelen utasítás 1. számú mellékletét képezõ megrendelõ nyomtatvány (továbbiak-ban: igénylõlap) kitöltésével. Amennyiben az elõzetes kal-kulációk alapján a fordítás költsége elõre láthatóan megha-ladja a 100 000 Ft-ot a gazdasági és ágazatfinanszírozási szakállamtitkár egyetértése szükséges.

(2) A megrendelõ szervezeti egység vezetõjének eredeti aláírásával ellátott igénylõlapot, valamint a fordítandó anyagot az Utazásszervezõ és Protokoll Osztályra kell el-juttatni. A fordítandó anyagot, egyidejûleg – amennyiben rendelkezésre áll – elektronikus úton is meg kell küldeni az erre kijelölt e-mail címre.

(3) Nagyobb terjedelmû anyag [15 oldalt vagy 22 500 ka-raktert (1 oldal = kb. 1500 karakter) meghaladó] fordítása esetén elõzetes egyeztetés javasolt a fordítási határidõ meg-állapítása kapcsán. A fordítások esetében a határidõ jelentõs költségtényezõ, ezért azok csak indokolt esetben rendelhe-tõk meg sürgõsséggel. A sürgõsség vonatkozásában elõze-tes egyeztetés szükséges az Utazásszervezõ és Protokoll Osztállyal.

(4) A fordítás igénylését az Utazásszervezõ és Protokoll Osztály vezetõje – vagy az általa írásban meghatalmazott személy – az igénylõlapon aláírásával engedélyezi (ellen-jegyzi), illetve annak megtagadásáról a megrendelõ szer-vezeti egységet haladéktalanul értesíti.

(5) Az elõzetes kalkulációk alapján a 100 000 Ft-ot meg nem haladó fordítások esetén az Utazásszervezõ és Proto-koll Osztály vezetõje, illetve az általa írásban meghatalma-zott személy, a 100 000 Ft feletti fordítási igényeket pedig a gazdasági és ágazatfinanszírozási szakállamtitkár hagyja jóvá.

Költségvetési, Tervezés-koordinációs és Kontrolling Fõ-osztály végzi, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Igazgatás költségvetése pénzügyi-gazdasági feladatairól és a döntési eljárásokról szóló KHEM utasítás szerint.

(7) A fordítás minõségével kapcsolatosan a 2. számú melléklet kitöltésével lehet az esetleges észrevételeket megtenni. A kész fordítás szakmai teljesítését, az átvételt követõ 5 munkanapon belül (nagy terjedelmû, 22 500 ka-raktert meghaladó fordítás esetén, 15 munkanapon belül) a megrendelõ szervezeti egység vezetõje igazolja.

(8) Az igazolt (kifizethetõ) fordítások számláit, a teljesí-tésigazolást, valamint az igénylõlap másolatát az Utazás-szervezõ és Protokoll Osztály vezetõje kifizetésre

továb-ling Fõosztály részére.

(9) A pénzügyi teljesítéseikrõl a Költségvetési, Terve-zés-koordinációs és Kontrolling Fõosztály negyedévente írásos tájékoztatást ad az Utazásszervezõ és Protokoll Osztály vezetõje részére.

4. §

In document TARTALOM AMAGYARKÖZLÖNYMELLÉKLETE (Pldal 34-37)