• Nem Talált Eredményt

F OLYADÉKOK ÁRAMLÁSA

In document Hőtan, áramlástan (Pldal 92-97)

3.   AZ ÁRAMLÁSTAN ALAPJAI

3.5   F OLYADÉKOK ÁRAMLÁSA

F G

F d v rot s

d

v (3.32)

3.4.5 Vektorterek potenciálja

A vektorterek, így a sebességtér leírásához is általában három négyváltozós függvényre van szükség. A gradiens művelet segítségével bármely  skalártérből előállítható a:

grad

v  (3.33)

vektortér.

Ha rot v = 0 (azaz, ha egy v sebességvektortér, az áramlás örvénymentes, a folyadékrészek nem forognak), létezik  sebességi potenciál, amellyel (3.33) egyenlet igaz lesz. Így a  = állandó szintfelületek ekvipotenciális felületek, melyek merőlegesek a koncentrikus kör alakú áramvonalakat (lásd később) érintő sebességvektorokra. Ebből adódóan az ekvipotenciális felületek sugár írányú, az x, y síkra merőleges síkok.

3.4.6 Az erőtér potenciálja

Jelöljük U (m2/s2) skalártérrel az erőtér potenciálját (és a Földön fölfelé növekedjen)!

Így definiálhatjuk az erőtér potenciálját a:

gradU

g   (3.34)

a korábban írt nehézségi erőtér Ug potenciálja ebben az esetben:

. konst z

g

Ugg  (3.35)

3.5 Folyadékok áramlása

3.5.1 A folyadék mozgása

A folyadék (vagy gáz) mozgása két alapvető formában történhet. A réteges (lamináris) áramlásnál a folyadékrészek egymással párhuzamos rétegekben mozdulnak el,

3.20 ábra: Lamináris áramlás elvi rajza Forrás: [18]

3.21 ábra: Lamináris áramlás megjelenítése tintával

Forrás: [18]

Ha egy csőben az áramlás sebességét növeljük, akkor az áramlás turbulenssé válik. A közeg részecskéi ilyenkor a haladó mozgás mellett forgómozgást is végeznek, az áramvonalak összekeverednek, örvények jelennek meg, az áramlás nagyon bonyolulttá válik. Ezt jól mutatja egy folyadékáramba vékony csövön bevezetett színes folyadékfonal viselkedésének megváltozása, amit a 3.22 ábra szemléltet. Lamináris áramlásban a színes fonal az áramvonalakkal párhuzamos egyenest rajzol ki (3.21 ábra), az áramlási sebességet növelve a színes fonal „összegabalyodik” (3.23 ábra), és megmutatja, hogy az áramlás turbulenssé vált. Ebben az esetben viszont az egyes folyadékrészek sebessége pillanatról-pillanatra változik és az áramlásra jellemző átlagsebesség körül ingadozást mutat.

3.22 ábra: Turbulens áramlás elvi rajza Forrás: [18]

3.23 ábra: Turbulens áramlás megjelenítése tintával

Forrás: [18]

A határoló fallal közvetlenül érintkező folyadékréteg a falhoz tapad, sebessége tehát zérus. A folyadék sebessége a faltól távolodva növekszik, és attól  távolságban éri el az áramlás belsejében érvényes sebességértéket (3.24 ábra). Ezt a réteget határrétegnek nevezzük.

3.24 ábra: Áramlás csőben Forrás: [18]

3.25 ábra: Az ideális folyadék áramlása csőben Forrás: [18]

Amint az a fenti ábrán megfigyelhető, csőben laminárisan áramló folyadék sebesség-eloszlása a keresztmetszetben parabolikus, és így nagy sebességeltérések vannak, míg a turbulens áramlásnál ez a sebességkülönbség sokkal kisebb mértékű és csak a fal mellett figyelhető meg a sebesség csökkenése.

Az egyenletesebb sebességeloszlás kisebb sebességkülönbségeket és ezzel kismértékű súrlódást jelent. A fal mellett mindig kialakul a határréteg. Turbulens áramlás esetében a határréteg belső, falhoz tapadó része lamináris [18].

A hőátadás folyamatában ennek a határrétegnek van döntő szerepe. Lamináris határréteg esetében a hőátadás vezetéses része kerül előtérbe, így a hő az áramlásra merőleges irányban vezetéssel terjed. Turbulens áramlás esetében az egyes folyadékrészek az áramlásra merőlegesen is elmozdulnak és így hőt szállítanak. Ebben az esetben a hőátadás várhatóan nagyobb mértékű lesz, mint a lamináris határrétegnél.

3.5.2 Áramlások szemléltetése, pálya, áramvonal, nyomvonal

A folyadékrész pályája egy kiszemelt pontszerű folyadékrész egymást követő pillana-tokban elfoglalt helyeit összekötő görbe [7].

3.26 ábra: A folyadék pályája Forrás: [7]

Az áramvonal olyan görbe, amelyet egy adott pillanatban minden pontjában érint a sebességvektor:

0

ds

v (3.36)

ahol: ds az áramvonal elemi hosszúságának darabját jellemző vektor. Azaz az áramvonal egy adott pillanatban a sebességvektorok burkológörbéje.

3.27 ábra: A folyadék áramvonala Forrás: [7]

A nyomvonal a tér egy pontján egymás után áthaladó folyadékrészeket egy adott pillanatban összekötő görbe (pl. szélcsatornabeli füstcsík).

3.28 ábra: A folyadék nyomvonala Forrás: [7]

Az áramfelületet egy kijelölt vonalra illeszkedő vagy egy pontból (pl. ideális közeg áramlása esetén a torlópontból) kiinduló áramvonalak alkotják, amelyeket a sebességvektorok érintenek. Ezért az áramfelületen nincsen átáramlás (pl. egy szilárd testé).

3.29 ábra: A folyadék áramfelülete Forrás: [7]

Az áramcső speciális, cső alakú áramfelület, amelynél az áramvonalak egy zárt görbére illeszkednek.

3.30 ábra: Az áramcső Forrás: [7]

3.5.3 Stacionárius és instacionárius áramlás

Az áramlások fontos sajátossága az időfüggésük, azaz, hogy jellemzőik (sebesség, nyomás, sűrűség) függenek-e az időtől.

Stacionárius (időben állandó) áramlásban a jellemzők (v, p, , T) nem függnek az időtől, így pl. a sebességteret:

) (r v

v  (3.37)

alakú (csak a helytől függő) vektor írja le.

Instacionárius áramlásoknál a sebességtér nemcsak a helytől, hanem az időtől is függ:

) , (r t v

v  (3.38)

Az instacionárius áramlások bizonyos esetben stacionáriussá tehetők a koordináta-rendszerek helyes megválasztásával. Ezt általában az abszolút rendszerből a relatív (együtt mozgó, együtt forgó) rendszerbe történő áttéréssel valósítjuk meg.

Léteznek olyan áramlások, amelyeknél a tér különböző pontjaiban az áramlási sebesség egy időben állandó középérték körül ingadozik. Ezeket kvázistacionárius áramlásoknak nevezzük. Ilyen pl. a szivattyúk csigaházában vagy a légcsavar környezetében kialakuló áramlás, és ilyen a turbulens áramlások nagy része is.

Belátható, hogy stacionárius áramlás esetén az áramvonal, a pálya és a nyomvonal egybeesik. Ez az egybeesés ad lehetőséget arra, hogy a stacionárius áramlás szemléltetésével végzett vizsgálatoknál az áramlásba bevezetett füstcsíkkal – amely egy nyomvonal – vagy az áramló víz felszínén úszó parafadarabról hosszú expozíciós idővel készített képpel – ami a pályát mutatja – a bennünket leginkább érdeklő áramvonalakról kapjunk felvilágosítást [19].

3.31 ábra: A szárnyprofil körüli áramlás Forrás: [19]

Áramlások szemléltetési lehetséges akkor is, ha áramló vízbe festékcsíkot vagy magnézium reszeléket teszünk, és egy fényképezőgéppel közben képeket készítünk. Víz áramlásának a szemléltetésére széles körben alkalmazzák a hidrogénbuborék-módszert, melynél a fényszóró szemcsék egyenárammal történő vízbontással előállított hidrogénbuborékok.

Levegő áramlásának láthatóvá tételére széleskörűen alkalmazzák az olajködöt, amelyet olaj forralásával és szén-dioxiddal történő lehűtésével állítanak elő. Az így keletkező fehér füst jól megfigyelhető.

3.32 ábra: Szárnyprofil körüli áramlási köd, olajköd síkos megvilágításban Forrás: [19]

KÍSÉRLET:

Két víztartály egyikébe színezett, a másikba pedig színtelen vizet töltünk, majd a tartályokból a színtelen vizet két egymáshoz közel, függőlegesen elhelyezett üveglap közé folyatjuk. A lassan lefelé áramló vízrétegbe vékony csövekből álló csősoron át színes vizet engedünk ki (ábra). Így egy színes és színtelen vízfonalakból álló áramlás jön létre.

Ha az áramlás elég lassú, akkor a különböző színű vízfonalak egymás mellett mozognak, egymással nem keverednek, és az áramvonalaknak megfelelő alakot vesznek fel. Ilyen áramvonal-készülékkel készített képeket mutat az alábbi ábra, amelyen az áramlás útjába helyezett hosszúkás-, illetve kör alakú akadály körül kialakult áramvonalkép látható. Ez a kísérlet tulajdonképpen az ábra síkjára merőlegesen elhelyezett, hosszú síklap-, illetve henger hatását modellezi. A kapott ábra a síklap, illetve henger körül kialakult áramlás síkmetszetének tekinthető [19].

3.33 ábra: Áramlásba helyezett hosszúkás, illetve kör alakú akadály Forrás: [19]

In document Hőtan, áramlástan (Pldal 92-97)