• Nem Talált Eredményt

Egyéb rendelkezések

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 69-74)

A külpolitikai látogatás értékelése

4. Egyéb rendelkezések

4. § (1) A gyakornok a gyakorlat megkezdése elõtt a 2 . melléklet szeri nti titoktartási nyilatkozatot tesz, v alamint írásban nyilatkozik arról, hogy a 3. mellé klet szerinti munkavédelmi, továbbá a 4. mell éklet szerinti tûzvédelmi elõírásokat megismerte.

(2) A gyakornok a Miniszterelnökség minõsített adatokat tartalmazó irataiba csak a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény szerint lefolytatott ellenõrzés alapján kiadott iratbetekintési engedély alapján tekinthet be.

A betekintésre való jogosultság körét a fogadó szervezeti egység vezetõje és a biztonsági vezetõ együttesen állapítja meg.

(3) Három hónapot meghaladó gyakornoki idõ esetén, amennyiben a szakmai gyakor lat teljesítéséhez minõsített adat megismerése szükséges, a nemzetbiztonsági ellenõrzés kötelezõ.

(4) A gyakornok a Miniszterelnökség épületeibe történõ belépéshez ideiglenes belépõt kap.

(5) A gyakornok a szakmai gyakorlat idõtartama alatt a Miniszt erelnökséggel nem létesíthet megbízási, vagy e gyéb foglalkoztatási jogviszonyt, a Miniszterelnökség képviseletében nem járhat el, kiadmányozásra nem jogosult.

(6) A Miniszterelnökség a gyakornok szakmai gy akorlatát azonnali hatállyal meg szüntetheti, ha a gy akornok a Miniszterelnökséghez méltatlan magatartást tanúsít.

(7) A felsõoktatási intézményektõl szakmai gy akorlatra jelentkezõ hallgató szakmai g yakorlaton való ré szvétele során viselt kártérítési felelõsségérõl a felsõoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény, a felsõfokú végzettséggel rendelkezõ személyek tekintetében a Polgári T örvénykönyv (a továbbiakban: Ptk.) rendelkezik. Az anyag i felelõsség eg yéb kérdéseiben a Ptk.-nak a kártérítésre vonatkozó szabályait kell alkalmazni.

5. Záró rendelkezések

5. § Ez az utasítás a közzétételét követõ napon lép hatályba.

Varga Mihály s. k.,

a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár

1. melléklet a 4/2012. (III. 22.) Miniszterelnökségi utasításhoz

Foglalkoztatási engedély

szakmai gyakorlatát töltõ gyakornok foglalkoztatásához

A FOGLALKOZTATÓ SZERVEZETI EGYSÉG VEZETÕJE TÖLTI KI!

A foglalkoztató szervezeti egység neve:

A foglalkoztatni kívánt személy:

Neve:

Születési helye, ideje:

Anyja neve:

Lakcíme:

Telefonszáma és e-mail címe:

Felsõoktatási intézmény neve, címe:

A foglalkoztatás kezdete, vége:

Gyakorlatvezetõ neve, munkaköre:

Dátum: ……… szervezeti egység vezetõjének aláírása: ………

A HALLGATÓ TÖLTI KI

Hozzájárulok, hogy adataimat a Miniszterelnökség a gyakorlat lejártát követõen öt éven keresztül kezelje.

Dátum: ……… aláírás: ………

A GAZDÁLKODÁSI, HUMÁNPOLITIKAI ÉS JOGI FÕOSZTÁLY TÖLTI KI A kezdeményezés jogi és formai szempontból megfelelõ / nem megfelelõ*.

Nem megfelelõség esetén annak indoka: ………

………

Dátum: ……… aláírás: ………

GHJ fõosztályvezetõ-helyettese A foglalkoztatás tárgyi és pénzügyi feltételei rendelkezésre állnak:

Dátum: ……… aláírás: ………

GHJ fõosztályvezetõje

A foglalkoztatást jóváhagyom:

Dátum: ………

Aláírás: ………

Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár

* A megfelelõ aláhúzandó.

1682 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2012. évi 13. szám

2. melléklet a 4/2012. (III. 22.) Miniszterelnökségi utasításhoz

MINISZTERELNÖKSÉG TITOKTARTÁSI NYILATKOZAT

Alulírott

………

Lakcím: ………

e nyilatkozattal kötelezem magamat, hogy a Miniszt erelnökségnél szakmai gyakorlatom teljesítése alatt tudomásomra jutott minõsített ad atot megõrzöm, a tevékenységem során elõttem ismertt é vált olyan adatokról, tényekrõl illetéktelen szervnek vagy személynek tájékoztatást nem adok, amelyek kis zolgáltatása az ál lam, a közigazgatási szerv, munkatársam vag y az állampolgár számára hátrány os, vagy jogellenesen elõnyös következményekkel járna.

Budapest, 20… ……… hó ……… nap

………

aláírás

3. melléklet a 4/2012. (III. 22.) Miniszterelnökségi utasításhoz

NYILATKOZAT

MUNKAVÉDELMI ISMERETEK ELSAJÁTÍTÁSÁRÓL

Alulírott

……… (név)

……… (a gyakornokot foglalkoztató szervezeti egység)

kijelentem, hogy a munkavédelmi oktatási anyagot átvettem, és azt áttanulmányozva tartalmát megismertem.

Budapest, 20… ……… hó ……… nap

………

aláírás

1684 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2012. évi 13. szám

4. melléklet a 4/2012. (III. 22.) Miniszterelnökségi utasításhoz

NYILATKOZAT

TÛZVÉDELMI OKTATÁSI ANYAG ELSAJÁTÍTÁSÁRÓL

Alulírott

……… (név)

……… (a gyakornokot foglalkoztató szervezeti egység) kijelentem, hogy a tûzvédelmi oktatási anyagot átvettem, és azt áttanulmányozva tartalmát megismertem.

Budapest, 20… ……… hó ……… nap

………

aláírás

A Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár 5/2012. (III. 22.) Miniszterelnökségi utasítása a közérdekû adatok megismerésére irányuló kérelmek intézésének,

továbbá a kötelezõen közzéteendõ adatok nyilvánosságra hozatalának rendjérõl

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII . törvény (a t ovábbiakban: Infotv.) 30. § (6) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, figyelemmel az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.

(XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 13. § (2) bekezdés h) pontjára a közérdekû adatok megismerésére irányuló kérelmek intézésének, továbbá a kötelezõen közzéteendõ adatok nyilvánosságra hozatalának rendjét az alábbiak szerint szabályozom.

Általános rendelkezések

1. § (1) Az utasítás személyi hatálya kiterjed valamennyi, a Miniszterelnökségen dolgozó állami vezetõre, miniszterelnöki biztosra, továbbá a Miniszterelnökség által foglalkoztatott valamennyi munkatársra (kormánytisztviselõ, kormányzati ügykezelõ, munkavállaló, egyéb foglalkoztatott).

(2) Az utasítás tárg yi hatálya kiterjed mind en, a Miniszterelnökség által kezelt közérdekû vagy közérdekbõl nyilvános adatra. A kötelezõen közzé teendõ közérdekû adatok list áját, a jogszabályi h ivatkozásokat, a közz étételi kötelezettségek idõpontjait az utasítás 1. melléklete tartalmazza.

(3) Az utasítás alkalmazásában

1. adatfelelõs: a Miniszterelnökség valamennyi szervezeti egysége a feladatköréhez kapcsolódóan általa kezelt adatok tekintetében;

2. adatközlõ: a miniszterelnök szóvivõi teendõinek ellátásáért felelõs miniszterelnöki biztos által kijelölt munkatárs;

3. központi honlap: www.kormany.hu.

(4) A Miniszterelnökség saját honlappal n em rendelkezik, közzétételi kötelezettségének a központi honlapon keres ztül tesz eleget.

(5) A Miniszterelnökségen a miniszterelnök szóvivõi teendõinek ellátásáért felelõs miniszterelnök i biztos felelõs a közérdekû adatok megismerésére irányuló kérelmek intézéséért és – a szervezeti egységek adatszolgáltatása alapján – a közérdekû adatok közzétételéért.

A közérdekû adatok közzétételének rendje

2. § (1) Az adatfelelõs felel:

a) az általa kezelt adatoknak a közzétételi listákon szereplõ adatok közzétételéhez szükséges közzétételi mintákról szóló 18/2005. (XII. 27.) IHM r endeletben foglaltaknak, v alamint a központi honlap strukt úrájának megfelelõ elõállításáért;

b) az adatok közzétételének, helyesbítésének, frissítésének, eltávolításának kezdeményezéséért;

c) a közzétett adatok pontosságának, s zakszerûségének, idõszerûségének, értelmezhetõs égének folyamatos figyelemmel kíséréséért;

d) az adatok meg semmisülése, sérülése vagy jogosulatlan meg változtatása, törlése eset én a helyreállít ásban az adatközlõvel való együttmûködésért és – szükség esetén – az adatok újabb átadásáért.

(2) Az adatfelelõs az általa elõállított adatokat jóváhagyásra továbbítja a miniszterelnök szóvivõi teendõinek ellátásáért felelõs miniszterelnöki biztos részére. A Gazdálkodási, Humánpolitikai és Jogi Fõos ztály felelõsségi körébe tartozó adatokat jóváhagyásra a szervezési és koordinációs ügyekért felelõs helyettes államtitkár részére továbbítja.

(3) Amennyiben az adatfelelõs a kötelezõen közzéteendõ adat elõállításához valamel y szervezeti egység adatszolgáltatására szorul, az adatf elelõs a szervezeti egységet határidõ tûzésével felhívja az ad atszolgáltatás teljesítésére.

(4) A (3) bekezdés szerint felhívott szervezeti egység köteles teljesíteni az adatszolgáltatást az adatfelelõs által el õírt határidõn belül.

(5) A közzétételre szánt adatokat Word (doc), Excel (xls), szerkeszthetõ Portable Document Format (pdf) vagy kép (jpg) formátumban kell az elektronikus levélhez csatolt fájlként továbbítani.

(6) Idegen nyelvû közzététel esetén a fordításról az adatfelelõs gondoskodik.

(7) A miniszterelnök szóvivõi teendõinek ellátásáért felelõs miniszterelnöki b iztos gondoskodik a közérdekû adatok közzétételre történõ megküldésérõl a központi honlap kezelõje részére.

(8) A miniszterelnök szóvivõ i teendõinek ellátásáért felelõs miniszterelnöki biztos a közérdekû adatok elektronikus közzétételére, az egységes közadatkeresõ rendszerre, valamint a központi jegyzék adattartalmára, az adatintegrációra vonatkozó részletes szabályokról szóló 305/20 05. (XII. 25.) Korm. r endelet 4. §-ában f oglaltaknak megfelelõen folyamatba építetten vizsgálja az Infotv. végrehajtásával összefüggõ kötelezett ségek teljesítését, és annak eredményérõl a tárgyévet követõ év január 31-ig jelentést tesz a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár részére.

(9) A miniszterelnök szóvivõi teendõinek ellátásáért felelõs miniszterelnöki b iztos felelõs a Nemzeti Adatvéd elmi és Információszabadság Hatóság részére m inden év január 3 1-ig történõ adatszolgáltatásért. Az Infot v. 30. § (3) bekezdésében foglalt nyilvántartás vezetése és az adatszolgáltatás érdekében a közérdekû adatigényléssel érintett szervezeti egység a beérkezõ közérdekû adatigénylésekrõl lehetõség szerint adatlapot vesz fel az alábbi tartalommal:

a) az igény beküldõje (személyes adatai az igény teljesítését és az igénylés-teljesítés költségeinek megfizetését követõen azonnal törlendõk);

b) az igény beküldésének és teljesítésének módja;

c) az igényelt közérdekû adat fajtája;

d) az igény honlapon közzétett vagy közzé nem tett információkra vonatkozik;

e) az igény teljesítése vagy megtagadása, a megtagadás oka, más adatkezelõhöz történõ áttétel.

(10) A közérdekû adatig ényléssel érintett szervezeti egy ség a beérkezõ közérdekû adatigénylésekrõl felvett adat lapok alapján készített összesített nyilvántartást minden év december 31-ig megküldi a miniszterelnök szóvivõi teendõinek ellátásáért felelõs miniszterelnöki biztos részére.

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 69-74)