• Nem Talált Eredményt

Cím A tárgyalásos eljárás

In document Tör vény (Pldal 44-49)

A VERSENYPÁRBESZÉD 158 Az eljárás alkalmazása, általános szabályai

6. Cím A tárgyalásos eljárás

Az eljárás alkalmazása

124. §

(1) A tárgyalásos eljárás hirdetmény közzétételével vagy anélkül indul.

(2) Az ajánlatkérõ hirdetmény közzétételével induló tár-gyalásos eljárást akkor alkalmazhat

a)161ha a nyílt, a meghívásos eljárás vagy a versenypár-beszéd a 92. § b) vagy c) pontja alapján eredménytelen volt, feltéve, hogy a felhívásnak, a dokumentációnak és az ismertetõnek a feltételei idõközben lényegesen nem vál-toztak meg;

b)161kivételesen, ha az árubeszerzés, az építési beruhá-zás, illetõleg a szolgáltatás természete vagy az ehhez kap-csolódó kockázatok nem teszik lehetõvé az ellenszolgálta-tás elõzetes átfogó (mindenre kiterjedõ) meghatározását;

c)építési beruházás esetében, ha az kizárólag kutatási, kísérleti vagy fejlesztési célból szükséges; ez az eset azon-ban nem alkalmazható, ha megalapozza a piacképességet, illetõleg a kutatásfejlesztés költségeit fedezi;

d)szolgáltatás megrendelése esetében, ha a szolgáltatás természete miatt a szerzõdéses feltételek meghatározása nem lehetséges olyan pontossággal, amely lehetõvé tenné a nyílt vagy a meghívásos eljárásban a legkedvezõbb aján-lat kiválasztását, így különösen a szellemi szolgáltatások és a3. melléklet6. csoportjába tartozó pénzügyi szolgálta-tások esetében.

161Megállapította: 2005. évi CLXXII. törvény 53. §. Hatályos: 2006. I.

15-tõl.

764 IGAZSÁGÜGYI KÖZLÖNY 2. szám

125. §

(1)162Az ajánlatkérõ hirdetmény közzététele nélkül in-duló (a továbbiakban: hirdetmény nélküli) tárgyalásos el-járást akkor alkalmazhat a 124. § (2) bekezdésének a) pontjában foglalt esetben, ha a tárgyalásra a nyílt, a meghívásos eljárás vagy a versenypárbeszéd – 88. § (1) bekezdésének a)–e) pontja alapján nem érintett – összes ajánlattevõjét meghívja.

(2) Az ajánlatkérõ hirdetmény nélküli tárgyalásos eljá-rást alkalmazhat, ha

a)163a nyílt vagy a meghívásos eljárás a 92. §a)pontja, illetve a meghívásos vagy hirdetmény közzétételével indu-ló tárgyalásos eljárás a 115. §a)pontja alapján eredmény-telen volt, feltéve, hogy a felhívásnak és a dokumentáció-nak a feltételei idõközben lényegesen nem változtak meg, és minderrõl az ajánlatkérõ köteles az Európai Bizottság kérésére – a Közbeszerzések Tanácsán keresztül – tájékoz-tatást adni;

b)a szerzõdést mûszaki-technikai sajátosságok, mûvé-szeti szempontok vagy kizárólagos jogok védelme miatt kizárólag egy meghatározott szervezet, személy képes teljesíteni;

c) az feltétlenül szükséges, mivel az ajánlatkérõ által elõre nem látható okból elõállt rendkívüli sürgõsség miatt a nyílt, a meghívásos vagy a hirdetmény közzétételével in-duló tárgyalásos eljárásra elõírt határidõk nem lennének betarthatóak; a rendkívüli sürgõsséget indokoló körülmé-nyek azonban nem eredhetnek az ajánlatkérõ mulasztásá-ból.

(3) Az ajánlatkérõ hirdetmény nélküli tárgyalásos eljá-rást alkalmazhat továbbá építési beruházás vagy szolgálta-tás megrendelése esetében, ha

a)a korábban megkötött szerzõdésben nem szereplõ, de elõre nem látható körülmények miatt kiegészítõ építési be-ruházás, illetõleg szolgáltatás megrendelése szükséges az építési beruházás, illetõleg a szolgáltatás teljesítéséhez, feltéve, hogy a kiegészítõ építési beruházást, illetõleg szolgáltatást mûszaki vagy gazdasági okok miatt az aján-latkérõt érintõ jelentõs nehézség nélkül nem lehet elvá-lasztani a korábbi szerzõdéstõl, vagy ha a kiegészítõ építé-si beruházás, illetõleg szolgáltatás elválasztható, de feltét-lenül szükséges az építési beruházás, illetõleg a szolgálta-tás teljesítéshez; az ilyen kiegészítõ építési beruházásra, illetõleg szolgáltatásra irányuló – a korábbi nyertes aján-lattevõvel kötött – szerzõdés, illetõleg szerzõdések becsült összértéke azonban nem haladhatja meg az eredeti építési beruházás, illetõleg szolgáltatás értékének felét;

162Megállapította: 2005. évi CLXXII. törvény 54. § (1) bek. Hatályos:

2006. I. 15-tõl.

163Megállapította: 2005. évi CLXXII. törvény 54. § (2) bek. Hatályos:

2006. I. 15-tõl.

b) olyan új építési beruházásra, illetõleg szolgáltatás megrendelésére kerül sor, amelyet a korábbi nyertes aján-lattevõvel köt meg ugyanazon ajánlatkérõ azonos vagy ha-sonló építési beruházás, illetõleg szolgáltatás teljesítésére, feltéve, hogy az új építési beruházás, illetõleg szolgáltatás összhangban van azzal az alapprojekttel, amelyre a koráb-bi szerzõdést nyílt vagy meghívásos eljárásban megkötöt-ték, és a korábbi eljárást megindító hirdetményben az aján-latkérõ jelezte, hogy tárgyalásos eljárást alkalmazhat, va-lamint a korábbi eljárásban az építési beruházás, illetõleg a szolgáltatás becsült értékének meghatározásakor figye-lembe vette az újabb építési beruházás, illetõleg szolgálta-tás becsült értékét is (a közösségi értékhatár elérésének meghatározása szempontjából); ilyen tárgyalásos eljárást azonban csak a korábbi elsõ szerzõdés megkötésétõl szá-mított három éven belül lehet indítani.

(4) Az ajánlatkérõ hirdetmény nélküli tárgyalásos eljá-rást alkalmazhat továbbá árubeszerzés esetében, ha

a)az érintett dolgot kizárólag kutatási, kísérleti, tanul-mányi vagy fejlesztési célból állítják elõ; ez az eset azon-ban nem alkalmazható olyan mennyiség esetén, amely megalapozza a piacképességet, illetõleg a kutatásfejlesz-tés költségeit fedezi;

b) a korábban beszerzett dolog részbeni kicserélése vagy bõvítése során a korábbi nyertes ajánlattevõnek má-sikkal történõ helyettesítése azzal a következménnyel jár-na, hogy mûszaki-technikai szempontból eltérõ és nem il-leszkedõ dolgokat kellene beszerezni, vagy az ilyen be-szerzés aránytalan mûszaki-technikai nehézséget eredmé-nyezne a mûködtetésben és a fenntartásban; az ilyen – a korábbi nyertes ajánlattevõvel kötött – szerzõdés, illetõleg szerzõdések együttes idõtartama azonban nem haladhatja meg a három évet;

c)164az áru árutõzsdén jegyzett és beszerzett;

d)az árut kivételesen kedvezõ feltételekkel, felszámo-lási eljárás, végelszámolás vagy bírósági végrehajtás, ille-tõleg az érintett szervezet személyes joga szerinti hasonló eljárás során történõ értékesítés keretében szerzi be.

(5) Az ajánlatkérõ hirdetmény nélküli tárgyalásos eljá-rást alkalmazhat továbbá szolgáltatás megrendelése eseté-ben, ha arra tervpályázati eljárást követõen kerül sor, és a nyertessel vagy – a bírálóbizottság ajánlása alapján – nyer-tesek (díjazottak) valamelyikével kell szerzõdést kötni; ez utóbbi esetben a tervpályázati eljárásban a bírálóbizottság által ajánlott összes pályázót (ajánlattevõt) meg kell hívni a tárgyalásra.

(6) Az ajánlatkérõ kizárólag a (2) bekezdésa)pontja és a (4) bekezdésa)pontja esetében alkalmazhat hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárást, az ilyen eljárás-ra vonatkozó szabályok szerint.

164Beiktatta: 2005. évi CLXXII. törvény 54. § (3) bek. Hatályos: 2006. I.

15-tõl.

A tárgyalásos eljárások közös szabályai

126. §

A tárgyalásos eljárásra a nyílt eljárás szabályait, illetõ-leg a hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárás esetében a két szakaszból álló eljárás szabályait is – a 6. cím rendelkezései szerinti eltérésekkel – kell megfele-lõen alkalmazni.

127. §

(1) A tárgyalásos eljárásban nem érvényesül az ajánlat-tételi határidõk e fejezetben elõírt legrövidebb idõtartama, de a határidõt úgy kell meghatározni, hogy elegendõ idõ-tartam álljon rendelkezésre – az ajánlattevõk egyenlõ eséllyel történõ – megfelelõ ajánlattételéhez.

(2) A tárgyalásos eljárásban nem áll fenn az ajánlattevõ-nek, illetõleg az ajánlatkérõnek a 76–78. § szerinti ajánlati kötöttsége, illetõleg – a hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárásban – az ajánlatkérõnek az ajánlattételi szakaszra vonatkozóan a 108. § (1) bekezdése és a 121. § (6) bekezdése szerinti ajánlati kötöttsége. Ez azonban nem járhat azzal, hogy az eljárás alapján megkötött szerzõdés tárgya, illetõleg feltételei olyan jellemzõjében, illetõleg körülményében tér el a közbeszerzés megkezdésekor [35. § (2) bekezdése] beszerezni kívánt beszerzési tárgy-tól, illetõleg megadott szerzõdéses feltételektõl, amely nem tette volna lehetõvé tárgyalásos eljárás alkalmazását.

A tárgyalások befejezésével ajánlati kötöttség jön létre. Ha az ajánlatkérõ az eljárás eredményét kihirdette, a szerzõ-dést a felhívásnak, illetõleg a dokumentációnak és az aján-latnak a tárgyalás befejezésekori tartalma szerint kell meg-kötni.

(3) Ajánlati biztosíték kizárólag a szerzõdéskötésnek az ajánlattevõ érdekkörében felmerült okból történõ meghiú-sulása esetére köthetõ ki.

(4) A tárgyalásos eljárásban az ajánlatkérõ az ered-ményhirdetést – indokolt esetben – a felhívásban meghatá-rozott idõponthoz képest korábbi idõpontban is megtart-hatja. Az eljárás eredményét vagy eredménytelenségét – több ajánlattevõvel történõ együttes tárgyalás vagy egy ajánlattevõvel való tárgyalás esetében – már az utolsó tár-gyalás befejezésekor is ki lehet hirdetni, valamint – ha in-dokolt – a szerzõdéskötés új korábbi idõpontját is meg le-het adni. Egyebekben az ajánlatkérõ a korábbi eredmény-hirdetési idõpont elõtt legalább két munkanappal korábban köteles az új idõpontról és annak indokáról, valamint – ha indokolt – a szerzõdéskötés új korábbi idõpontjáról az összes ajánlattevõt egyidejûleg, közvetlenül, írásban tájé-koztatni.

128. §

(1) A tárgyalásos eljárásban az ajánlatkérõ és egy vagy több ajánlattevõ közötti tárgyalások arra irányulnak, hogy az ajánlatkérõ a legkedvezõbb érvényes ajánlatot tevõvel, illetõleg a legkedvezõbb feltételekkel köthessen szerzõ-dést.

(2) Az ajánlatkérõnek a tárgyalások során is biztosítania kell az egyenlõ bánásmódot az ajánlattevõk számára, így különösen az ajánlatkérõ által adott bármilyen tájékozta-tást az összes ajánlattevõnek meg kell adni.

(3) A tárgyalások az ajánlattevõkkel együttesen vagy egymást követõen, egy vagy több fordulóban is lefolytat-hatóak.

(4) Többfordulós tárgyalás esetében az ajánlatkérõ jo-gosult csak azokkal az ajánlattevõkkel folytatni a tárgya-lást, akik az elsõ, illetõleg a megadott fordulóban a legked-vezõbb ajánlatot tették. Ebben az esetben az ajánlatkérõ-nek az ajánlattételi felhívásban elõre meg kell határoznia az ilyen többfordulós tárgyalás menetét, az elsõ, illetõleg a megadott fordulót követõ tárgyalásra kiválasztott ajánlat-tevõi létszám felsõ határát. Az így kiválasztott ajánlatte-võkkel folytatott további tárgyalás során az ajánlatkérõ a 127. § (2) bekezdése szerint sem módosíthatja már feltéte-leit, az ajánlattevõk pedig a korábbi fordulóhoz képest az ajánlatkérõ számára csak kedvezõbb ajánlatot tehetnek.

(5)165 Az ajánlatkérõnek minden egyes tárgyalásról jegyzõkönyvet kell készítenie, és azt a tárgyalás következõ fordulójának megkezdéséig (egyetlen vagy utolsó forduló esetén a tárgyalás befejezését követõ két munkanapon be-lül) minden, az adott tárgyalási fordulóban részt vevõ aján-lattevõnek alá kell írnia, és részükre egy példányt át kell adni, vagy két munkanapon belül kell megküldeni.

A hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárás különös szabályai

129. §

A hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárás-ban az ajánlattételi felhívásnak a 120. § (1) bekezdésében foglaltakon túl tartalmaznia kell:

a)a tárgyalás lefolytatásának menetét és az ajánlatkérõ által elõírt alapvetõ szabályait;

b)az elsõ tárgyalás idõpontját.

165Megállapította: 2005. évi CLXXII. törvény 55. §. Hatályos: 2006. I.

15-tõl.

766 IGAZSÁGÜGYI KÖZLÖNY 2. szám

130. §

(1) A hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljá-rásban az ajánlatkérõ meghatározhatja az ajánlattevõk lét-számát vagy keretlét-számát azzal, hogy a részvételre jelent-kezõk közül legfeljebb a létszámnak megfelelõ vagy a ke-retszám felsõ határáig terjedõ számú alkalmas, egyben ér-vényes jelentkezést benyújtó jelentkezõnek küld majd ajánlattételi felhívást.

(2) A létszám, illetõleg a keretszám alsó határa nem le-het kevesebb háromnál. A létszámnak, illetõleg a keret-számnak a közbeszerzés tárgyához kell igazodnia, és min-den körülmény között biztosítania kell a valódi versenyt.

(3) Ha az ajánlatkérõ létszámot vagy keretszámot hatá-roz meg, azt a részvételi felhívásban kell megadnia.

(4) Az ajánlatkérõ a részvételi felhívásban megjelölheti azokat, akiket az eljárásban való részvételre meg kíván hívni. A megjelölteken kívül az eljárásban való részvételre mindazok jelentkezhetnek a részvételi felhívás alapján, akik alkalmasak a szerzõdés teljesítésére. Erre a lehetõség-re a részvételi felhívásban az ajánlatkérõnek hivatkoznia kell.

(5) Ha az ajánlatkérõ az (1) és a (4) bekezdésben foglal-takat együttesen alkalmazza, a megjelöltek számát megha-ladó létszámot vagy keretszámot köteles meghatározni.

(6) Ha az ajánlatkérõ létszámot vagy keretszámot hatá-roz meg, a részvételi felhívásban meg kell adnia az alkal-mas jelentkezõk közötti rangsorolás módját is arra az eset-re, ha a létszámot vagy a keretszám felsõ határát megha-ladja az alkalmas jelentkezõk száma. A rangsorolást a je-lentkezõ szerzõdés teljesítéséhez szükséges mûszaki, ille-tõleg szakmai alkalmasságának igazolása körében lehet meghatározni.

(7) Az ajánlatkérõ a meghatározott létszámnak vagy ke-retszámnak megfelelõen – a pénzügyi és gazdasági, vala-mint mûszaki, illetõleg szakmai alkalmasság alapján – ki-választott jelentkezõket egyidejûleg, közvetlenül, írásban hívja fel ajánlattételre, amennyiben ezt az alkalmasnak mi-nõsített jelentkezõk száma lehetõvé teszi. Ha az ajánlatké-rõ nem határozott meg létszámot vagy keretszámot, az összes alkalmas jelentkezõt köteles ajánlattételre felhívni.

Az ajánlattételre felhívott jelentkezõk közösen nem tehet-nek ajánlatot.

(8)166Az ajánlatkérõ kizárólag a 124. § (2) bekezdésé-neka)pontja esetében kezdeményezhet elektronikus árlej-tést, amennyiben azt a részvételi felhívásban elõzetesen je-lezte. Az elektronikus árlejtés részletes szabályait külön jogszabály határozza meg.

166Beiktatta: 2005. évi CLXXII. törvény 56. §. Hatályos: 2006.VII. 1-tõl.

A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás különös szabályai

131. §

(1) A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás – a 135. § szerinti eset kivételével – ajánlattételi felhívás megküldé-sével kezdõdik.

(2) Ha több ajánlattevõ nyújthat be ajánlatot, az ajánlat-tételi felhívást egyidejûleg kell megküldeni az ajánlatte-võknek.

(3) A tárgyalásos eljárás 125. § (2) bekezdésének a) pontja és (4) bekezdéséneka)pontja szerinti esetében az ajánlatkérõnek lehetõség szerint legalább három ajánlatte-võt kell ajánlattételre felhívnia.

132. §

A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás megkezdése napján az ajánlatkérõ köteles benyújtani a Közbeszerzési Döntõbizottsághoz – telefaxon vagy elektronikus úton, vagy közvetlenül – az ajánlattételi felhívást, továbbá az ajánlattételre felhívni kívánt szervezetek (személyek) ne-vérõl, címérõl (székhelyérõl, lakóhelyérõl), valamint a tár-gyalásos eljárás alkalmazását megalapozó körülmények-rõl szóló tájékoztatást.

133. §

(1) Az ajánlattételi felhívásnak legalább a következõket kell tartalmaznia:

a)az ajánlatkérõ nevét, címét, telefon- és telefaxszámát (e-mail);

b)a tárgyalásos eljárás 125. § szerinti jogcímét;

c)a dokumentáció rendelkezésre bocsátásának módját, határidejét, annak beszerzési helyét és pénzügyi feltételeit, ha az ajánlatkérõ dokumentációt készít és a dokumentációt az ajánlattételi felhívással egyidejûleg nem küldte meg;

d) a közbeszerzés tárgyát, illetõleg mennyiségét (nó-menklatúra);

e)a szerzõdés meghatározását, amelynek megkötése ér-dekében tárgyalni kívánnak;

f)a szerzõdés idõtartamát vagy a teljesítés határidejét;

g)a teljesítés helyét;

h)az ellenszolgáltatás teljesítésének feltételeit, illetõleg a vonatkozó jogszabályokra hivatkozást;

i) annak meghatározását, hogy az ajánlattevõ tehet-e többváltozatú (alternatív) ajánlatot;

j)az ajánlatok bírálati szempontját (57. §);

k)167a kizáró okokat;

167Módosította: 2005. évi CLXXII. törvény 134. § (1) bek.ly)pont.

l)az alkalmassági követelményeket és a 69. § (2) bekez-désében foglaltakat;

m)a hiánypótlás lehetõségét vagy annak kizárását;

n)az ajánlattételi határidõt;

o)az ajánlat benyújtásának címét;

p)az ajánlattétel nyelvét (nyelveit);

q)az ajánlat(ok) felbontásának helyét, idejét;

r)az ajánlatok felbontásán jelenlétre jogosultakat;

s)a tárgyalás lefolytatásának menetét és az ajánlatkérõ által elõírt alapvetõ szabályait;

t)az elsõ tárgyalás idõpontját;

u)az eredményhirdetés idõpontját és a szerzõdéskötés tervezett idõpontját;

v)az ajánlattételi felhívás megküldésének napját.

(2)168A nyílt eljárásnak (3. cím) az 50. § (3) bekezdésé-ben, az 51. § (3) bekezdésébekezdésé-ben, az 52. §-ban, az 53. § (2), (4)–(6) bekezdésében, az 54. § (6) bekezdésének a) és c)pontjában, az 56. § (1), (4) bekezdésében, az 57. § (5) bekezdésében, az 58. § (1) bekezdésében, az 59. §-ban, a 60. § (3) bekezdésében, a 61. § (1)–(2) bekezdésében, a 62. § (2) bekezdésében, a 65. § (2) bekezdésében, a 69. § (5) bekezdésében, a 70. §-ban, a 71. § (1), (4)–(5) bekezdé-sében, a 79. § (3) bekezdébekezdé-sében, a 81. §-ban, a 83. §-ban, a 85. §-ban, a 88–91. §-ban, a 94. §-ban és a 99. §-ban em-lített ajánlati felhívása helyett ajánlattételi felhívást kell érteni.

(3)169 Az ajánlattételi felhívás tartalmazhatja azokat a követelményeket, feltételeket is, amelyeket a nyílt eljárás szabályai szerint a dokumentációban is meg lehet adni [51. § (3) bekezdése, 57. § (5) bekezdése, 58. § (1) bekez-dése, 79. § (3) bekezdése].

134. §

(1) A 48. § (2)–(3) bekezdését azzal az eltéréssel kell al-kalmazni, hogy az ajánlati felhívás közzététele helyett a tárgyalásos eljárás megkezdését kell érteni [35. § (2) be-kezdése, 131. § (1) bekezdése].

(2) Az ajánlatkérõ dokumentációt készíthet. Az ajánlat-kérõ köteles gondoskodni arról, hogy a dokumentáció a tárgyalásos eljárás megkezdésének napjától kezdve az ajánlattételi határidõ lejártáig rendelkezésre álljon. Ha az ajánlatkérõ nem készít dokumentációt, a szerzõdési felté-teleket és az 55. §-ban foglaltakat az ajánlattételi felhívás-ban köteles megadni.

(3) Az ajánlattevõ kiegészítõ (értelmezõ) tájékoztatást kérhet az ajánlatkérõtõl vagy az általa meghatározott

szer-vezettõl az ajánlattételi határidõ lejárta elõtt ésszerû idõ-ben. A kiegészítõ tájékoztatást az ajánlattételi határidõ le-járta elõtt legkésõbb két munkanappal kell megadni.

(4) Az ajánlatkérõ az ajánlattételi felhívásban meghatá-rozott ajánlattételi határidõt – indokolt esetben – egy alka-lommal meghosszabbíthatja, ha az eredeti határidõ lejárta elõtt egyidejûleg, közvetlenül, írásban tájékoztatja az összes ajánlattevõt a módosított határidõrõl és a határidõ meghosszabbításának indokáról.

(5) Az ajánlatkérõ az ajánlattételi felhívást az ajánlatté-teli határidõ lejártáig visszavonhatja. A visszavonásról e határidõ lejárta elõtt egyidejûleg, közvetlenül, írásban kell tájékoztatni az összes ajánlattevõt és egyben a Közbeszer-zési Döntõbizottságot.

(6) A 125. § (5) bekezdése szerinti hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetében az ajánlatok bírálati szem-pontja csak az összességében legelõnyösebb ajánlat kivá-lasztása [57. § (2) bekezdésénekb)pontja] lehet.

(7)170 Az ajánlatkérõ kizárólag a 125. § (2) bekezdése esetében kezdeményezhet elektronikus árlejtést, amennyi-ben azt az ajánlattételi felhívásban elõzetesen jelezte. Az elektronikus árlejtés részletes szabályait külön jogszabály határozza meg.

135. §

(1)171A 125. § (2) bekezdésénekc)pontja szerinti hir-detmény nélküli tárgyalásos eljárásban azzal az ajánlatte-võvel kell tárgyalni és – a 99. § (2) bekezdésében foglal-taktól eltérõen – a tárgyalás befejezésekor írásban szerzõ-dést kötni, aki a szerzõszerzõ-dést a rendkívüli helyzet által meg-kívánt idõ alatt képes teljesíteni. Ebben az esetben az aján-lattevõnek nyilatkoznia kell arról, hogy nem tartozik a ki-záró okok hatálya alá, és a 60. § (1) bekezdéséneke) pont-ja, illetõleg a 61. § (2) bekezdése szerinti köztartozások hi-ányával, valamint a 60. § (1) bekezdésénekg)–h)pontjával kapcsolatos hatósági igazolásokat legkésõbb a szerzõdés-kötést követõ harminc napon belül kell csatolnia.

(2) Az eljárás megkezdésérõl – telefaxon vagy elektro-nikus úton – az ajánlatkérõnek haladéktalanul tájékoztat-nia kell a Közbeszerzési Döntõbizottságot. A tájékoztatást a 132. §-ban és a 133. § (1) bekezdésében bekezdésben foglaltak megfelelõ alkalmazásával kell megadni.

170Beiktatta: 2005. évi CLXXII. törvény 57. §. Hatályos: 2006.VII. 1-tõl.

171A második mondat szövegét megállapította: 2005. évi LXXVI. tör-vény 5. § (6) bek. Hatályos: 2005. VIII. 4-tõl. Módosította: 2005. évi CLXXII. törvény 134. § (1) bek.n)pont.

768 IGAZSÁGÜGYI KÖZLÖNY 2. szám

168Módosította: 2005. évi LXXVI. törvény 7. § (5) bek.c)pont, 2005. évi CLXXII. törvény 134. § (1) bek.l)–m)pont.

169Módosította: 2005. évi CLXXII. törvény 134. § (1) bek.l)pont.

7. Cím

In document Tör vény (Pldal 44-49)