• Nem Talált Eredményt

BŰNBÁNAT = SZEMLÉLETVÁLTOZTATÁS

In document A HANG A HANG (Pldal 104-107)

81. BŰNBÁNAT = SZEMLÉLETVÁLTOZTATÁS

Istenem! Minden héten van egy bűnbánati nap. Tudom, hogy Te nem akarod, hogy kesergés legyen életünk.

HANG: "Barátom! A bűnbánati napot mondd inkább gondolkodás-, szemléletváltozási napnak. Földi életem tartalma az volt, hogy erre hívjam föl figyelmeteket.

Sokszor használjátok a bűnbánattal kapcsolatban a lelki mosakodás ki-fejezést. Ez csak nagyon kismértékben adja vissza azt, amit Én bűnbánati napjaitokban szeretnék megvalósítva látni.

A szemléletváltozás természetesen a megtisztulás irányában történik, de nem azonos azzal. Sokkal több ennél. Tehát itt nem ugyanarról van szó, csak tisztult formában. Itt egy MÁSSÁGOT kell megteremtenetek magatok-ban.

A testi mosakodás nem teszi mássá a testet, csupán eltávolítja róla azt, ami nem tartozik, nem illik hozzá. Az igazi bűnbánat megvalósulása nem csak ezt eredményezi. Persze ezt is. Eltávolítja a lélekről azt, ami nem való hozzá. De a gondolatváltásnál szükséges egy radikális nekirugaszkodás is a lelki fejlődésnek abba az irányába, melyet Én ÚT-nak neveztem, s mely lé-nyegében azonos Velem. Ezért nem lehet termékeny bűnbánati nap anélkül, hogy ne foglalkoznátok Velem a többi napokon is. Itt ismét meg kell magya-ráznom valamit.

Mit jelent Velem foglalkozni? Természetesen a napi ima is hozzátarto-zik. Az imádkozik, aki lelkét Hozzám emeli. Tehát, aki imádsága közben ta-lálkozni akar Velem. E nélkül nincs igazi imádság. De ettől még nem törté-nik szemléletváltozás.

A szemléletváltozás két dolgot feltételez. Egy világos megfogalmazá-sát olyan benső elégedetlenségnek, melynek megszüntetésére tudatos döntés-sel vállalkozik az imádkozó. Tehát megszüntetésére, és nem szőnyeg alá söp-résére.

De feltételez mást is. Azt, hogy e döntésének végrehajtása Velem fel-tétlenül lehetséges.

Ti, sajnos, gyakran az erdőtől nem látjátok a fákat. Gyermekszáj tette fel neked a napokban a tréfás kérdést: "Minek megy a vak az erdőben? Vála-sza ez volt: "Fának!". Ha folytatnám a tréfát, azt mondanám: ' Attól még vak marad.'

Ti azért kaptatok felhívást bűnbánati nap tartására, hogy kinyissátok szemeiteket, s lássátok meg lelketekben azt a további irányt, mely irány pá-lyamódosítást kíván tőletek, s ti tudjátok, hogy erre Velem képesek is vagy-tok. Igen. Képesek vagytok Velem továbbmenni abban az ÉLETERDŐBEN, mely bár tele van fákkal, de nem azért hogy nekimenjetek, hanem hogy rend-re vállaljátok Velem azt a szemléletváltozást, melyet lelki fejlődésnek nevez-hettek.

A földbe hullott mag képes fává nőni, gyümölcsöt teremni Általam. Ti ne tudnátok?!

Nem titok, hogy mit kell tennetek. A befelé figyelő lélek rálát elégedet-lenségeire, és szükségszerűen, radikálisan dönteni fog az ÚT vállalása érde-kében. Természetes, hogy Én is szükségszerűen döntök mellette, s minden segítséget megadok, amire szüksége van. Ez lényegem!

Legyen hát minden bűnbánati napnak velejárója egy olyan radikális döntés, mely elégedetlenséged ellen irányul. Ez egységet biztosít Velem. Én megszűnni nem tudok, de megszüntetni tudok!"

*******************************************************

82. VÍZÖNTŐ CSILLAGKÉPRŐL

Uram! A Vízöntő csillagképbe fordult a világunk. Figyellek, Uram!

HANG: "Barátom! A világmindenség méretei számotokra fölfoghatat-lanok. Az emberi kapacitás még egy fényév távolsággal sem tud mit kezdeni.

Miért mondom ezeket? - Két okból:

1. Az általatok érzékelhető és nem érzékelhető anyagi világotok szinte üres. Azok az általatok fölfoghatatlan méretek, melyek az égitestek egymás-tól való távolságát jelentik, arról tanúskodnak, hogy világmindenségetek szinte ÜRES. De nem mondható el ugyanez a szellemvilágról.

2. A világmindenség nagyon is be van népesítve azokkal a szellemi lé-nyekkel, akikkel bár kapcsolatba kerülhettek, de érzékszerveitek nem erre vannak hangolva.

Ez a szinte anyagban szegény, de szellemekben óriási módon gazdag világmindenség éppen a Vízöntő jegyében fordul rá különös módon e szel-lemvilágra, amely gondolatainak töredéke sűrűsödött egykor anyaggá. - Mit jelent ez?

Az elmúlt időszakban éppen azoknak kellett legtöbb üldözést elszen-vedni, akik – korukat megelőzve – olyan lelki-szellemi energiákat hordoztak, melyek számára túl lezárt és merev volt a világmindenség anyaghoz rögzült szerkezete. Most ennek föllazulása várható.

Annak a lelki-szellemi kibontakozásnak, amely előtt áll a világminden-ség, előszelét érezni lehetett már a hatvanas évek vége felé. A világ különbö-ző pontjain e korban gyulladtak ki olyan lelki-szellemi fények, melyek kü-lönböző karizmatikus csoportosulásokba tömörültek. Ez a lelki-szellemi éb-redés éppen a Vízöntővel folyammá duzzad, s bizony, a fölkínált lehetőségek veszélyt is hordoznak magukban. A veszély pedig a parttalanság. Ha egy fo-lyam parttalanná válik, akkor bizony értékeket is képes magával sodorni.

Számítsatok hát több lehetőségre és nagyobb nyitottságra társadalma-tokban, de készüljetek fel nagyobb összefogásra és összedolgozásra a közö-sen meglátott jó érdekében. Soha nem lehet semmi fontosabb, mint az Álta-lam felkínált SZERETET elfogadása, megértése és terjesztése. Tudnotok kell, hogy Én csak belülről vagyok képes fényesíteni. A Vízöntő éppen azt teszi jobban lehetővé számotokra, hogy a látszat mögé lássatok, s jobban át tudjátok élni azokat a mélységeket, melyek az Én békémet, örömömet hor-dozzák.

A Vízöntő tehát nagyobb lehetőséget kínál fel arra, hogy Velem és egy-mással kifelé is hatékony, vonzó kapcsolatokat tudjatok kiépíteni. De csupán a lehetőséget adja. Helyettetek nem, csak értetek, miattatok. Az nem érdekes, hogy ki, mikor és hogyan járatott le Engem önmagában és mások előtt a múltban. Az fontos, hogy vonzókká váljatok a jó szándékú emberek felé.

Megmarad tehát a döntésetek és az ezzel járó felelősségetek is. A Víz-öntő csillagkép nagyon felfokozza a világmindenséget benépesítő szellemvi-lág felétek irányuló hatékonyságát, s így tisztultabb szemekkel, sőt LÁTÓ szemekkel láthatjátok meg, hogy milyen irányt kell vennetek. De az igazi ve-zérlő kalauz kell hogy Lelkem maradjon.

Lelkem ott tud működni, ahol engedik, tehát ahol a szabadságot bizto-sítják számára. Szabadság pedig ott van, ahol külső és belső kényszer ellené-re képes valaki tenni a meglátott jót.

A Vízöntőben nemcsak SZEMEK fognak rendelkezésetekre állni a lá-tásra, hanem nagyobb ERŐ is, hogy valóban képesek legyetek a meglátott jó megtételére. De erre kényszerítve nem lesztek. Az előny a múlttal szemben e téren az, hogy kevésbé lesztek akadályozva a jó megtételére. Ilyen értelem-ben igaz, hogy a Vízöntőértelem-ben nemcsak látásotok tisztul, hanem csökken az Engem elhomályosítani akaró külső és belső kényszer ereje is, s így köny-nyebben tudtok dönteni Mellettem.

Adjatok hálát mennyei Atyátoknak, hogy ebben a korban élhettek. Kö-szönjétek meg, hogy így dönthettetek. KöKö-szönjétek meg azt a szerepet,

me-lyet vállalhattatok, s mely szerephez minden kelléket megkaptatok, hogy tö-kéletesen átélhessétek saját örömötökre és az egész szellemvilág örömére."

*******************************************************

In document A HANG A HANG (Pldal 104-107)