• Nem Talált Eredményt

VAN-E MEGOLDÁS SZOCIÁLIS ÜGYBEN?

In document A HANG A HANG (Pldal 80-83)

63. VAN-E MEGOLDÁS SZOCIÁLIS ÜGYBEN?

Uram! Egyik testvérem azt kérdezi Tőled, hogy szociális gondozóként mit kell tennie. Egyáltalán van-e megoldás, amiben segíthetne?

HANG: "Nincs megoldás, de segíteni kell. A földi élet a maga egészé-ben olyan, mely csupa meg nem oldható szeletekből áll. Ti ezt úgy fejezitek ki, hogy a munkát nem lehet befejezni, csak abbahagyni.

"De hát mégis csak végére kell járni a dolgoknak!" - mondjátok. Ez igaz. A gyakorlatban négy összetevőre hívom fel figyelmedet:

1. Reggel meg kell beszélned Velem a napi teendődet. Nem azt, hogy Én mit akarok tenni!, hanem azt, hogy amit ott, ahol a fizetésed kapod, amit kívánnak tőled azok, akik fizetnek téged, azt hogyan kell tenned. Ezt Velem meg kell beszélned!

2. A Földön minden munkát vállaló embernek van főnöke. Neked is van. E főnöknek van egy olyan illetékességi köre, mely az övé, és nem a tiéd.

E körön belül nem lehet tartalmában rossz parancsot kiadni. Nem azt mond-tam, hogy nem szabad, hanem azt, hogy nem lehet. Mihelyt valaki tartalmá-ban rossz parancsot ad ki beosztottainak, abtartalmá-ban a pillanattartalmá-ban már átlépte ille-tékessége határát, tehát parancsa hatálytalan.

3. Minden munkavállalónak feladata és kötelessége, hogy a felvállalt munkának formai részét, tehát a hogyanját maximálisan lelkiismeretesen lás-sa el. Ez tehát egyértelműen a te feladatod és kötelességed is.

4. Mivel a gyakorlatban ez korántsem olyan egyszerű, mivel a főnök sokszor formai részeket is tartalmiaknak lát, mivel a beosztott gyakran a tar-talmiakat is formaiaknak ítéli meg, ezáltal sok és kellemetlen ellentétek ke-letkeznek, mely ellentétek csak akkor válnak egy idő után elviselhetőkké, ha a beosztott megalkuszik lelkiismeretével a főnöke hatalmi érdeke javára. Ha nem teszi ezt, akkor csak Velem képes kitartani lelkiismeretesen.

Így válik megtapasztalhatóvá enyéim számára a munkahelyen az az alulértékeltség, melynek másik neve a Velem való sorsazonosság. Ennek mindenki ki van téve, főleg aki fizetésért munkát vállal. Ez így lesz az idők végezetéig.

Gyermekem! Kérdésedre a válaszomat visszafelé göngyöltem. Megol-dást nem adtam. Vagy mégis?

Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL. Ez az áldásom annyiban realizálódik benned, amennyiben vágyat ébresztesz magadban BÖLCSESSÉ-GEM befogadására."

*******************************************************

64. A SZELLEMIDÉZÉSRŐL

Uram! Kérlek szeretettel, mondd el véleményedet a szellemidézésről!

HANG: "Barátom! Tudok arról az újságcikkről, mely óvja olvasóit az olyan szellemidézésektől, melyeket ő szellemi fertőzésnek nevez.

E kérdést nem szabad ennyire leszűkíteni.

Valóban van olyan szellemidézés, melyet senkinek sem ajánlanék. Az Ellenem fellázadt, és még most is lázadó szellemek mindent elkövetnek, amennyire lehetőségük van, hogy ártsanak nektek. Ez történhet úgy is, hogy még létezésüket is letagadtatják, de történhet úgy is, hogy érzékelhetően ráte-lepszenek emberekre, akik erre nekik lehetőséget adnak.

Viszont a szellemidézést csak ilyen szellemekre leszűkíteni nem volna szabad. Nem, mert az Engem szerető szellemek is szeretnének segíteni nek-tek, s az teljesen helytelen lenne, ha a rossz szellemeknek adnék lehetőséget arra, hogy kapcsolatba kerüljenek veletek, a jó szellemeknek pedig nem.

Amikor kinyíltok a szellemvilág felé, olyankor szándékotok dönti el, hogy károtokra vagy előnyötökre nyíltatok meg.

Katolikus Egyházamban minden szentmisében az átváltoztatás előtt megidézitek a szellemvilág legkiválóbb tagjait, hogy lépjenek veletek

kap-csolatba. De mindannyiszor, ahányszor a szentekhez, angyalokhoz fordultok, ilyenkor szellemidézést végeztek, s ezt ebben az egyházamban senki sem mondaná szellemi fertőzést előidéző veszélynek. Bár tisztátalan szándékai-tok gyakran teszik az ilyen találkozásokat lelkileg veszélyessé. Gondolok most az e téren elburjánzó babonákra.

Egészen biztosan tiszta a szándékotok akkor, ha a szeretet gyakorlati megvalósításának hogyanját, illetve e szeretethez szükséges erő mikéntjét akarjátok szellemtestvéreitek segítségével fölismerni és megélni.

Különösen alkalmasak erre a csoportos összejövetelek. Ilyenkor na-gyobb méretűvé válik minden jelenlévő nyitottsága, és az ellenőrzés is adot-tabb.

Tévedésben vannak azok a gyermekeim, akik úgy gondolják, hogy a magán-kinyilatkoztatások, a magán-sugallatok ideje lejárt. Ez sohasem fog megtörténni. Állandóan közlöm Magamat közvetlenül is és szellemi teremt-ményeim által is. Ennek valóságát magad is tapasztalhatod mindannyiszor, ahányszor Hozzám fordulsz valami kérdéssel. És Én vagy egy Általam jónak ítélt szellem szól hozzád. Nem vagyok személyválogató. Bár hinnétek job-ban, hogy egy csodálatosan gazdag szellemvilág áll rendelkezésetekre!

Szomorúan meg kell állapítanom, hogy sajnos szertartásaitokkal, me-lyek általában szintén szellemidézési formák, nagyon lejárattátok azt a tényt, hogy a szellemvilág állapotszerűen rendelkezésetekre áll. Ez így, ahogy mondtam, a katolikus egyházamra áll. De vannak egyházak, melyek sajnos még tovább mentek e téren, és kifejezetten bűnösnek ítélik meg, ha valaki a szellemvilággal kapcsolatot akar felvenni.

Ne a szellemektől féljetek! Önmagatokkal szemben legyetek óvatosak, mert szándékotok döntő abban, hogy a rátok hatni akaró szellemek munkája milyen következményekkel jár életetek további alakításában."

*******************************************************

65. ISMÉT EGY ÁLOM MAGYARÁZATA

Uram! Az egyik fiatal testvérem két álmát hozza Eléd. Mi a vélemé-nyed ezekről az álmokról?

HANG: "Gyermekem! Az első álmodnak számodra nem könnyen fel-fogható jelentése van. Remélem, ha többször elolvasod e sorokat, akkor egy-re többet megértesz majd belőle.

Olyan benső érzelmi hullámok kezdenek átjárni, melyeket nagyon nem szeretnél mindenki szeme elé tárni.

A függöny hiánya valójában a függöny utáni vágyadat jelzi. Vagyis azt, hogy benső világodnak másoktól meg nem zavarható biztonságot tudjál adni.

A majmok azt a felfogást testesítik meg, mely meg akarja semmisíteni benned az egyéniség kialakításának rugóit.

Ez az álom korodnak és körülményeidnek természetes következménye, s előre jelzi azt, hogy minden különösebb megrázkódtatás nélkül, tehát sebe-ket nem okozva bontakozhat ki tovább Isten rólad megálmodott gondolata.

A másik álmodról fontosnak tartom közölni, mivel folyamatos álomról van szó, és éppen ezért mindenki számára tanítást hordoz, hogy önismeretet és életsorsot egyaránt kiolvashatsz belőle. Önismeretet azonnal, életsorsot nem biztos hogy azonnal.

Gyermekem! Meg kell tanulnod, hogy a várakozás sok esetben gyü-mölcsözőbb életet produkál, mint a tevékeny sietség.

A Nap simogató melegével úgy tudja kibontani a virág szirmait, hogy virág és környezete ezáltal szebbé teszik a világot. Ha siettetni akarná valaki e kibontakozást harapófogóval, bizony mindent elrontana.

Napsugár szeretnék lenni életedben. Szeretetem melegével és simogató gondoskodással képes vagyok szebbé tenni a magad és környezeted életét.

Sőt! Csak Én vagyok erre képes! De csak akkor, ha igyekszel türelmesnek, Bennem bízónak lenni, maradni."

*******************************************************

In document A HANG A HANG (Pldal 80-83)