• Nem Talált Eredményt

114. MIT JAVASOLSZ AZ EGYHÁZAK HELYETT?

In document A HANG A HANG (Pldal 151-154)

114. MIT JAVASOLSZ AZ EGYHÁZAK HELYETT?

3. Mit javasolsz az egyházak helyett? Kell-e, lehet-e megreformálni a meglévő egyházakat?

HANG: " Úgy gondolom, hogy ugyanazon szó alatt nem értjük ugyan-azt. Igazolom. -

Nekem csak egy Egyházam van. De ez az egy Egyház végig vonul az összes jelenleg ismert egyházakon. Az Én Egyházamnak ismertető jele az, hogy ugyanaz a Lélek élteti, Aki Engem, mivel létazonosságban van Velem.

Vagyis az evangéliumokban megtalálható tanításom ennek az Egyháznak az alapja.

Tehát mindaz, aki a Szentírás többi részét ennek a tanításomnak fé-nyében magyarázza, és nem fordítva, mindaz tudatosan élő tagja Egyházam-nak. Éppen ezért a keresztény felekezetek közötti egységet nem megteremte-ni kell, hanem megtalálmegteremte-ni. Azok mind EGYEK egymással is, akik arra a Jé-zusra mondanak IGEN-t, aki az EVANGÉLIUMOK alapján, mint ÚT, fel-ismerhető. Minden más egyházias elképzelést ehhez kell igazítani. Ilyen érte-lemben állandó folyamat kell legyen minden egyházban a reform."

*******************************************************

115. MI SZÁRMAZIK AZ ÖRDÖGTŐL?

4. Mi származik az ördögtől? Hogyan lehet megkülönböztetni a látszat-jót az igazi látszat-jótól?

HANG: "Gyermekem! Minden rossz egy elrontott jó. Az erkölcsi rendben az annyit jelent, hogy minden rossz egy elrontott szeretet. A szeretet természetesen csak Tőlem származhat. A szeretetnek ŐSFORRÁSA VA-GYOK. Ennek elrontása, ha bennetek tudatos, akkor tőletek származik, ha nem tudatos, akkor a gonosztól van.

Arra a kérdésedre, hogy hogyan lehet megkülönböztetni a látszat-jót az igazi jótól, hát erre nem lehet oly könnyen válaszolni, mint legtöbben gon-doljátok. A pokol tüze és a Szentlélek tüze - mondottam egyszer egy gyerme-kemnek - a felületen meg nem különböztethető. De ez nem baj, ha tudod, hogy aki Engem szeret, annak minden, még a pokol tüze is javára válik.

Hosszabb távon persze megkülönböztethető. A Gonosz nem képes so-káig a világosság angyalának ábrázatát magára ölteni. A Lélek gyümölcsei-nek felsorolása megtalálható a Galata levél 5: 22-ben.

Az előbb leírtak természetesen arra vonatkoznak, mikor mások maga-tartásán kellene meglátnod, hogy az jó vagy nem jó. Önmagad számára nem lehet kétséges, hogy erkölcsileg rosszat véletlenül tenni nem lehet. Csak készakarva. Mindenkinél a SZÁNDÉK a döntő.

Ostoba kijelentés az, hogy a pokol útja jó szándékkal van kikövezve.

Az ilyen kijelentés tényleg ördögi. Jó szándékkal nem lehet elkárhozni, csak üdvözülni, még akkor is, ha valaki jó szándékkal valami nagyon nagy osto-baságot csinál. Bár van bűnös tudatlanság is. Ha valaki tudatosan hanyagolta el, hogy elsajátítson bizonyos ismereteket, melyek további életében majd fontos szerepet kaphatnak, hát annak bizony terhet fog jelenteni a bűnösen elmulasztott ismeretek hiányából származó rossz következmény. De ekkor sincs számotokra olyan mérce, mely képessé tenne benneteket arra, hogy megfelelő bírói ítéletet tudnátok hozni az illető rovására."

*******************************************************

116. VAN-E ISTENTŐL SZÁRMAZÓ KÉZRÁTÉTELES GYÓGYÍTÁS?

5. Van-e Istentől származó kézrátételes gyógyítás?

HANG: "Drága Gyermekem! E kérdésre is kissé bővebben fogok vá-laszolni.

Minden karizma egy olyan emberi képesség, melyet Isten megtisztít és fölerősít a közösség javára.

Már úgy vagytok teremtve, hogy a szeretetteljes simogatás is gyógyító erőt sugároz. A kézrátételes gyógyítás nem más, mint ezt a természetes em-beri adottságotokat megtisztítom, fölerősítem, s így jön létre a gyógyítás ka-rizmája.

A bennetek lévő gyógyító erő főleg a ti hitetek által tud kapcsolatba kerülni velem. Ezért ez az emberi képesség főleg akkor tud karizmaként mű-ködni, ha a gyógyító és a gyógyulni akaró is élő hittel rendelkezik.

Nem minden betegség gyógyítható. Vannak olyan sorsként vállalt be-tegségek, melyek éppen e szerepüknél fogva nem szüntethetők meg.

Még valamit kell tudnod a betegségekkel kapcsolatban. Ellentétben a közhiedelemmel, előnye, hátránya egyaránt van a betegségnek és az egész-ségnek is. Nagyon kevesen gondolnak arra, hogy az egészség óriási felelőssé-get is hordoz. Nem kevés azoknak az úgynevezett egészségeseknek a száma, akik haláluk után új földi életet vállalva komoly betegségeket építenek be jö-vendő sorsukba, melyeknek éppen az a szerepük, hogy csiszolják lelkükben a Rám hagyatkozás, a Velem való kapcsolat elmélyítésének fontosságát.

Természetesen a Gonosz is tud testi egészséget helyreállítani. Erre ak-kor képes, ha a gyógyulni akaró tudatosan rábízza jövőjét a Gonoszra. A Go-nosz nem tudja, és nem is karja gyógyítani azokat, akik nem az övéi. Nem dolgozik önmaga ellen. Jó szándékú embert tehát Gonosz lélek által meggyó-gyítani nem lehet."

*******************************************************

117. AMIT TUDNI KELL A BIOENERGIÁRÓL 6. Mit kell tudni a bioenergiáról?

HANG: "Gyermekem! Sokkal több erőhatásnak vagytok kitéve kívül-ről, belülről egyaránt, sem mint gondoljátok. Még nagyon gyerekcipőben jár e téren az az ismeret, melynek jelenleg birtokában vagytok. Még nagyon a kísérleti stádium küszöbén álltok.

Valamikor elmondtam nektek, hogy a hívőnek minden lehetséges. Ti leszűkítettétek a hívő szó tartalmát csakúgy, mint a mindent. Tettétek azért, mert nehezen akarjátok elfogadni, hogy a hitben nemcsak lehet növekedni, de kellene is. Bizony az elmúlt kétezer év alatt inkább toporgás, sőt vissza-fejlődés tapasztalható nálatok, mint előrelépés.

Vannak a Földön olyanok, akik rendelkeznek megfelelő nyitottsággal és hittel ahhoz, hogy bioenergiájukat mozgósítsák. De ezek a küldötteim

csak akkor válhatnak áldásaivá világotoknak, ha nem a mulandó világ pót-cselekvéseit szaporítják képességeik által, hanem Rám irányítják figyelmete-ket. Rám, aki Lelkemmel bennetek működni akarok békémmel, örömömmel, pozitív látásommal.

Mindannyitokban képesek a bioenergiák harmónia-teremtő munka vál-lalására. De ennek értelme csak akkor van, ha az örök életet célozza meg.

Különben narkotikum, pótcselekvés."

*******************************************************

118. PÁR GONDOLAT A BOKOR BÁZISKÖZÖSSÉGRŐL

In document A HANG A HANG (Pldal 151-154)