• Nem Talált Eredményt

A módosításban való részvétel feltételei

In document Miniszteri rendeletek (Pldal 49-54)

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

I. A módosításban való részvétel feltételei

Az Európai Mezõgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatásokhoz (SAPS) kap-csolódó 2007. évi kiegészítõ nemzeti támogatások (top up) igénybevételével kapcsolatos egyes kérdésekrõl szóló 29/2007. (IV. 20.) FVM rendelet 62. § (5) bekezdése szerint az MVH tájékoztatót tesz közzé a 2008-tól bevezetendõ egyes szántóföldi növények kiegészítõ nemzeti támogatás alapját képezõ történelmi bázisjogosultság módosításával kapcsolatban. Az MVH jelen közlemény kiadásával tesz eleget e kötelezettségének.

1.A 2006. december 31-ig a termõföld használójának személyében bekövetkezett változásoknak megfelelõ mó-dosítások

Az egyes szántóföldi növények történelmi bázisjogosultságot a 2006. évi támogatási kérelem benyújtása és 2006. de-cember 31. között a termõföld használójának személyében bekövetkezett változásnak megfelelõen módosítani kell.

Az MVH által a 2006. évi területalapú támogatási kérelmére vonatkozóan megállapított terület képezi a 2008. évi Szántóföldi növények kiegészítõ nemzeti támogatáshoz kapcsolódó történelmi bázisjogosultság alapját. A történelmi bázisjogosultság a K9004 bejelentõ lapon feltüntetett adatok, a változást igazoló mellékelt dokumentum, valamint az MVH által ellenõrzött adatok alapján módosításra kerül.

A Szántóföldi növények kiegészítõ nemzeti támogatás 2008 történelmi bázis jogosultsághoz kapcsolódó hasznosító személyében bekövetkezõ változást kizárólag az MVH által rendszeresített K9004-es formanyomtatványon lehet be-nyújtani! A K9004 formanyomtatvány hiányában a bejelentés elutasításra kerül!

A K9004 bejelentõ lap minden esetben benyújtandó, amennyiben a 2006. évi területalapú támogatási kérelemben sze-replõ területre vonatkozóan a hasznosító személyében változás következett be, akkor is, ha a változást már jelezték az MVH felé a K0075-ös Területalapú támogatás Hasznosító személyében bekövetkezõ változást bejelentõ lapon.

A formanyomtatványhoz minden esetben csatolni kell a változást igazoló dokumentum egy eredeti példányát, vagy hitelesített másolatát. A változást igazoló dokumentumban és a K9004 formanyomtatványon feltüntetett parcellaadatok-nak (blokkazonosító, parcellaterület) egyezniük szükséges. Igazoló dokumentum lehet: bérleti szerzõdés, adásvételi szerzõdés, ajándékozási szerzõdés, a földhasználat átengedését igazoló okirat.

A K9004 bejelentõ lapot mindkét, a változásban érintett félnek alá kell írnia, mert aláírás nélkül a bejelentés érvényte-len. A K9004 bejelentõ lap csak eredeti aláírásokkal fogadható el. Bármely aláírás hiányában a bejelentés érdemi vizsgá-lat nélkül elutasításra kerül!

A bejelentést az MVH által rendszeresített nyomtatványon az MVH központi levelezési címére kell beküldeni (pos-tára adni), 2007. október 31-ig:

Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Közvetlen Támogatások Igazgatósága

1385 Budapest, 62. Pf.: 867 A borítékra írja rá„Szántóföldi bázisjogosultság módosítás”!

Figyelem! A bejelentés kizárólag postai úton nyújtható be. A benyújtás ideje a postára adás dátuma! A határidõ elmu-lasztása esetén a bejelentés érdemi vizsgálat nélkül elutasításra kerül!

2. A történelmi bázis jogosultságok 2007. január 1. utáni tranzakciói

A 2007. január 1. után történt változások kizárólag a történelmi bázisjogosultság átruházására/ideiglenes átengedésé-re vonatkozó átírási kéátengedésé-relem alapján fogadható el.

Az átírási kérelemmel kapcsolatos tudnivalókat a 74/2007. (X. 2.) MVH közlemény tartalmazza.

II. A közleményhez kapcsolódó mellékletek

1. számú melléklet: K9004 Szántóföldi növények kiegészítõ nemzeti támogatás 2008 történelmi bázis jogosultsághoz kapcsolódó hasznosító személyében bekövetkezõ változást bejelentõ lap.

2. számú melléklet: Kitöltési útmutató a K9004 formanyomtatványhoz.

III. Kapcsolódó jogszabályok

– 2007. évi XVII. törvény a mezõgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb in-tézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseirõl;

– a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény;

– az Európai Mezõgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatásokhoz (SAPS) kap-csolódó 2007. évi kiegészítõ nemzeti támogatás igénybevételével kapcsolatos egyes kérdésekrõl szóló 29/2007.

(IV. 20.) FVM rendelet;

– a történelmi bázisjogosultságról szóló 106/2007. (IX. 24.) FVM rendelet.

További információ az ugyfelszolgalat@mvh.gov.hu e-mail címen kérhetõ.

Budapest, 2007. október 2.

Margittai Miklóss. k.,

elnök

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

K9004 Szántóföldi növények kiegészítõ nemzeti támogatás 2008 történelmi bázis jogosultsághoz kapcsolódó hasznosító személyében bekövetkezõ változást bejelentõ laphoz

A K9004 bejelentõ lap kitöltése elõtt figyelmesen olvassa el a vonatkozó jogcím Gazdatájékoztatóját, és a Mezõgaz-dasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) vonatkozó közleményeit!

A K9004 bejelentõ lapot abban az esetben kell kitöltenie, ha a 2006. évi területalapú támogatási kérelemben szereplõ területre vonatkozóan a hasznosító személyében változás következett be.

Az MVH által a 2006. évi területalapú támogatási kérelmére vonatkozóan megállapított terület képezi a 2008. évi Szántóföldi növények kiegészítõ nemzeti támogatáshoz kapcsolódó történelmi bázisjogosultság alapját. A történelmi bázisjogosultság a K9004 bejelentõ lapon feltüntetett adatok, a változást igazoló mellékelt dokumentum, valamint az MVH által ellenõrzött adatok alapján módosításra kerül.

A Szántóföldi növények kiegészítõ nemzeti támogatás 2008 történelmi bázis jogosultsághoz kapcsolódó hasznosító személyében bekövetkezõ változást kizárólag az MVH által rendszeresített K9004-es formanyomtatványon lehet be-nyújtani! A K9004 formanyomtatvány hiányában a bejelentés elutasításra kerül!

A formanyomtatványhoz minden esetben csatolni kell a változást igazoló dokumentum egy eredeti példányát. A vál-tozást igazoló dokumentumban és a K9004 formanyomtatványon feltüntetett parcellaadatoknak (blokkazonosító, par-cellaterület) egyezniük kell. Igazoló dokumentum lehet: bérleti szerzõdés, adásvételi szerzõdés, ajándékozási szerzõdés, a földhasználat átengedését igazoló okirat.

A K9004 bejelentõ lapot mindkét, a változásban érintett félnek alá kell írnia, mert aláírás nélkül a kérelem érvényte-len. A K9004 bejelentõ lap csak eredeti aláírásokkal fogadható el. Bármely aláírás hiányában a bejelentés érdemi vizsgá-lat nélkül elutasításra kerül!

Amennyiben egy bejelentõ lapon nincs megfelelõ mennyiségû sor az érintett parcellák adatai rovatban, akkor további K9004 bejelentõ lapokat kell kitölteni és egyidejûleg benyújtani.

A K9004 bejelentõ lapot postai úton a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Központi Hivatalába (1385 Buda-pest 62; Pf. 867.) kell benyújtani (postára adni), 2007. október 31-ig. A határidõ elmulasztása esetén a bejelentés érdemi vizsgálat nélkül elutasításra kerül!

A kitöltendõ rovatokat olvashatóan, nyomtatott nagybetûkkel, kék vagy fekete színnel író tollal töltse ki!

1 Hivatal tölti ki

Ebbe a blokkba ne írjon semmit, hagyja üresen!

2 2006. évi területalapú támogatási kérelmet benyújtó mezõgazdasági termelõ adatai

Itt tüntesse fel annak az ügyfélnek az adatait, aki az adott termõföldre vonatkozóan a 2006. évi területalapú támogatási kérelmet benyújtotta.

3 Termõföldet használatba vevõ mezõgazdasági termelõ adatai

Itt tüntesse fel annak az ügyfélnek az adatait, aki az adott termõföldet használatba vette.

4 Érintett parcellák adatai

Itt tüntesse fel azon parcellák adatait, melyek esetében a 2006. évi területalapú támogatási kérelemhez viszonyítva a hasznosító személyében változás következett be.

Figyelem!Az ebben a rovatban feltüntetett parcellaazonosítási adatoknak szükséges a 2006. évi területalapú támoga-tási kérelemben és a K9004 bejelentõ laphoz csatolt igazoló dokumentumban is szerepelnie!

5–6 Nyilatkozatok – Dátum és aláírás

Olvassa el a felsorolt nyilatkozatokat! A K9004 bejelentõ lapot csak akkor írja alá és nyújtsa be, ha ezekkel egyetért!

A Dátum és aláírás adatblokkban a 2. és 3. adatblokkban azonosított termelõ írja alá a K9004 bejelentõ lapot! Cégek esetén cégszerû aláírás szükséges!

Figyelem! A K9004 Szántóföldi növények kiegészítõ nemzeti támogatás 2008 történelmi bázis jogosultsághoz kapcsolódó hasznosító személyében bekövetkezõ változást bejelentõ laphoz csatolni kell változást igazoló doku-mentum egy eredeti példányát vagy hitelesített másolatát!

A Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 76/2007. (X. 4.) MVH

közleménye

a szeszesitalpiac ellátását szolgáló lepárlás támogatásában részt vevõ termelõk és lepárlóüzemek szállítási szerzõdéseirõl

In document Miniszteri rendeletek (Pldal 49-54)