• Nem Talált Eredményt

Ügyfél-azonosítási információ

In document Miniszteri rendeletek (Pldal 144-147)

Együttes rendelet

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ D0055-01 Tételrészletezõ betétlap

VIII. További információ

1. Ügyfél-azonosítási információ

Az „1. Ügyfél-azonosítási információ” rovatba írja be:

– a termelõi csoport ügyfél-regisztrációs számát, – és a termelõi csoport nevét.

A rovat jobb oldalán kérjük, tüntesse fel a betétlap oldalszámát és azt, hogy összesen hány darab betétlapot tartal-maz a kérelem (pl.: 1/8, 2/8, 3/8, …, 8/8).

Javasoljuk, hogy a termelõi csoport kérje be tagjaitól a regisztrációs lapok másolatát, és ezek alapján töltse ki a betétlapok sorait, így elkerülhetõek a helytelen név- és regisztrációs szám megadások.Kérjük, fokozottan ügyeljen a tagok nevének és regisztrációs számának megadásakor, mert amennyiben egy adott tag nem egyértelmûen beazonosít-ható az Ügyfél-regisztrációs rendszerben, a kérelem hiánypótlásra kerül.

A „Tag árbevétele (Ft)” oszlopban a tagok a kérelem benyújtását megelõzõ évben realizált termékértékesítésébõl (egyéni és/vagy a termelõi csoporton keresztül történõ értékesítésbõl) származó nettó árbevételét kell megadni forintban.

Amennyiben egy tag mind egyéni tagi árbevétellel, mind termelõi csoporton keresztül forgalmazott árbevétellel rendelkezik, kérjük, a tag sorában árbevételének összesített értékét tûntesse fel.

Felhívjuk figyelmét, hogy egyéni értékesítési adatot csak abban az esetben adhat meg, amennyiben a termelõi csoport elismerési dátuma a kérelem benyújtásának évére, vagy az azt megelõzõ évre szól. Kizárólag a termelõi csoport elisme-rési dátumáig fogadható el az egyéni értékesítésbõl származó árbevétel. Az elismeelisme-rési dátumot követõen csak termelõi csoporton keresztüli értékesítésbõl származó árbevétel képezheti a támogatás alapját.

Kérjük, hogy azon tagokat, akik nem rendelkeznek elõzõ évre vonatkozó árbevétellel, a támogatási kérelem betétla-pon (D0601-02) ne tûntessék fel.

A „Bizonylatok száma (db)” oszlopban azt kell feltüntetni, hogy az adott tagi árbevételt hány darab bizonylattal tudja igazolni a termelõi csoport.

Felhívjuk figyelmét, hogy a termelõi csoport köteles a székhelyén rendelkezni a tagok egyéni termékértékesíté-sébõl származó árbevételét alátámasztó bizonylatok hiteles másolataival!

A betétlapon megadott tagi árbevételek összegének, meg kell egyeznie a fõlapon a „Termelési érték a termelõi csoport elismerési dátumát követõen: Termelõi csoporton keresztül történõ értékesítésbõl származó tagi árbevétel (Ft)” és a

„Termelési érték a termelõi csoport elismerési dátumát megelõzõen: Tagok egyéni termékértékesítésébõl származó árbe-vétel” mezõkben feltüntetett árbevételek összegével!

Analitikus nyilvántartás

A támogatás alapjául szolgáló termelési értékrõl analitikus nyilvántartást kell csatolni a kérelemhez. Az analitikus nyilvántartásban kizárólag a kérelemben feltûntetett tagoknak az elismert termékre vonatkozó adatait kell megadni! Az analitikus nyilvántartásnak a Támogatási kérelem Betétlapokon (D0601-02) feltüntetett tagi értékesítései adatokat kell részleteznie bizonylatonként. A tagok bizonylatonkénti értékesítési adatait külön-külön is összesíteni kell. A nyilvántar-tásnak elkülönítetten kell tartalmaznia az elismerési okirat dátumát megelõzõ, és az azt követõ idõszakra vonatkozó értékesítési adatokat.

Az analitikus nyilvántartásnak legalább az alábbi adatokat kell tartalmaznia:

1. a gazdasági események megnevezését (szolgáltatás és a termék vagy termékcsoport megnevezése);

2. a tag nevét, akitõl a termelõi csoport felvásárolt;

3. szerzés szerinti teljesítés dátumát (gazdasági esemény dátuma):

a)a termelõi csoportelismerését megelõzõ idõszakbanazon gazdasági esemény dátuma, amikor a tag a terméket/ter-mékcsoportot avevõnek átadja;

b)a termelõi csoportelismerését követõ idõszakbanazon gazdasági esemény dátuma, amikor a tag az elismert ter-méket/termékcsoportot atermelõi csoportnak átadja;

4. a bizonylattal igazolt árbevétel nettó értékét;

5. a bizonylatokkal igazolt nettó árbevételek összesítését.

Az analitikus nyilvántartás minden lapját cégszerû aláírással kell hitelesíteni!

Az adatfeldolgozás megkönnyítése érdekében,amennyiben lehetséges,a fentiek szerinti analitikus nyilvántartást excel formátumban elektronikus úton is kérjük megküldeni az alábbi e-mail címre: tcs@mvh.gov.hu

14. szám FÖLDMÛVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI ÉRTESÍTÕ 4457

Fontos!

Csak akkor zárja le a borítékot és küldje el támogatási kérelmét, amennyiben a következõ kérdések mindegyikére

„igen”-nel válaszolt:

– Kitöltötte a fõlapot?

– Kitöltötte a betétlapot/kat?

– Olvashatóan töltötte ki az összes mezõt?

– Összevetette a betétlapokon feltüntetett árbevételek összegét a fõlap 5. Elõzõ évi árbevétel rovatában feltüntetett árbevétel(ek)lel, és az összegek megegyeznek?

– A nyilatkozatokat figyelmesen átolvasta és egyetértett velük?

– Cégszerûen aláírta és dátummal ellátta a fõlapot?

– Elkészítette a kérelem benyújtását megelõzõ évre vonatkozó analitikus nyilvántartást?

– Csatolta a közjegyzõ által aláírással hitelesített elismerési okirat másolatát?

– Csatolta és dátummal ellátta, az aláírással hitelesített éves beszámoló (mérleg és eredménykimutatás) másolatát, va-lamint az analitikus nyilvántartást?

Amennyiben minden kérdésre „igen”-nel válaszolt,

zárja le a borítékot és egy példánybanpostai úton(javasolt módja: tértivevényes küldemény) nyújtsa be az MVH Központi Hivatalának levelezési címére (1385 Budapest 62., Pf. 867)!

A borítékra írja rá:

„Termelõi csoportok létrehozásához és mûködéséhez nyújtandó támogatás - támogatási kérelem”

4458 FÖLDMÛVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI ÉRTESÍTÕ 14. szám

Közlemény

az Európai Közösség más tagállama vagy harmadik ország által benyújtottföldrajzi árujelzõbejelentéshez

kapcsolódó összefoglaló megjelentetésérõl I.

AzFVM Élelmiszerlánc-elemzési Fõosztályaa mezõ-gazdasági termékek és az élelmiszerek földrajzi árujelzõi-nek oltalmára és a termékek ellenõrzésére vonatkozó rész-letes szabályokról szóló124/2007. (V. 31.) Korm. rende-let 6. § (2) bekezdésében meghatározott felhatalmazás alapján, azEurópai Közösség más tagállama vagy har-madik ország által benyújtott földrajzi árujelzõ beje-lentéshez kapcsolódó BE-PGI-005-0536-24.03.2006 szá-mú összefoglalót az alábbiakban megjelenteti.

A jogos gazdasági érdeküket igazoló személyek az összefoglalóban foglaltakkal kapcsolatos kifogásaikat a bejelentésnek azEurópai Unió Hivatalos Lapjában való megjelenésétõl (2008. augusztus 5.)számított négy hó-napon belülírásban nyújthatják be a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-elemzési Fõosztályára (1860 Budapest).

2008.8.5. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 198/13 EGYÉB JOGI AKTUSOK

BIZOTTSÁG Kérelem közzététele

a mezõgazdasági termékek és élelmiszerek földrajzi jelzéseinek és eredetmegjelöléseinek oltalmáról szóló

510/2006/EK tanácsi rendelet 6. cikkének (2) bekezdése alapján

(2008/C 198/11)

Ezzel a közzététellel az 510/2006/EK tanácsi rendelet1 7. cikke alapján létrejön a kérelem elleni kifogás joga.

A kifogást tartalmazó nyilatkozatnak e közzététel napjától számított hat hónapon belül kell beérkeznie a Bizottság-hoz.

ÖSSZEFOGLALÓ

In document Miniszteri rendeletek (Pldal 144-147)