• Nem Talált Eredményt

Vegyes rendelkezések

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 31-34)

12. § (1) Ezen utasításban meghatározott feladatokkal összhangban az illetékes szakmai szervek és szervezetek vezetõi gondoskodnak a költségvetési gazdálkodásra, valamint az ahhoz kapcsolódó egyéb szakfeladatokra vonatkozó szabályozók felülvizsgálatáról. A szükséges módosítások elõkészítését olyan számvetéssel tervezzék, hogy azok az átalakítás végrehajtásával párhuzamosan hatályba léphessenek.

(2) A rekreáció, honvédelmi üdültetési, illetve kulturális ellátás rendszerének átalakítása következtében szükségessé váló normatív szabályzókat, illetve azok módosításait az azok kidolgozásáért felelõs HM-szervek készítik elõ és küldik meg a HM Jogi Fõosztály részére. Az új mûködési rendre történõ áttérést úgy kell ütemezni, hogy az biztosítsa az új szervezeti struktúrában a gazdálkodási feladatok zökkenõmentes végrehajtását.

13. § Ez az utasítás a közzétételét követõ napon lép hatályba és 2012. szeptember 30-án hatályát veszti.

Dr. Hende Csaba s. k.,

honvédelmi miniszter

A közigazgatási és igazságügyi miniszter 72/2011. (XII. 30.) KIM utasítása miniszteri biztos kinevezésérõl

A központi államigazgatási szervekrõl, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 38. § (1) bekezdésében foglalt jogkörömben eljárva az alábbi utasítást adom ki:

1. § Az új Polgári Törvénykönyv megalkotásáról szóló 1129/2010. (VI. 10.) Korm. határozatban meghatározott feladatok ellátására 2012. január 18. napjától 2012. július 18. napjáig dr. Székely Lászlót miniszteri biztossá nevezem ki.

2. § Ez az utasítás 2012. január 18-án lép hatályba, ezzel egyidejûleg a miniszteri biztos kinevezésérõl szóló 48/2011.

(VI. 17.) KIM utasítás hatályát veszti.

Dr. Navracsics Tibor s. k.,

közigazgatási és igazságügyi miniszter

A közigazgatási és igazságügyi miniszter 73/2011. (XII. 30.) KIM utasítása miniszteri biztos kinevezésérõl

A központi államigazgatási szervekrõl, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 38. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi utasítást adom ki:

1. § Az egyszerûsített honosítási eljárás felügyeletével kapcsolatos feladatok ellátására 2012. január 1. napjától 2012.

június 30. napjáig dr. Wetzel Tamást miniszteri biztossá nevezem ki.

2. § A miniszteri biztos feladata a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény módosításáról szóló 2010. évi XLIV. törvény nyomán felmerülõ feladatok koordinálása.

3. § A miniszteri biztos

a) közremûködik a feladatával összefüggõ jogszabályok elõkészítésében,

b) gondoskodik az egyszerûsített honosítási eljárás bevezetéséhez szükséges szervezeti döntések elõkészítésérõl.

4. § A miniszteri biztos tevékenységét a miniszter a közigazgatási államtitkár útján irányítja.

5. § Ez az utasítás 2012. január 1-jén lép hatályba, ezzel egyidejûleg a miniszteri biztos kinevezésérõl szóló 50/2011. (VI. 17.) KIM utasítás hatályát veszti.

Dr. Navracsics Tibor s. k.,

közigazgatási és igazságügyi miniszter

A közigazgatási és igazságügyi miniszter 74/2011. (XII. 30.) KIM utasítása a fõvárosi és megyei kormányhivatalok Egységes Iratkezelési Szabályzatáról

A fõvárosi és megyei kormányhivatalokról, valamint a fõvárosi és megyei kormányhivatalok kialakításával és a területi integrációval összefüggõ törvénymódosításokról szóló 2010. évi CXXVI. törvény 6. § (1) bekezdésében, valamint a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelmérõl szóló 1995. évi LXVI. törvény 10. § (2) bekezdés a) pontjában meghatározott hatáskörömben eljárva, figyelemmel a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (2) bekezdésére a következõ utasítást adom ki:

1. § A fõvárosi és megyei kormányhivatalok Egységes Iratkezelési Szabályzatát (a továbbiakban: Szabályzat) a mellékletben foglaltak szerint határozom meg.

2. § A Szabályzat a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelmérõl szóló 1995. évi LXVI. törvény 10. § (2) bekezdés a) pontja, valamint a közfeladatot ellátó szervek iratkezelésének általános követelményeirõl szóló 335/2005. (XII. 29.) Korm. rendelet rendelkezéseinek figyelembevételével, a köziratok kezelésének szakmai irányításáért felelõs miniszter és a Magyar Országos Levéltár egyetértésével, valamint a központi hivatalok szakmai irányításáért felelõs miniszterek véleményének kikérésével készült.

3. § A Szabályzatot szükség szerint, de legalább évente felül kell vizsgálni.

4. § A fõvárosi és megyei kormányhivatalok vezetõi az utasítás hatálybalépésével egyidejûleg, de legkésõbb a hatálybalépést követõ 60 napon belül kötelesek gondoskodni a funkcionális iratkezelésre vonatkozó és a helyi sajátosságokat figyelembe vevõ, kiegészítõ szabályokat tartalmazó utasítás elkészítésérõl és kiadásáról. Az utasítás az e Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre vonatkozó rendelkezéseket tartalmazhat azzal, hogy e Szabályzat rendelkezéseivel ellentétes szabályokat nem állapíthat meg.

5. § A fõvárosi és megyei kormányhivatalok földhivatalainak a közhiteles nyilvántartások vezetésével összefüggõ iratkezelésére vonatkozó különös szabályait az ingatlan-nyilvántartásért felelõs miniszter – a köziratok kezelésének szakmai irányításáért felelõs miniszterrel egyetértésben – normatív utasítással határozza meg. E Szabályzatot az ingatlan-nyilvántartásért felelõs miniszter által kiadott iratkezelési utasításban foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

6. § Ez az utasítás 2012. január 1-jén lép hatályba.

7. § Hatályát veszti a Közigazgatási Hivatalok Egységes Iratkezelési Szabályzatának kiadásáról szóló 18/2007. (BK 24.) ÖTM utasítás.

Dr. Navracsics Tibor s. k.,

közigazgatási és igazságügyi miniszter

Melléklet a 74/2011. (XII. 30.) KIM utasításhoz

A fõvárosi és megyei kormányhivatalok Egységes Iratkezelési Szabályzata I. FEJEZET

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. A szabályzat célja

1. § (1) A fõvárosi és megyei kormányhivatalok (a továbbiakban: Kormányhivatal) egységes iratkezelési szabályzatáról szóló utasítás (a továbbiakban: Szabályzat) célja a Kormányhivatal iratai keletkezésének, érkezésének, átvételének, nyilvántartásának, továbbításának, biztonságos õrzési módjának, rendszerezésének, segédletekkel ellátásának, irattározásának, selejtezésének és levéltárba történõ átadásának egységes elvek szerint történõ szabályozása oly módon, hogy az iratok útja nyomon követhetõ, holléte pontosan megállapítható, visszakereshetõ és az irat épségben megõrizhetõ legyen.

(2) E Szabályzat elválaszthatatlan részét képezi az évente felülvizsgálandó Irattári Terv, amelyet a feladat- és hatáskörben bekövetkezett változás vagy az õrzési idõ megváltozása esetén módosítani kell.

2. A Szabályzat hatálya

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 31-34)