• Nem Talált Eredményt

A válságreagáló és béketámogató erõk közleke- közleke-dési támogatási szakfeladatai:

NYILVÁNTARTÁS az albérleti díj hozzájárulásokról

3. A LOGISZTIKAI TÁMOGATÁS SZAKFEL- SZAKFEL-ADATAI

3.2. A válságreagáló és béketámogató erõk közleke- közleke-dési támogatási szakfeladatai:

3.2.1. Általános, a mûvelet több idõszakára több ka-tonai szervezetre vonatkozó közlekedési támogatási feladatok:

A mûvelet valamennyi fázisának idõszakára vonatkozó, minden a közlekedési támogatási feladatokkal kapcsolatos információáramlás (szállítási igény, adatszolgáltatás, stb.) kizárólag szolgálati úton, az MH ÖHP Logisztikai Fõnök-ség útján történik!

A mûvelet valamennyi fázisának idõszakában végrehaj-tott honi közúti menetek, csapat- és anyagszállítások során az érintett katonai szervezetek a szállítási feladatokat saját erõikkel, eszközeikkel tervezik és hajtják végre, kapacitá-sukat meghaladó feladatok esetén szállítási igényeiket fel-terjesztik az MH ÖHP logisztikai fõnök részére, a szállítás tervezett megkezdése elõttlegalább 5 munkanappal.

Az érintett katonai szervezetek a szállításokat és az anyagmozgatást a vonatkozó szakutasítások alapján terve-zik, szervezik és hajtják végre. A szállítások végrehajtása-kor kiemelt figyelmet fordítanak a túlsúlyos túlméretes technikai eszközök közlekedtetésének és a veszélyes áru-küldemények, anyagok szállítási szabályainak betartására, valamint az oszlopmenetek bejelentési kötelezettségére.

A kontingensek és egyéni beosztású személyek szállítá-sa a pihentetés illetve kivonás (mûvelet befejezésének) idõszakában – a gazdaságosság és a hadmûveleti követel-mények figyelembe vételével – alapvetõen honvédségi eszközzel,kizárólag a stratégiai ki/berakó körlet (repülõ-tér) és a kijelölt katonai helyõrségek (elosztópontok) kö-zött, a kontingens felterjesztett igénye alapján, az MH ÖHP Logisztikai Fõnökség koordinálása mellett kerül végrehajtásra.

Az MH ÖHP alárendelt katonai szervezetei a mûvelet valamennyi fázisának idõszakában az MH ÖHP Logiszti-kai Fõnökség – szállítási gazdaságosságot figyelembeve-võ – intézkedése alapján a honi személyszállítási felada-tokra közúti személyszállító eszközt biztosítanak.

A stratégiai (légi, tengeri) szállítások végrehajtásánál igénybevett honi és külföldi be-, és kirakó körletekben a rakodások során az MH ÖHP logisztikai fõnök által kije-lölt közlekedési szakállomány szakmai elöljárója a szállí-tási feladatban résztvevõ teljes állománynak.

3.2.1.1. MH ÖHP Logisztikai Fõnökség általános közlekedés támogatási feladatai:

Tervezi, irányítja, koordinálja és ellenõrzi a mûvelet va-lamennyi fázisával kapcsolatos közlekedési támogatási feladatokat.

A hadmûveleti követelmények figyelembevételével, együttmûködve az érintett HM és MH szervekkel, figye-lemmel kíséri a tervezési feladatokat és érvényesíti a köz-lekedési szakterület szakmai követelményeit, a lefektetett alapelvek érvényesülését, koordinálja a kontingensek al-kalmazási területre/területrõl történõ szállításához szüksé-ges szállítóeszközök biztosítását.

A mûvelet valamennyi fázisa során az elöljárói döntés meghozatalához – a közlekedési szakterület vonatkozásá-ban, az MH KKK bevonásával – adatgyûjtést folytat, elemzi a mûvelet elõkészítéséhez, végrehajtásához és be-fejezéséhez kapcsolódó szállítások során igénybe vehetõ közlekedési ágazatokat, az ezekhez kapcsolódó közleke-dési infrastruktúrát honi területen és külföldön.

Az MH KKK bevonásával felveszi a kapcsolatot és együttmûködik a kontingensek szállításában érintett nem-zeti és külföldi, katonai és polgári közlekedési szervekkel.

Szervezi és irányítja az információáramlást a nemzeti és külföldi közlekedési szervek között.

Hazai kapacitáshiány, illetve a szerzõdésekkel le nem fedett szállító kapacitás igény esetén adatokat biztosít a HM FLÜ részére, aki megvizsgálja más nemzetek (kato-nai) stratégiai szállító kapacitása igénybevételének lehetõ-ségét, és szükség esetén kezdeményezi a két és többoldalú szerzõdések megkötését, a közbeszerzési eljárás megindí-tását.

Részt vesz, illetve az MH KKK bevonásával képviselte-ti magát a mûvelettel összefüggõ logiszképviselte-tikai szemrevétele-zési feladatokban, közlekedéstervezõ konferenciákon, tár-gyalásokon, helyszíni koordináló csoportokban, illetve a HM FLÜ által kezdeményezett közbeszerzési eljárások-ban.

A közlekedési szakterületet érintõen részt vesz az Állo-mánytábla és Felszerelési Jegyzék, valamint a mûveletre vonatkozó szakintézkedések kidolgozásában és aktualizá-lásában.

Tervezi, szervezi és irányítja a kontingens közlekedési szaktechnikai eszközökkel és szakanyagokkal történõ el-látását.

Felügyeli és koordinálja a vámügyintézéssel, a diplo-máciai engedélyek beszerzésével kapcsolatos, illetve a NATO menetparancsok kiadásához szükséges adatok fel-terjesztését.

3.2.1.2. MH KKK általános közlekedési támogatási feladatai:

Az MH ÖHP irányításával tervezi, szervezi és végre-hajtja a mûvelet valamennyi fázisával kapcsolatos közle-kedési támogatási feladatokat.

Az MH ÖHP PK intézkedése alapján közlekedési szak-embert biztosít a mûvelettel összefüggõ logisztikai szem-revételezési feladatokban, a mûvelettel kapcsolatos közle-kedéstervezõ konferenciákon, tárgyalásokon, a helyszíni koordináló csoportokba, a kontingens készenlétének el-lenõrzésére, illetve a HM FLÜ által lefolytatott közbeszer-zési eljárások során.

A kontingenskitelepülésével, kivonásával, az utánszál-lítássalkapcsolatos döntés és a feladat elõkészítése során az elöljárói döntés meghozatalához adatgyûjtést folytat.

Elemzi az igénybe vehetõ közlekedési ágazatokat, az ezekhez kapcsolódó közlekedési infrastruktúrát honi terü-leten és külföldön felhasználva a NATO ADAMS adatbá-zisát.

738 HONVÉDELMI KÖZLÖNY 9. szám

Az MH ÖHP PK intézkedése alapján felveszi a kapcso-latot, és folyamatosan együttmûködik a kontingensek és egyéni beosztást ellátó állomány honi és mûveleti terület közötti szállításában, a mûvelet valamennyi fázisával kap-csolatos közlekedési támogatási feladatokban érintett nemzeti és külföldi, katonai és polgári közlekedési szer-vekkel, biztosítja az információáramlást a nemzeti és kül-földi közlekedési szervek között.

A hatályos jogszabályok és rendelkezések szerint, a nemzetközi szállítások vonatkozásában adatokat biztosít a HM FLÜ NSZI részére a szükséges diplomáciai engedé-lyek beszerzése érdekében.

A stratégiai (légi, tengeri) szállítások végrehajtásánál igénybevett honi és külföldi be,- és kirakó körletekben az MH ÖHP PK intézkedése értelmében a szállítások és a ra-kodások végrehajtásához biztosítja a helyszínen a szüksé-ges közlekedési szaktechnikai eszközt és szakállományt.

Az alkalmazási területre/területrõl történõ nemzetközi vasúti szállítás esetén felveszi a kapcsolatot a külföldi ka-tonai és polgári közlekedési szervekkel, megszervezi a vasúti szállítást az ellátó (berakási helytõl függõen a felké-szítésre kijelölt) katonai szervezet által megküldött gördü-lõanyag igénylés alapján. Részt vesz a vasúti szállítások kísérésében, a szállítás idõtartama alatt folyamatosan nyil-vántartja a szállítmány helyzetét, a felmerülõ problémák-ról tájékoztatja az MH ÖHP Logisztikai Fõnökséget.

A közúti, vasúti (vízi) és légi határátlépések esetén Határátlépést Koordináló Közlekedési Parancsnokságot (HKKP) mûködtet.

Az MH ÖHP PK intézkedése alapján a mûvelettel kap-csolatos honi közúti szállításokat és anyagmozgatási fel-adatokat alapvetõen honvédségi eszközökkel szervezi és hajtja végre. Polgári szállító- és anyagmozgató eszközöket csak az elöljáró intézkedése (engedélye) alapján vehet igénybe.

Légi szállítás esetén, honi polgári be/kirakó repülõtér igénybevételekor, az érintett alakulatok jelentése alapján, végrehajtja a beléptetéshez szükséges adatszolgáltatást a feladat megkezdése elõtt legalább 7 munkanappal. Az érintett alakulatok:

– a kitelepülés és állományváltás idõszakában: a felké-szítésre kijelölt és ellátó,

– utánszállítás esetén: az ellátó,

– kivonás idõszakában: a Kontingens és az ellátó kato-nai szervezet.

Az MH ÖHP PK intézkedése alapján, az egyéni beosz-tású állomány külföldi be/kirakó repülõtér és Magyaror-szág közötti, illetve honi szállításra (kitelepülés, pihente-tés, váltás, kivonás) közúti szállítóeszközt biztosít.

3.2.1.3. Az ellátó katonai szervezet általános közleke-dési támogatási feladatai:

Az MH ÖHP PK intézkedése alapján végrehajtja a mû-velet valamennyi fázisával kapcsolatos rá vonatkozó köz-lekedési támogatási feladatokat, a szállítási feladatok vég-rehajtásához biztosítja a szükséges állományt, rakodó- és

szállítóeszközt, közlekedési szaktisztet jelöl ki az elöljáró által elrendelt közlekedési szakfeladatokra.

A kontingenskitelepítésekor,váltásakor, az utánszállí-tásokszervezése során a vonatkozó intézkedésben foglal-taknak megfelelõen végrehajtja a kiszállítandó felszerelé-sek vámügyintézéséhez, a diplomáciai engedélyek beszer-zéséhez szükséges adatszolgáltatást a HM FLÜ NSZI Vám- és Határforgalmi Osztálya, honvédségi repülõgép igénybevétele esetén az MH ÖHP HK részére, a csapat-mozgás megkezdése elõtt15 munkanappal.

A kitelepülés, utánszállítás, váltás, kivonás idõszaká-ban, az alkalmazási területre/-rõl történõ légi szállítás ese-tén polgári berakó repülõtér igénybevételekor (saját rako-dó, anyagszállító állománya vonatkozásában) végrehajtja a beléptetéshez szükséges adatszolgáltatást – a6.sz. mel-lékletben foglalt tartalommal – az MH KKK részére, a szállítás tervezett megkezdése elõtt10 munkanappal.

Az MH ÖHP PK intézkedése alapján az alkalmazási te-rületre/-rõl (tengeri szállítás esetén a berakó kikötõ-be/-bõl) történõ vasúti szállítás esetén végrehajtja a vasúti szállítás megszervezéséhez és végrehajtásához kapcsoló-dó feladatokat. A nemzetközi vasúti szállításhoz szüksé-ges gördülõanyag igénylését megküldi az MH KKK részé-re, a szállítás tervezett megkezdése elõtt45 nappal.

Akitelepülés, utánszállításoksorán a mûveleti területre, stratégiai berakóhelyre saját eszközével végre nem hajtha-tó szállításra vonatkozó szállíhajtha-tótér igényét felterjeszti az MH ÖHP logisztikai fõnök részére a kiszállítás végrehaj-tása elõtt15 munkanappal.

Veszélyes anyagok szállítása esetén felelõs a veszélyes anyagok elõírásoknak megfelelõ, szakszerû átcsomagolá-sáért, feliratozásáért (bárcázásért).

A kiszállításra tervezett hadfelszerelést (ládákat, rakla-pokat, konténereket) ellátja jelen Intézkedés7.számú mel-lékletben foglalt minta szerinti okmányokkal, címkékkel, feliratokkal és jelzésekkel.

A vonatkozó elõírásoknak megfelelõen biztosítja a harc- és gépjármûvek szállítása, mozgatása esetére, a rög-zítésre, vontatásra és emelésre használt szerkezeti elemek megjelölését.

3.2.1.4. A felkészítésre kijelölt katonai szervezet álta-lános közlekedési támogatási feladatai:

Akitelepülés, váltás, kivonásidõszakában, az alkalma-zási területre /-rõl történõ légi szállítás esetén polgári bera-kó repülõtér igénybevételekor (saját rakodó, anyagszállító állománya vonatkozásában) végrehajtja a beléptetéshez szükséges adatszolgáltatást – a6.sz. mellékletben foglalt tartalommal – az MH KKK részére, a szállítás tervezett megkezdése elõtt10 munkanappal.

Akitelepülés, váltásidõszakában, a vonatkozó szabály-zókban –15/2000. (IV. 14.) PM-HM együttes intézkedés, 32/2007. (VIII. 15.) HM rendelet– foglaltaknak megfele-lõen végrehajtja a kiszállítandó felszerelések vámügyinté-zéséhez, a diplomáciai engedélyek kiadásához valamint a csapatmozgásban résztvevõ személyi állomány részére

ki-adandó NATO menetparancsok elkészítéséhez szükséges adatszolgáltatást a HM FLÜ illetékes szervei részére, a csapatmozgás tervezett megkezdése elõtt minimum 15 munkanappal.

Akitelepülés, váltásidõszakában a kontingens tervezett személyi és technikai harcértéke alapján, a szállítás szer-vezési feladatok megkezdéséhez a szükséges alapadatokat (kiszállításra tervezett létszám; technikai eszközök, konté-nerek darabszáma; típusa) felterjeszti az MH ÖHP Logisz-tikai Fõnökség részére, az átcsoportosítás tervezett meg-kezdése elõtt60 nappal.

3.2.1.5. A Kontingens általános közlekedési támoga-tási feladatai:

Személyi állományának utazásakor (kitelepülés, pihen-tetés, váltás, kivonás idõszakában) az utazó állományból csoportparancsnokokat jelöl ki és ellátja õket a szükséges kommunikációs eszközökkel.

Technikai eszközeinek, anyagi készleteinek szállítása-kor (kitelepülés, utánszállítás/hazaszállítás, váltás, kivo-nás) felelõs a hazaszállításra kerülõ anyagok, eszközök elõírásoknak megfelelõ csomagolásáért, vámoltatásáért. A hazaszállításra tervezett anyagok tekintetében a kontin-gensnél a vámügyintézést a kontingens állományából kije-lölt, ezen irányú felkészítéssel rendelkezõ személy végzi.

A stratégiai szállítások végrehajtásánál igénybevett be-és kirakó körletekben, a be- be-és kirakások idejére összekötõ személyt biztosít a kontingens állományából.

3.2.2. A döntés és mûvelet elõkészítésével kapcsola-tos – az általánostól eltérõ – közlekedési támogatási szakfeladatok:

3.2.2.1. MH ÖHP Logisztikai Fõnökség feladatai a döntés és mûvelet elõkészítésével kapcsolatban:

A kontingens felkészítésére kijelölt katonai szervezet igénye alapján intézkedik a feladatra tervezett közlekedési szakanyag, szaktechnikai eszközök javítására, hatósági vizsgáztatására, szükség esetén biztosítja a beszerzési eljá-rás kezdeményezéséhez szükséges adatokat a HM FLÜ részére.

3.2.2.2. MH KKK feladatai a döntés és mûvelet elõ-készítésével kapcsolatban:

A jóváhagyott Állománytábla, Felszerelési Jegyzék és a Központi Ellátási Terv alapján elkészíti és – az elöljáró jó-váhagyása után – megküldi az elkészített Nemzeti Részle-tes Felvonulási Tervet (NDDP) a NATO/EU Szövetséges Mozgáskoordináló Központ részére, amennyiben azt az SZMKK igényli.

Az MH ÖHP PK intézkedésének megfelelõen végre-hajtja a feladatra tervezett közlekedési szakanyag, szak-technikai eszközök szükséges szak-technikai kiszolgálását, spe-ciális körülmények közötti munkavégzésre történõ felké-szítését, javítását, illetve a hatósági vizsgáztatásokat.

Az anyagmozgató és rakodógépek tekintetében felméri a mûvelet végrehajtása során várhatóan esedékessé váló

hatósági vizsgák szükségességét, azok végrehajtására, va-lamint a technikai kiszolgálásokra, a szükséges javítások végrehajtására tervet készít, amelyet az MH ÖHP logiszti-kai fõnök részére jóváhagyásra felterjeszt.

Az MH ÖHP PK intézkedése alapján szakállományával és a vonatkozó javítási szerzõdésben álló polgári szakjaví-tó és hitelesítést végrehajszakjaví-tó állománnyal felkészül a mûve-leti területen lévõ anyagmozgató eszközök hatósági vizs-gáztatására, garanciális átvizsgálására, az elõírt technikai kiszolgálás végrehajtására. Amennyiben az anyagmozgató eszköz helyszínen nem javítható, javaslatot tesz a felkészí-tett eszközzel történõ cserére.

3.2.2.3. A kontingens felkészítésére kijelölt katonai szervezet feladatai a döntés és mûvelet elõkészítésével kapcsolatban:

A kontingensbe kijelölt közlekedési szaktechnikai esz-közök, szakfelépítmények, illetve a szabvány szállító kon-ténerek tekintetében minden esetben ellenõrzik az eszkö-zök állapotát és a hatósági vizsgák érvényességét, szükség esetén igénylik a feladatra tervezett eszközök javítását, a hatósági vizsgáztatását, speciális felkészítését, a kitelepü-lés tervezett megkezdése elõtt minimum60 nappal.

3.2.3. A kitelepülés és az erõk felvonulásával kapcso-latos – az általánostól eltérõ – közlekedési támogatási szakfeladatok:

3.2.3.1. A kontingens felkészítésére kijelölt katonai szervezet feladatai a kitelepülés és az erõk felvonulásá-val kapcsolatban:

Jelen Intézkedés 6. számú mellékletben foglalt tarta-lommal felterjeszti a kiszállításra tervezett anyagok, esz-közök és személyi állomány adatait az MH ÖHP logiszti-kai fõnök részére,a kiszállítás tervezett megkezdése elõtt 30 munkanappal,különös tekintettel a veszélyes árukra, lõszerekre.

Az ellátó katonai szervezettel együttmûködve a kiszállí-tásra tervezett hadfelszerelést (ládákat, raklapokat, konténe-reket) ellátja a jelen Intézkedés7.számú mellékletben fog-lalt minta szerinti okmányokkal, feliratokkal és jelzésekkel.

Az alkalmazási területre (tengeri szállítás esetén a bera-kó kikötõbe) történõ vasúti szállítás esetén – amennyiben a szállítmány a fenti katonai szervezet helyõrségébõl indul – végrehajtja a vasúti szállítás megszervezéséhez és végre-hajtásához kapcsolódó feladatokat. A nemzetközi vasúti szállításhoz szükséges gördülõanyag igénylését megküldi az MH KKK részére, a szállítás tervezett megkezdése elõtt 45 nappal.

Az alkalmazási területre történõ tengeri és légi szállítás esetén végrehajtatja a gép- és harcjármûvek hajtóanyag tartályaiban levõ hajtóanyag mennyiségének az MH ÖHP logisztikai fõnök által meghatározott szintre történõ csök-kentését.

740 HONVÉDELMI KÖZLÖNY 9. szám

3.2.3.2. A kontingens feladatai a kitelepülés és az erõk felvonulásával kapcsolatban:

Vasúti szállítás esetén, annak végrehajtása elõtt a kon-tingens be- és kirakásra kijelölt állománya rakodási mód-szertani foglalkozást hajt végre.

3.2.4. A mûvelet támogatásával kapcsolatos – az ál-talánostól eltérõ – közlekedési támogatási szakfelada-tok

3.2.4.1. MH ÖHP Logisztikai Fõnökség feladatai a kontingens pihentetésével kapcsolatban:

Az MH ÖHP PK által jóváhagyott Pihentetési Terv alapján szervezi és koordinálja az MH ÖHP alárendeltsé-gébe tartozó kontingensek és az egyéni beosztást ellátó ál-lomány pihentetésével kapcsolatos közlekedési támogatá-si feladatokat.

Intézkedik a pihentetésekkel kapcsolatos szállítási fel-adatok végrehajtásához honvédségi szállítóeszköz (légi, közúti) biztosítására Magyarország és a mûveleti terület, illetve a külföldi polgári/katonai repülõtér közötti szállítás végrehajtásához.

A nem az MH ÖHP szolgálati alárendeltségébe tartozó kontingensek és egyéni beosztású állomány honi szállítá-sának vonatkozásában az MH Mûveleti Központ igénye alapján intézkedik szállítóeszköz biztosítására.

3.2.4.2. A Kontingens feladatai az állomány pihente-tésével kapcsolatban:

Pihentetési Tervét jelen Intézkedés6.számú melléklet-ben foglalt tartalommal jóváhagyásra felterjeszti az MH ÖHP PK részére az elsõ pihentetési turnus tervezett utazá-sa elõtt30 munkanappal.

A pihentetésre hazaérkezõ állomány szállításához szük-séges alapadatokat (utaslista, szállítási igény) jelen Intéz-kedés6.számú mellékletben foglalt tartalommal megküldi az MH ÖHP logisztikai fõnök részére az utazás megkezdé-se elõtt:

– a honvédségi repülõgéppel történõ szállítás esetén 5 munkanappal,

– más nemzetek eszközeivel történõ szállítás esetén 15 munkanappal.

3.2.4.3. MH KKK feladatai az utánszállítással kap-csolatban:

Az MH ÖHP által meghatározott idõre megszervezi az utánpótlási anyagok Magyarország és a mûveleti terület, illetve külföldi polgári/katonai repülõtér közötti szállítá-sát. Közúti szállítás esetén alapvetõen az ellátó katonai szervezet szállítóeszközei igénybevételével tervez.

3.2.4.4. Az ellátó katonai szervezet feladatai az után-szállítással kapcsolatban:

Felelõs a kiszállítandó anyagok, eszközök elõírásoknak megfelelõ csomagolásáért, vámoltatásáért.

Az alakulat parancsnoka által kijelölt bizottság jegyzõ-könyvet készít a kiszállításra kerülõ anyagokról, eszkö-zökrõl. Az elkészült jegyzõkönyvet az alakulat megküldi a kontingens, tájékoztatásul egy példányban az MH ÖHP lo-gisztikai fõnök részére.

3.2.4.5. A Kontingens feladatai az utánszállítással kapcsolatban:

A légi szállítással ellátott kontingensek anyagigénylé-seiket olyan számvetéssel készítik, hogy – a vámoltatásra, a diplomáciai engedélyek beszerzésére vonatkozó határ-idõkkel számolva – az igényelt anyagoknak az ellátó kato-nai szervezethez érkezésétõl számított4 héten belül várha-tó a kiszállítás, melynek pontos idejérõl az MH ÖHP Lo-gisztikai Fõnökség tájékoztatja a Kontingenst.

Az ellátó katonai szervezet által adott, a szállítmányra vonatkozó – légi és vasúti szállítás esetén az MH ÖHP Lo-gisztikai Fõnökség/MH KKK által a szállítás idejére vo-natkozó – értesítés értelmében felkészül a szállítmány fo-gadására, annak a rendeltetési helyre történõ szállításának megszervezésére.

Amennyiben a mûveleti területen magyar NTE mûkö-dik, úgy a szállítmány fogadásának, tárolásának, tovább-szállításának megszervezése a NTE feladata.

Stratégiai légiszállítás esetén a hazaszállításra tervezett anyagok, eszközök – különös tekintettel a veszélyes áruk-ra – jegyzékét a jelen Intézkedés 6. számú mellékletben foglalt tartalommal felterjeszti az MH ÖHP logisztikai fõ-nök részére, aki tájékoztatja a kontingenst a szállítás mód-járól és ütemezésérõl.

A hazaszállításra tervezett anyagok, eszközök esetében a kontingens parancsnoka által kijelölt bizottság jegyzõ-könyvet készít a hazaszállításra kerülõ anyagokról, eszkö-zökrõl. Az elkészült jegyzõkönyvet az alakulat megküldi az ellátó katonai szervezet, tájékoztatásul egy példányban az MH ÖHP logisztikai fõnök részére.

3.2.5. A kontingens a váltásával (Rotáció) kapcsola-tos – az általánostól eltérõ – közlekedési támogatási szakfeladatok:

Az érintett katonai szervezetek váltással kapcsolatos szállítási feladatrendszere megegyezik a kitelepülés idõ-szakában, illetve az általános részben foglaltakkal.

3.2.5.1. A Kontingens feladatai a váltással kapcsolat-ban:

A hazaszállításra tervezett anyagokra, eszközökre az utánszállítás vonatkozó pontjai az irányadóak. A hazaszál-lítandó anyagok jegyzékét és a személyi állomány adatait – a jelen Intézkedés 6. számú mellékletben foglalt tar-talommal – a Kontingens a szállítás tervezett ideje elõtt 30 munkanappal terjeszti fel az MH ÖHP logisztikai fõnök részére.

3.3. Az MH ÖHP Haditechnikai Fõnökség