• Nem Talált Eredményt

A Rendõrség egyes szerveinek a Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülõteret érintõ feladatainak végrehajtásában való együttmûködési kötelezettségérõl, a feladatok végrehajtásának rendjérõl

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 117-120)

szóló 41/2008. (OT 24.) ORFK utasítás módosítása

36. A Rendõrség egyes szerveinek a Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülõteret érintõ feladatainak végrehajtásában való együttmûködési kötelezettségérõl, a felad atok végrehajtásának rendjérõl szóló 41/2008. (OT 2 4.) ORFK utasítás (a továbbiakban: Ut8.) bevezetõ szövegében, továbbá a 12. pont a) és b) alpontjaiban, a „Ferihegy” szövegrész helyébe a „Liszt Ferenc” szöveg lép.

37. Hatályát vesztik az Ut8.:

a) 1. pontjában „az ORFK Gazd asági Fõigazgatóság Gazdasági E llátó Igazgatóságra (továbbiakban: GF GEI),”

szövegrész,

b) 2. pontjában a „, valamint – a GF GEI vonatkozásában – közalkalmazott” szövegrész, c) 18. és 19., továbbá 27. pontjai.

XXI.

A pályázatok szervezésének és végrehajtásának rendjérõl szóló 29/2008. (OT 16.) ORFK utasítás módosítása

38. A pályázatok szervezésének és végrehajtásának rendjérõl szóló 29/2008. (OT 16.) ORFK utasítás (a továbbiakban: Ut9.) 15. pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

„15. A Központi Gazdasági Ellátó Igazgatóság és a megyei (fõvárosi) rendõr-fõkapitányságok gazdasági igazgatóságai a hatáskörükbe utalt területi és helyi szervek pályázatkezel õ tevékenységének pénzügyi és anyagi-technikai, adminisztratív feladatait látják el, a Központi Gazdasági Ellátó Igazgatóság az általános feladatokon t úl a központi kezelésû pályázatok esetében a pályázatok tervezése, végrehajtása és el lenõrzése során költségvetési, pénzügyi és anyagi-technikai gazdálkodási tevékenységet lát el.”

39. Az Ut9. 16. pont bevezetõ mondata helyébe a következõ rendelkezés lép:

„16. A megyei (fõvárosi) rendõr-fõkapitányságok gazdasági igazgatóságai”

40. Az Ut9. 17. pont bevezetõ mondatában és a 64. pont d) alpontjában „Az ORFK GF” szövegrész helyébe „A Központi”

szöveg lép.

41. Az Ut9. 18. pontjában a „gazdasági ellátó” szövegrész helyébe a „megyei (fõvárosi) rendõr-fõkapitányságok gazdasági”

szöveg lép.

42. Hatályát veszti az Ut9. 56. pont b) alpont be) alpontjában az „, illetve a gazdasági ellátó igazgatóságok kijelölt ellenõrei”

szövegrész.

XXII.

A mûanyag értékzáró plomba rendõrségi alkalmazásáról szóló 28/2008. (OT 16.) ORFK utasítás módosítása

43. A mûanyag értékzáró plomba rendõrségi alkalmazásáról szóló 28/2008. (OT 16.) ORFK utasítás (a továbbiakban: Ut10.) 1. pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

„1. Az utasítás hatálya kiterjed:

a) a Készenléti Rendõrség Rendészeti I gazgatóság Mélységi Ellenõrzési Osztályára (a továbbiakban: MEO) és a Készenléti Rendõrség ügyeletesére;

b) a megyei (fõvárosi) rendõr-fõkapitányságok bevetési szolgálatára, közrendvédelmi és határrendészeti osztályára, a határrendészeti szolgálatára, továbbá az ügyeletesre;

c) a Lenti Rendõrkapitányság Határrendészeti és Akció Osztályára és ügyeletesére;

d) a határrendészeti kirendeltségekre;

e) a 13. pont vonatkozásában az ORFK Rendészeti Fõigazgatóság Határrendészeti Fõosztályára.

f) a 14. pont vonatkozásában az ORFK Gazdasági Fõigazgatóságára.”

44. Az Ut10. 2. pont b) alpontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

[Az utasítás alkalmazásában:]

„b) szervezeti elemek: a MEO, a me gyei (fõvárosi) rendõr-fõkapitányságokon a bevetési osztály, a határrendészet i osztály, a városi rend õrkapitányságokon a határrendészeti és közbiztonsági osztály, a L enti Rendõrkapitányságon a Határrendészeti és Akció Osztály, valamint a határrendészeti kirendeltségek.”

45. Az Ut10. 6., továbbá 12. pontjaiban a „bevetési fõosztályvezetõ” szövegrész helyébe a „MEO osztályvezetõje” szöveg lép.

46. Az Ut10. 7. pont helyébe a következõ rendelkezés lép:

„7. A 6. pontban felsorolt vezetõknek – a MEO osztályvezetõje kivételével – a szükséges további mennyiséget, a fogyásnak megfelelõen minden tárgyév november 30-ig , illetve a tárgyévet követ õen évente május 30-ig a megyei (fõvárosi) rendõr-fõkapitányságok gazdasági igazgatóságaitól kell igényelniük. A MEO oszt ályvezetõje igénylését a Készenléti Rendõrség Gazdasági Igazgatóságához továbbítja.”

XXIII.

A Rendõrség katasztrófavédelmi tevékenységének egyes kérdéseirõl szóló 26/2008. (OT 16.) ORFK utasítás módosítása

47. A Rendõrség katasztrófavédelmi tevékenységének egyes kérdéseirõl szóló 26/2008. (OT 16.) ORFK utasítás 9. pontjában a „Gazdasági Ellátó Igazgatóság” szövegrész helyébe a „gazdasági igazgatóság” szöveg lép.

XXIV.

A nemzetközi kapcsolatok rendjérõl szóló 11/2008. (OT 7.) ORFK utasítás módosítása

48. A nemzetközi kapcsolatok ren djérõl szóló 11 /2008. (OT 7 .) ORFK utasítás (a továbbiakban: U t11.) 49., továbbá 73. pontjaiban a „ellátó igazgatóság hatáskörrel rendelkezõ” szövegrész helyébe „igazgatóság” szöveg lép.

49. Az Ut11. 92. pontjában „Az ORFK Gazdasági Fõigazgatóság Gazdasági Ellátó Igazgatóság (a továbbiakban: ORFK GF GEI)” szövegrész helyébe „A Központi Gazdasági Ellátó Igazgatóság (a továbbiakban: Központi GEI)” szöveg lép.

50. Az Ut11. 96. pontjában „az ORFK GF” szövegrész helyébe „a Központi” szöveg lép.

XXV.

A Rendõrség Határrendészeti Szabályzatáról szóló 8/2008. (OT 6.) ORFK utasítás módosítása

51. A Rendõrség Határrendészeti Szabályzatáról szóló 8/2008. (OT 6.) ORFK utasítás (a továbbiakban: Ut12.) 16. pontjában a „megyei rendõr-fõkapitányságok” szövegrész helyébe a „megyei (fõvárosi) rendõr-fõkapitányságok” szöveg lép.

52. Az Ut12. 17. pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

„17. A Készenléti Rendõrség (a továbbiakban KR) Mélységi Ellenõrzési Os ztálya és bevetési osztályai orsz ágos hatáskörrel részt vesznek a mélységi ellenõrzési feladatok végrehajtásában.”

53. Az Ut12. 97. pontjában az „ORFK G azdasági Fõigazgatóság Információtechnológiai Fõosztály (a továbbiakban:

Információtechnológiai Fõosztály)” szövegrész helyébe a „Központi G azdasági Ellátó Igazgatóság (a továbbiakban:

Központi GEI)” szöveg lép.

54. Az Ut12. 97. pont d) alpontjában „az Információtechnológiai Fõosztály” szövegrész helyébe „a Központi GE I” szöveg lép.

55. Az Ut12. 98. pontjában „az Információtechnológiai Fõosztálya” szövegrész helyébe „a Központi GEI” szöveg lép.

56. Az Ut12. 99. pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

„99. A bély egzõket az Ország os Rendõr-fõkapitányság esetében a Központ i GEI, a megyei (fõvárosi) rendõr-fõkapitányságok gazdasági igazgatósága, az RRI-n a Mûszaki Osztály, a KR-en a Gazdasági Igazgatóság veszi át.

Az átvételre kijelölt személy a bél yegzõn lévõ gravírozott testszámról, a fémlapon szereplõ azo nosító számról nyilvántartást készít, amelyet:

a) az Országos Rendõr-fõkapitányság esetén a Központi GEI-n;

b) a megyei (fõvárosi) rendõr-fõkapitányságokon a gazdasági igazgatóságon;

c) az RRI-n a Mûszaki Osztályon, d) a KR-en a Gazdasági Igazgatóságon kell tárolni.”

57. Az Ut12. 116. pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

„116. A bélyegzõ elvesztését haladéktalanul jel enteni kell a KR paranc snokának, a megyei (fõvárosi) rendõr-fõkapitányság vezetõjének, illetve az RRI igazgatójának, aki bizottságot hoz létre a kör ülmények, az okok és a felelõsség megállapítására. A bizottság a helyszínen tett megállapításáról jelentést készít, amelyet a KR parancsnoka, a megyei (fõvárosi) rendõr-fõkapitányság vezetõje, illet ve az RRI igazgatója útján a Hat árrendészeti Fõosztály vezetõjének és a Központi GEI vezetõjének terjesztenek fel.”

58. Az Ut12. 117–119. pontjai helyébe a következõ rendelkezések lépnek:

„117. A bély egzõ sérülését, használhatatlanná válását az illetékes veze tõ az Országos Rend õr-fõkapitányságon a Határrendészeti Fõosztály, valamint a Központi GEI vezetõinek, a megyei (fõvárosi) rendõr-fõkapitányságokon a gazdasági igazgatóság vezetõjének, az RRI-n a Határrendészeti, valamint a Mûszaki Osztály vezetõinek, a KR- nél a Gazdasági Igazgatóság vezetõjének jelenti. Tartalék bélyegzõ kiadásáról az Országos Rendõr-fõkapitányság esetében az Központi GEI, a megyei (fõvárosi) rendõr-fõkapitányságokon a gazdasági igazgatóság, az RRI-n a Mûszaki Osztály, a KR-nél a Gazdasági Igazgatóság gondoskodik.

118. A bélyegzõhöz 1 db bély egzõpárna tartozik, amelynek me glétét a bélyegz õ átvételekor, illetve kiadásakor ellenõrzik. A szolgálati helyeken tartalékként csak festék nélküli bélyegzõpárnákat lehet tárolni. A használhatatlanná vált bélyegzõket, – festéket tartalmazó – bély egzõpárnákat, a fest éket tartalmazó flakonokat a minõsített adathordozók kezelésére vonatkozó szabályok szerint az Országos Rendõr-fõkapitányság esetében a Központi GEI-re, a megyei (fõvárosi) rendõr-fõkapitányságokon a gazdasági ig azgatóságra, az RRI-n a Mûszaki Osztályra, a KR -nél a Gazdasági Igazgatóságra terjesztik fel, amely szervezeti elemek gondoskodnak ezek megsemmisítésérõl.

119. A bélyegzõkhöz szükséges párnafestékek felhasználókhoz történõ eljuttatását az Országos Rendõr-fõkapitányság a Központi GE I-n, a meg yei (fõvárosi) rendõr-fõkapitányságok a gazdasági i gazgatóságaikon, az RRI a Mûszaki Osztályán, valamint a KR a Gazdasági Ig azgatóságán keresztül végzi. A bélyegzõk tárolására kijelölt hely en festékenként legfeljebb 3 töltõtubusnyi festék tárolható, a töltõtubusok feltöltését az ügyeletes vagy a bélyegzõk felügyeletével megbízott személy és az illetékes vezetõ vagy helyettese felü gyelete mellett vég zik. A bélyegzõ párnafestékek pótlása iránti igényeket a Központi GEI-re kell jelenteni.”

XXVI.

A Rendõrség köztisztviselõi, közalkalmazotti státusain önkormányzati finanszírozással történõ foglalkoztatás eljárási szabályairól szóló 2/2008. (OT 3.) ORFK utasítás módosítása

59. A Rendõrség köztisztviselõi, közalkalmazotti státusain önkormányzati finanszírozással történõ foglalkoztatás eljárási szabályairól szóló 2/2008. (OT 3.) ORFK utasítás 13. pont elsõ mondatában a „regionális gazdasági ellátó” szövegrész helyébe „gazdasági” szöveg lép.

XXVII.

A kiadatási és átadási letartóztatásban levõ személyek államhatárig, vagy külföldrõl hazánkba

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 117-120)