• Nem Talált Eredményt

Papa és a számtek

In document Ellen-tétek DITTRICH PANKA (Pldal 35-39)

Kisfia nyúzza az apját.

Papa gondolkodj! Mit is kell megtanulnod, hogy tiéd legyen az állás?

– Kisfiam a gépet!

– De papa, milyen gépet?

– Gép, gép mit számít az?

– Na végre, hogy eszedbe jutott!

– De mégis milyen számítógépet, mert van több is!

– Ne személyeskedj, kölyök!

– Hát papa, te zseni vagy! Akkor kezdjük a leckét! Mondd el, mit tudsz róla.

– Öreg vagyok én már ehhez!

– Jaj papa! Gondold azt, hogy te vagy a gép! Meglátod menni fog!

– Aha, értem! Én vagyok az a személy, aki számítok! Így már menni fog!

– Ez az papa! Akkor kapcsolj be!

– Szóval, ha én vagyok a gép, akkor kezelnek! Beutaló nélkül bekerülök az operációs rendszerbe! Aszongya, hogy: végre alkalmaznak is mint Enter! Benne leszek a sok ezer programban! Egyedi felépítésem lesz! Végre-valahára működni fogok, közreműködni! Nem is akárhogy! Nézzük csak!

Közreműködöm! Ha normális lesz a szoftverem fizikailag felépítve, tele lesz a táram! Hmmm hát ilyet! No a fene.

Működni fognak a kompatibilis részegységeim is! Nocsak, még az is! Ej, és ennek a gépnek még viagra sem kell, na de vigyázzunk a kellemetlen lopakodó vírusokkal! Azok a fránya trónkövetelők, na azokkal is!

Nocsak, még monitoron is látható leszek! Ez aztán a csúcs megjelenítés! Egyszerre több helyen! Még mások is láthatják!

Ha hagyom! Úgy biza. Na, de mért ne hagynám hardver!

Klikk! Náná, na, de nekem annál jobb, minél jobban vibrálnak a képpontjaim, ha nem is nekem, de másoknak biztosan. Tuti nyerő! Ah, milyen jó ez. Megy egy klikk!

És még a mérteken is állíthatok! Azaz, ami kicsi nagyobbnak fog látszani! Húha, attól begeneráljon a vibrálás! Ollé, és még kisugárzásom is lesz! Valami folyadékkristályos. Ki gondolta volna? És még akkor hozzá is szólnak! Megjelennek az ematikonok! Klikk here! Óóóóó!

Sőt, ha ügyes leszek még a látásmező is növekszik tőlem.! Ami persze még lassabban is alszik ki! Majd azt szabályozom!

Láthatóvá válik a láthatatlan! Dupla klikk! Olyan képpontjaim lesznek, sosem leszek kétszínű! Csak ha felülírnak.

És ha minden igaz, egy egér lesz a leghűségesebb barátom! Az adja az impulzust, amit küldök, aha, és ezer like, és az egér átvált érintésbe...! Ott tapogatok! Oda, ahova akarok, és persze rám is tapintanak! Sőt, kattantanak! Ott is! A végén is! Like, like like. Az sem fáj, ha megosztanak! Mit számít a megosztott megszemélyesítés! Fiam, ezt sem gondoltam volna! Közelebb érintenek mint nászágyban az együttlét! Mert ugye az egér a beviteli eszköz, és én irányítom a bevitelt, hm, oda ahova, s ha újítok, akkor jön az érintőzés! Akár monoklimon keresztül.

Ezt nem lehet kibírni! Annyira beleélem magam! Nem megasztár, gigasztár leszek! Jutube! Persze ahhoz használnom kell a klaviatúrámat is! A túrám, mennyi túrám! Több nézetben beállíthatok! Beillesztem magam! Azám! Ha nem tetszik, bezár és kilép. Én is bazár, én is kilép. Ha kell, mentem a menthetőt.

Nincs menthetetlen! Itt nincs! Ha meg akarom örökíteni, akkor meg copyright, sőt több oldalon home!!!! Micsoda élet! Tele tárral! Még tabulátorom is van! Nem dőlök össze! Mindig én léptetek! Klikk here! Enter!

És ami a lényeg! Még meghajtóm is lesz! Öcsém!

Ez aztán a luxus! Azt hajtok, amit parancsolok! Vizuális megtestesítés! Enter! Run! Dir! Like!

Olyan paraméterekkel fogok rendelkezni, még a végén sok ezer könyvtár adatbázisát demorizálom! Szerkesztő grafikusként, diploma nélkül úgy tördelek, ahogy tetszik! Azt is, aki nem akarja! Olyan nyelven, ahogy óhajtom Mert olyan bemeneti és kimeneti műveleteket hajtok végre, hogy megérint mindenkit a jpg-m! Szelektív impulzusosom! Az ön is milliomos honfoglalója! Királyság pókertárs.

Az operációs rendszerem hálózatain egymagam szörfözhetek, vízdíj nélkül! More! Nem leszek a periférián még kikapcsolt állapotban, sötéten sem! Én magam leszek periféria, s kattan rám a Rija! Meg a privát profilja! Aztán alleluja! Ő kijelöl, én bejelöl, like szmájli, és működik a speciális billentyűm csak neki, csak magamnak! F1, F2, meg sem állok F-te-8-ig!

Reggelre feljutok az alkönyvtárból a főkönyvtárig, modem karakter vagyok! Gondoltad volna, édes fiam! Mindennemű szöveges program nélkül. Hihetetlen! Ha el nem felejtem a jelszót, akkor magam kezelhetem az információkat! Nincs susmus! Itt mindennek nyoma van! Ám ha nem tetszik, csak egy del és irány minden a lomtárba!!! dir lesz aztán neki, ha nem nyugszom, mert adok a képpontjainak alighanem!

Törlődik egy időre az ikonja, mint a szili konyha!

A másik, a legfontosabb, olyan verzióban legyek, hogy agyban soha el ne szálljak, akkor tuti nem telepítenek újra, és nem kell félnem a futtatástól, és kivételesen a processzor fejébe is látok.

Sőt! Akkor már én magam leszek saját magam processzora!

Olyan népszerű leszek mint nép szavában a keserű! Ezt a szabadságot, ezt az elvi békességet! Like!

Bárki kapcsolatba léphet velem, tápomban az egység! Ha a hálózatomra kapcsol, csak a nicknevem meg a kukac és még a pont hu! kész az összeköttetés!

Olyan ablakban leszek és olyan ikon, amilyenné konvertálom magam! Az csatlakozik, akit hagyom, hogy csatoljon! Ha nem fér el bennem, hát tömörítve, hogy legyen aztán mit kicsomagolni s lehúzni a cipzárt. Ez az ajándék.

Ahhoz, hogy végképp élve maradjak, megkímélem magam tűzfalakkal! Olyan falakkal, hogy a kémek az USB kimeneten is chipet hánynak! Akárki nem férhet hozzám, csak úgy natúr!

Nehogy megfertőzze az állományomat! Van, hogy sikeresen féregtelenítek! Szükség is van reá! Megvannak az erőforrásaim. Aki nem tetszik, annak meg ajánlom a kimeneti eszközeimet! Takarodjon a könyvtáramból is! No mappa! Egy szóval, a védelmi funkcióim a legfontosabbak! Ha nem akarom a személyi állítmányaim a nyilvánosságra hozni, ha nem akarom, hogy tudják, épp milyen állapotban vagyok! Nos vannak helyek, ahol rejtve vagy ott lehetek a gépnél, és mégis nem tartózkodom magamnál. Ez aztán az online! Nos, ki gondolta volna, hogy még érzéseket is radiálok, mégis jól funkcionálok, hisz erre vagyok kódolva. Na, de ha nem akarom, hogy kifussak, muszáj mindig frissítenem magam! A memóriám nem hagy el. Rögződik, mint merem lemezemen a pirkadat!

– Jól van papa, még a végén megfiatalodsz, pedig nem is vagy tápos! Tuti tiéd lesz az állás, ha másként nem is, hát lájkolva!

In document Ellen-tétek DITTRICH PANKA (Pldal 35-39)