• Nem Talált Eredményt

Pályázatok ingatlan bérbeadására

In document A Kormány 22/2009. (II. 6.) Korm. (Pldal 99-102)

A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság(KDV–KÖVIZIG, 1088 Budapest, Rákóczi út 41., telefon: 477-3500, fax: 477-3543) – továbbiakban:

kiíró – az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 24. §-ában foglaltak és az állami vagyonnal való gazdálko-dásról szóló 254/2007. (X. 4.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezései alapján

egyfordulós nyilvános pályázat

keretében határozott idejû bérleti szerzõdéssel (maximáli-san 5 év: 2009. április 1-jétõl 2014. március 31-ig) bérbe adja a magyar állam tulajdonában és a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelé-sében álló Budapest XXI. ker. 209995. hrsz.-ú, Duna folyamként nyilvántartott területbõl a Duna R/S/D 57+050–57+107 fkm jobb parti szelvényei között 1450 m2 nagyságú vízfelületet, valamint a Budapest, XXI. ker.

209992/1. hrsz.-ú természetben 1211 Budapest, Szabadki-kötõ út 2. sz. alatt lévõ területbõl 84 m2nagyságú szabad-területet kishajók kikötése, tárolása céljára.

A bérbeadásra tervezett ingatlanok bérleti díja mini-mum: 400 000 Ft + áfa/év.

A bérlõ az éves bérleti díjat számla alapján egy összeg-ben elõre minden év április 30-ig köteles megfizetni.

Értékelési szempontok:

A pályázat elbírálása során, rangsoroláskor a kiíró a pá-lyázók közül az alábbi szempontok alapján dönt:

1. a megajánlott bérleti díj összegének nagysága – érté-kelési súlyszám: 50,

2. kikötõ üzemeltetésében szerzett tapasztalat – érté-kelési súlyszám: 30,

3. hasznosításra vonatkozó elképzelések, tervek – érté-kelési súlyszám: 10,

4. stabil gazdasági háttér – értékelési súlyszám: 10.

Az egyes értékelési szempontoknál adható maximális pontszám 10, a legjobb ajánlat kap 10 pontot, a többi aján-lat pontszáma arányosítással kerül kiszámításra. Az egyes ajánlatok pontértékét a súlyozással figyelembe vett pontok összege adja. A pályázat nyertese a legmagasabb pontszá-mot elért pályázó.

A bérbeadás feltételeit a részletes tájékoztató tartal-mazza.

A pályázaton való részvétel alapfeltétele a részletes tá-jékoztató a kiírótól történõ megvásárlása. A részletes tájé-koztató 5000 Ft + áfa vissza nem térítendõ ellenértéke a pályázó kiíró MÁK 10032000-01712010-00000000

szá-mú számlájára átutalással fizetendõ. A részletes tájékozta-tó átvehetõ személyesen vagy meghatalmazott útján, az el-lenérték átutalási bizonylatának bemutatásával a pályázati felhívás közzététele napjától az ajánlattételi határidõ nap-jáig munkanapokon 9–14 óráig a kiíró fenti címén II. em.

224. sz. irodában. A meghatalmazott köteles közokirattal, vagy teljes bizonyító erejû magánokirattal igazolni képvi-seleti jogosultságát, illetve annak mértékét.

Ajánlattételi határidõ:

2008. március 5-én 14 óráig.

A pályázati ajánlatokat egy db cégjelzés nélküli zárt bo-rítékban „KDV-KÖVIZIG Soroksári Duna-ág” jelige fel-tüntetésével, 5 példányban kell benyújtani személyesen vagy meghatalmazott útján a kiíró címén.

Ajánlatok bontása: 2008. március 5-én 14 órakor a kiíró hivatalos helyiségében történik a fenti címen.

Ajánlati biztosíték:

A kiírásban megjelölt 40 000 Ft ajánlati biztosítékot a pályázó a kiíró MÁK 10032000-01712010-00000000 szá-mú számlájára a pályázat benyújtását megelõzõen köteles befizetni, mely összeget a kiíró a nem nyertes ajánlattevõ-nek a pályázat elbírálását követõ 15 munkanapon belül visszafizet. Az ajánlati biztosíték után kiíró kamatot nem fizet.

Amennyiben az ajánlattevõ ajánlati kötöttségének ideje alatt ajánlatát visszavonja, az általa befizetett ajánlati biz-tosítékot elveszti.

Kötelezõen vállalt ajánlati kötöttség az ajánlattételi ha-táridõ lejártának napját követõ 30. nap.

A kiírója fenntartja jogát, hogy:

– a nyertes ajánlattevõ visszalépése esetén jogosult a pályázat soron következõ helyezettjével szerzõdést kötni;

– a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítsa;

– az ajánlattevõtõl technikai-formai kérdésekben, írás-ban felvilágosítást kérhet annak elõrebocsátásával, hogy az ajánlattevõ ezzel kapcsolatos írásbeli válasza semmi-lyen formában nem eredményezheti a pályázati ajánlatban megfogalmazott feltételek olyan változását, amely az érté-kelés során a beérkezett ajánlatok sorrendjét módosít-hatná.

Érvényes a pályázati ajánlat, ha:

– megfelel a pályázati kiírásban és jogszabályokban foglalt feltételeknek;

VII. Pályázati felhívások

– azt a pályázati felhívásban meghatározott, illetve sza-bályszerûen meghosszabbított határidõben nyújtották be;

– a pályázó a részletes tájékoztatót megvásárolta;

– a részvételi feltételekben meghatározottaknak eleget tesz, ajánlatát a meghatározott mellékletekkel együtt be-nyújtja;

– az ajánlatot a pályázati kiírásban részletezett formai elõírásoknak megfelelõen nyújtja be.

A Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság [KÖTI-KÖVIZIG, 5002 Szolnok, Ságvári krt. 4., telefon: 06 (56) 375-111, fax: 06 (56) 343-801] – továbbiakban: kiíró – a 2007. évi CVI. törvényben, illetve a 254/2007. (X. 4.) Korm. rendeletben foglaltak alapján

nyilvános pályázat

keretében határozott idõre, maximum 25 évre bérbe adja a magyar állam tulajdonában, a Közép-Tisza-vidéki Kör-nyezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésé-ben lévõ,

5000 Szolnok, Mártírok út 24/A sz. alatti telephely – a szolnoki 5383. hrsz.-ú ingatlanból – 4906 m2 nagyságú, kerítés által határolt területet és a rajta lévõ 542 m2 épületet.

A bérbeadásra tervezett ingatlan bérleti díja: minimum 250 000 Ft/hó + áfa.

A pályázati ajánlatnak tartalmaznia kell:

– az ajánlattevõ nevét, székhelyét (lakóhelyét), – az éves bérleti díj megjelölését, (a nettó érték és az áfaérték külön feltüntetésével),

– az APEH 30 napnál nem régebbi, eredeti igazolását arról, hogy a pályázónak 60 napnál régebbi lejárt esedé-kességû köztartozása (adó-, vám-, tb-járulék és egyéb, az államháztartás más alrendszereivel szemben fennálló kö-telezettsége) nincs,

– az ingatlan tervezett hasznosításának rövid ismerte-tését,

– 25 000 Ft minimum bérleti díj ajánlati biztosíték megfizetését igazoló bizonylatot,

– cégkivonatot + aláírási címpéldányt (magánszemé-lyek esetében a természetes azonosító adatokat),

– a részletes tájékoztatóban szereplõ, a bérlettel kap-csolatos kikötések maradéktalan elfogadásáról szóló nyi-latkozatot.

A pályázati ajánlat tartalmi elemeiként meghatározott dokumentumok, okiratok hiánya a pályázaton való

részvé-telbõl való kizárást vonja maga után, hiánypótlásra nincs lehetõség.

A pályázatok elbírálására a pályázat kiírója jogosult.

A pályázatok elbírálása során a pályázatok rangsorolá-sakor alkalmazandó értékelési szempontok fontossági sor-rendben: a megajánlott bérleti díj, a hasznosítás módja.

A bérleti szerzõdés megkötésének feltétele, hogy a nyertes pályázó az elsõ éves bérleti díj megfizetését vállal-ja a kiírónak az ingatlan birtokbaadása napjáig. A továb-biakban a bérleti díj megfizetése havonta, a hó 15. napjáig, a bérbeadó által megküldött számla alapján történik.

Részletes tájékoztató:

A pályázaton való részvétel feltétele a részletes tájékoz-tató kiírótól történõ megvásárlása. A részletes tájékoztájékoz-tató ára 5000 Ft + áfa, melyet a kiíró által rendelkezésre bocsá-tott csekken kell befizetni. A csekk, illetve a részletes tá-jékoztató a kiíró címén (5002 Szolnok, Ságvári krt. 4., 434. sz. iroda) személyesen, vagy meghatalmazott útján vehetõ át, hétfõtõl csütörtökig 8–15 óra, pénteken 9–13 óra között, az ajánlattételi határidõt megelõzõ utolsó munkanapig. A meghatalmazott köteles közokirattal, vagy teljes bizonyító erejû magánokirattal igazolni képviseleti jogosultságát, illetve annak mértékét. A részletes tájékoz-tató átvételének feltétele az ellenérték átutalási bizonylatá-nak bemutatása.

A részletes tájékoztatóban megjelölt ajánlati biztosíté-kot a pályázó a kiíró MÁK 10045002-01712096 egyszám-lájára a pályázat benyújtását megelõzõen köteles befizetni.

A befizetett ajánlati biztosítékot a kiíró a nem nyertes aján-lattevõknek a pályázat elbírálását követõ 15 munkanapon belül visszafizeti. Az ajánlati biztosíték után kiíró kamatot nem fizet.

Amennyiben az ajánlattevõ ajánlati kötöttségének ideje alatt ajánlatát visszavonja, az általa befizetett ajánlati biz-tosítékot elveszti.

Kötelezõen vállalt ajánlati kötöttség az ajánlattételi ha-táridõ lejártának napját követõ 60 nap.

A bérletre vonatkozó pályázati ajánlatokat egy db zárt, cégjelzés nélküli borítékban, „Szolnok 5383 hrsz.” jelige feltüntetésével, 3 példányban kell benyújtani személye-sen, vagy meghatalmazott útján legkésõbb

2009. március 12-én 15 óráig

a kiíró alábbi címen található irodájában: 5002 Szolnok, Ságvári krt. 4., 434. sz. iroda (5002 Szolnok, Pf. 63).

A pályázati kiírásokkal kapcsolatban kiegészítõ tájé-koztatás Vona Titusztól kérhetõ, az alábbi telefonszámon:

(56) 501-974.

A pályázati ajánlatok bontására 2009. március 17-én 10 órakor a kiíró hivatalos helyiségében kerül sor, azon a közjegyzõ és a pályázat kiírójának képviselõi vesznek részt.

A pályázati ajánlatokat magyar nyelven kell benyújtani.

A pályázó az ajánlattételi határidõ lejártáig módosít-hatja, vagy visszavonhatja pályázati ajánlatát. Az ajánlat-tételi határidõ lejártát követõen a benyújtott ajánlatok nem módosíthatók.

A pályázati ajánlatok elbírálása a pályázati határidõ le-jártát követõ 15 napon belül történik, melyet a kiíró egy al-kalommal legfeljebb 15 nappal meghosszabbíthat.

A kiíró a pályázati ajánlatok elbírálására vonatkozó döntésérõl írásban, a pályázati ajánlatok elbírálását követõ 15 napon belül, illetve az elbírálási határidõ esetleges meghosszabbításának lejártát követõ 15 napon belül tájé-koztatja a pályázókat.

A pályázat kiírója fenntartja jogát, hogy:

– a nyertes pályázó visszalépése esetén a pályázat so-ron következõ helyezettjével szerzõdést kössön,

– a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítsa, – a pályázótól technikai-formai kérdésekben, írásban felvilágosítást kérhet annak elõrebocsátásával, hogy a pá-lyázó ezzel kapcsolatos írásbeli válasza semmilyen formá-ban nem eredményezheti a pályázati ajánlatformá-ban megfogal-mazott feltételek olyan változását, amely az értékelés so-rán a beérkezett pályázatok sorrendjét módosíthatná.

Eredménytelen a pályázati eljárás, ha:

– nem érkezett pályázati ajánlat,

– kizárólag érvénytelen pályázatok érkeztek, – a kiíró az eljárás eredménytelenítésérõl döntött,

– egyik pályázó sem tett a pályázati felhívásban foglal-taknak megfelelõ ajánlatot,

– valamelyik pályázó az eljárás tisztaságát, vagy a töb-bi pályázó érdekeit súlyosan sértõ cselekményt követ el.

Érvényes a pályázati ajánlat, ha az alábbiakban megha-tározott valamennyi feltétel teljesül:

– azt a pályázati felhívásban meghatározott, illetve sza-bályszerûen meghosszabbított pályázati határidõ lejárta elõtt nyújtották be,

– megfelel a pályázati kiírásban és a jogszabályokban foglalt feltételeknek,

– a pályázó csatolta az APEH igazolását, hogy nincs 60 napnál régebben lejárt esedékességû köztartozása (adó-, vám-, társadalombiztosítási járulék és egyéb, az államház-tartás más alrendszereivel szemben fennálló fizetési köte-lezettsége),

– ha a pályázó csatolja arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy nem esik a 2007. évi CVI. törvény. 25. § (1) bekez-désben meghatározott, szerzõdéskötést kizáró okok alá,

– a pályázó az ajánlati biztosítékot az elõírásoknak megfelelõen bocsátotta rendelkezésre,

– a pályázó bérletidíj-ajánlata a minimum összeget el-éri,

– a pályázó elõzetesen megvásárolta a pályázati doku-mentációt,

– a pályázati ajánlat tartalmazza a bérlettel kapcsolatos kikötések maradéktalan elfogadásáról szóló írásos nyilat-kozatot.

A Pénzügyminisztérium közleménye a könyvviteli szolgáltatást végzõk szakmai továbbképzésére kijelölt intézmények

In document A Kormány 22/2009. (II. 6.) Korm. (Pldal 99-102)