• Nem Talált Eredményt

Pályázati felhívások

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 78-90)

Az önkormányzati miniszter pályázati felhívása

az egycsatornás gyûjtõkémények (termofor kémények) felújításának támogatására (Kódszám: LFP-2009-LA-7)

Az önkormányzati miniszter a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) Korm. rendelet 35. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi Pályázati felhívást teszi közzé:

I. A támogatás célja

A támogatás célja a lakóépületek üzemelõ, fûtõ- és/vagy vízmelegítõ-berendezések égéstermékeinek elvezetésére szolgáló egycsatornás gyûjtõkéményeinek (a továbbiakban: termofor kémény) biztonságtechnikai felújítása.

II. A pályázók köre

Pályázatot nyújthatnak be a társasházak és lakásszövetkezetek saját tulajdonú épületeik, valamint a helyi önkormányzatok saját tulajdonú bérházaik termofor kéményeinek biztonságtechnikai felújításának elõsegítésére (a továbbiakban: pályázók).

III. Támogatható tevékenységek köre

A pályázat keretén belül a legalább 8 lakással rendelkezõ lakóépületekben lévõ kettõsfalú, illetve egyesített falú gyûjtõkémények, valamint az ezekhez kapcsolódó füstcsövezés olyan felújítási munkálataira igényelhetõ támogatás, amelynek eredményeként biztosítható a tüzelõberendezések által elõállított, jelenleg a termofor kéményekbe vezetett égéstermékek biztonságos elvezetése, azok lakásokba, illetve egyéb helyiségekbe történõ és az életbiztonságot veszélyeztetõ visszaáramlásának megakadályozása. Az egyéb, nem lakáscélú helyiségekre jutó kéményszakaszok felújítási költségeihez az állami támogatás nem vehetõ igénybe.

A felújítás során az épületben lévõ valamennyi használatban lévõ termofor kéményt – az állapotának megfelelõen – fel kell újítani.

IV. A pályázat tárgya és benyújtásának módja 1. A pályázat tárgya:

A pályázat tárgya csak teljes épület, vagy dilatációval határolt épületrész (a továbbiakban: épület, vagy épületrész) lehet.

2. A pályázat benyújtásának módja:

A pályázat lehet kétlépcsõs, vagy egylépcsõs:

a) Kétlépcsõs a pályázat, ha a pályázatot az önkormányzat is támogatja.

Ebben az esetben az önkormányzat nyilvános pályázatot ír ki az épületek termofor kéményeinek biztonságtechnikai felújításának önkormányzati támogatására, amelyben meghatározza a nyújtani kívánt támogatás mértékét, formáját és feltételeit, továbbá az önkormányzati közremûködés módját, eszközeit.

Elsõ lépcsõként a pályázó társasházak és lakásszövetkezetek a felújítási pályázatot az önkormányzat felé nyújtják be, amennyiben vállalják a felújítási költségek minimálisan az önkormányzati pályázatban megjelölt mértékû saját erõbõl történõ finanszírozását.

Az önkormányzati döntést követõen második lépcsõben az önkormányzat által is támogatott pályázatokat – az önkormányzat dokumentumaival kiegészítve – a pályázó társasházak, illetve lakásszövetkezetek továbbítják az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (a továbbiakban: a minisztérium) felé.

b) Egylépcsõs a pályázat, ha a pályázó a tulajdonában lévõ épületre, épületrészre vonatkozóan vállalja a teljes felújítási költség állami támogatáson felüli részének saját erõbõl történõ finanszírozását, és a pályázatát közvetlenül nyújtja be a minisztérium felé.

V. A pályázattal elnyerhetõ támogatás

Az igényelt állami támogatás mértéke a támogatás szempontjából elismerhetõ bekerülési költség maximum 40%-a, de lakásonként legfeljebb 80 000 Ft lehet.

A költségmegosztás a támogatás szempontjából elismerhetõ bekerülési költség vonatkozásában a következõ:

– állami támogatás – legfeljebb a bekerülési költség 40%-a, de nem haladhatja meg a 80 000 Ft/lakás összeget, – önkormányzati támogatás – és a pályázó saját ereje együtt legalább a bekerülési költség 60%-a.

Az igényelt állami támogatás lakásonkénti mértékénél minden esetben a pályázattal érintett lakások száma vehetõ figyelembe.

Az önkormányzat, mint támogató – az adott épület, épületrész esetében – a pályázó kedvezményezettõl részben vagy egészben átvállalhatja a pályázót terhelõ saját részt. Ahol az önkormányzat nem biztosít támogatást, a pályázó kedvezményezettnek kell, hogy vállalja a bekerülési költség legalább 60%-ának biztosítását saját erõként.

VI. A pályázat benyújtásával kapcsolatos tudnivalók 1. A pályázat benyújtásával kapcsolatos követelmények:

a) A pályázat az alábbi fõ részekbõl áll:

– pályázati formanyomtatványok – mûszaki dokumentumok – mellékletek

– önkormányzat dokumentumai

b) A pályázat magyar nyelven, kizárólag a pályázati formanyomtatványokon nyújtható be.

c) A pályázatot a pályázati útmutatóban közölteknek megfelelõen, hiánytalanul, azaz a pályázati formanyomtatványok minden kérdésére választ adva és az elõírt dokumentumok csatolásával kell benyújtani.

2. Pályázati díj:

A pályázónak a pályázat benyújtásakor 20 000 Ft összegû pályázati díjat kell fizetnie.

3. A benyújtás helye és formája:

A teljes pályázati dokumentációt 1 eredeti példányban, valamint az 1., és 2. számú mellékleteket CD-lemezen is, zárt borítékban/csomagban, ajánlott küldeményként a következõ címre kell beküldeni:

Kettõ kg alatt levélként:

Lakáspályázatok Kódszám: LFP-2009-LA-7 1751 Budapest-Csepel, Pf. 1001.

Kettõ kg felett csomagként:

Lakáspályázatok Kódszám: LFP-2009-LA-7

1751 Budapest-Csepel, Csomagtárolás 1.

A borítékon/csomagon fel kell tüntetni a pályázat kódszámát (LFP-2009-LA-7), a pályázó nevét és címét, valamint a pályázattal érintett épület címét.

4. A benyújtás idõpontja, határideje:

A pályázat benyújtásának idõpontja: a pályázatot tartalmazó boríték vagy csomag postán történõ feladásának idõpontja.

A pályázatok benyújtási határideje: 2010. május 31.

A határidõt követõen benyújtott pályázatok az elbírálásból kizárásra kerülnek.

5. A pályázati anyagok beszerzésének lehetõségei:

A pályázati felhívás, a pályázati útmutató és mellékletei a minisztérium internetes honlapjáról (www.otm.gov.hu) és az ÉMI Építésügyi Minõség-ellenõrzõ Innovációs Nonprofit Kft. internetes honlapjáról (www.emi.hu) tölthetõ le.

Az önkormányzati miniszter pályázati felhívása

a távhõvel ellátott lakóépületek lakásonkénti hõfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelésének támogatására (ÖKO-program)

(Kódszám: LFP-2009-LA-9)

Az önkormányzati miniszter (a továbbiakban: miniszter) a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: rendelet) 35. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi pályázatot teszi közzé:

I. A támogatás célja

A támogatás célja a távhõvel ellátott lakóépületek lakásonkénti hõfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelése (a továbbiakban: ÖKO-program).

II. A pályázók köre

Pályázatot nyújthatnak be a társasházak és lakásszövetkezetek saját tulajdonú, távhõvel ellátott épületeik, valamint a helyi önkormányzatok saját tulajdonú, távhõvel ellátott bérházaik lakásonkénti hõfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelésére (a továbbiakban: pályázók).

III. Támogatható tevékenységek köre

Az ÖKO-program keretében a következõ célokra nyújtható támogatás:

1. A lakások hõleadóinak egyedi szabályozásához szükséges berendezések (termosztatikus szelepek és/vagy lakásonkénti központi vezérlés, szobatermosztát alkalmazása) beszerelése.

2. A lakások egyedi hõfogyasztásának mérésére, vagy az épület hõfogyasztásának lakásonkénti költségmegosztására alkalmas mérõeszközök (hõmennyiségmérõk és/vagy költségmegosztók) beszerelése.

3. Az épület fûtési rendszerének az átalakítása, ezen belül:

a) strangszabályozók beépítése vagy cseréje;

b) az egycsöves átfolyós rendszerû fûtési rendszer átalakítása a hõleadók elé beépített átkötõ szakaszokkal, vagy az egycsöves fûtési rendszer helyett új, kétcsöves fûtési rendszer kialakítása. Ebben az esetben a lakásokban lévõ hõleadók (radiátorok) szükség szerinti cseréje is támogatható.

IV. A pályázat tárgya és benyújtásának módja 1. A pályázat tárgya:

A pályázat tárgya csak teljes épület, vagy teljes önálló fûtési egység (a továbbiakban együtt: épület) lehet.

2. A pályázat benyújtásának módja:

A pályázat lehet kétlépcsõs, vagy egylépcsõs:

a) Kétlépcsõs a pályázat, ha a pályázatot az önkormányzat is támogatja.

Ebben az esetben az önkormányzat nyilvános pályázatot ír ki az ÖKO-program önkormányzati támogatására, amelyben meghatározza a nyújtani kívánt támogatás mértékét, formáját és feltételeit, továbbá az önkormányzati közremûködés módját, eszközeit.

Elsõ lépcsõként a pályázó társasházak és lakásszövetkezetek a felújítási pályázatot az önkormányzat felé nyújtják be, amennyiben vállalják a felújítási költségek minimálisan az önkormányzati pályázatban megjelölt mértékû saját erõbõl történõ finanszírozását.

Az önkormányzati döntést követõen második lépcsõben az önkormányzat által is támogatott pályázatokat – az önkormányzat dokumentumaival kiegészítve – a pályázó társasházak, illetve lakásszövetkezetek továbbítják az Önkormányzati Minisztérium (a továbbiakban: a minisztérium) felé.

b) Egylépcsõs a pályázat, ha a pályázó a tulajdonában lévõ épületre vonatkozóan vállalja a teljes felújítási költség állami támogatáson felüli részének saját erõbõl történõ finanszírozását, és a pályázatát közvetlenül nyújtja be a minisztérium felé.

V. A pályázattal elnyerhetõ támogatás

Az igényelt állami támogatás mértéke a támogatás szempontjából elismerhetõ bekerülési költség maximum 50%-a, de lakásonként legfeljebb 77 000 Ft lehet:

– állami támogatás – legfeljebb a bekerülési költség 50%-a, de nem haladhatja meg a 77 000 Ft/lakás összeget, – önkormányzati támogatás és a pályázó saját ereje együtt legalább a bekerülési költség 50%-a.

Az igényelt állami támogatás lakásonkénti mértékénél minden esetben a pályázattal érintett lakások száma vehetõ figyelembe.

Az önkormányzat, mint támogató – az adott épület, épületrész esetében – a pályázó kedvezményezettõl részben vagy egészben átvállalhatja a pályázót terhelõ saját részt. Ahol az önkormányzat nem biztosít támogatást, a pályázó kedvezményezettnek kell, hogy vállalja a bekerülési költség legalább 50%-ának biztosítását saját erõként.

VI. A pályázat benyújtásával kapcsolatos tudnivalók 1. A pályázat benyújtásával kapcsolatos követelmények:

a) A pályázat az alábbi fõ részekbõl áll:

– pályázati formanyomtatványok – mûszaki dokumentumok – mellékletek

– önkormányzat dokumentumai

b) A pályázat magyar nyelven, kizárólag a pályázati formanyomtatványokon nyújtható be.

c) A pályázatot a pályázati útmutatóban közölteknek megfelelõen, hiánytalanul, azaz a pályázati formanyomtatványok minden kérdésére választ adva és az elõírt dokumentumok csatolásával kell benyújtani.

2. Pályázati díj:

A pályázónak a pályázat benyújtásakor 20 000 Ft összegû pályázati díjat kell fizetnie.

3. A benyújtás helye és formája:

A teljes pályázati dokumentációt 1 eredeti példányban, valamint az 1., 2. és 2/A. számú mellékleteket CD-lemezen is, zárt borítékban/csomagban, ajánlott küldeményként a következõ címre kell beküldeni:

Kettõ kg alatt levélként:

Lakáspályázatok Kódszám: LFP-2009-LA-9 1751 Budapest-Csepel, Pf. 1001.

Kettõ kg felett csomagként:

Lakáspályázatok Kódszám: LFP-2009-LA-9

1751 Budapest-Csepel, Csomagtárolás 1.

A borítékon/csomagon fel kell tüntetni a pályázat kódszámát (LFP-2009-LA-9), a pályázó nevét és címét, valamint a pályázattal érintett épület címét.

4. A benyújtás idõpontja, határideje:

A pályázat benyújtásának idõpontja: a pályázatot tartalmazó boríték vagy csomag postára történõ feladásának idõpontja.

A pályázatok benyújtási határideje: 2010. május 31.

A határidõt követõen benyújtott pályázatok az elbírálásból kizárásra kerülnek.

5. A pályázati anyagok beszerzésének lehetõségei:

A pályázati felhívás, a pályázati útmutató és mellékletei a minisztérium internetes honlapjáról (www.otm.gov.hu), és az ÉMI Építésügyi Minõség-ellenõrzõ Innovációs Nonprofit Kft. internetes honlapjáról (www.emi.hu ) tölthetõ le.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2010-es pályázatai

A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal pályázati felhívása bányászati jog megszerzésére

1. A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal (a továbbiakban: MBFH) a bányászatról szóló 1993. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: Bt.) 26/A. § (6)–(7) bekezdése, valamint a Bt. végrehajtásáról szóló 203/1998. (XII. 19.) Korm. rendelet 12/B. § (2) bekezdése alapján meghirdeti a 2. pontban felsorolt, törölt bányászati jogokat.

A pályázat nyertese a bányászati jog megszerzését (a bányászati jog új jogosítottját kijelölõ határozat jogerõre emelkedését) követõen az ágazati jogszabályokban elõírtaknak megfelelõen végezheti tevékenységét.

A bányászati jog átvevõjének a bányászati tevékenység megkezdése elõtt – a jogszabályoknak megfelelõen – mûszaki üzemi terv jóváhagyását kell kérnie az illetékes bányakapitányságtól, és a tényleges tevékenység megkezdése jóváhagyott mûszaki üzemi terv birtokában lehetséges.

A pályázaton csak olyan személy indulhat, amely/aki a részletes pályázati dokumentációt (a továbbiakban:

dokumentáció) az MBFH-tól megvásárolta. A dokumentáció átvételének feltétele az ellenérték befizetésének igazolása. A pályázati dokumentáció 25 000 Ft-ért vásárolható meg, amelyet teljesíteni az MBFH Magyar Államkincstár által vezetett 10032000-01417179-00000000 számú számlájára történõ befizetéssel lehet. A befizetés módja készpénz-átutalási megbízás (csekk) vagy banki átutalás. A befizetési bizonylat közlemény rovatában a „Pályázat bányászati jog megszerzésére” megjegyzést szerepeltetni kell.

A dokumentáció – kizárólag személyesen – vehetõ át munkanapokon, 9–12 óra között az MBFH-ban (1145 Budapest, Columbus u. 17–23., 203. szoba). A dokumentáció átvételével kapcsolatosan információ kérhetõ a 06 (1) 301-2900-as telefonszámon.

Az MBFH a 2. pontban, illetve a dokumentációban leírtakon kívül keletkezett, a bányászati joggal kapcsolatos esetleges további kötelezettségek és igények vonatkozásában felelõsséget nem vállal.

A pályázati felhívás megjelenik a bányafelügyelet honlapján, a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenõ Hivatalos Értesítõben és szénhidrogén ásványi nyersanyagra vonatkozóan az Európai Unió hivatalos lapjában is.

A szilárd ásványi nyersanyagra (I. pont) vonatkozó bányászati jogok tekintetében a pályázatokat a pályázati hirdetménynek a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenõ Hivatalos Értesítõben történt megjelenését követõ 60. napig, 3 példányban, kizárólag postai úton lehet az MBFH-hoz benyújtani.

A szénhidrogén ásványi nyersanyagra (II. pont) vonatkozó bányászati jogok tekintetében a pályázatokat a pályázati hirdetménynek az Európai Unió hivatalos lapjában történt megjelenését követõ 90. napig, 3 példányban, kizárólag postai úton lehet az MBFH-hoz benyújtani.

Az MBFH levelezési címe: 1590 Budapest, Pf. 95.

Nem vehetõ figyelembe annak a bányavállalkozónak a pályázata, akinek az adott bányatelekre vonatkozó bányászati jogát a Bt. 26/A. § (6) bekezdése alapján törölte a bányafelügyelet.

Az MBFH nem veszi figyelembe a pályázati határidõt követõen postára adott jelentkezéseket.

A beérkezett pályázatokat – a pályázati határidõ lejártától – az MBFH 22 munkanapon belül bírálja el.

A pályázatok elbírálásának fõbb szempontjai:

– a bányatelekhez kapcsolódó bányászati jog megszerzéséért felajánlott, a Magyar Államnak fizetendõ pénzösszeg nagysága,

– a pályázó bemutatott (dokumentált) pénzügyi alkalmassága.

A bányászati jogot terhelõ tájrendezéssel, környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos biztosítékra vonatkozóan szükséges nyilatkozni a pályázati anyagban.

A bányafelügyelet a pályázatok elbírálása után a pályázókat levélben értesíti az eredményhirdetés helyérõl és idõpontjáról.

A nyertes pályázatot benyújtónak az eredményhirdetést követõen 8 nap áll rendelkezésre a bányászati jog ellenértékeként felajánlott összeg fenti számlára történõ befizetésére. Amennyiben a nyertes pályázó a bányászati jog ellenértékét az eredményhirdetést követõ 8 napon belül nem fizeti meg, pályázatát eredménytelennek kell nyilvánítani, és a bányászati jogra benyújtott többi pályázatot 5 napon belül újra kell értékelni.

A befizetési bizonylat közlemény rovatában a befizetés jogcímét „bányatelek neve – bányászati jog ellenértéke”

módon fel kell tüntetni. A fizetés megtörténtét a befizetési bizonylat MBFH részére történõ megküldésével kell igazolni. Az igazolt befizetés alapján a pályázat nyertesét, mint a bányatelek új jogosítottját az MBFH határozatban jelöli ki. A kijelölésrõl tájékoztató jelenik meg az MBFH honlapján (www.mbfh.hu).

2. A pályázat benyújtásával megszerezhetõ jogok I. Szilárd ásványi nyersanyag esetén

A) a Budapesti Bányakapitányság illetékességi területén GYÖMRÕ I. – homok védnevû bányatelek alapadatai

a) a bányatelek földrajzi elhelyezkedése: Pest megye, Monori kistérség, Gyömrõ város 0139/7. hrsz.-on nyilvántartott területbõl 3 ha,

b) a bányatelekben lévõ ásványi nyersanyagok Országos Ásványvagyon Nyilvántartás (a továbbiakban: OÁNY) szerinti

ba) megnevezése: homok,

bb) mennyisége: földtani vagyon: 37 300 m3, kitermelhetõ vagyon: 30 270 m3, bc) minõsége: közlekedésépítési homok,

c) a bányászati jog megszerzéséért fizetendõ ellenérték minimuma: 100 000 Ft, d) tájrendezési kötelezettség nem terheli.

NAGYKÕRÖS II. – homok védnevû bányatelek alapadatai

a) a bányatelek földrajzi elhelyezkedése: Pest megye, Ceglédi kistérség, Nagykõrös város 0225/15. hrsz.-on nyilvántartott területbõl 6 ha 4912 m2,

b) a bányatelekben lévõ ásványi nyersanyagok OÁNY szerinti ba) megnevezése: homok,

bb) mennyisége: földtani vagyon: 155 701 m3, kitermelhetõ vagyon: 123 615 m3, bc) minõsége: építési homok,

c) a bányászati jog megszerzéséért fizetendõ ellenérték minimuma: 200 000 Ft, d) tájrendezési kötelezettség nem terheli.

B) a Miskolci Bányakapitányság illetékességi területén SZEGI I. – kaolin védnevû bányatelek alapadatai

a) a bányatelek földrajzi elhelyezkedése: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Tokaji kistérség, Szegilong község 052., 058., 059., 580., 581., 582., 583., 584/1., 585., 596–606., 609–615., 617-624. hrsz.-okon nyilvántartott területbõl 13 ha 3276 m2,

b) a bányatelekben lévõ ásványi nyersanyagok OÁNY szerinti ba) megnevezése: kaolin,

bb) mennyisége: földtani vagyon: 78 367 m3, kitermelhetõ vagyon: 26 750 m3, bc) minõsége: kaolinos nemesagyag,

c) a bányászati jog megszerzéséért fizetendõ ellenérték minimuma: 100 000 Ft, d) tájrendezési kötelezettség a mûszaki dokumentáció szerint.

IPOLYTARNÓC I. – agyag védnevû bányatelek alapadatai

a) a bányatelek földrajzi elhelyezkedése: Nógrád megye, Salgótarjáni kistérség, Ipolytarnóc község 076/4., 076/5., 085/2., 088/4., 088/5. hrsz.-okon nyilvántartott területbõl 6 ha 6545 m2,

b) a bányatelekben lévõ ásványi nyersanyagok OÁNY szerinti ba) megnevezése: agyag,

bb) mennyisége: földtani vagyon: 1 178 000 m3, kitermelhetõ vagyon: 540 738 m3, bc) minõsége: tömör téglaagyag,

c) a bányászati jog megszerzéséért fizetendõ ellenérték minimuma: 500 000 Ft, d) tájrendezési kötelezettség nem terheli.

GYÖNGYÖSPATA II. – riolittufa és kovakõzet védnevû bányatelek alapadatai

a) a bányatelek földrajzi elhelyezkedése: Heves megye, Gyöngyösi kistérség, Gyöngyöspata község 0292/2–9., 0292/11–12., 0292/17., 0293/16–17. hrsz.-okon nyilvántartott területbõl 11 ha 4257 m2,

b) a bányatelekben lévõ ásványi nyersanyagok OÁNY szerinti ba) megnevezése: 1. riolittufa, 2. kovakõzet,

bb) mennyisége:

1. földtani vagyon: 2 528 000 m3, kitermelhetõ vagyon: 752 114 m3, 2. földtani vagyon: 1 677 000 m3, kitermelhetõ vagyon: 401 944 m3, bc) minõsége: 1. pumicit, 2. kovaföld,

c) a bányászati jog megszerzéséért fizetendõ ellenérték minimuma: 2 000 000 Ft, d) tájrendezési kötelezettség nem terheli.

IGRICI II. – kavics, homok, agyag védnevû bányatelek alapadatai

a) a bányatelek földrajzi elhelyezkedése: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Mezõcsáti kistérség, Igrici község 050/2., 050/4. hrsz.-okon nyilvántartott területbõl 25 ha,

b) a bányatelekben lévõ ásványi nyersanyagok OÁNY szerinti ba) megnevezése: 1. kavics, 2. homok, 3. agyag,

bb) mennyisége:

1. földtani vagyon: 3 622 000 m3, kitermelhetõ vagyon: 3 051 300 m3, 2. földtani vagyon: 1 283 800 m3, kitermelhetõ vagyon: 1 096 000 m3, 3. földtani vagyon: 185 500 m3, kitermelhetõ vagyon: 156 400 m3, bc) minõsége: homokos kavics,

c) a bányászati jog megszerzéséért fizetendõ ellenérték minimuma: 3 500 000 Ft, d) tájrendezési kötelezettség nem terheli.

C) a Pécsi Bányakapitányság illetékességi területén Csesztreg II. – kavics védnevû bányatelek alapadatai

a) a bányatelek földrajzi elhelyezkedése: Zala megye, Lenti kistérség, Csesztreg község 0140/12–22., 0145., 0146.

hrsz.-okon nyilvántartott területbõl 24 ha 8733 m2, b) a bányatelekben lévõ ásványi nyersanyagok OÁNY szerinti

ba) megnevezése: kavics,

bb) mennyisége: földtani vagyon: 2 292 233 m3, kitermelhetõ vagyon: 963 254 m3, bc) minõsége: közlekedésépítési kavics,

c) a bányászati jog megszerzéséért fizetendõ ellenérték minimuma: 1 000 000 Ft, d) tájrendezési kötelezettség nem terheli.

D) a Szolnoki Bányakapitányság illetékességi területén

HÓDMEZÕVÁSÁRHELY III. – agyag védnevû bányatelek alapadatai

a) a bányatelek földrajzi elhelyezkedése: Csongrád megye, Hódmezõvásárhely város 6492/4. hrsz.-on nyilvántartott területbõl 1 ha 50 m2,

b) a bányatelekben lévõ ásványi nyersanyagok OÁNY szerinti ba) megnevezése: agyag,

bb) mennyisége: kitermelhetõ vagyon: 17 816 m3, bc) minõsége: fazekas agyag,

c) a bányászati jog megszerzéséért fizetendõ ellenérték minimuma: 100 000 Ft, d) tájrendezési kötelezettség a mûszaki dokumentáció szerint.

SZEGED I. – agyag védnevû bányatelek alapadatai

a) a bányatelek földrajzi elhelyezkedése: Csongrád megye, Szeged város 0239/3. hrsz.-on nyilvántartott területbõl 11 ha 7206 m2,

b) a bányatelekben lévõ ásványi nyersanyagok OÁNY szerinti ba) megnevezése: agyag,

bb) mennyisége: földtani vagyon: 1 395 552 m3, kitermelhetõ vagyon: 971 552 m3, bc) minõsége: blokktégla agyag,

c) a bányászati jog megszerzéséért fizetendõ ellenérték minimuma: 900 000 Ft, d) tájrendezési kötelezettség a mûszaki dokumentáció szerint.

SZAKMÁR I. – tõzeg védnevû bányatelek alapadatai

a) a bányatelek földrajzi elhelyezkedése: Bács-Kiskun megye, Kalocsai kistérség, Szakmár község külterületén 0335/1–6. hrsz.-on nyilvántartott területbõl 6 ha 2412 m2,

b) a bányatelekben lévõ ásványi nyersanyagok OÁNY szerinti ba) megnevezése: tõzeg,

bb) mennyisége: földtani vagyon: 91 000 m3, kitermelhetõ vagyon: 51 300 m3, bc) minõsége: érett tõzeg,

c) a bányászati jog megszerzéséért fizetendõ ellenérték minimuma: 200 000 Ft, d) tájrendezési kötelezettség a mûszaki dokumentáció szerint.

E) a Veszprémi Bányakapitányság illetékességi területén ÖLBÕ V. – kavics védnevû bányatelek alapadatai

a) a bányatelek földrajzi elhelyezkedése: Vas megye, Sárvári kistérség, Ölbõ község 081/1., 097/15., 097/16. hrsz.-okon nyilvántartott területbõl 4 ha 412 m2,

b) a bányatelekben lévõ ásványi nyersanyagok OÁNY szerinti ba) megnevezése: kavics,

bb) mennyisége: földtani vagyon: 177 674 m3, kitermelhetõ vagyon: 95 194 m3, bc) minõsége: közlekedésépítési kavics,

c) a bányászati jog megszerzéséért fizetendõ ellenérték minimuma: 200 000 Ft, d) tájrendezési kötelezettség nem terheli.

SZÁRFÖLD III. – kavics védnevû bányatelek alapadatai

a) a bányatelek földrajzi elhelyezkedése: Gyõr-Moson-Sopron megye, Kapuvári kistérség, Szárföld község 011/13–18. hrsz.-okon nyilvántartott területbõl 24 ha 1541 m2,

b) a bányatelekben lévõ ásványi nyersanyagok OÁNY szerinti ba) megnevezése: kavics,

bb) mennyisége: földtani vagyon: 3 864 000 m3, kitermelhetõ vagyon: 2 968 500 m3, bc) minõsége: bányászati betonkavics,

c) a bányászati jog megszerzéséért fizetendõ ellenérték minimuma: 2 000 000 Ft, d) tájrendezési kötelezettség nem terheli.

MIHÁLYI III. – kavics védnevû bányatelek alapadatai

a) a bányatelek földrajzi elhelyezkedése: Gyõr-Moson-Sopron megye, Kapuvári kistérség, Mihályi község 012/3. hrsz.-on nyilvántartott területbõl 22 ha 8351 m2,

b) a bányatelekben lévõ ásványi nyersanyagok OÁNY szerinti ba) megnevezése: 1. kavics, 2. homok,

bb) mennyisége:

1. földtani vagyon: 3 379 595 m3, kitermelhetõ vagyon: 3 010 345 m3, 2. földtani vagyon: 502 372 m3, kitermelhetõ vagyon: 486 916 m3,

bc) minõsége:

1. bányászati betonkavics, 2. közlekedésépítési homok,

c) a bányászati jog megszerzéséért fizetendõ ellenérték minimuma: 2 900 000 Ft, d) tájrendezési kötelezettség nem terheli.

SZÕC VI. – dolomit védnevû bányatelek alapadatai

a) a bányatelek földrajzi elhelyezkedése: Veszprém megye, Ajkai kistérség, Szõc község 04/6. hrsz.-on nyilvántartott területbõl 1 ha 3880 m2,

b) a bányatelekben lévõ ásványi nyersanyagok OÁNY szerinti ba) megnevezése: dolomit,

bb) mennyisége: földtani vagyon: 365 082 m3, kitermelhetõ vagyon: 185 119 m3, bc) minõsége: dolomitmurva,

c) a bányászati jog megszerzéséért fizetendõ ellenérték minimuma: 300 000 Ft,

c) a bányászati jog megszerzéséért fizetendõ ellenérték minimuma: 300 000 Ft,

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 78-90)