• Nem Talált Eredményt

ANycomed Austria GmbH Magyarországi Közvet-len Kereskedelmi Képviselete (Cg.: [01 12 073791];

székhelye: 1146 Budapest, Hermina út 17.; képviseli:

dr. Kiss Miklós) közzéteszi, hogy alapítója elhatározta megszüntetését, valamint felhívja a hitelezõk figyelmét arra, hogy követelésüket a Cégközlönyben való megjele-nést (2007. augusztus 9.) követõ 30 napon belül a kereske-delmi képviseletnél jelentsék be.

A kereskedelmi képviselet tájékoztatja a hitelezõket, hogy ki nem elégített követeléseiket a követelések érvé-nyesítésére a 44/2001 EGK Tanácsi rendelet szerint hatás-körrel rendelkezõ fórum joga szerint érvényesíthetik.

A KRKA d.d. Novo mesto alapítója (Smarjeska c. 6., Novo mesto, Slo – 8501 Szlovénia) elhatározta aKRKA Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének (Cg.:

[01 12 071594]; székhelye: 1036 Budapest, Pacsirtamezõ u. 3–11/A IV. lh. I. 3.)megszüntetését.

A képviselet felhívja ismert és ismeretlen hitelezõit,

Budapest, Pacsirtamezõ u. 3–11/A IV. lh. I. 3.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a bejelentésre nyitva álló határidõ a közlemény megjelenésétõl számított 40 nap.

A The Walt Disney Company Licensing (Europe, Middle East, Africa) S.A.S. (székhely: 1 rue de la Galmy, Chessy, 77776 Marne-la-Vallée cedex 4, Franciaország;

cégjegyzékszám: 398328443) mint alapító úgy határozott, hogy aThe Walt Disney Company Licensing (Europe, Middle East & Africa) S.A. Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviseletét (Cg.: [01 12 073114];

székhelye: 1056 Budapest, Váci u. 81.; „képviselet”) 2007. május 11-i hatállyal, jogutód nélkülmegszüntetiés a cégjegyzékbõl való törléshez szükséges eljárást a Fõvárosi Bíróság mint Cégbíróság elõtt megindítja.

A külföldi székhelyû vállalkozások magyarországi fi-óktelepeirõl és kereskedelmi képviseletérõl szóló, 1997.

évi CXXXII. törvény 30. § (1) bekezdéseb)pontjának ren-delkezése alapján felhívjuk a képviselet hitelezõit, hogy követeléseiket e közlemény Cégközlönyben való megjele-nésétõl (2007. augusztus 9.) számított 30 (harminc) napon belül Hellner Péternél (2146 Mogyoród, Szentjakab Park-falu 49.), a képviselet képviselõjénél jelentsék be.

ALEONHARD WEISS GmbH & Co. KG Magyar-országi Fióktelepe(Cg.: [01 17 000079]; székhelye: 1012 Budapest, Logodi u. 44.; továbbiakban: fióktelep) meg-szüntetését a LEONHARD WEISS GmbH & Co. KG 2007. július 19-én kelt határozatával rendelte el.

A cégjegyzésre jogosult fióktelep vezetõje: Stefan Schmidt-Weiss (a. n.: Brigitte Schlotterbeck; DE-74564 Crailsheim, Brunnenstrasse 52.).

A LEONHARD WEISS GmbH & Co. KG Magyaror-szági Fióktelepe felhívja hitelezõit, hogy követeléseiket jelen hirdetmény Cégközlönyben való közzétételétõl (2007. augusztus 9.) számított 30 napon belül a fióktelep vezetõjénél közvetlenül jelentsék be.

P

RAXISJOG ÁTADÁSA

Budapest XVIII. kerületében 1270 fõs felnõtt-háziorvo-si praxis eladó. Érdeklõdni lehet a 06 (20) 979-4794-es

rom praxist átadásra kínáljuk:

1. Tapolcán gyermek-háziorvosi praxis eladó. Telefon:

06 (30) 641-3183. E-mail: csatim@yahoo.com.

2. Tapolca és Keszthely között, Balaton-parton, 4400 fõs vegyes fogorvosi praxis, két jól felszerelt rendelõvel, új gé-pekkel, önkormányzati támogatással eladó. Tel.: 06 (30) 902-8872. E-mail: dr.grof.dora@keszthelynet.hu.

3. Ugyanitt vegyes háziorvosi praxis, mellékállással, fog-lalkozás-egészségügyi magánpraxissal eladó vagy „kiadó”.

Havi bevétel 1 M Ft fölött. Folyamatos központi ügyelet (magas óradíjjal), önkormányzati támogatás és szolgálati la-kás biztosított. Érdeklõdést, ajánlatokat augusztus végéig várok, akár kórházi kollégáktól is, akik praxis folytatását tervezik. Tel.: 06 (30) 319-5789 (hétköznap 9–16 óra kö-zött). E-mail: tom_antal@keszthelynet.hu.

Veszprém megyében, Balaton-parti településen Bada-csonytördemic községben önálló, 600 fõs felnõttkörzet praxisjoga jelentõs önkormányzati támogatással 7 millió forintért eladó. Központi ügyelet van. Szolgálati lakás nem biztosított. Érdeklõdni lehet a 06 (30) 995-1307-es tele-fonszámon.

H

ÍREK, INFORMÁCIÓK, TÁJÉKOZTATÓK

Államháztartás: 90,6 milliárd többlet

Az államháztartás júliusban 90,6 milliárd forint többlet-tel zárt, így a héthavi hiány 913,1 milliárd forint lett, a GDP 3,6 százaléka – közölte a Pénzügyminisztérium (PM).

A PM erre a hónapra 95,1 milliárd forint többletet várt a pénzforgalmi adatok alapján. Az államháztartás – önkor-mányzatok nélküli – hiánya júniusban 250,7 milliárd fo-rint volt, ami 2,9 milliárd fofo-rinttal volt kisebb a prognózis-nál. Az elsõ hat hónap összesített deficitje 1003,7 milliárd forint, ami a GDP 4 százalékának felel meg. Szeptember végére a pénzforgalmi hiányt 1215 milliárd forintra várja a tárca, ami a GPD 4,8 százaléka.(MTI)

Nem épült még egyetlen benzinkút sem az M7-es autó-pálya néhány éve használható és az elmúlt héten átadott dél-balatoni szakaszain. Az együttesen közel 80 kilométer hosszú útvonalon egyelõre meg sem pályáztatták a leendõ töltõállomásokat.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) a tulajdonosi jogok átvételére vár, a Nemzeti Infrastruktú-ra Fejlesztõ Zrt. (NIF) szerint azonban ez nem feltétele a pályáztatásnak. Béni Gyöngyi, a NIF szóvivõje elmondta:

a benzinkutak, pihenõhelyek tervezése és ezt követõen az alapinfrastruktúra kiépítése a kivitelezés során már meg-történt az M7-esen.

Tudomása szerint nincs szükség a tulajdonosi jogok átadá-sára a KKK részére ahhoz, hogy a koordinációs központ megpályáztassa a leendõ töltõállomások üzemeltetését. Kal-már Koppány, a KKK kommunikációs vezetõje azonban azt közölte: a KKK csak azt követõen hirdethet pályázatot a ku-tak megvalósítására, ha a NIF-tõl átveszik a tulajdonosi jo-gok gyakorlását az adott sztrádaszakaszokra.(MTI)

Ismét csökkennek a gyógyszerárak

Számos gyógyszer ára csökkent az elmúlt idõszakban, mivel az egészségügyi reform részeként elfogadott gyógy-szer-gazdaságossági törvény erõs árversenyre kényszeríti a gyógyszergyártó cégeket – áll a szaktárca közleményé-ben. Az egészségügyi tárca számításai szerint az elmúlt fél évben minden referencia-gyógyszer ára átlagosan 1-1,5 al-kalommal csökkent.

Szeptemberben és októberben további árcsökkentéseket helyeztek kilátásba. Továbbá a reformtörvénynek köszön-hetõen a rendszerváltás óta elõször fordul elõ, hogy a gyógyszerkassza idõarányos kifizetései nem növelik a költségvetési hiányt – fogalmaz a közlemény.(MTI)

Ingyen cserélik a fényképezõgépeket

A japán Sony cég bejelentette: ingyen kicseréli a vásár-lóknak a DSC-T5 jelzésû népszerû digitális fényképezõgé-peit, melyekbõl világszerte már mintegy 350 ezer darabot adott el, mert a készülék borításán olyan gyûrõdések kelet-kezhetnek, amelyek élükkel a kezelõ kezét megsérthetik.

A fényképezõgépek 2005 szeptemberében kerültek elõ-ször piacra. Azóta többtucatnyi vásárló kifogásolta a prob-lémát a készülékén, jelezve, hogy az kisebb-nagyobb kar-colásokat okoz. Ezen panaszok hatására döntött most a cég

Az elsõ félévben a kereskedelmi szálláshelyeken a kül-földi és a belkül-földi vendégek által eltöltött éjszakák együt-tes száma 1 százalékkal nõtt az elõzõ év azonos idõszaká-hoz képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A szálláshelyek összes árbevétele folyó áron 5 szá-zalékkal emelkedett, miközben a szálláshely-szolgáltatás területén az áremelkedés 7 százalékos volt.(MTI)

Jó évjárat lehet az idei boroknál

Az idei jó cukortartalmú szõlõtermésbõl a legjobb bo-rok lehetnek – mondta Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának fõtitkára egy szakmai tanácskozáson Balatonlellén.

A szakember az idei szüret kapcsán hangsúlyozta: a ne-hézségek ellenére még lehet jó az idei évjáratú bor. A szü-ret a rendkívüli melegek miatt a szokásosnál pár héttel ko-rábban kezdõdik, 10-15 százalékkal kevesebb termés vár-ható, de igen jó értéket mutat a szõlõ cukortartalma – tette hozzá.

Ha nem lesznek újabb hõségnapok, 3,5 millió hektoli-ternyi bor termeléséhez lesz elegendõ a szõlõ, amelynek felvásárlási ára jelenleg 70-80 forint/kilogramm.(MTI)

Természetfilm-fesztivál Pusztaszeren

Összesen hatvanhat alkotás szerepel az augusztus 10-én kezdõdött III. Csizmazia György Országos Természet-film-fesztivál versenyprogramjában. Az idei fesztiválra a hazai és határon túli magyar amatõr és professzionális al-kotók 107 mûvet neveztek, a 41 órányi anyagból a zsûri válogatta ki a versenyprogramban bemutatandó alko-tásokat.

A szelekció során elsõsorban tematikus szempontok ér-vényesültek, vagyis a zsûri a versenyprogramba igyekezett minden, az alkotók által feldolgozott témakörbõl bevá-lasztani egy vagy több alkotást. A kimaradt filmeket infor-mációs vetítéseken láthatja a közönség.

A 2000-ben elhunyt ornitológus, természetvédõ és ta-nár, Csizmazia György nevét viselõ filmes seregszemlén négy kategóriában versenyeznek az alkotók.(MTI)

Külföldi és hazai együttesek, szólisták csaknem har-minc zenei produkciója hallható augusztus 20-tól Mezõtú-ron, az ArTúr fesztiválon. „A nyár utolsó csókja!” mottó-val életre hívott programban más mûvészeti események is

abszurd színházi elõadás is.

A zenei csemegék sora augusztus 20-án este kezdõdik, amikor Visegrádi Országok Mûvészeti Találkozója kere-tében a szlovák népzenei elemeket felhasználó Druzina és a dalait roma, angol és cseh nyelven elõadó hip-hop formá-ció, a Gipsy.cz lép a közönség elé.(MTI)

A Hivatalos Értesítõt szerkeszti a Miniszterelnöki Hivatal, a Szerkesztõbizottság közremûködésével.

A szerkesztésért felelõs: dr. Latkóczy Antal, Budapest V., Kossuth tér 1–3.

Kiadja a Magyar Hivatalos Közlönykiadó. Felelõs kiadó: dr. Kodela László elnök-vezérigazgató.

Budapest VIII., Somogyi Béla utca 6. Telefon: 266-9290, www.mhk.hu.

Információ: telefon/fax: 317-9999, 266-9290/245, 357 mellék.