• Nem Talált Eredményt

Szervezeti hírek

K INCSTÁRI VAGYON ÉRTÉKESÍTÉSE

II. FÕRÉSZ: Hivatali igazgatás

szóló 58/2005. (IV. 4.) Korm. rendelet vonatkozó fejezetei alapján árverés

keretében értékesíti a Magyar Állam tulajdonában és az árvereztetõ vagyonkezelésében lévõ alábbi vagyonelemeket:

Dél-Dunántúli Regionális Igazgatóság, Somogy Megyei Iroda

Sor-sz. Ingatlan címe Hrsz Térmérték

(m2) Megnevezés Tul.

h.

Kikiáltási ár (bruttó Ft)

Áfa Ft 1. Balatonlelle, Rákóczi

Ferenc u. 228.

3451. 710 Hétvégi ház és udvar 1/1 13 848 000 2 308 000

Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 1 385 000 Ft.

Az ingatlan az 58/2005. (IV. 4.) Korm. rendelet 50. § (1) bekezdése szerint lesz árverezve.

Az ingatlant a 3453. hrsz.-ot megilletõ egyéb (vízvezetési) szolgalmi jog terheli, egyéb tekintetben per-, teher- és igénymentes.

2. Balatonlelle,

Rákóczi Ferenc u. 228–4.

3452. 674 Üdülõépület és udvar 1/1 17 280 000 2 880 000

Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 1 728 000 Ft.

Az ingatlan az 58/2005. (IV. 4.) Korm. rendelet 50. § (1) bekezdése szerint árverezhetõ.

Az ingatlant a 3453. hrsz.-ot megilletõ egyéb (vízvezetési) szolgalmi jog terheli, egyéb tekintetben per-, teher- és igénymentes.

3. Kaposvár,

Dózsa György u. 16.

54. 19 Garázs 1 400 000 233 333

Árverési elõleg összege: 140 000 Ft.

Csak a felépítmény kerül értékesítésre. A társtulajdonosokat elõvásárlási jog illeti, egyébként az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

Az árverés idõpontja:2007. szeptember 6. 10 óra.

Az árverés helye: KVI Dél-Dunántúli Regionális Igazgatóság Somogy megyei Iroda Kaposvár, Dózsa Gy. u. 16.

Az árverésre jelentkezés határideje: 2007. szeptember 6. 9 óra.

Az árverési eljárással kapcsolatban, valamint az ingatlanok megtekintésének lehetõségérõl felvilágosítás kérhetõ: Magyar Ágotától, tel.: (82) 320-575; fax: (82) 416-217.

Nyugat-Dunántúli Regionális Igazgatóság Vas Megyei Iroda

Sor-sz. Ingatlan címe Hrsz. Térmérték

(m2) Megnevezés Tul.

h.

Kikiáltási ár (bruttó Ft)

Áfa Ft

1. Szaknyér belterület 5. 2057 Beépítetlen terület 1/1 240 000 40 000

Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 24 000 Ft.

Licit az 58/2005. (IV. 14.) Korm. rendelet 50. § (1) bekezdése szerint.

Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

Az árverés idõpontja:2007. szeptember 19. 11 óra.

Az árverés helye: Kincstári Vagyoni Igazgatóság Nyugat-Dunántúli Regionális Igazgatósága Vas Megyei Iroda (9700 Szombathely, Berzsenyi tér 2/B).

Az árverésre jelentkezés ideje: az árverezõnek személyesen, vagy képviselõje útján az árverés idõpontját megelõzõen legkésõbb 1 órával kell jelentkeznie az árverésen való részvételre.

Az árverési eljárással kapcsolatban, valamint az ingatlan megtekinthetõségének lehetõségérõl felvilágosítás kérhetõ: Kissné Gombás Szilviától, tel.: 06 (94) 329-850.

feltételeit.

A jelentkezés feltételei:

– személyazonosság igazolása, képviselet esetén közjegyzõ által hitelesített okiratba foglalt meghatalmazás bemuta-tása, illetve annak átadása;

– gazdasági társaság nevében történõ részvétel esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonat vagy a bejegyeztetés folya-matba tételét igazoló cégeljárási igazolás és aláírási címpéldány átadása;

– az árverezõ írásbeli nyilatkozata arról, hogy nincs köztartozása (adó-, vám-, társadalombiztosítási járulék és egyéb, az államháztartás alrendszereivel szemben fennálló fizetési kötelezettsége);

– igazolás bemutatása arról, hogy az árverezõ az árverési elõleget (ajánlati biztosítékot) a kitûzött árverés idõpontját megelõzõen (azaz az árverés megkezdéséig) készpénzben befizette az árvereztetõ pénztárába.

Egyéb feltételek: minden egyes árverési tételre külön kell jelentkezni és az árverési elõleget (ajánlati biztosítékot) be-fizetni.

Az árverési elõleg (ajánlati biztosíték) a vételárba beszámít. Az árvereztetõ a nem nyertes árverezõ részére az árverési elõleget (ajánlati biztosítékot) az árverés napján visszafizeti.

Az árverési elõleg (ajánlati biztosíték) után az árvereztetõ költséget nem számít fel, kamatot nem fizet.

Az adásvételi szerzõdés megkötésének elõfeltétele, hogy a nyertes árverezõ az árverés idõpontjától számított 8 naptári napon belül visszavonhatatlan pénzügyi garanciát adjon az árvereztetõnek az árverési elõlegen felül a teljes vételárhátra-lékra.

(Az árvereztetõ visszavonhatatlan fizetési garanciának tekinti a bankgaranciát, banki hitelígérvényt, vagy a vételár-hátralék közjegyzõnél, illetve ügyvédnél történõ letétbe helyezését.)

Amennyiben az árveréstõl számított 8 naptári napon belül az árverezõ az árvereztetõ megjelölt számlájára a teljes vé-telárat kiegyenlítette, mentesül a visszavonhatatlan pénzügyi garancia adásának kötelezettsége alól.

Az árvereztetõ az árverés nyertesével az árverés idõpontjától számított 15 naptári napon belül szerzõdést köt. Az árve-rés nyertese köteles a teljes vételárat a megadott számlaszámra a szerzõdéskötéssel egyidejûleg, vagy ha ezt a vételár na-gyobb összege vagy más fontos körülmény indokolttá teszi, a szerzõdésben meghatározott feltételekkel késõbbi – de a szerzõdéskötés idõpontjától számított legfeljebb 60 naptári napon belüli – idõpontban átutalni.

Az árverés eredménytelen, ha

– nem jelent meg egyetlen árverezõ sem,

– az árverezõk nem tettek érvényes vételi ajánlatot;

– ha az árverési eljárás tisztaságát, vagy az árverezõk érdekeit súlyosan sértõ cselekmény miatt az árverés érvénytele-nítésérõl kell dönteni;

– a nyertes ajánlattevõ visszalépése esetében, amennyiben az árverés soron következõ helyezettjével történõ szerzõ-déskötésre nem kerül sor. (Visszalépésnek minõsül, ha a nyertes ajánlattevõ a szerzõszerzõ-déskötésre elõírt határidõ alatt a szerzõdést nem köti meg.) Ebben az esetben a nyertes árverezõ a befizetett árverési elõleget elveszti.

Az árvereztetõ fenntartja jogát arra, hogy az árverést eredménytelennek nyilvánítsa.

Az árvereztetõ fenntartja a jogot arra, hogy a nyertes árverezõ visszalépése esetén az árverés soron következõ helye-zettjével kössön szerzõdést.

Az árvereztetõ fenntartja a jogot arra, hogy az árverési hirdetményt az árverés idõpontját megelõzõen visszavonja, melyrõl a hirdetmény közlésével megegyezõ helyeken újabb hirdetményt tesz közzé.

A tulajdonszerzési korlátozásba ütközõ szerzõdés semmis.

nyilvános árverés

keretében értékesít 3 db használatból kivont úszómûvet, amelyek egyenként kerülnek árverésre.

Az árverés helye:

BRFK Dunai Vízirendészeti Rendõrkapitányság Rendészettechnikai osztály (Budapest IX. ker., Ferencvárosi kikötõ).

Az árverés idõpontja(i):

2007. augusztus 23. 15 óra,

illetve sikertelen árverés esetén

2007. augusztus 30. 15.30 óra.

Az árverés közjegyzõ jelenlétében történik.

Az árvereztetõ az árverés megkezdésekor ismerteti az árverés részletes feltételeit.

Az árverezõnek személyesen vagy képviselõje útján legkésõbb a meghirdetett idõpont elõtt 30 perccel jelentkeznie, il-letve regisztráltatnia kell magát az árverésen való részvételre.

A jelentkezés feltételei:

– személyazonosság igazolása, vagy meghatalmazás bemutatása,

– gazdasági társaság nevében történõ részvétel esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonat, vagy bejegyeztetés folya-matba tételét igazoló cégeljárási igazolás átadása.

Az árverésen értékesített úszómûnek a nyertes vevõ részére történõ átadására csak akkor kerülhet sor, ha a vevõ a vé-telárat megfizette.

Az árverésre került tételek nem értékesíthetõek, ha

– a felajánlott vételár nem éri el a kikiáltási árat, vagy nincs érvényes vételi ajánlat, – a nyertes vevõ nem fizeti ki a teljes vételárat,

– az árverési eljárás tisztaságát súlyosan sértõ cselekmény miatt az árverés érvénytelenítésérõl kell dönteni.

Az árvereztetõ fenntartja magának a jogot, hogy az árverést eredménytelennek és/vagy érvénytelennek nyilvánítsa.

Az árverés tárgyát képezõ úszómûvek az árverés napján 10 órától az árverés helyszínén megtekinthetõek. Az árverés-sel, illetve az árverésre bocsátott egységekkel kapcsolatosan további felvilágosítás a 06 (1) 215-2644-es vagy a 06 (20) 970-6976-os telefonszámokon Tóth János r. alezredestõl kérhetõ.

[Kecskemét, Liszt Ferenc u. 19., tel.: (76) 482-611, fax: (76) 481-074, továbbiakban: kiíró, nyilvános pályázat

keretében értékesíti a Magyar Állam tulajdonában és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében lévõ, Kaskantyú, Orgovány, Páhi, Bócsa, Kunadacs, Szabadszállás, Tabdi térségében elhelyezkedõ, országos jelentõségû vé-dett erdõrészletekbõl kitermelendõ faanyagot (fenyõ, nemesnyár), lábon történõ értékesítéssel az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvényben, valamint a kincstári vagyonnal való gazdálkodásról szóló 58/2005. (IV. 4.) Korm. ren-deletben foglaltak alapján.

Kitermelendõ mennyiség: 4922 bruttó m3(becsült). Minimálisan elvárt vételár bruttó 15 795 000 Ft. A kiíró pályázati dokumentációt készít, mely átvehetõ személyesen munkanapokon 8–16 óráig a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (Kecskemét, Liszt F. u. 19.) Természetgazdálkodási osztályán, a dokumentáció vételára megfizetésének igazolását kö-vetõen. A dokumentáció vételára: bruttó 50 000 Ft. A dokumentáció ellenértékének megfizetése a Magyar Államkincs-tár Bács-Kiskun Megyei Fiókjánál vezetett MNB 10025004-01743630-00000000 számú számlájára történõ elõzetes átutalással történhet. A dokumentáció beszerzésének határideje: 2007. augusztus 24., 13 óra.

Pályázni csak a pályázatban meghirdetett használat teljes egészére lehet, azaz részajánlattétel nem lehetséges. A fa-anyag szakszerû kitermelése és elszállítása a pályázaton nyertes vevõ kötelessége. A nyertes vevõ köteles a munkát 2007. december 15-ig elvégezni. A vevõ köteles a vételárat a szerzõdés megkötését követõen, egy összegben, 15 napon belül a kiíró (eladó) bankszámlájára megfizetni. Szakmailag alkalmatlan az a pályázó, aki nem rendelkezik ISO 9001 mi-nõségbiztosítási rendszerrel, 2005–2006. években évente nem vásárolt és értékesített 15 000 m3fát, illetve akinél a szak-irányítást nem legalább 1 fõ erdõmérnök és 1 fõ erdésztechnikus végzi. A pályázat elbírálásánál a pályázatok rangsorolásakor alkalmas értékelési szempontok fontossági sorrendben:

A vételár nagysága. Azonos ajánlat esetén elõnyben részesül az a pályázó, aki több referenciával rendelkezik, továbbá referenciával rendelkezik védett természeti területen történõ munkavégzésrõl.A vételre vonatkozó pályázati ajánlatokat a kiíró székhelyének címére kell benyújtani – zárt, cégjelzés nélküli borítékban,„Lábonálló fa 2007”jelige feltüntetésé-vel, 2 példányban, magyar nyelven, a Magyar Közlöny Hivatalos Értesítõjében való megjelenést követõ 30 napon belül, amennyiben ez munkaszüneti napra esik, akkor az ezt követõ elsõ munkanapon postai úton, ajánlott levélben, személye-sen, vagy meghatalmazott útján. A pályázati ajánlatok bontása nyilvánosan, a Magyar Közlöny Hivatalos Értesítõjében való megjelenést követõ 31. napon 13 órakor a kiíró fenti címén a kiíró tárgyalóhelyiségében történik.

A pályázati ajánlatnak tartalmazni kell:

– az ajánlattevõ nevét; székhelyét (lakóhelyét); gazdasági társaság esetén a cégkivonat másolatát; erdõgazdálkodási tevékenység igazolását; a minõségbiztosítási rendszer igazolását, a szakirányítást végzõ személyek foglalkoztatási jog-viszonyát és végzettségét igazoló okiratok másolatát, a vételár megjelölését a nettó érték, valamint az áfa külön feltünte-tésével; valamint a pályázó nyilatkozatát arról, hogy 180 napnál régebben lejárt köztartozása (adó-, vám-, tb-járulék és egyéb, az államháztartás más alrendszereivel szemben fennálló kötelezettsége) nincs; hogy nem áll csõd- és felszámolási eljárás, végelszámolás alatt, illetve tevékenységét nem függesztette föl, nyilatkozatát a referenciákról és az értékesített mennyiségrõl; az ajánlati biztosíték megfizetését igazoló bizonylatot. Az ajánlati biztosíték 500 000 Ft, melyet a pályázó a kiíró Magyar Államkincstárnál vezetett 10025004-01743630 sz. egyszámlájára a pályázat benyújtását megelõzõen kö-teles befizetni, mely összeget a kiíró a nem nyertes ajánlattevõknek a pályázat elbírálását követõ 15 munkanapon belül visszafizet. Az ajánlati biztosíték után a kiíró kamatot nem fizet. Kötelezõen vállalt ajánlati kötöttség: az ajánlattételi ha-táridõ lejártának napján kezdõdik, és ezen naptól számított 30 napig tart. Amennyiben az ajánlattevõ ajánlati kötöttségé-nek ideje alatt ajánlatát visszavonja, az általa befizetett ajánlati biztosítékot elveszíti. A pályázati ajánlatok kiértékelését követõen kiíró a benyújtási határidõt követõ 10 napon belül írásban tájékoztatja a résztvevõket a pályázati eljárás eredményérõl.

Az erdõterület megtekintésére a kiíró helyszínbejárás keretében biztosít lehetõséget. A helyszínbejárás idõpontja:

2007. augusztus 27–28–29. 9 óra. A találkozó helyszíne: Bócsa, Agip benzinkút. A 28–29-ei helyszínbejárás részletei az elsõ találkozón egyeztetésre kerülnek.

Érvénytelen a pályázati ajánlat, ha:

– azt a pályázati felhívásban meghatározott, illetve szabályszerûen meghosszabbított ajánlattételi határidõ lejárta után nyújtották be; olyan ajánlattevõ nyújtja be, aki a kiíróval, illetve a KVI-vel szemben korábbi fizetési kötelezettségét nem

felhívásban elõírt feltételnek nem felel meg.

A pályázat kiírója fenntartja jogát, hogy:

– a nyertes ajánlattevõ visszalépése esetén jogosult a pályázat soron következõ helyezettjével szerzõdést kötni; a pá-lyázati eljárást eredménytelennek nyilvánítsa; az ajánlattevõtõl technikai-formai kérdésekben írásban felvilágosítást kérhet annak elõrebocsátásával, hogy az ajánlattevõ ezzel kapcsolatos írásbeli válasza semmilyen formában nem ered-ményezheti a pályázati ajánlatban megfogalmazott feltételek olyan változását, amely az értékelés során a beérkezett ajánlatok sorrendjét módosíthatná. A kiíró fenntartja azon jogát, hogy kedvezõtlen ajánlatok esetén vagy természetvé-delmi indokok alapján nyertes pályázatot nem hirdet ki, s a tárgyban a pályázatkiírást megismétli, vagy eláll a pályázat újbóli kiírásától.

A pályázati eljárással kapcsolatban további felvilágosítás kérhetõ Csaplár Károly mezõgazdasági és erdészeti refe-renstõl a (76) 482-611-es, illetve a (30) 638-0298-as telefonszámokon.

ATolna Megyei Rendõr-fõkapitányság(7100 Szekszárd, Mészáros L. u. 19–21.) a kincstári vagyonnal való gazdál-kodásról szóló 58/2005. (IV. 4.) kormányrendeletben meghatározottak alapján

nyilvános árverés

keretében, egyenként, összesen 12 db használatból ideiglenesen kivont, alábbiakban felsorolt jármûvet, valamint egy té-telben 256 tétel elfekvõ gépjármû-alkatrészt értékesít.

Sor-szám Típus Futott km Évjárat Kikiáltási ár (Ft)

1. LADA NIVA 1.7i 138 743 2000 405 000

2. LADA NIVA 1.7i 117 808 2000 435 000

3. LADA NIVA 1.7i 128 269 2000 426 000

4. LADA NIVA 1.7i 51 227 2000 461 000

5. SKODA FELICIA 1.3 284 034 1995 179 000

6. SKODA FELICIA 1.3 269 386 1995 178 000

7. SKODA OCTAVIA 1.6i Combi 234 678 2003 608 000

8. VW GOLF 1.4 CL 308 046 1992 172 000

9. SUZUKI SEDAN 1.6 GX 120 310 1998 289 000

10. SUZUKI VITARA 1.6 JX 90 799 2000 397 000

11. FORD ESCORT 1.3 369 532 1991 80 000

12. FORD TRANSIT 2.5D 15 fõs busz 280 838 1994 442 000

Sor-szám Megnevezés Kikiáltási ár

13. 256 tétel elfekvõ gépjármû-alkatrész 987 300 Ft

2007. szeptember 4. 10 óra.

Az elsõ árverés sikertelensége esetén a második árverés idõpontja:

2007. szeptember 5. 10 óra.

A gépjármûvek és alkatrészek elõzetesen megtekinthetõek 7100 Szekszárd, Tartsay V. u. 2. alatt az árverés napján 8 órától 10 óráig.

A részvételi szándékot és a résztvevõk személyi adatait, illetve vállalkozás esetén a 30 napnál nem régebbi eredeti, vagy hiteles cégkivonatot és aláírási címpéldányt, szükség esetén a jelenlevõ képviselõ személyére kiállított megbízást az árverés kezdete elõtt le kell adni.

Az árverés közjegyzõ jelenlétében történik.

Az értékesítésre kerülõ vagyontárgyak csak a vételár kiegyenlítése után kerülhetnek a vevõ birtokába, annak elszállí-tása a vevõ költségén történik. A vételár megfizetésének hitelt érdemlõ módon való bizonyításától számított 1 munkana-pon belül köteles a vevõ azokat elszállíttatni, azon túl tárolási költséget kell fizetnie.

Árverésen csak az 50 000 Ft árverési elõleget helyszínen befizetõ személy vehet részt, mely összeg a vételárban beszá-mításba kerül, a nem nyertes árverezõ részére az árverési elõleg az árverés napján visszafizetésre kerül.

A vételár megfizetése: az árverés napján a helyi postán befizetett készpénzátutalási megbízással történik. Az árveré-sen a licitálás során a vételár 10 000 Ft összegekkel emelkedik.

Az árverés lefolyásának egyéb részletes szabályait a kiíró az árverés helyszínén ismerteti. Személyesen, illetve gazda-sági társaságok esetén a cég nevében kötelezettségvállalásra jogosult személy árverezhet. Az árverés levezetõjének közeli hozzátartozója nem árverezhet.

Az értékesítendõ gépjármû-alkatrészekrõl és az árveréssel kapcsolatos eljárásról, továbbá a megtekintés részletes fel-tételeirõl bõvebb információ Horváth Ferenc r. alezredes gépjármûalosztály-vezetõtõl kérhetõ [tel.: (74) 501-120].