• Nem Talált Eredményt

A Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Bizottság munkatársainak ideiglenes külföldi kiküldetéseivel kapcsolatos különös szabályok

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 104-115)

13. § (1) Tekintettel arra, hogy a Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységrõl, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletrõl szóló 2007. évi LXXV. törvény (a továbbiakban: Kkt.) 193. §-ának (5) bekezdése alapján a Bizottság a részére biztosított költségvetési hozzájárulás felhasználásáról saját hatáskörben jogosult dönteni, a Bizottság tagjainak és a bizottsági titkárság munkatársainak ideiglenes külföldi kiküldetése (a továbbiakban együtt: bizottsági kiküldetés) során a jelen utasításban foglaltakat az alábbi eltérésekkel kell alkalmazni.

(2) Az utasítás 2. §-át, a 3. § (6)–(9), (14), (16), (19), (21) bekezdését, valamint a 9. § (6) bekezdését a bizottsági kiküldetések során nem kell alkalmazni.

(3) A Bizottság a Kkt. 185. § (3) bekezdése alapján a részére biztosított költségvetési hozzájárulás figyelembevételével minden év december 31-ig elkészíti következõ éves költségtervét, amelyben a bizottsági kiküldetések költsége betervezésre kerül. A Bizottság a bizottsági kiküldetések éves költségtervét a Gazdálkodás részére megküldi.

(4) Az egyes bizottsági kiküldetésekrõl a Bizottság – a Kkt. 185. § (3) bekezdése alapján részére biztosított költségvetési hozzájárulásnak, és az éves költségtervének figyelembevételével – kiküldetésenként dönt. A döntésnek tartalmaznia kell a Bizottság nevében kiutazó bizottsági tag vagy bizottsági titkársági munkatárs nevét, a kiküldetés idõpontját, a kiküldetés célját, a kiküldetés során igénybe vehetõ szállodai szoba díjának összeghatárát, az utasítás 9. §-ában foglalt utazás során igénybe vehetõ tömegközlekedési eszköz, minibusz, taxiköltségének összeghatárát.

(5) A Bizottság kiküldetésrõl szóló döntése alapján az ideiglenes külföldi kiküldetési engedélyt és az útindító feljegyzést a Számviteli és Szakképzési Fõosztály vezetõje rendeli el. Az ideiglenes külföldi kiküldetési engedélyt az adóügyekért felelõs helyettes államtitkár – a Bizottság döntésének figyelembevételével – hagyja jóvá.

(6) Az utasítás 4. § (6) bekezdését azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy az EU-intézmények által nyújtott költségtérítést a Gazdálkodás a Bizottság részére biztosított költségvetési hozzájáruláshoz számolja el.

(7) Az utasítás 8. § (5) bekezdését azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy a költségvetési források hatékony és gazdaságos felhasználásának figyelembevételével a bizottsági kiküldetések során a kiküldetést teljesítõ bizottsági tag vagy bizottsági titkársági munkatárs esetében a Bizottság döntése szerinti összeghatárig terjedõ szállodai szoba foglalható le.

(8) Az utasítás 9. §-át azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy az ott említett utazáshoz külföldön helyi tömegközlekedési eszköz, illetve taxi vehetõ igénybe a Bizottság döntése szerinti összeghatárig. A helyi tömegközlekedési eszköz igénybevétele – számla hiányában – a megõrzött menetjeggyel, a taxi költsége pedig a minisztérium nevére és számlázási címére (Nemzetgazdasági Minisztérium, 1051 Budapest, József nádor tér 2–4.) kiállított érvényes számlával számolható el.

(9) Az utasítás 9. § (6)–(7) bekezdését azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy az ott említett utazáshoz taxi költsége a kiküldetést elrendelõ keretgazda külön engedélye nélkül is elszámolható a Bizottság döntése szerinti összeghatárig.

(10) Az utasítás 9. § (10) bekezdését azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy külföldön indokolt esetben a 9. § (5) bekezdésében foglaltakon túlmenõen igénybe vett helyi tömegközlekedési eszköz költségei a kiküldetést elrendelõ szervezet vezetõjének írásban adott engedélye nélkül is elszámolható a Bizottság döntése szerinti összeghatárig.

adóügyekért felelõs helyettes államtitkár hagyja jóvá.

Záró rendelkezések

14. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követõ napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti az ideiglenes külföldi kiküldetésekrõl szóló 21/2010. (V. 7.) NFGM utasítás.

(3) Az ezen utasításban meghatározott szolgáltatások igénylése nyomtatványokon történik. Az igénylésekhez szükséges nyomtatványok elektronikus változata az Utaztatástól igényelhetõ.

(4) Az Utaztatás munkanapon túli és hétvégi ügyeleti rendszert nem mûködtet, ezért az Utaztatás csak munkanapokon hétfõtõl csütörtökig reggel 8.00 órától este 16.30 óráig; pénteken reggel 8.00 órától délután 14.00 óráig áll módjában utaztatási szolgáltatások ellátásával kapcsolatos igényeket fogadni, illetve ezen igények kielégítése érdekében eljárni, intézkedéseket tenni. Kivételt képeznek ez alól a terrorcselekmények, sztrájkok vagy más közlekedési havária események kapcsán szükséges, utaztatással összefüggõ feladatok, intézkedések.

(5) Jelen utasítás mellékletét képezõ igénylõlapok, nyomtatványok csak számítógépes szövegszerkesztõ segítségével kitöltött módon fogadhatók el az igénylõ szervezeti egységektõl.

Dr. Matolcsy György s. k.,

nemzetgazdasági miniszter

1. melléklet

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

Ikt. szám: ………

Ügyintézõ: ………

Tel.: ………

ÚTINDÍTÓ FELJEGYZÉS

……… a vonatkozó utasítás szerint illetékes jóváhagyó vezetõ útján,

az Utaztatás vezetõje részére Tárgy: Ideiglenes külföldi kiküldetés

1. A kiküldött neve, beosztása:

………

2. A kiküldetés célja:

………

3. Idõpont:

………

4. Helyszín (célország, város):

………

5. Utazás módja: repülõ / vonat / busz / hivatali gépkocsi / kulcsos gépkocsi / saját gépkocsi.

(A megfelelõ aláhúzandó!)

6. Elõzmények:

………

7. A részvétel indoka:

………

8. Képviselendõ magyar álláspont:

………

9. A kiküldetés az utazási programtervben szerepel / nem szerepel. (A megfelelõ aláhúzandó!) 10. Elrendelõ (kiküldõ) neve, beosztása:

………

11. Elrendelõ (kiküldõ) telefonszáma, szervezeti egysége:

………

12. A kiküldetés várható költségei:

Tétel Költség devizában

(pénznem)

Költség Ft-ban (Ft)

1. napidíjköltség (1 napra jutó napidíj szorozva a napok számával) 2. szállásköltség (1 éjszakára jutó szállásdíj szorozva az éjszakák számával) 3. utazási költség

4. egyéb dologi költség (pl. autópályadíj), tételesen megnevezve 5. egyéb (reprezentációs, étkezési) költség, tételesen megnevezve Összesen

13. Egyéb, indoklás:

………

………

………

………

………

Keltezés: Budapest, 20…… (év) ………….. (hó) ……… (nap)

________________________________

Az elrendelõ (kiküldõ) szervezeti egység vezetõjének aláírása

Ügyintézõ: ………

Tel.: ………

IDEIGLENES KÜLFÖLDI KIKÜLDETÉSI ENGEDÉLY

A kiküldött neve Szállásköltség / nap / fõ …… EUR/éj

Születésének idõpontja Utazás módja

Útlevelének száma

Útlevelének lejárata Ellátmány gépkocsival

történõ utazás esetén Munkahelye

Napidíj / nap 40 EUR / nap

Szervezeti egysége

Munkaköri besorolása

Egyéb dologi kiadásra Szakfeladatkód

Tanácsülés esetén KÜM-kód

Kiküldetés célja

Egyéb (reprezentációs) költségre, éspedig:

………

………

Költségviselõ

(A megfelelõ rész aláhúzandó. Amennyiben több költségviselõ van, a költségtípus – utazás, szállás, napidíj stb. – megjelölése is szükséges.)

– NGM Igazgatás – Tanács – EU Bizottság – Strukturális Alapok – Egyéb, éspedig:

………

Kiküldetés helye (célország, város), idõpontja (dátum tól-ig)

Kiküldetés idõtartama:

……… nap, ………… éj.

Társkiküldött(ek) neve, születési ideje

Útlevél/úti okmány

száma, lejárata, kiállítás helye

Munkahelye és munkaköri besorolása

Dologi

költség Napidíj Szállásköltség/

nap

1. Név: ………

Születési idõ: ………

2. Név: ………

Születési idõ: ………

3. Név: ………

Születési idõ: ………

Kiküldetést elrendelõ (kiküldõ) vezetõ

Olvasható név:

………

Aláírás:

………

Jóváhagyó vezetõ Olvasható név:

………

Aláírás:

………

Ellenjegyzõ (Utaztatás vezetõje) Olvasható név:

………

Aláírás:

………

UTAZÁSI VISZONYLATOK

Honnan, dátum, idõpont (óra, perc), járatszám Hová, dátum, idõpont (óra, perc), járatszám

1. 1.

2. 2.

3. 3.

4. 4.

Keltezés: Budapest, 20…….. (év) …….………….. (hó) ……… (nap)

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

N Y I L A T K O Z A T

HIVATALOS KÜLFÖLDI KIKÜLDETÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ SAJÁT GÉPKOCSIVAL TÖRTÉNÕ REPTÉRI TRANSZFER KÖLTSÉGTÉRÍTÉSÉNEK IGÉNYBEVÉTELÉHEZ

(BUDAPEST KÖZIGAZGATÁSI HATÁRÁN BELÜL)

Kiküldött neve: ………

Kiküldött beosztása: ………

Szervezeti egység: ………

A repülõtéri oda- és visszautazás költségeként a repülõtér minibusz-szolgáltatás díja kerül részemre megtérítésre.

A szolgáltatás díja a repülõtér, és indulási (tartózkodási) helyem közötti kilométer-távolság alapján kerül megállapításra.

Fentiekre tekintettel alulírott nyilatkozom, hogy a repülõtérre történõ utazásom az alábbi indulási (tartózkodási) helyemrõl történt:

………

Keltezés: Budapest, 20………. (év) ……….. (hó) ………… (nap)

………

Az igénylõ aláírása

Elõttünk, mint tanúk elõtt:

Név: ……… Név: ………

Lakcím: ……… Lakcím: ………

Szig.-szám: ……… Szig.-szám:………

Aláírás: ……… Aláírás: ………

3. melléklet

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

N Y I L A T K O Z A T

SAJÁT TULAJDONÚ SZEMÉLYGÉPKOCSI HIVATALOS CÉLÚ IGÉNYBEVÉTELÉHEZ (BUDAPEST KÖZIGAZGATÁSI HATÁRÁN KÍVÜL)

Alulírott ……… (név)

……… (lakcím), a Nemzetgazdasági Minisztérium,

……… (szervezeti egység megnevezése) munkatársa kijelentem, hogy az alábbi, saját tulajdonomban* / házastársam tulajdonában* lévõ személygépkocsit hivatalos célra igénybe kívánom venni ……… (tartózkodási hely) és Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér között oda-vissza összesen ……… kilométer távolságra.

A személygépkocsi – típusa:

– forg. rendszáma: ………

– forg. eng. száma: ………

– mûszaki érvényessége: ………

– hengerûrtartalma (cm3-ben): ………

– üzemanyag oktánszáma: ………

– tulajdonosának neve: ………

Az üzemanyagköltség-térítés összegének megállapításánál tudomásul veszem a – módosított – 60/1992. (IV. 1.) Korm.

rendelet szerinti alapnorma átalánnyal történõ elszámolást.

A fenntartásiköltség-térítést a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvényben meghatározott általános személygépkocsi-normaköltség figyelembevételével kérem elszámolni.

Kijelentem, hogy a saját tulajdonomban* / házastársam tulajdonában* lévõ személygépkocsi hivatalos célú használatával kapcsolatban – a munkáltató jogszabályon alapuló kártérítési felelõssége körébe tartozó eseteket kivéve – semmiféle kártérítési igénnyel nem lépek fel a Nemzetgazdasági Minisztériummal szemben.

Keltezés: Budapest, 20……… (év) ……… (hó) ………… (nap)

………

A nyilatkozattevõ aláírása

* A megfelelõ rész aláhúzandó!

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

IGAZOLÁS

hivatalos külföldi kiküldetés során felmerült tömegközlekedési költségek elszámolhatóságáról

Igazolom, hogy a ……… (kiküldött neve) által 20…… ………-n (kiküldetés ideje), ………-ban (kiküldetés helye) hivatalos külföldi kiküldetése során igénybe vett helyi tömegközlekedés költségei összesen ……… összegben elszámolhatók.

Indoklás:

………

………

………

………

………

………

………

………

Budapest, 20… ………

………

(aláírás)

………

(a kiküldetést elrendelõ neve, nyomtatott betûvel)

5. melléklet

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

M E G H A T A L M A Z Á S

Alulírott [meghatalmazó neve, beosztása, és szervezeti egység megjelölése]

meghatalmazom

[meghatalmazott neve és beosztása, szervezeti egység megjelölése]-t, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumban mûködõ valutapénztárban helyettem és nevemben a munkáltató által elrendelt, hivatalos külföldi kiküldetéseimben teljeskörûen eljárjon, így különösen a valuta elõleget felvegye, azzal elszámoljon, valamint az ehhez kapcsolódó átvételi elismervényeket, dokumentumokat aláírja.

Jelen meghatalmazás visszavonásig érvényes.

Budapest, 20………

………

[név]

meghatalmazó

………

[név]

meghatalmazott

Elõttünk, mint tanúk elõtt:

Név: ……… Név: ………

Lakcím: ……… Lakcím: ………

Szig.-szám: ……… Szig.-szám: ………

Aláírás: ……… Aláírás: ………

a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szervezeti és Mûködési Szabályzatáról

A központi államigazgatási szervekrõl, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 71. § (1) bekezdésében meghatározott hatáskörömben eljárva – a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelõs miniszter jóváhagyásával – a következõ utasítást adom ki:

1. § A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) Szervezeti és Mûködési Szabályzatát (a továbbiakban: SZMSZ) ezen utasítás mellékleteként adom ki.

2. § (1) A Szabályzatot, valamint a Hivatal belsõ szabályzatait szükség szerint, de legalább évente felül kell vizsgálni.

3. § (1) Ez az utasítás a közzétételt követõ napon lép hatályba azzal, hogy rendelkezéseit 2011. január 1-jével kell alkalmazni.

(2) Hatályát veszti az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal Szervezeti és Mûködési Szabályzatáról szóló 6/2010. (X. 25.) NGM utasítás és a Vám- és Pénzügyõrség Szervezeti és Mûködési Szabályzatának kiadásáról szóló 1074/2010. (VIII. 23.) VPOP utasítás.

Dr. Matolcsy György s. k.,

nemzetgazdasági miniszter

Jóváhagyom:

Dr. Navracsics Tibor s. k.,

közigazgatási és igazságügyi miniszter

Melléklet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezeti és mûködési szabályzata I. fejezet

Általános rendelkezések

A NAV alapadatai

1. § (1) A NAV alapadatai a következõk:

a) a szervezet megnevezése: Nemzeti Adó- és Vámhivatal b) megnevezésének hivatalos rövidítése: NAV

c) angol nyelvû megnevezése: National Tax and Customs Administration

d) francia nyelvû megnevezése: Administration Nationale des Impôts et des Douanes e) német nyelvû megnevezése: Nationales Steuer- und Zollamt

f) székhelye: 1054 Budapest, Széchenyi u. 2.

fa) postacíme: 1054 Budapest, Széchenyi u. 2.

fb) postafiókcíme: 1373 Budapest, Pf. 561.

g) alapító szerve: a Magyar Köztársaság Országgyûlése (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1–3.) h) létrehozásáról szóló jogszabály: a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény i) alapítás idõpontja: 2011. január 1.

j) alapító okiratának

ja) kelte: 2010. december 22.

jb) száma: 5228479368/HÉ.105/2010

k) jogelõd: az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal, valamint a Vám- és Pénzügyõrség l) törzskönyvi nyilvántartási száma: 789938

m) államháztartási szakágazati besorolása: 841112 Pénzügyi, költségvetési igazgatás n) adószáma: 15789934-2-51

o) fejezeti elosztási számla: 10023002-00300283-40000004

p) Nemzeti Adó- és Vámhivatal Igazgatása elõirányzat-felhasználási keretszámla: 10023002-00299389-00000000 pa) intézményi bankszámlát vezeti: Magyar Államkincstár

q) Szakfeladatrend szerint besorolt alaptevékenységek:

55200 Üdülõi szálláshely-szolgáltatás 682002 Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése 712104 Bûnügyi, rendõrségi laboratóriumi vizsgálatok

712109 Egyéb, hatósági eljárás érdekében végzett mûszaki vizsgálat, elemzés 841132 Adóigazgatás

841133 Adó, illeték kiszabása, beszedése, adóellenõrzés 841134 Vám-, jövedéki igazgatás

841135 Vám-, jövedék, termékdíj kiszabása, beszedése, ellenõrzése 841136 Pénzügyi szolgáltatások, szerencsejátékok felügyelete, ellenõrzése 841214 Sport, rekreáció központi igazgatása és szabályozása

842160 Nemzetközi szervezetekben való részvétel 842426 Vámrendészet

842427 Bûnüldözés 842428 Bûnmegelõzés

842437 Különleges rendészeti kiképzés

853214 Szakképesítés megszerzésére felkészítõ szakmai elméleti felnõttoktatás 853224 Szakképesítés megszerzésére felkészítõ gyakorlati felnõttoktatás 854212 Szakirányú továbbképzés

855936 Kötelezõ felkészítõ képzések

855942 Iskolarendszeren kívüli ISCED 3 szintû OKJ-s képzés 856099 Egyéb oktatást kiegészítõ tevékenység

862101 Háziorvosi alapellátás

862211 Járó betegek gyógyító szakellátása 862212 Járó betegek rehabilitációs szakellátása 862213 Járó betegek gyógyító gondozása 862231 Foglalkozás-egészségügyi alapellátás 862232 Foglalkozás-egészségügyi szakellátás

862234 Honvédelmi és rendvédelmi szervek állományának pálya- és munkaalkalmassági vizsgálata, felügyelete, ellenõrzése

862240 Egyéb, máshová nem sorolt járóbeteg-ellátás 862301 Fogorvosi alapellátás

869031 Egészségügyi laboratóriumi szolgáltatások 869037 Fizikoterápiás szolgáltatás

869047 Komplex egészségfejlesztõ, prevenciós programok

869071 Szabadidõs és nem kiemelt sportolók sportegészségügyi vizsgálata, felügyelete, ellenõrzése

900121 Zenemûvészeti tevékenység

910122 Könyvtári állomány feltárása megõrzése, védelme 910201 Múzeumi gyûjteményi tevékenység

910202 Múzeumi tudományos feldolgozó és publikációs tevékenység 910203 Múzeumi kiállítási tevékenység

910204 Múzeumi közmûvelõdési, közönségkapcsolati tevékenység 931102 Sportlétesítmények mûködtetése és fejlesztése

931201 Versenysport tevékenység támogatása

931301 Szabadidõsport- (rekreációs sport-) tevékenység és támogatása r) az alapfeladat ellátásának forrása: a NAV költségvetése.

(2) A NAV az általános forgalmi adó alanya, pénzügyi igazgatási tevékenysége adómentes.

(3) A NAV vállalkozási tevékenységet nem folytathat.

(4) A NAV engedélyezett létszáma: 23 060 fõ.

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 104-115)