• Nem Talált Eredményt

FÕRÉSZ: Hivatali igazgatás

In document A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE (Pldal 5-10)

Az árverés sikertelen, ha

– nem jelenik meg egy árverezõ sem,

– az árverezõk nem tettek érvényes vételi ajánlatot,

– az árverési eljárás tisztaságát, vagy az árverezõk érdekeit súlyosan sértõ cselekmény miatt az árverés érvénytelensé-gérõl kell dönteni,

– a nyertes ajánlattevõ visszalépése esetében, amennyiben az árverés soron következõ helyezettjével történõ szerzõ-déskötésre nem kerül sor. (Visszalépésnek minõsül, ha a nyertes ajánlattevõ a szerzõszerzõ-déskötésre elõírt határidõ alatt a szerzõdést nem köti meg.) Ebben az esetben a nyertes árverezõ a befizetett árverési elõleget elveszti.

Az árvereztetõ fenntartja jogát arra, hogy az árverést eredménytelennek nyilvánítsa.

Az árvereztetõ fenntartja a jogot arra, hogy a nyertes árverezõ visszalépése esetén, az árverés soron következõ helye-zettjével kössön szerzõdést.

Az árvereztetõ fenntartja a jogot arra, hogy az árverési hirdetményt, az árverés idõpontját megelõzõen visszavonja, melyrõl a hirdetmény közlésével megegyezõ helyeken újabb hirdetményt tesz közzé.

A tulajdonszerzési korlátozásba ütközõ szerzõdés semmis.

AGyõri Határõr Igazgatóság(9026 Gyõr, Szövetség u. 17., a továbbiakban: árvereztetõ)a Kincstári Vagyoni Igaz-gatóság Nyugat-Dunántúli Regionális IgazIgaz-gatóságávalkötött megbízási szerzõdés alapján, a kincstári vagyonnal való gazdálkodásról szóló 58/2005. (IV. 4.) Korm. rendelet vonatkozó fejezetei alapján

árverés

keretében értékesíti a Magyar Állam tulajdonában, és a Gyõri Határõr Igazgatóság, mint vagyonkezelõ vagyonkezelésé-ben lévõ alábbi vagyonelemet:

Gyõri Határõr Igazgatóság

Ingatlan címe Hrsz. Terület Megnevezés Tul. h. Kikiáltási ár

(bruttó Ft) Áfa (Ft)

Mosonmagyaróvár, belterület 5101/2. 1 ha 8623 m2 Kivett udvar 1/1 96 602 400 16 100 400 Árverési elõleg összege: 9 660 000 Ft.

Licit az 58/2005. (IV. 4.) Korm. rendelet 50. § (1) bekezdése szerint.

Az ingatlan vezetékjoggal terhelt, egyebekben per-, teher- és igénymentes.

Az árverés idõpontja:2006. november 22. 11 óra.

Az árverezõnek személyesen, vagy képviselõje útján az árverés idõpontját megelõzõen legkésõbb 1 órával kell jelentkeznie az árverésen való részvételre.

Az árverés helye: Gyõri Határõr Igazgatóság (9026 Gyõr, Szövetség u. 17.).

Felvilágosítást ad: Vargáné Szabó Erika hõr. õrnagy, mûszaki osztályvezetõ, tel.: (96) 317-288, 8350-es mellék.

Az árverés közjegyzõ jelenlétében történik. Az árvereztetõ az árverés megkezdésekor ismerteti az árverés részletes feltételeit.

Az árverési hirdetmény teljes szövege megtalálható a Magyar Közlöny mellékletének – Hivatalos Értesítõ – 2006. ok-tóber 31-én megjelent 44. számában.

A

Z

Á

LLAMI

S

ZÁMVEVÕSZÉK VIZSGÁLATAI

Összefoglaló

a Baranya Megyei Önkormányzat gazdálkodási rendszerének 2006. évi átfogó ellenõrzésérõl (0633) Az önkormányzatok gazdálkodási rendszerének átfogó ellenõrzése során a megyei, megyei jogú városi, a fõvárosi és a fõvárosi kerületi önkormányzatoknál végzett vizsgálatokról a 2003. évtõl az ÁSZ elnöke által aláírt és nyilvánosságra hozott, így az interneten, az ÁSZ honlapján is elérhetõ számvevõszéki jelentés készül. Az ÁSZ ezen vizsgálatok ellenõr-zési megállapításainak széles körû hasznosíthatóságának biztosításán túlmenõen az önkormányzatoknál lévõ közpén-zekkel történõ gazdálkodás megismerését, annak átláthatóságát kívánja elõsegíteni. A kiemelt körbe tartozó önkormány-zatok ellenõrzését négyéves ütemterv alapján, országosan egységes ellenõrzési program szerint végeztük. A jelentés megállapításai alapvetõen a 2005. évre vonatkoznak, de a többéves áthúzódó folyamatok miatt kitekintünk az elõtte lévõ két évre és a helyszíni ellenõrzés idejének évére is.

Az Önkormányzat a 2003–2006. évekre rendelkezett a feladatokat hosszabb távra kijelölõ gazdasági programmal.

A 2005. és a 2006. évi költségvetési rendelettervezetek elõkészítése, elõterjesztése során a költségvetés szerkezetére és a határidõkre vonatkozó elõírásokat figyelembe vették. Az Önkormányzati hivatal rendelkezett a Közgyûlés által jóváha-gyott szervezeti és mûködési szabályzattal, valamint számviteli politikával és a kapcsolódó szabályzatokkal. A szakmai teljesítés igazolást végzõ személyek név szerinti kijelölése nem történt meg. Az érvényesítõk és az utalványozást ellen-jegyzõk a szakmai teljesítés igazolását az arra jogosult személyek név szerinti kijelölése nélkül elfogadták, így a jogsza-bályban rögzített ellenõrzési feladatukat nem végezték el.

Az üzemeltetésre, kezelésre átadott eszközök kivételével az eszközök és források leltározási feladatait a jogszabályok és a leltározási szabályzat elõírásainak megfelelõen teljesítették. Az államháztartási törvény elõírása ellenére a nem nor-matív, céljellegû, fejlesztési támogatások közül kilenc támogatás, továbbá a nettó ötmillió Ft-ot elérõ, vagy azt megha-ladó értékû öt szerzõdés esetében (e tárgyú szerzõdések 8%-ánál, illetve 6%-ánál) a jogszabályban elõírt adatokat az Ön-kormányzat honlapján nem tették közzé. A 2003–2005 közötti idõszakban három térítésmentes ingatlanátadás, a jogsza-bályi rendelkezések ellenére, a vagyongazdálkodási rendeletben meghatározottaktól eltérõ esetekben történt.

Az Önkormányzat a 2005. évben 325 millió Ft céljellegû támogatást nyújtott 254 szervezet számára. Hét közhasznú társaság részére nyújtott támogatásnál a jogszabályban foglaltak ellenére szerzõdésben nem írták elõ a számadási kötele-zettség feltételeit és módját. A támogatási döntésekben meghatározták a támogatás célját, összegét és a támogatásban ré-szesülõk részére számadási kötelezettséget, határidõt írtak elõ. Az önkormányzati hivatalban a határidõre nem teljesített elszámolások miatt a támogatottak részére felszólító leveleket küldtek.

Az önkormányzati hivatal elkészítette a 2005. és a 2006. évi közbeszerzési tervét és közbeszerzési szabályzatát. A be-szerzések becsült értékének meghatározásánál és az ellenõrzött közbeszerzési eljárás lebonyolításánál betartották a köz-beszerzési törvényben elõírtakat. A Közgyûlés elnöke a zárszámadási rendelettervezetet az elõírt tartalmi, szerkezeti követelményeknek megfelelõen, határidõn belül terjesztette a Közgyûlés elé.

Az Önkormányzat a kötelezõ és az önként vállalt feladatok körét a Szervezeti és mûködési szabályzatában rögzítette.

A Közgyûlés a feladatellátás szervezeti megoldásában történt változásokat áttekintette, megállapította, hogy a szervezeti megoldások módosítása eredményeként a gazdálkodás hatékonyabb, szabályszerûbb. Az Önkormányzat a 2003–2005.

években költségvetésében hiányt tervezett. Az Önkormányzatnál 2003–2005 között a felhalmozási kiadásokat nem fe-dezték a felhalmozási bevételek. A 2003–2004. években tervszinten mutatkozó hiányt az év közbeni bevételi többletek, kiadási megtakarítások megszüntették. A 2005. évben a mûködési bevételi többlet már nem ellensúlyozta a felhalmozási célú kiadások hiányát, melyet fejlesztési célú, hosszú lejáratú hitelfelvétellel pótoltak.

A belsõ ellenõrök szervezetileg függetlenek voltak az önkormányzati hivatalon belül, a jogszabályban elõírt feladat-köri függetlenségük azonban nem érvényesült, mivel a belsõ ellenõrzést végzõk az ellenõrzési tevékenységen kívül más feladatot is elláttak. Az Önkormányzat fõjegyzõje a jogszabályokban elõírt belsõ ellenõrzési feladatnak a 2005. évben eleget tett. A fõjegyzõ a 2005. évre vonatkozóan az önkormányzati hivatal és az intézmények belsõ ellenõrzésére elõírt beszámolót elkészítette. Az Önkormányzatnál a korábbi számvevõszéki ellenõrzések javaslatainak több mint kilenctized részét részben vagy egészben megvalósították, javítva a feladatellátás szabályszerûségét, célszerûségét.

A helyszíni ellenõrzés megállapításainak hasznosítása mellett a jogszabályi elõírások betartása, valamint a munka színvonalának javítása érdekében javaslatokat fogalmaztunk meg a Közgyûlés elnöke és a fõjegyzõ részére. Javasoltuk, hogy a Közgyûlés elnöke tájékoztassa a Közgyûlést az ellenõrzés megállapításairól, segítse elõ a javaslatok megvalósítá-sát, készíttessen intézkedési tervet azok végrehajtása érdekében.

Az elkészített jelentés az interneten a www.asz.hu címen olvasható.

H

IVATALOS KÖZLEMÉNYEK

A Magyar Nemzeti Bank elnökének 16/2006. (X. 13.) MNB

rendelete

„Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 50. évfordulója” arany emlékérme kibocsátásáról A Magyar Nemzeti Bankról szóló 2001. évi LVIII. tör-vény 60. §-a (1) bekezdésénekd)pontja alapján fennálló jogkörömben eljárva a következõket rendelem el:

1. §

(1) A Magyar Nemzeti Bank „Az 1956-os magyar forra-dalom és szabadságharc 50. évfordulója” megnevezéssel 100 000 forintos címletû arany emlékérmét bocsát ki.

(2) A kibocsátás idõpontja: 2006. október 18.

2. §

(1) Az emlékérme 986 ezrelék finomságú aranyból készült, súlya 20,946 gramm, átmérõje 38,61 mm, széle sima.

(2) Az emlékérme elõlapján, a középmezõ körszelet for-májú, matt alapú részében az „1956” évszám ismétlõdik, egymás alatti vízszintes sorokban. A körszelet formájú, matt alapú részt jobb oldalról határolva, az emlékérme szé-lén, köriratban a „MAGYAR KÖZTÁRSASÁG” felirat

olvasható. A középmezõben, a körszelet formájú, matt ala-pú részbe benyúló felsõ sávban, egymás alatti vízszintes sorokban a „100000” értékjelzés és a „FORINT” felirat, az alsó sávban pedig egymás mellett a „BP.” verdejel és a „2006” verési évszám olvasható. Az emlékérme elõlap-jának képét e rendelet1. mellékletetartalmazza.

(3) Az emlékérme hátlapján, a középmezõ kör alakú, matt alapú részében az „1956” évszám ismétlõdik, egymás alatti vízszintes sorokban. A kör alakú, matt alapú mezõ bal felsõ és jobb alsó részén található, vízszintes sávban lyukas nemzeti színû zászló ábrázolása látható. Az emlék-érme szélén, köriratban a „MAGYAR FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC-1956” felirat, valamint középen lent Rónay Attila tervezõmûvész mesterjegye található.

Az emlékérme hátlapjának képét e rendelet2. melléklete tartalmazza.

3. §

Az emlékérmébõl 5000 darab készíthetõ, különleges – ún. proof – technológiával.

4. §

Ez a rendelet 2006. október 18-án lép hatályba.

Járai Zsigmonds. k.,

a Magyar Nemzeti Bank elnöke

1. melléklet

a 16/2006. (X. 13.) MNB rendelethez Az emlékérme elõlapjának képe:

2. melléklet

a 16/2006. (X. 13.) MNB rendelethez Az emlékérme hátlapjának képe:

A Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal közleménye

A Központi Hivatal a 35/2000. (XI. 30.) BM rendelet 73. § (1) bekezdése alapján – az eddig közzétetteken kívül – az alábbi elveszett, megsemmisült gépjármûtörzskönyvek sorszámát teszi közzé:

432210C

ARéde–Bakonybánk Körzeti Általános Iskola és Óvoda2886 Réde, Rákóczi tér 1. elnevezésû és székhelyû intézmény megnevezése és székhelye 2006. szeptember 1-jétõl az alábbiakra változik:

Réde–Bakonybánk–Súr Körzeti Általános Iskola és Óvoda 2885 Bakonybánk, Kossuth u. 27.

Levelezési címe: 2886 Réde, Rákóczi tér 1.

K

ÖZLEMÉNYEK

Az Országos Rádió és Televízió Testület közleményei

In document A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE (Pldal 5-10)