• Nem Talált Eredményt

FÕRÉSZ: Hivatali igazgatás

K

INCSTÁRI VAGYON ÉRTÉKESÍTÉSÉRE KIÍRT PÁLYÁZATOK EREDMÉNYE AKincstári Vagyoni Igazgatóságmegbízásából aHMmint kiíró aNemzeti Ingatlanfejlesztõ és Lakásberuházó ZRt.

közremûködésével nyilvános pályázat keretében a Magyar Közlöny Hivatalos Értesítõjének 2006. július 5-i számában értékesítésre írta ki a

8000 Székesfehérvár, Krasznai utca 40. sz., 11992. hrsz. alatti, a 9000 Gyõr, Hecsepusztán található, 5475/22. hrsz.

alatti, a 8649 Balatonberény, Béke u.–Bartók B. utcában található, 41/5. hrsz. alatti és a 8630 Balatonboglár, Vikár B.

u. 48. sz. 1412. hrsz. alatti ingatlanokat.

A KVI Hasznosítási Tanácsa 2006. augusztus 28-án megtartott ülésén a felhívásban foglalt értékelési szempontoknak megfelelõen, valamint az 58/2005. (IV. 4.) Korm. rendelet 43. §-a alapján a KVI vezérigazgatója a pályázati eljárás ered-ményeként az alábbi döntést hozta:

– 8000 Székesfehérvár, Krasznai utca 40. sz., 11992. hrsz. alatti ingatlan:

a beérkezett ajánlatokérvénytelenek,az eljáráseredménytelen.

– 9000 Gyõr, Hecsepusztán található, 5475/22. hrsz. alatti ingatlan:

a beérkezett ajánlatérvénytelen,az eljáráseredménytelen.

– 8649 Balatonberény, Béke u.–Bartók B. utcában található, 41/5. hrsz. alatti ingatlan:

a pályázati eljáráseredménytelen.

– 8630 Balatonboglár, Vikár B. u. 48. sz. 1412. hrsz. alatti ingatlan:

a pályázati eljáráseredménytelen.

Az ingatlanok újból meghirdetésre kerülnek.

K

INCSTÁRI VAGYON ÉRTÉKESÍTÉSE

ANyugat-Magyarországi Egyetem Gazdasági Fõigazgatósága(9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.) továbbiak-ban: kiíró, aKincstári Vagyoni Igazgatóság(1054 Budapest, Zoltán u. 16.) megbízásából a kincstári vagyonnal való gaz-dálkodásról szóló 58/2005. (IV. 4.) Korm. rendelet (továbbiakban: kormányrendelet) vonatkozó fejezetei alapján

nyilvános pályázat

keretében értékesíti a Magyar Állam tulajdonában és a Nyugat-Magyarországi Egyetem vagyonkezelésében álló, Sopron, 6839. hrsz.-on nyilvántartott, természetben a Sopron, Lövér krt. 66. szám alatti 4274 m2területû szanatórium megnevezésû belterületi ingatlant.

Az ajánlati biztosíték: 35 000 000 Ft, azaz harmincötmillió forint, vagy 140 000 euró.

Az ajánlati biztosítékot HUF-ban a kiíró Magyar Államkincstárnál vezetett 10033001-00282864-00000000 számú számlájára, euróban pedig a kiíró Magyar Államkincstárnál vezetett 10033001-00282864-00000000 számú számlájára kell átutalni, „Szanatórium” jelige megjelölésével.

Az ajánlati biztosítékon felül fennmaradó vételárat magyar forintban (HUF) kell megfizetni.

Az ingatlan a Soproni Távközlési Igazgatóság vezetékjogával terhelt, egyéb más vonatkozásban per-, teher- és igény-mentes.

A kiíró tájékoztatja az ajánlattevõket, hogy a kormányrendelet 42. § (2) bekezdésében biztosított lehetõséggel élve – amennyiben az elsõ két helyre rangsorolt ajánlatban szereplõ vételárak között (a magasabbat tekintve 100%-nak) leg-feljebb 20% eltérés van, vagy ha a 44. § (1) bekezdése, illetve a benyújtott ajánlatok egyike sem lenne nyertesnek nyilvá-nítható, a KVI Hasznosítási Tanácsának javaslata alapján – nyilvános ártárgyalást tarthat. Amennyiben csak egy érvé-nyes ajánlat érkezik, nyilvános ártárgyalás tartása helyett a kiíró felhívhatja az ajánlattevõt ajánlata módosítására.

Az ingatlan jellemzõi:

Az ingatlan Sopron belvárosától délre, az országosan is ismert tiszta levegõjû Lövérekben fekszik. Sopron „különle-ges területek” besorolású övezetében az üdülõk és szanatóriumi épületek által közrefogva helyezkedik el. Fekvésénél fogva, (lejtõs Lövér domboldal) Sopron egész panorámája megcsodálható az épület szintjeirõl. 1995-tõl használaton kí-vüli ingatlan.

Az épületet az 1900-as évek elején építették 4300 m2területû telken. Az ingatlan nettó alapterülete 2800 m2amely 4 szintbõl (pince, földszint. I. és II. emelet) és egy részlegesen beépített padlástérbõl áll. 1961–62-ben átépítették és ak-kor nyerte el a szanatórium jelenlegi homlokzati megjelenését. A fõépület jellemzõ épületszerkezeteinek anyaga: alapo-zás, kõ- és vegyes falazat, lábazati fal, ciklopkõ falazat beton, födémszerkezetek, monolit vasbeton lemez, tetõszerkezet bakdúcos, fa szerkezetû nyeregtetõ, tetõfedés, hornyolt cserépfedéssel történt, homlokzatképzés, ciklopkõ falazat.

Az épület használaton kívûl van, így jelenleg minden közmûszolgáltatás szünetel.

A kiíró az ingatlanról bõvebb információt (mûszaki adatok, tulajdonilap-másolat, adásvételiszerzõdés-tervezet) tar-talmazó pályázati dokumentációt bocsát a pályázók rendelkezésére. A pályázati dokumentáció 10 000 Ft + áfa vissza nem térítendõ ellenértékért átvehetõ a pályázati felhívás közzététele napjától a pályázat leadási határidejének utolsó napjáig, a kiíró fenti címén a titkárságon.

A pályázaton való részvétel feltétele az adott ingatlanra vonatkozó pályázati dokumentáció kiírótól történõ megvásár-lása, és az abban foglaltak figyelembevétele.

Az ingatlan bemutatására a pályázati felhívás megjelenését követõ 20. naptári nap (amennyiben munkaszüneti napra esik, akkor az azt követõ elsõ munkanap) 10 órakor kerül sor, illetve elõzetes egyeztetés alapján.

A pályázatok beadásának módja:

A vételre vonatkozó pályázati ajánlatokat zárt, cégjelzés nélküli borítékban „Szanatórium” jelige feltüntetésével, 3 példányban (1 eredeti és 2 másolati példányban), magyar nyelven, személyesen, illetve meghatalmazott útján kell be-nyújtani úgy, hogy az ajánlat az ajánlattételi határidõn belül a kiíróhoz megérkezzék. A pályázó köteles az eredeti pél-dányt megjelölni „Eredeti” felírással. Ha az azonos pályázó által benyújtott pályázatok között eltérés adódik, az így meg-jelölt ajánlatban foglaltak az irányadók.

Ajánlattételi határidõ:a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenõ Hivatalos Értesítõben való közzétételtõl számított 30. napon 10 (tíz) óráig.(Amennyiben ez munkaszüneti nap, akkor az ezt követõ elsõ munkanapon 10 óra. A 30 napba a megjelenés napja nem számít bele.)

Az ajánlatokat a Nyugat-Magyarországi Egyetem, Gazdasági Fõigazgatóság 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.

„B” épület I. emelet titkárságán kell a megjelölt határidõig leadni.

A pályázó az ajánlattételi határidõ lejártáig módosíthatja, vagy visszavonhatja pályázati ajánlatát. Az ajánlattételi ha-táridõ lejártát követõen a benyújtott ajánlatok csak a kiíró felhívására, illetõleg nyilvános ártárgyalás során módosítha-tók, de az ajánlati árak nem csökkenthetõk. Az ajánlattevõ a szerzõdéskötésig, illetõleg az ártárgyalás megkezdéséig kö-teles titokban tartani ajánlata tartalmát. A kiíró a kormányrendelet 48. § (3) bekezdése szerint kökö-teles a pályázók számát és az ajánlatok tartalmát a pályázat lezárásáig, illetve az ártárgyalás megkezdéséig titkosan kezelni.

A pályázatok felbontása az ajánlattételi határidõ lejártának napján 10 órakor történik a kiíró fenti címén, zárt körben, közjegyzõ jelenlétében.

A részvétel feltételei:

A pályázati ajánlatnak tartalmaznia kell

– a pályázó azonosító adatait (név, lakcím, levelezési cím, cég neve, székhelye, telefonszáma, telefaxszáma, képviselõ neve, aláírási címpéldány, hiteles, 30 naptári napnál nem régebbi cégkivonat, KSH azonosító szám, „bejegyzés alatt”

esetén azt igazoló hiteles igazolás, statisztikai számjel),

– a pályázati dokumentáció megvásárlását igazoló bizonylat,

– a HUF-ban fizetendõ megajánlott vételár megjelölését, telek-, felépítmény nettó érték + áfa bontásban,

– a vételár kiegyenlítésének módját, annak figyelembevételével, hogy az ajánlati biztosítékon felül fennmaradó nettó vételárhátralékot, és a teljes vételárra vonatkozó áfa összegét a szerzõdés aláírását követõ 30 naptári napon belül ki-egyenlíti,

– devizabelföldi pályázó esetén igazolásokat arról, hogy a Magyar Állammal és szervezeteivel szemben hat hónapnál régebben lejárt köztartozása nincs, illetve adó-, vám-, társadalombiztosítási járulék és egyéb, az államháztartás más al-rendszereivel szemben fennálló lejárt fizetési kötelezettsége nincs,

– devizakülföldi pályázó közjegyzõ elõtt tett nyilatkozatát arról, hogy „a Magyar Állammal, illetve szervezeteivel szemben nincs tartozása”,

– az ajánlati biztosíték átutalásáról szóló hivatalos banki igazolást, (az ajánlattevõnek gondoskodnia kell arról, hogy a HUF-ban befizetett ajánlati biztosíték legkésõbb az ajánlattételi határidõ napjára a kiíró Magyar Államkincstárnál veze-tett 10033001-00282864-00000000 számú számlájára, vagy az euróban befizeveze-tett ajánlati biztosíték a kiíró Magyar Ál-lamkincstárnál vezetett 10033001-00282864-00000000 számlájára beérkezzék),

– a pályázat eladási áron túlmenõ, egyéb feltételeinek elfogadásáról szóló nyilatkozatot,

– a pályázó gazdasági társaság tulajdonosainak arról szóló nyilatkozatát, hogy nyertesség esetén megkötendõ adásvé-teli szerzõdéshez szükséges-e külön társasági cselekmény.

Az ajánlati biztosíték a nyertes ajánlattevõ esetében a vételárba beszámításra kerül. Az euróban beérkezett ajánlati biztosíték HUF-ra történõ átszámítása a pályázat elbírálásának napján érvényes hivatalos MNB árfolyam alapján tör-ténik.

Az ajánlati biztosítékot a kiíró a pályázati felhívás visszavonásáról szóló hirdetmény közzétételének, illetve az eljárás eredménytelensége kihirdetésének napjától számított 15 munkanapon belül visszafizeti az ajánlattevõk részére. Eredmé-nyes pályázat esetén a kiíró az ajánlati biztosítékot a nem nyertes pályázók részére az ajánlatok elbírálásának napjától számított 15 munkanapon belül fizeti vissza. A kiíró ugyancsak visszafizeti az ajánlati biztosítékot, ha a kiíró az elbírálá-si határidõt meghosszabbítja, melynek függvényében az ajánlati kötöttség idõtartama is meghosszabbodik, és a pályázó a határidõ meghosszabbításáról szóló értesítés kézhezvételétõl számított 7 naptári napon belül nyilatkozik, hogy ajánlati kötöttségét nem kívánja meghosszabbítani.

Az ajánlati biztosíték után a kiíró költséget nem számít fel, kamatot nem fizet, kivéve, ha az ajánlati biztosíték vissza-fizetésére nyitva álló 15 munkanapos határidõt elmulasztja.

Amennyiben a pályázó ajánlati kötöttségének ideje alatt ajánlatát visszavonja, vagy ha az adásvételi szerzõdés meg-kötése a nyertes pályázónak felróható, vagy érdekkörében felmerülõ más okból hiúsul meg, az ajánlati biztosítékot el-veszti. A pályázó az ajánlati biztosítékot elveszti akkor is, ha a már megkötött szerzõdés a pályázónak felróható, vagy ér-dekkörében felmerülõ más okból hiúsul meg.

Kötelezõen vállalt ajánlati kötöttség: az ajánlattételi határidõ lejártának napját követõ 90 naptári nap. Amennyiben a pályázó ajánlati kötöttségének ideje alatt pályázatát visszavonja, az általa befizetett ajánlati biztosítékot elveszti.

A pályázati ajánlatok elbírálása, vagy a nyilvános ártárgyalásra kitûzése (az ajánlatmódosításra való felhívás) az aján-lattételi határidõ lejártát követõ 30 naptári napon belül történik, mely idõtartamot a kiíró egy alkalommal, legfeljebb további 30 naptári nappal meghosszabbíthat. Ennek függvényében az ajánlati kötöttség idõtartama is 30 nappal meg-hosszabbodik.

A kiíró a pályázati ajánlatok elbírálását követõen, a pályázati ajánlatok bontásától, vagy a nyilvános ártárgyalás lezá-rásától (az ajánlatmódosítás kézhezvételétõl) számított 30 naptári napon belül, vagy az elbírálási határidõ esetleges meg-hosszabbításának lejártát követõ 15 naptári napon belül írásban tájékoztatja a pályázókat a pályázati eljárás eredmé-nyérõl.

A pályázat elbírálása során a rangsoroláskor alkalmazandó értékelési szempontok fontossági sorrendben:

– a megajánlott vételár összege,

– a vételár kiegyenlítésének módját, annak figyelembevételével, hogy az ajánlati biztosítékon felül fennmaradó nettó vételárhátralékot, és a teljes vételárra vonatkozó áfa összegét a szerzõdés aláírását követõ 30 naptári napon belül ki kell egyenlíteni,

– a pályázat nyertese az, aki a pályázati felhívásban rögzített feltételek teljesítése mellett, az értékelési szempontok alapján összességében a legjobb ajánlatot tette.

Az adásvételi szerzõdés megkötésének elõfeltétele, hogy a nyertes pályázó az eredményhirdetésrõl szóló értesítés kézhezvételét követõ 8 banki napon belül, az ajánlati biztosítékon felül fennmaradó vételárhátralék (beleértve az áfát is) erejéig fizetési garanciát ad.

A kiíró fizetési garanciának tekinti a feltétel nélküli bankgaranciát, a feltétel nélküli banki hitelígérvényt és a vételár-hátralék ügyvédi vagy közjegyzõi letétbe helyezését.

A feltétel nélküli bankgaranciát, melynek kedvezményezettje a vagyonkezelõ, a banknak a pályázati felhívásban meg-adott jelige feltüntetésével megjelölt ingatlan megvásárlása céljára kell kiállítania és visszavonhatatlan fizetési kötele-zettséget kell vállalnia a kiíró felé a teljes vételárhátralékra az ajánlatban vállalt határidõ figyelembevételével.

A feltétel nélküli banki hitelígérvényt, melynek kedvezményezettje a vagyonkezelõ, a banknak a pályázati felhívás-ban megadott jelige feltüntetésével megjelölt ingatlan megvásárlása céljára kell kiállítania és visszavonhatatlan fizetési kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy a vételárként ígért összeget a bank a vevõ részére meghitelezi a teljes vételárhát-ralékra, az ajánlatban vállalt határidõ figyelembevételével.

A kiíró a fentiekben említett, vételárhátralék kifizetésének biztosítékául szolgáló iratokat magyarországi és külföldi I. osztályú bankoktól fogadja el.

A kiíró a pályázat nyertesével – az errõl szóló értesítés kézhezvételének napjától számított 30 naptári napon belül, de legkésõbb az ajánlati kötöttség lejártának napjáig – az adásvételi szerzõdést megköti.

A tulajdonjog átszállását eredményezõ nyilatkozat kiadása a teljes vételárnak a kiíró számláján történõ megjelenését követõen haladéktalanul, de legkésõbb 15 naptári napon belül történik.

A kiíró fenntartja jogát, hogy

– a nyertes pályázó visszalépése esetén a pályázat soron következõ helyezettjével szerzõdést kössön, – a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítsa,

– az elbírálási határidõn belül a kormányrendelet 42. § (2) bekezdése alapján – minden érvényes ajánlatot benyújtott résztvevõ meghívása mellett – nyilvános ártárgyalást tartson, vagy egyetlen ajánlattevõ esetén felhívja az ajánlattevõt ajánlata módosítására,

– pályázati felhívását az ajánlattételi határidõ elõtt visszavonja, melyrõl a pályázati felhívás közlésével megegyezõ helyeken az ajánlattételi határidõ lejárta elõtt hirdetményt tesz közzé.

A pályázatot követõ nyilvános ártárgyalás során a pályázók ajánlataikat módosíthatják, azzal, hogy a korábban meg-ajánlott vételár nem csökkenthetõ, és a módosított ajánlatnak is meg kell felelnie a pályázati felhívásban meghatározott valamennyi feltételnek.

Érvényes a pályázati ajánlat, ha:

– azt a pályázati felhívásban meghatározott, illetve szabályszerûen meghosszabbított ajánlattételi határidõben nyúj-tották be,

– a pályázó az ajánlati biztosítékot az elõírásoknak megfelelõen bocsátotta rendelkezésre,

– a devizabelföldi pályázó csatolta nyilatkozatát arról, hogy nincs köztartozása (adó-, vám-, társadalombiztosítási já-rulék és egyéb, az államháztartás más alrendszereivel szemben fennálló lejárt fizetési kötelezettsége),

– a devizakülföldi pályázó csatolta közjegyzõ elõtt tett nyilatkozatát arról, hogy a Magyar Állammal, illetve szerveze-teivel szemben nincs tartozása,

– olyan pályázó nyújtotta be, akinek nincs a kiíróval szembeni tartozása, korábbi fizetési kötelezettségét teljesítette, – a pályázó a pályázatot szabályszerûen aláírta (gazdasági társaság esetén cégszerû aláírás),

– az megfelel a pályázati felhívásban meghatározott összes feltételnek.

Ha az ajánlattevõ, vagy az érdekkörébe tartozó más személy a pályázat titkosságát megsérti, a kiíró az ajánlatát ér-vénytelennek nyilvánítja.

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítást ad a Nyugat-Magyarországi Egyetem, mûszaki gazdasági fõigaz-gató-helyettese, Fekete József a (99) 518-345-ös, illetve a 06 (30) 223-2571-es telefonszámon.

AKincstári Vagyoni Igazgatóság(1054 Budapest, Zoltán u. 16.) megbízásából (továbbiakban: KVI) aHonvédelmi Minisztérium(1055 Budapest, Balaton u. 7–11.), mint az ingatlan vagyonkezelõje (továbbiakban: kiíró) aNemzeti Ingat-lanfejlesztõ és Lakásberuházó Zártkörûen Mûködõ Részvénytársaságközremûködésével (1131 Budapest, Faludi u. 3.)

a kincstári vagyonnal való gazdálkodásról szóló 58/2005. (IV. 4.) kormányrendelet (továbbiakban: kormányrendelet) vonatkozó fejezetei alapján

nyilvános pályázat

keretében értékesíti a Magyar Állam tulajdonában és a kiíró vagyonkezelésében lévõ alábbi ingatlanokat:

1. A székesfehérvári ingatlan-nyilvántartásban 11992. hrsz. alatt felvett, természetben 8000 Székesfehérvár, Krasznai utca 40. sz. alatt található „kivett lakóház udvar” megjelölésû, 1/1 tulajdoni hányadú, 2947 m2alapterületû belterületi in-gatlant.

Az ingatlant a Dunántúli Gázszolgáltató Vállalat Üzemigazgatósága javára bejegyzett bányaszolgalmi jog terheli, egyebekben az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

Ajánlati biztosíték: 2 500 000 Ft, azaz kettõmillió-ötszázezer forint.

2. A gyõri ingatlan-nyilvántartásban 5475/22. hrsz. alatt felvett, a természetben 9000 Gyõr, Hecsepusztán található,

„kivett udvar” megjelölésû, 2 ha 1800 m2területû belterületi ingatlant.

Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

Ajánlati biztosíték: 20 000 000 Ft, azaz húszmillió forint.

3. A marcali ingatlan-nyilvántartásban 41/5. hrsz.-on nyilvántartott, természetben 8649 Balatonberény, Béke u.–Bar-tók B. utcában található, „kivett üdülõépület és udvar” megjelölésû, 1 ha 3711 m2területû belterületi felépítményes in-gatlant.

Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

Ajánlati biztosíték: 8 000 000 Ft, azaz nyolcmillió forint.

4. A balatonboglári ingatlan-nyilvántartásban 1412. hrsz. alatt felvett, természetben 8630 Balatonboglár, Vikár B.

u. 48., „kivett lakóház, udvar, gazdasági épület” megjelölésû, 1/1 tulajdoni hányadú, 1100 m2területû belterületi felépít-ményes ingatlant.

Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

Ajánlati biztosíték: 1 300 000 Ft, azaz egymillió-háromszázezer forint.

A vételárat magyar forintban (HUF) kell megfizetni.

A pályázat célja, hogy biztosítsa az ajánlattevõk részére a versenyeztetés során az esélyegyenlõséget.

Az 1–4. sorszám alatt jelzett ingatlanokra külön-külön tehetõ pályázati ajánlat.

A kiíró tájékoztatja az ajánlattevõket, hogy a felsorolt ingatlanokra környezetvédelmi és tûzszerészeti vizsgálat nem készült. Az ajánlattevõ köteles az ajánlattételével egyidejûleg nyilatkozni arról, hogy ebbõl a ténybõl, valamint az esetle-gesen szükséges környezetvédelmi és tûzszerészeti vizsgálatok készítésével, ezen túlmenõen a vizsgálatokból fakadó esetleges kárelhárítással kapcsolatos további kötelezettségek megtérítését, kártérítését, illetve bármilyen kárenyhítési té-rítés iránti igényt, követelést nem támaszt és nem érvényesít. Amennyiben a területen környezetvédelmi és tûzszerészeti kárelhárítás szükséges, az ezzel kapcsolatos tevékenység összes költsége a majdani vevõt terheli.

A kiíró tájékoztatja az ajánlattevõket, hogy a kormányrendelet 42. § (2) bekezdésében biztosított lehetõséggel élve a pályázati ajánlatok bontását követõen nyilvános ártárgyalás tartható, amennyiben az elsõ két helyre rangsorolt ajánlat-ban szereplõ árajánlatok között (a magasabbat tekintve 100%-nak) legfeljebb húsz százalék eltérés van, vagy ha a 44. § (1) bekezdés, illetve a 45. § (1)–(2) bekezdése alapján a benyújtott pályázatok egyike sem nyilvánítható nyertesnek, fel-téve, hogy a KVI Hasznosítási Tanácsa erre javaslatot tett. Egy érvényes ajánlat esetén a nyilvános tárgyalás tartása he-lyett a kiíró felhívhatja az ajánlattevõt ajánlata módosítására.

A pályázati ajánlatok beadásának módja:

A vételre vonatkozó pályázati ajánlatokat a Nemzeti Ingatlanfejlesztõ és Lakásberuházó ZRt. 1131 Budapest, Faludi u. 3. szám alatti székhelyére kell benyújtani egy zárt, cégjelzés nélküli borítékban, az alábbi jeligék feltüntetésével:

– az 1. sz. alatti ingatlanra: „Székesfehérvár, Krasznai út”, – a 2. sz. alatti ingatlanra: „Gyõr, Hecsepuszta”,

– a 3. sz. alatti ingatlanra: „Balatonberény, Béke u.”, – a 4. sz. alatti ingatlanra: „Balatonboglár”.

A pályázati ajánlatokat 3 példányban (1 eredeti és 2 másolati példány) magyar nyelven, személyesen, illetve megha-talmazott útján kell eljuttatni úgy, hogy az ajánlat az ajánlattételi határidõn belül a Nemzeti Ingatlanfejlesztõ és Lakásbe-ruházó ZRt.-hez megérkezzék. Az ajánlattevõ köteles az eredeti példányt megjelölni „Eredeti” felírással. A jeligén kívül a pályázati ajánlatot tartalmazó boríték más feliratot nem tartalmazhat. Ha az azonos ajánlattevõ által benyújtott pályáza-tok között eltérés adódik, az „Eredeti” felírással megjelölt ajánlatban foglaltak az irányadók.

Ajánlattételi határidõ:

2006. október 30. 12 óra.

A pályázat személyesen történõ beadásakor minden ajánlattevõ átvételi igazolást kap az ajánlat átvételérõl.

Az ajánlattevõ az ajánlattételi határidõ lejártáig módosíthatja, vagy visszavonhatja ajánlatát. Az ajánlattételi határidõ lejártát követõen a benyújtott ajánlatok csak a kiíró felhívására, illetõleg nyilvános ártárgyalás során módosíthatók, de az ajánlati árak nem csökkenthetõk. A kiíró – a kormányrendelet 48. § (3) bekezdése szerint – köteles az ajánlattevõk szá-mát és az ajánlatok tartalszá-mát a pályázat lezárásáig, illetve a tárgyalás megkezdéséig titkosan kezelni.

Az ingatlanokról dokumentációk készültek, melyek az ajánlat szempontjából lényeges, fõbb gazdasági és mûszaki adatokat tartalmazzák.A pályázati dokumentáció megvásárlása feltétele az érvényes pályázati ajánlattételnek.

A dokumentáció megkérésének határideje: a dokumentáció a Nemzeti Ingatlanfejlesztõ és Lakásberuházó ZRt.

+36 (1) 452-5702-es számú telefaxára leadott igénylés után – mely igénylés tartalmazza az ajánlattevõ pontos nevét, székhelyét (címét), telefon- és faxszámát, bankszámlaszámát és adószámát – megvásárolható a pályázati felhívás Ma-gyar Közlöny Hivatalos Értesítõjében történõ megjelenésének napjától 2006. október 27-én 12 óráig a Nemzeti Ingatlan-fejlesztõ és Lakásberuházó ZRt. székhelyén.

A pályázati felhívás és a pályázati dokumentáció által az ingatlanokkal kapcsolatban közölt és ismertetett adatok, in-formációk a kiíró által ismert és biztosított elõzetes adatszolgáltatáson alapulnak. A kiíró javasolja minden ajánlattevõ-nek, hogy a fent említett dokumentáción felül saját felelõsségére és költségére szerezzen be minden olyan kiegészítõ in-formációt az ajánlat tárgyáról, valamint a magyarországi jogi-gazdasági környezetrõl, illetve szabályozó rendszerrõl,

A pályázati felhívás és a pályázati dokumentáció által az ingatlanokkal kapcsolatban közölt és ismertetett adatok, in-formációk a kiíró által ismert és biztosított elõzetes adatszolgáltatáson alapulnak. A kiíró javasolja minden ajánlattevõ-nek, hogy a fent említett dokumentáción felül saját felelõsségére és költségére szerezzen be minden olyan kiegészítõ in-formációt az ajánlat tárgyáról, valamint a magyarországi jogi-gazdasági környezetrõl, illetve szabályozó rendszerrõl,