• Nem Talált Eredményt

Angyali sereg

In document Te dönTesz! I. (Pldal 182-187)

„A kereszténységben nem az a legfontosabb, amit cselekszünk, hanem a kapcsolat Istennel, és az a lég-kör, amit az teremt.” /Oswald Chambers/

Mindnyájan Isten kezében vagyunk!

Az életünk nem a miénk! Azonban itt a Földön mi döntjük el, hogy hogyan gazdálkodunk és mivel töltjük el azt a rövid időt, amit ajándékba kaptunk!

Figyelünk-e Istenre kellőképpen, vagy csak a saját önzésünk kielégítése a cél?

Még van lehetőség arra, hogy eldöntsük, mi, illetve Ki a fontos az életünkben!

Forduljunk az Úr felé és kérjük Őt, hogy vezessen bennünket az útján.

Az élet minden másodperce harc! Mi igazán nem tudjuk, vagy nagyon kevesen vagyunk tisztában azzal, hogy állandó, szüntelen harc folyik értünk, a Föld és az emberek birtoklásáért és uralmáért!

Láthatatlan seregek állnak egymással szemben, és hol az egyik erősödik meg, hol a másik, attól függően, hogy melyik „oldalnak” hány ember lelkét sikerül megnyer-nie?

Ezeket a seregeket mi nem látjuk, mert az Úr még nem nyitotta meg a szemünket.

Azonban a Bibliában volt már rá példa, hogy Isten megnyitotta egy-két próféta szemét, akik nagyon elcso-dálkoztak azon, amikor látták a mennyei és a sátáni sere-geket szemben állni egymással.

Bizony, mi is elcsodálkozunk, ha mindezekkel tisztá-ban leszünk!

A harc nem fejeződött be a próféták látomásánál, az folytatódik mind a mai napig!

Minden egyes ember lelkéért ádáz küzdelem folyik.

Mi is eldönthetjük egy-egy harc kimenetelét.

Legyünk éberek! Figyeljük meg, hogy egy-egy nehéz helyzetben milyen indulattal tudunk helytállni?

Ha haraggal, dühhel, mérgelődéssel, akkor sajnos a bukott angyaloknak, a gonosz szellemeknek adtunk erőt, energiát, és abban a szituációban nekik nyitunk „kaput”, hogy rajtunk keresztül bejöhessenek a mi világunkba és ők irányítsák először a mi életünket, majd mindazokét, akikkel kapcsolatba kerülünk.

Közben a mi erőnk egyre fogy! Elégedetlenekké vá-lunk, megbetegszünk, mindent, a jelent és a jövőt sötéten látjuk. Teljesen legyengülünk és nagyon kevés energiánk marad.

Tehát győzött a gonosz erő!

Ha viszont békésen, szeretettel, megbocsájtással tud-tunk kijönni egy-egy konfliktus-helyzetből, akkor Isten angyalainak serege győzött. Lehetőséget adtunk nekik arra, hogy általunk bejöhessenek a földi világba. De itt még gyengék és meg kell erősödniük! Nekünk kell erőt adnunk, meg kell erősíteni őket.

Hogyan? Imádkozással!

Imádkozás által megnő az angyalok ereje és ezáltal le-hetőséget adunk nekik, hogy legyőzhessék a bukott an-gyalokat és felülkerekedhessenek a gonosz erőkön.

Gyakorlatilag mindig az ima dönti el a harc kimene-telét!

Nagyon nehéz az imádkozásra koncentrálni, mert ál-landóan „megzavar valami”, elkalandoznak a gondolata-ink.

A Sátán nem akarja, hogy koncentrálni tudjunk az imádkozásra. Eszünkbe juttat különböző dolgokat, ame-lyeket a nap folyamán el kell végeznünk. Az is lehet, hogy elálmosít, szóval mindig csinál valamit, hogy meg-zavarjon bennünket imádkozás közben. Sajnos, többnyire sikerül is neki.

Ám, ha kitartóak vagyunk és minden zavaró tényező ellenére is igyekszünk az ima szövegére koncentrálni, akkor a Sátán elbukott. Ha tiszta, őszinte szívvel, vágya-kozással és hálaadásokkal csak az ima szövegére figyelve imádkozunk, akkor nagyon nagy erő szabadul fel és ez az erő segíti az Úr angyalait a harc kimenetelében!

Nagyon fontos a szívből jövő ima!

Isten szeretete azzal is jár, hogy egyre jobban megért-jük a bölcsességét. Fokozatosan betekintést kapunk az Ő világába és egyre jobban megnyílik előttünk ez a világ!

Sokszor elcsodálkozunk azon, hogy mennyire elem-bertelenedtünk. Mindenütt csak erőszak látható, hallható.

Tragédiák sorozatával szembesülünk nap mint nap!

Pedig mennyit tudnánk segíteni egymáson, ha tisztá-ban lennénk azzal, hogy nemcsak a gonoszság „ragadós”, hanem a szeretet is terjedhet, ha minél többet adunk belő-le!

Mert ha csak a saját „szűkebb” környezetünkben, mint a család, munkatársak, szomszédok, vagy a bolti eladók, kapnak a mi szeretetünkből, akkor ők is tovább tudják

adni az ő „szűkebb” környezetükben a szeretetet, ami belőlünk „sugárzott”, és ez a szeretet-adás mindig tágabb és tágabb lesz.

Egyre több ember szabadulhat meg a gonosz indula-taitól, nem beszélve arról, hogy imádkozás által egyre több ember szabadul meg a gonosz erők fogságából.

Imádság révén jön be az életünkbe Jézus Krisztus!

Imádság által válik az Úr egyre valóságosabbá, egyre erősebbé!

Imádság közben erősödik meg bennünk a Szent Lé-lek /Szellem/, és az imádság által tisztít meg fokozatosan minket a bennünk lévő rossz tulajdonságainktól, go-noszságainktól, bűneinktől!

Imádságunk által egyre több angyal jöhet rajtunk keresztül ebbe a világba, és imádságunk által válnak egyre erősebbé, legyőzhetetlenebbé!

Imáink által győznek a gonosz erők felett!

Imádkozásaink által meggyengül a Gonosz hatalom!

Ima által jön be rajtunk keresztül Isten országa!

Imádkozásunk által válhat a közvetlen környezetünk, a távolabbi környezetünk, talán a mi településünk, /óvatosan írom/ lehet, hogy az országunk, talán más országok is lakhatóvá, békéssé, áldottá!

Ha minél több ember imádkozik őszinte vágyakozás-sal, akkor nem lesz utópia /elképzelt, lehetetlen/ Isten országának minél szélesebb, valóságosabb elterjedése.

Mert Isten országának előbb bennünk kell valósággá válnia! Ha bennünk megvalósult, akkor lehet szó arról, hogy minket felhasználva, általunk Isten másokat is meg-érint és őbennük is létrejön az Ő országa!

Ne felejtsük el, hogy a harc szüntelen folyik értünk!

Ezt ne nézzük tétlenül, hanem vessünk véget az aggódás-nak és haladéktalanul kezdjünk bele egy teljesen új, na-gyon izgalmas, gyönyörű életbe és rendszeres imádko-zásba!

In document Te dönTesz! I. (Pldal 182-187)