• Nem Talált Eredményt

ÁLLAMTITKÁRI INTÉZKEDÉSEK

A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárának és a Honvéd Vezérkar fõnökének 53/2018. (HK 10.) HM KÁT–HVKF

együttes intézkedése

a könnyû, többcélú katonai helikopter képesség kialakításának biztosításához szükséges feladatokról és a H145M típusú helikopter rendszerbe kerülésének

elõkészítésérõl*

A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárának és a Honvéd Vezérkar fõnökének 54/2018. (HK 10.) HM KÁT–HVKF

együttes intézkedése

a szállító repülõ képesség fejlesztése keretében beszerzésre kerülõ, nagy hatótávolságú, közepes szállító repülõgép rendszerbe kerülésének elõkészítésérõl, valamint a képesség kialakításával

összefüggõ feladatokról*

A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárának és a Honvéd Vezérkar fõnökének 58/2018. (HK 10.) HM KÁT–HVKF

együttes intézkedése

a határõrizeti célú ideiglenes biztonsági határzár létesítésére és a tömeges bevándorlás miatt kihirdetett

válsághelyzetre vonatkozó feladatokról szóló 7/2016. (HK 2.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés

módosításáról*

*Az intézkedést az érintettek külön kapják meg.

A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárának és a Honvéd Vezérkar fõnökének 59/2018. (HK 10.) HM KÁT–HVKF

együttes intézkedése

az egyes leltározási és év végi zárási feladatok végrehajtásáról

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl, valamint a különleges jogrendben bevezethetõ intézkedésekrõl szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. § (1) bekezdése, továb-bá a honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl, valamint a különleges jogrendben bevezethetõ intézkedésekrõl szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 6. § (1) bekezdés 1. pontja és 11. § (3) bekezdése alapján a következõ

együttes intézkedést adjuk ki:

1. Általános rendelkezések

1. Az együttes intézkedés hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmért felelõs miniszter (a továbbiakban: miniszter) közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre és a Magyar Hon-védség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire (a to-vábbiakban együtt: honvédelmi szervezetek) terjed ki.

2. Felkérjük a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat fõ-igazgatóját, valamint a miniszter fenntartói irányítása alá tartozó köznevelési intézmény vezetõjét, hogy az együttes intézkedés végrehajtását szervezete vonatkozásában tegye lehetõvé.

3. Az együttes intézkedés célja – a Magyar Honvédség logisztikai információs rendszer kezdeti képességének ki-alakításáról, valamint a rendszer bevezetésével kapcsola-tos feladatokról szóló 78/2015. (HK 11.) HM KÁT–

HVKF együttes intézkedésben foglalt Alap Logisztikai In-formációs Rendszer (a továbbiakban: aLOGIR) bevezeté-séhez szükséges – vagyoni alapadatok valódiság elvének megfelelõ kimutatása, valamint az ESZKÖZ analitikus va-gyonnyilvántartó programból (a továbbiakban: Eszköz-program) történõ átvezetésének biztosítása az aLOGIR-ba és a 2018. évi költségvetési beszámoló alátámasztása.

2. Alapvetõ szakmai elõírások

4. A 3. pont szerinti feladatok végrehajtása érdekében a számvitelrõl szóló 2000. évi C. törvény (a továbbiakban:

Szt.) 69. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelõen 2018. december 31-i fordulónappal – a HM fejezet egysé-ges számviteli politikájáról és számlarendjérõl szóló 9/2017. (HK 5.) HM VGHÁT szakutasítás 1. melléklet (a továbbiakban: Számviteli politika) 1. függelékét képezõ Leltározási és Leltárkészítési Szabályzat (a továbbiakban:

Leltározási szabályzat) 1. fejezet 4. pont aa) és bb) alpontja szerinti, év végi teljes körû leltárt (a továbbiakban együtt: leltár) rendelünk el.

5. A mennyiségben és értékben nyilvántartott immate-riális javak és tárgyi eszközök leltárfelvételét az ingat-lanok kivételével – a Leltározási szabályzat 1. fejezet 15. pont ab) alpontjában meghatározottak szerint – mennyiségi felvétellel kell elkészíteni.

6. Egyeztetéssel kell leltározni a beszámoló mérleg ûr-lapjának forrás soraiba tartozó elemeket (a továbbiakban:

források), valamint a Leltározási szabályzat 1. fejezet 16. pontja szerinti eszközöket, amelyeknek mennyiségi felvétellel való leltározása nem lehetséges.

7. A Szt. 69. § (3) bekezdésében foglaltak alapján, a Lel-tározási szabályzattól eltérõen

a) a készleteket a leltárív és a tárolóhelyi nyilvántartás, így különösen kartoték, RFK, helyiségleltár, egyéb szak-mai nyilvántartások,

b) az ingatlanokat az Eszközprogram vagyonérték lista és az egyéb szakmai analitikus nyilvántartás

egyidejûleg történõ összehasonlításával, egyeztetés mód-szerrel kell leltározni és a számláló füzetbe csak az egyez-tetés tényét és idõpontját kell rögzíteni.

8. A Magyar Államkincstár honlapján a 2018. év végi kincstári zárással és a 2019. évi nyitással kapcsolatos fel-adatokról és határidõkrõl rendelkezõ Tájékoztató és Nap-tári rend megjelenését követõ 5 munkanapon belül a HM Védelemgazdasági Hivatal (a továbbiakban: HM VGH) a Zárási-nyitási feladatokra tájékoztatót (a továbbiakban:

Tájékoztató) ad ki a honvédelmi szervezetek részére.

9. A leltározást a Leltározási szabályzat 1. fejezet 34. pontjában meghatározottaktól eltérõen,

a) immateriális javak, tárgyi eszközök és készletek ese-tében 2018. szeptember 17. és 2019. január 7. között,

b) pénzeszközök, követelések, kötelezettségek, egyéb sajátos elszámolások, idõbeli elhatárolások, valamint a sa-ját tõke esetében 2019. január 1. és 2019. február 28. kö-zött,

c) a kötelezettségvállalás leltározását a 38–42. pontban foglaltaknak megfelelõen

kell végrehajtani.

10. A honvédelmi szervezet parancsnoka, vezetõje a lel-tározásra vonatkozó intézkedést a Leltározási szabályzat-ban, valamint az együttes intézkedésben foglaltakra figye-lemmel, az együttes intézkedés hatályba lépését követõ 10 munkanapon belül kiadja.

3. Az immateriális javak, tárgyi eszközök és készletek leltározás elõkészítésének és végrehajtásának szabályai

11. A leltár elõkészítési idõszak 2018. szeptember 17-étõl 2018. október 31-ig tart, amely idõszak alatt el kell készíteni a Számviteli politika 3. függeléke szerinti vagyoni kört érintõ eszközök és készletek selejtezését, a felesleges vagyonelemek feltárását, valamint meg kell vizsgálni azok értékesítésének és egyéb módon történõ hasznosításának lehetõségét. Ennek során figyelembe kell venni az ingó vagyonelemekkel való gazdálkodásról szóló 74/2017. (XII. 29.) HM utasításban foglaltakat.

12. A leltár elõkészítése során végre kell hajtani a Leltá-rozási szabályzat 2. fejezet 2/a alfejezetében meghatáro-zott feladatokat, különös tekintettel a személyi és anyag-mozgások szükség szerinti és idõbeli korlátozására.

13. A 2018. évi költségvetési beszámoló alátámasztása érdekében és a 2018. december 31-i fordulónapra tekintet-tel a honvédelmi szervezetek

a) a 2018. októberi záró állapot szerinti leltárfelvételt hajtanak végre a 14–20. pontban foglaltak szerint,

b) a 2018. november 1. és 2018. december 31. közötti forgalomról, a bizonylatok feldolgozásáról nyilatkozatot állítanak ki a 21–25. pontban foglaltak szerint.

14. A honvédelmi szervezeteknek a leltáríveket az októ-ber havi Eszközprogram zárás leadását és a HM VGH álta-li ellenõrzését követõen, legkésõbb 2018. november 7-én kell az analitikus vagyonnyilvántartó programból lekérni és kiadni, ezzel egyidejûleg megkezdeni a leltárfelvételt.

15. A honvédelmi szervezeteknek a törzsadattisztítást a kiadott szakmai útmutatóknak megfelelõen a leltárívek kiadásáig folyamatosan végezniük kell.

16. A valódiság elvének biztosítása érdekében a leltár-ívek kiadását követõen a 2018. évre vonatkozó további anyagmozgásokat a vagyonnyilvántartásban végleges mozgásbizonylatként kell rögzíteni.

17. A honvédelmi szervezet a jóváhagyott bizottsági jegyzõkönyvekben foglaltakat az Eszközprogram szakági és referensi részében folyamatosan rögzíti és legkésõbb 2018. december 15-ig összeállítja az összefoglaló jelentést.

18. A jóváhagyott összefoglaló jelentésben foglaltakból azokat az eltéréseket kell az Eszközprogram szakági és

referensi részében rögzíteni – úgy, hogy a 20. pont szerinti végleges zárásban szerepeljenek –, amelyek még a bizott-sági jegyzõkönyvek alapján nem kerültek rögzítésre.

19. Azon anyagnemek esetében, ahol a logisztikai szak-ági szabályzók 2018. december 31-i leltározást írnak elõ, 2019. január 1-jével ismételten meg kell kezdeni a leltár-felvételt, annak érdekében, hogy a logisztikai szakági sza-bályozókban elõírtak alátámasztásra kerüljenek.

20. A honvédelmi szervezetek a december havi végle-ges Eszközprogram zárást legkésõbb 2019. január 7-ig megküldik a HM VGH részére. A 19. pont szerinti leltár kiértékelésének visszarögzítését is eddig az idõpontig kell befejezni.

21. A 13. pont b) alpont szerinti nyilatkozatban a logiszti-kai gazdasági vezetõ igazolja, hogy a leltárívek kiadását kö-vetõ, 2018. évi anyagmozgások az Eszközprogram szakági részébe rögzítésre és feldolgozásra kerültek, beleértve a 22. pont d) alpontban foglaltak szakági rögzítését is.

22. A 13. pont b) alpont szerinti nyilatkozatban a pénz-ügyi gazdasági vezetõ igazolja, hogy

a) az Eszközprogram referensi részébe az átadott moz-gásbizonylatok feldolgozásra kerültek,

b) a zárlati egyeztetés megtörtént, eltérés nem mutat-kozott,

c) a pénzügyi szervezeti egységhez beérkezett és ikta-tott számlák kontírozása megtörtént,

d) a c) alpont szerinti számlákhoz kapcsolódóan, az im-materiális javak, tárgyi eszközök és készletek bevételezése az Eszközprogramba megtörtént.

23. A 13. pont b) alpont szerinti nyilatkozatban a honvé-delmi szervezet parancsnoka, vezetõje a gazdasági veze-tõk által tett megállapításokat jóváhagyja.

24. A honvédelmi szervezeteknek a 13. pont b) alpont szerinti nyilatkozatot az év végi leltározás okmányaival együtt kell kezelniük.

25. A honvédelmi szervezetek a 13. pont b) alpont sze-rinti nyilatkozat egy példányát a 2018. év végleges zárásá-nak megküldésével egyidejûleg terjesztik fel a HM VGH részére.

4. Az idegen helyen tárolt tárgyi eszközök és készletek leltározásának speciális szabályai

26. Az idegen helyen tárolt – használatra kiadott vagy kölcsönzött – tárgyi eszközök és készletek (a továbbiak-ban: eszközök) leltározását

a) amennyiben az eszközátadás – ideértve a honvédelmi kiállítóhelyek létrehozásáról és mûködtetésérõl, valamint

a honvédelmi szervezetek által a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumtól kölcsönzött mûtárgyak kezelésérõl szóló 7/2015. (II. 20.) HM utasítás 10. §-a szerinti kölcsönzött mûtárgyakat is – az átvevõ honvédelmi szervezetnél kijelölt anyagkezelõ részére történt, az átvevõ,

b) amennyiben az eszközátadás személyre szólóan tör-tént, az átadó

honvédelmi szervezet végzi el.

27. Az átadó honvédelmi szervezet feladata az idegen he-lyen tárolt – használatra kiadott – eszközök leltározásához leltárív összeállítása. Az összeállított leltárívet a 26. pont a) alpontja esetében – a Leltározási szabályzat 1. fejezet 4. pont da) alpontja szerinti határidõre – az átadó honvédel-mi szervezet megküldi a használó honvédelhonvédel-mi szervezet ré-szére és egyben tájékoztatja a leltározási bizottságba történõ delegálásról, valamint az általa kijelölt személyrõl és – fi-gyelemmel a 9. pontban foglaltakra – a kitöltött leltárív ré-szére történõ megküldésének határidejérõl.

28. Amennyiben a 26. pont a) alpontja szerinti idegen he-lyen tárolt eszközök nyilvántartása csoportosan történik és ezért az analitikus nyilvántartásból lekérhetõ leltárív átvevõ honvédelmi szervezetenként nem bontható meg, az átadó honvédelmi szervezet a 27. pont szerinti feladatok végrehaj-tása érdekében a leltárív tartalmi és formai elemeit tartalma-zó táblázatot készít, és mint leltárív kivonatot megküldi visszavárólag a használó honvédelmi szervezet részére.

29. Az átadó honvédelmi szervezet a visszaérkezett és a szükséges záradékokkal, aláírásokkal ellátott 28. pont szerinti leltárív kivonatokat összesíti, kitölti az Eszköz analitikus nyilvántartásból lekért leltárívet, melyhez alap-bizonylatként csatolja azokat.

30. A nem honvédelmi szervezetnél tárolt, letétbe helyezett vagy szervizelés céljából átadott eszközök leltá-rozását a Leltározási szabályzat 1. fejezet 16. pont c) al-pontjának megfelelõen egyeztetéssel kell elvégezni.

31. A honvédelmi szervezet birtokában lévõ idegen – kölcsönbe, használatra vagy javításra –, nem honvédelmi szervezettõl átvett eszközök leltározását az átadó által megküldött leltározási felhívás vagy az átadásra vonatko-zó szerzõdés szerint kell végrehajtani.

5. A pénzeszközök, követelések, kötelezettségek, egyéb sajátos elszámolások, idõbeli elhatárolások, valamint a források leltározásának speciális szabályai

32. A leltár elõkészítése során felül kell vizsgálni a) a követelés jellegû sajátos elszámolásokat, valamint a kötelezettség jellegû sajátos elszámolásokat és az egyéb sajátos eszközoldali elszámolásokat,

b) a Számviteli politika 2. függelékét képezõ Értékelési Szabályzatban (a továbbiakban: Értékelési szabályzat) foglaltaknak megfelelõen az eszközök és források értéke-lését, különös tekintettel az értékvesztés megállapítására és elszámolására.

33. A pénzeszközök, követelések, kötelezettségek, egyéb sajátos elszámolások, idõbeli elhatárolások, vala-mint a saját tõke leltározását a 8. pont szerinti Tájékoztató-ban meghatározottaknak megfelelõen kell végrehajtani.

A leltározást megelõzõen, a 32. pont a) alpontban foglal-tak tekintetében, a pénzforgalmilag rendezhetõ tételeket az azonosítást követõen a 8. pont szerinti Tájékoztatóban meghatározott határidõig szükséges rendezni.

34. A követelések leltározását a Leltározási szabályzat 3. fejezet 100. pontja figyelembevételével, az értékvesztés elszámolását az Értékelési szabályzat 6. fejezetében meg-határozottak szerint kell végrehajtani.

35. A kötelezettségekre vonatkozó leltározás kiterjed különösen

a) a honvédelmi szervezetek számláiról, finanszíro-zásáról és a pénzkezelési szabályokról szóló 60/2012.

(VIII. 31.) HM utasítás 11. § (1) bekezdése szerint teljesí-tés igazolással ellátott termékértékesíteljesí-tésre vagy szolgálta-tásnyújtásra vonatkozó valamennyi számlájára,

b) a jogszabályból, jogerõs bírósági ítéletbõl, hatósági határozatból vagy szerzõdésbõl – ideértve az átvállalt kötelezettségeket is – eredõ elismert tartozásra,

c) a tárgyévet terhelõ, számfejtett személyi juttatásokra és azok közterheire és

d) a visszatérítendõ támogatások visszafizetendõ össze-gére.

36. A saját tõke és az idõbeli elhatárolások leltározását a 20. pont szerinti Eszközprogram záró adatállomány meg-küldését és a HM VGH általi fõkönyvben történõ rögzíté-sét, valamint a mérlegkészítés határidejéig – 2019. február 25-ig – a 2018-as költségvetési év vonatkozásában felme-rülõ gazdasági események könyvelését követõen kell vég-rehajtani.

37. A pénzeszközök, követelések, kötelezettségek, egyéb sajátos elszámolások, idõbeli elhatárolások, vala-mint a saját tõke leltározási jegyzõkönyveket az összefog-laló jelentéstõl független feljegyzéshez csatoltan kell a honvédelmi szervezet parancsnoka, vezetõje részére felterjeszteni és jóváhagyását követõen egy példányát a HM VGH-ra legkésõbb 2019. február 28-ig megküldeni.

6. A kötelezettségvállalások leltározásának speciális szabályai

38. A kötelezettségvállalásokat érintõen leltározni kell valamennyi, a honvédelmi szervezetek kiadási

elõirányza-tai terhére vállalt, szabályszerû jognyilatkozaton alapuló fizetési kötelezettséget.

39. A honvédelmi szervezetek beszerzéseinek eljárási rendjérõl szóló 76/2017. (XII. 29.) HM utasítás 52. § (1) bekezdése szerinti keretmegállapodásos eljárás alapján megkötött szerzõdések csak abban az esetben minõsülnek kötelezettségvállalásnak, ha azokból közvetlenül fizetési kötelezettség származik, vagy a szerzõdõ feleket meghatá-rozott összeg tekintetében a késõbbiekben szerzõdéskötési kötelezettség terheli.

40. A nyitott eszközfoglalásokat, elõzetes kötelezettség-vállalásként szereplõ megrendeléseket

a) élelmezés, üzemanyag anyagnemek kivételével 2018. december 15. és 2018. december 21. között kell felülvizsgálni,

b) az élelmezés, üzemanyag anyagnemek tekintetében folyamatosan kell felülvizsgálni, legkésõbb 2019. ja-nuár 4-ig végre kell hajtani.

41. A felülvizsgált kötelezettségvállalásokról elkészített leltárakat a központi adatfeldolgozás, ellenõrzés céljából

a) a 40. pont a) alpont esetében legkésõbb 2018. decem-ber 27-ig,

b) a 40. pont b) alpont esetében legkésõbb 2019. ja-nuár 7-ig

meg kell küldeni a HM VGH részére.

42. A honvédelmi szervezet parancsnokának, vezetõjé-nek a 33–35. és a 38–40. pont szerinti leltár kiértékelését úgy kell elvégeznie, hogy az megfelelõ alapul szolgáljon a honvédelmi szervezet kötelezettségvállalással, valamint kötelezettségvállalással nem terhelt költségvetési marad-ványa megállapításához.

7. A leltár kiértékelés szabályai

43. A leltár kiértékelést a Leltározási szabályzat 4. feje-zetében foglaltaknak megfelelõen folyamatosan, a bizott-ságok által visszaadott kitöltött leltárívek alapján kell végrehajtani.

44. A honvédelmi szervezet leltározási intézkedésében a leltár kiértékelés fázisainak határidejét a 13–42. pontban meghatározott határidõk tarthatóságának biztosításával kell megállapítani.

8. Az év végi zárási feladatok

45. A 2018. november 30-ig bevételezésre került esz-közökhöz, készletekhez tartozó számlákat legkésõbb 2018. december 15-ig ki kell fizetni, amihez figyelembe kell venni a havi elõrejelzés adatszolgáltatást.

46. A 2018. november 30. utáni bevételezést – az élel-mezés, üzemanyag anyagnemek kivételével – csak számla alapján lehet végrehajtani legkésõbb 2018. ber 15-ig, melyet soron kívül, de legkésõbb 2018. decem-ber 17-ig szállítói kötelezettségként kell rögzíteni a HM KGIR-ban. A rögzítést élelmezés és üzemanyag anyagnemek tekintetében 2019. január 4-ig kell végre-hajtani.

47. A honvédelmi szervezetek immateriális javakat, tár-gyi eszközöket és készleteket legkésõbb 2018. december 10-ig adhatnak át más honvédelmi szervezetnek. Az át-adott immateriális javakat, tárgyi eszközöket és készlete-ket a vagyonnyilvántartásból ki kell vezetni.

48. Az átvevõ honvédelmi szervezetek az Eszközprog-ramba a bevételezést legkésõbb 2018. december 15-ig hajtják végre.

49. A 2018. költségvetési évi kifizetésekhez kapcsolódó feladatok a 8. pont szerinti Tájékoztatóban kerülnek meg-határozásra.

9. Záró rendelkezések

50. Az MH Egészségügyi Központ integrált logisztikai és könyvelési informatikai rendszere (SAPEK) és az aLOGIR közötti adatkapcsolat kialakításához kapcsolódó feladatokra az együttes intézkedés hatályba lépését követõ 30 napon belül Honvéd Vezérkar fõnöki intézkedés kerül kiadásra.

51. Ez az együttes intézkedés az aláírása napján lép ha-tályba*, és 2019. június 30-án hatályát veszti.

52. Hatályát veszti

a) a Honvédelmi Minisztérium mint intézmény 2016. évi leltározási feladatainak végrehajtásáról szóló 115/2016. (HK 1/2017.) HM KÁT–HVKF együttes intéz-kedés módosításáról szóló 14/2017. (HK 3.) HM KÁT–

HVKF együttes intézkedés,

b) a Honvédelmi Minisztérium mint intézmény 2015. évi leltározási feladatainak végrehajtásáról szóló 91/2015. (HK 12.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés, c) a Honvédelmi Minisztérium mint intézmény 2014. évi leltározási feladatainak végrehajtásáról szóló 89/2014. (HK 12.) HM KÁT– HVKF együttes intézkedés módosításáról szóló 4/2015. (HK 2.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés,

* Az együttes intézkedés aláírásának napja 2018. szeptember 14.

d) a Honvédelmi Minisztérium mint intézmény 2014. évi leltározási feladatainak végrehajtásáról szóló 89/2014. (HK 12.) HM KÁT–HVKF együttes intéz-kedése és

e) a Honvédelmi Minisztérium, mint intézmény anyaga-inak leltározásáról szóló 45/1999. (HK 21.) HM KÁT közlemény.

Dr. Kádár Páls. k.,

HM közigazgatási államtitkár

Korom Ferencaltábornagy s. k.,

Honvéd Vezérkar fõnöke

A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárának és a Honvéd Vezérkar fõnökének 60/2018. (HK 10.) HM KÁT–HVKF

együttes intézkedése

a NATO Erõk Fogadása, Állomásoztatása és Elõrevonulása támogatási feladatainak tervezési és vezetési rendjérõl, valamint az MH NATO Erõk

Fogadását, Állomásoztatását és Elõrevonulását támogató parancsnok feladat- és hatáskörérõl*

A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárának és a Honvéd Vezérkar fõnökének 61/2018. (HK 10.) HM KÁT–HVKF

együttes intézkedése

a személy- és vagyonbiztonság növelése céljából a katasztrófavédelmi beavatkozások hatékonyságának fokozásáról szóló KEHOP-1.6.0. felhívás keretében megvalósuló,

az MH katasztrófavédelemmel összefüggõ beavatkozási képességének fejlesztése II. címû projekt

elõkészítésének és végrehajtásának feladatairól*

*Az intézkedést az érintettek külön kapják meg.

A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárának és a Honvéd Vezérkarfõnökének 62/2018 (HK 10.) HM KÁT–HVKF

együttes intézkedése

a Honvédelmi Minisztérium, mint intézmény fejezeti kezelésû elõirányzatokkal kapcsolatos gazdálkodási

feladatai végrehajtásának szabályairól szóló 38/2016. (HK 6.) HM KÁT–HVKF együttes

intézkedés hatályon kívül helyezésérõl

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl, valamint a különleges jogrendben bevezethetõ intézkedésekrõl szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. § (1) bekezdése, mint a honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl, vala-mint a különleges jogrendben bevezethetõ intézkedésekrõl szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 6. § (1) bekezdés 1. pontja és 11. § (3) bekezdése alapján a következõ

együttes intézkedést adjuk ki:

1. Hatályát veszti a Honvédelmi Minisztérium, mint in-tézmény fejezeti kezelésû elõirányzatokkal kapcsolatos gazdálkodási feladatai végrehajtásának szabályairól szóló 38/2016. (HK 6.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés.

2. Ez az együttes intézkedés 2018. november 1-jén lép ha-tályba és a haha-tályba lépését követõ napon hatályát veszti.

Dr. Kádár Páls. k.,

HM közigazgatási államtitkár

Korom Ferencaltábornagy s. k.,

Honvéd Vezérkar fõnöke

A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárának és a Honvéd Vezérkar fõnökének 63/2018. (HK 10.) HM KÁT–HVKF

együttes intézkedése

a Magyar Honvédség légierõ haderõnem személyi állományának képzésével és szakmai

felkészítésével kapcsolatos feladatokról*

*Az intézkedést az érintettek külön kapják meg.

A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárának

65/2018 (HK 10.) HM KÁT szakutasítása

a Magyar Honvédség élelmezési pénz-és anyagnormáit tartalmazó Normafüzet kiadásáról

szóló 22/2014. (HK 9.) HM KÁT szakutasítás hatályon kívül helyezésérõl

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl, valamint a különleges jogrendben bevezethetõ intézkedésekrõl szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. § (2) bekezdése alapján a következõ

szakutasítást adom ki:

1. Hatályát veszti a Magyar Honvédség élelmezési pénz- és anyagnormáit tartalmazó Normafüzet kiadásáról szóló 22/2014. (HK 9.) HM KÁT szakutasítás.

2. Ez a szakutasítás az aláírását követõ napon lép ha-tályba.*

3. Ez a szakutasítás a hatálybalépését követõ napon ha-tályát veszti.

Dr. Kádár Páls. k.,

HM közigazgatási államtitkár

* A szakutasítás aláírásának napja 2018. október 11.

A Honvédelmi Minisztérium

védelemgazdaságért felelõs helyettes államtitkárának 12/2018. (HK 10.) HM VGHÁT

szakutasítása

a Magyar Honvédség élelmezési pénz-és anyagnormáit tartalmazó Normafüzet

kiadásáról

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl, valamint a különleges jogrendben bevezethetõ intézkedésekrõl szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. § (2) bekezdése alapján a következõ

szakutasítást adom ki:

1. A szakutasítás hatálya a Magyar Honvédség önálló élelmezési gazdálkodást folytató katonai szervezeteire terjed ki.

2. Felkérem a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat fõ-igazgatóját és a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium (a továbbiakban: KKHKK) igazgatóját, hogy szakterületükön biztosítsák a szakutasításban foglaltak végrehajtását.

3. A Magyar Honvédség élelmezési pénz- és anyagnor-máit tartalmazó Normafüzetet (a továbbiakban: Norma-füzet) a szakutasítás1. mellékletekéntadom ki.

4. A Normafüzetben meghatározott normák pénzértéké-nek felszámítása során, a Magyar Honvédség élelmezési ellátásáról szóló 14/2018. (IX. 17.) HM rendeletben (a to-vábbiakban: R1) foglalt jogosultságok alapján, a Honvéd Vezérkar fõnökének 366/2016. HVKF szakutasítás mel-lékleteként kiadott Hadtáp Szabályzat az élelmezési szak-terület részére címû (Htp/8) szolgálati könyvben meghatá-rozott illetmény felszámítási szabályok szerint kell eljárni.

4. A Normafüzetben meghatározott normák pénzértéké-nek felszámítása során, a Magyar Honvédség élelmezési ellátásáról szóló 14/2018. (IX. 17.) HM rendeletben (a to-vábbiakban: R1) foglalt jogosultságok alapján, a Honvéd Vezérkar fõnökének 366/2016. HVKF szakutasítás mel-lékleteként kiadott Hadtáp Szabályzat az élelmezési szak-terület részére címû (Htp/8) szolgálati könyvben meghatá-rozott illetmény felszámítási szabályok szerint kell eljárni.