• Nem Talált Eredményt

Személyi juttatások adatai

In document Miniszteri rendeletek (Pldal 153-159)

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Kérelemhez

3. Személyi juttatások adatai

Az adatblokkok rovataiban tüntesse fel a Munkavállaló és a részére teljesített kifizetések adatait.

Munkavállaló adatai

Munkavállaló neve:Ebbe a rovatba annak a személynek a nevét írja, akinek valamilyen jogcímen személyi jellegû kifizetést teljesített, ami a támogatott mûvelettel kapcsolatban merült fel.

Adóazonosító jele:Ebben a rovatban a „Munkavállaló neve” rovatban feltüntetett személy adóazonosítóját tüntesse fel.

1.Sorszám

2.„A” sorszáma:Ebben a rovatban tüntesse fel, hogy az elszámolásra benyújtott kiadások melyik, a D0034-02 sz.

„A” betétlapon feltüntetett bizonylaton szerepelnek, az „A” betétlap sorszámának megadásával. Például a 2-es lapszámú

„A” betétlap 3. sorában szereplõ számla tételei esetében 33–at tüntessen fel, mivel az „A” betétlap 30 sorból áll.

3.Tárgyidõszak (év, hónap):Ebben a rovatban tüntesse fel év/hónap formátumban, hogy melyik hónapra vonatko-zóan történt a személyi jellegû kifizetés. Például: ha 2007. május hónapjára vonatkovonatko-zóan személyi jellegû kifizetést tel-jesített, akkor 07/05 a tárgyidõszak jelölése, függetlenül a pénzügyi kifizetés megtörténtétõl.

4.Személyi jellegû juttatás jogcíme:Ebben a rovatban tüntesse fel, hogy a személyi jellegû juttatás kifizetése milyen jogcímen történt.

Kérjük, hogy az alábbi 4 karakteres jelöléseket használja:

– MBER: bruttó módon a havi rendszeres munkabért, csak a hivatalosan dokumentált kifizetések számítanak ide, a családtagok személyes közremûködésének ellenértékeként kivett összeget, vagyis a vállalkozói kivétet, illetve a megbí-zási szerzõdéssel elszámolt összeget kell beírni.

– ETKH: étkezési hozzájárulás, – RUHA: ruhapénz,

– NYUG: önkéntes nyugdíjpéntári munkáltatói hozzájárulás, – GEPJ: saját gépjármû használat munkábajáráshoz,

– HEBE: helyi bérlet,

– HUTK: helyi utazási költségtérítés, – HKUT: helyközi utazási költségtérítés,

– KTET: belföldi kiküldetés miatt fizetett étkezési költségtérítés (napidíj),

– GJKT: saját gépjármû munkavégzés célú használata miatt fizetett költségtérítés (pl. kiküldetési rendelvény alap-ján),

16. szám FÖLDMÛVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI ÉRTESÍTÕ 5185

– EGYB: egyéb a fentiekben nem szereplõ jogcím esetén. Különbözõ jogcímeken fizetett juttatásokat ne vonja össze egyéb jogcímen, hanem egyéb jogcímenként új sorba tüntesse fel azokat. Ebben az esetben a „Megjegyzés” rovatban adja meg a személyi jellegû kiadás egyéb jogcímének megnevezését a vonatkozó sorra hivatkozva.

5.Összege:ebben a rovatban tüntesse fel az adott jogcímen kifizetett személyi kiadás teljes összegét, függetlenül az elszámolni kívánt mértékétõl.

6.Közterhe:ebben a rovatban tüntesse fel az adott jogcím összege után fizetett munkáltatót terhelõ közterhek, járulé-kok összesen összegét (EHO, munkaadói járulék, nyugdíjjárulék, egészségbiztosítási járulék stb.).

7.Elszámolt személyi összesen:ebben a rovatban tüntesse fel az adott jogcímre vonatkozó személyi kiadás és közte-her összesen összegébõl elszámolni kívánt összeget. Elszámolni csak valóban a támogatott mûvelet érdekében felmerült költségeket lehet. Ha a munkavállaló az adott hónapban más, nem a HVI feladataival kapcsolatosan felmerült feladato-kat is ellátott, akkor csak részben számolhatóak el a felmerült személyi juttatások. A megosztásnak valós kimutatáson kell alapulnia, mely helyszíni ellenõrzés keretében ellenõrzésre kerül!

8.Pénzügyi teljesítés idõpontja (juttatás és közteher; év, hó, nap):ebben a rovatban tüntesse fel az elsõ adatblokk-ban a személyi juttatás és a másodikadatblokk-ban a közteher kifizetésének idõpontját – év, hónap, nap – formátumadatblokk-ban. Ha több részletben történt a pénzügyi kiegyenlítése a juttatásoknak vagy a köztehernek, akkor az utolsó részlet kifizetésének idõ-pontját tüntesse itt fel. A nettó elszámolású költségvetési szerveknél a közteher pénzügyi teljesítési idõpontja a feladás Kincstárhoz történõ továbbításának bizonylattal igazolható idõpontja.

Étkezési utalvány és egyéb természetbeni juttatásesetén a munkavállaló részére történõ kifizetés/átadás dátuma, illetve azonosan az A betétlapon rögzített dátummal.

4. Megjegyzés

Ebben a rovatban tüntesse fel az összes egyéb jogcímen fizetett személyi jellegû juttatás típusát jogcímenként szöve-gesen. Más, a személyi juttatásokkal kapcsolatos megjegyzéseit is itt tüntetheti fel.

5. Kitöltési dátum és az ügyfél aláírása

Ebben az adatblokkban tüntesse fel a kitöltés dátumát, majd írják alá! Ezt a bizonylatot a képviseletre jogosult szemé-lyen kívül a könyvvezetésért felelõs személynek is alá kell írni, igazolva, hogy annak tartalma mindenben megegyezik a könyvekben szereplõvel, és hogy a kiadás pénzügyileg rendezésre került.

FONTOS! Szervezet esetében cégszerû aláírás szükséges!

Kiküldetési rendelvény összesítõ

Ezt a nyomtatványt töltse ki és nyújtsa be, ha a HVI feladatok ellátásával kapcsolatos belföldi kiküldetés során felme-rült költségeket kíván elszámolni.

A Kiküldetési rendelvény összesítõ egy Excel tábla, melynekszerkeszthetõ sorait kérjük géppel feltölteni! A for-manyomtatványon szereplõ, írásvédett összesítõ sorok tartalma automatikusan generálódik a beírt adatok alapján!

A kiküldetési rendelvényekrõl összesítõ kimutatást kell készítenimunkavállalónként, és a kiküldetés kezdete alapján idõrendi sorrendben kell felvezetni az összesítõre a kiküldetési rendelvények adatait.

Ügyfél-regisztrációs szám: Írja be az MVH által kiadott ügyfél-regisztrációs igazoláson szereplõ 10 jegyû azonosító számot.

Támogatási határozat vonalkódja:Ebbe a rovatba írja be az MVH által az adott Helyi Vidékfejlesztési Iroda (kistér-ség) részére, ezen jogcím keretében kiállított támogatási határozat azonosító vonalkódjának számát. Ha még nem rendel-kezik támogatási határozattal, akkor a VKSZI által az adott kistérség Címbirtokos szervezetére vonatkozóan meghatározott HVI azonosító számot adja meg ebben a rovatban.

Lapszám:Több lap esetén folytatólagosan sorszámozza az azonos – jelen esetben Kiküldetési rendelvény összesítõ típusú – nyomtatványokat.

Fontos: Minden nyomtatványra fel kell tüntetni a „Támogatás elszámolására benyújtásra került” rájegyzést.

Táblázat adatblokkjainak kitöltése:

1. Sorszám

2. Munkavállaló adóazonosító jele:ebbe a rovatba annak a személynek az adóazonosítóját írja, akinek a nevére az adott Kiküldetési rendelvény kiállításra került.

5186 FÖLDMÛVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI ÉRTESÍTÕ 16. szám

3. Kiküldetési rendelvény teljes azonosítója: ebben a rovatban adja meg a kiküldetési rendelvényen szereplõ azonosító sorszámot.

4. Kiküldetés kezdete:ebben a mezõben adja meg az adott kiküldetési rendelvényen szereplõ kezdõ idõpontot.

5. Kiküldetés vége:ebben a mezõben adja meg az adott kiküldetési rendelvényen szereplõ kiküldetés befejezésének idõpontját.

Utazási költségtérítés (Ft)

6. Saját GK. használat:ebben a rovatban adja meg az adott Kiküldetési rendelvény alapján a munkavállalónak saját gépjármû hivatali célú használata miatt fizetett költségtérítés összegét.

7. Egyéb:ebben a rovatban adja meg az adott kiküldetési rendelvényhez tartozó egyéb, az elõbbi kategóriába (6. osz-lop) nem tartozó személyszállításra igénybe vett kiadások bizonylatai (pl. menetjegy, számla) alapján kifizetett összeget.

8. Élelmezési költségtérítés (napidíj):ebben a rovatban adja meg az adott kiküldetési rendelvény alapján fizetett élelmezési költségtérítés (napidíj) összegét.

9. Szállásköltség: ebben a rovatban adja meg az adott kiküldetési rendelvény alapján az elszámolt szállásköltség összegét.

A nyomtatvány alján tüntesse fel a kitöltés dátumát, majd írják alá! Ezt a nyomtatványt a képviseletre jogosult szemé-lyen kívül a könyvvezetésért felelõs személynek is alá kell írni, igazolva, hogy annak tartalma mindenben megegyezik az összesítõn szereplõ alapbizonylatok adataival, a kiadások a számviteli nyilvántartásban rögzítésre és pénzügyileg rendezésre kerültek.

FIGYELEM!A kiküldetési rendelvény összesítõ 7. és 9. oszlopában szereplõ kiadásokat az igénybe vett szolgáltatás SZJ azonosítója szerinti bontásban fel kell vezetni a „C” betétlapra, a vonatkozó SZJ számot megtalálja a bizonylatokon (pl. vonatjegy, buszjegy stb.). Továbbá az összesítõ 6. és 8. oszlopában szereplõ kiadásokat fel kell vezetni a „D” betét-lapra.

FONTOS! Szervezet esetében cégszerû aláírás szükséges!

16. szám FÖLDMÛVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI ÉRTESÍTÕ 5187

5188 FÖLDMÛVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI ÉRTESÍTÕ 16. szám

16. szám FÖLDMÛVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI ÉRTESÍTÕ 5189

5190 FÖLDMÛVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI ÉRTESÍTÕ 16. szám

In document Miniszteri rendeletek (Pldal 153-159)