• Nem Talált Eredményt

STANAG 2437 AJOD (EDITION 7) – ALLIED JOINT DOCTRINE – AJP-01 (D)

HONVÉD VEZÉRKAR FÕNÖKI RENDELKEZÉSEK

II. STANAG 2437 AJOD (EDITION 7) – ALLIED JOINT DOCTRINE – AJP-01 (D)

Témafelelõs: HVK Haderõtervezési Csoportfõnökség Témakezelõ: HVK Haderõtervezési Csoportfõnökség, Haderõfejlesztési osztály

Alkalmazásba vétel idõpontja: 2011. április 1.

Végrehajtás módja: Az egységesítési egyezmény kiadá-sa teljes terjedelemben, eredeti angol nyelven.

A témafelelõsök adják ki a végrehajtásul szolgáló doku-mentumokat. Ezzel együtt végezzék el a szükséges módo-sításokat is, a bevezetett NATO elõírásnak nem megfelelõ

korábbi szabályozásokat helyezzék hatályon kívül, illetve kezdeményezzék hatályon kívül helyezésüket.

Egyidejûleg, a HKF/121-5/2009/htf. Nyilvántartási szá-mon kiadott, A NATO MÛVELETI JELLEGÛ STA-NAG-ek TÉMAFELELÕS- ÉS TÉMAKEZELÕ JEGY-ZÉKE-t módosítom, a STANAG 2070 TOP számú egysé-gesítési egyezmény témafelelõsének a HVK Személyzeti Csoportfõnökséget (HVK SZCSF-ség), témakezelõjének a HVK SZCSF-ség Toborzó és Humánszolgálati osztályt jelölöm ki.

Orosz Zoltánvezérõrnagy s. k.,

Honvéd Vezérkar fõnök helyettes

4. szám HONVÉDELMI KÖZLÖNY 421

FÕNÖKI RENDELKEZÉSEK

A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság parancsnokának

47/2011. (HK 4.) MH ÖHP i n t é z k e d é s e

a STANAG 7190 (2. kiadás) egységesítési egyezmény végrehajtásáról

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004. évi CV. törvény 110.§ (2) bekezdésében kapott fel-hatalmazás alapján, figyelemmel az egységesítési, szabvá-nyosítási tevékenységrõl és a NATO egységesítési doku-mentumok feldolgozásáról és végrehajtásáról szóló 102/2008 (HK 19.) HM utasításban foglaltakra, a STA-NAG 7190 (2. kiadás) egységesítési egyezmény végrehaj-tására az alábbi

intézkedést adom ki:

1. Az intézkedés hatálya kiterjed a Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság (a továbbiakban: MH ÖHP) és az alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek személyi állományára.

2. Jelen intézkedésemmel eredetiben angol nyelven be-vezetem a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar fõnök helyettesének 4/2009. (VII. 1.) HM HVKFH közle-ményében fenntartás nélkül elfogadott és a Honvéd Vezér-kar fõnök helyettes ének 92/2010. (HK 18.) HVKFH intéz-kedésében hatályba léptetettSTANAG 7190 AT (EDITI-ON 2) – PROCEDURE FOR CROSS-PARACHU-TING AUTHORIZATIONcímen kiadott NATO egysé-gesítési egyezményt.

3. Az egyezmény szabályozza a tagállamok közös gya-korlatai és mûveletei során általánosan betartandó

irányel-veket abban az esetben, amikor az ejtõernyõs és az ejtõer-nyõsöket szállító légijármû nem azonos tagállamból van.

Részletezi az ejtõernyõsök engedélyeit, illetve magának az ejtõernyõs felszerelésnek az adott légijármûbõl történõ alkalmazhatóságát az ATP-46 szerint.

4. Ez az intézkedés a közzététel napján lép hatályba és visszavonásig hatályos. Hatályba lépésévei egyidejûleg a STANAG 7190 1. kiadás okmány nemzeti bevezetésére kiadott 214/2009. (HK 13.) MH ÖHP PK intézkedés hatá-lyát veszti.

Kovács Józsefvezérõrnagy s. k.,

MH összhaderõnemi parancsnok

A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság parancsnokának

50/2011. (HK 4.) MH ÖHP i n t é z k e d é s e

a STANAG 6023 2. kiadás végrehajtásáról A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004. évi CV. törvény 110.§ (2) bekezdésében kapott fel-hatalmazás alapján, figyelemmel az egységesítési, szabvá-nyosítási tevékenységrõl és a NATO egységesítési doku-mentumok feldolgozásáról és végrehajtásáról szóló 102/2008. (HK 19.) HM utasításban foglaltakra, a STA-NAG 6023 2. kiadás okmány végrehajtására az alábbi

intézkedést adom ki:

1. Az intézkedés hatálya kiterjed a Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság és az alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek személyi állományára.

2. Jelen intézkedésemmel eredetiben angol nyelven be-vezetem a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar fõnök helyettesének 3/2010. (IV. 9.) HM HVKFH közle-ményében fenntartás nélkül elfogadott és a Honvéd Vezér-kar fõnök helyettesének 9212010. (HK 18.) HVKFH in-tézkedésében hatályba léptetett STANAG 6023 NTG (EDITION 2) – EDUCATION AND TRAINING FOR PEACE SUPPORT OPERATIONS – ATrainP-1(A) cí-men kiadott NATO egységesítési egyezményt.

3. Az egységesítési egyezmény célja az általános béke-támogató eljárások egységes oktatása a NATO tagállamo-kon belül. A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Pa-rancsnokság alárendelt katonai szervezetei az egyéni és kötelék kiképzések során, valamint a válságreagáló és bé-ketámogató mûveletekre történõ felkészítések során alkal-mazzák az egységesítési egyezményt (kiképzési segédle-tet) a béketámogató eljárások oktatásában.

4. Ez az intézkedés a közzététel napján lép hatályba és visszavonásig hatályos. Hatályba lépésévei egyidejûleg a STANAG 6023 1. kiadás okmány nemzeti bevezetésére kiadott 322/2009. (HK 16.) MH ÖHP PK intézkedés hatá-lyát veszti.

Kovács Józsefvezérõrnagy s. k.,

MH összhaderõnemi parancsnok

A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság parancsnokának

58/2011. (HK 4.) MH ÖHP i n t é z k e d é s e

a STANAG 2970 2. kiadás végrehajtásáról A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004. évi ev. törvény 1l0.§ (2) bekezdésében kapott felha-talmazás alapján, figyelemmel az egységesítési, szabvá-nyosítási tevékenységrõl és a NATO egységesítési doku-mentumok feldolgozásáról és végrehajtásáról szóló 102/2008. (HK 19.) HM utasításban foglaltakra, a STA-NAG 2970 (2. kiadás) végrehajtására az alábbi

intézkedést adom ki:

1. Az intézkedés hatálya a Magyar Honvédség Összha-derõnemi Parancsnokság rendszeresített repülõtechnikai eszközzel, repülõmûszaki állománnyal rendelkezõ aláren-delt katonai szervezeteire terjed ki.

2. Jelen intézkedésemmel bevezetem a Honvédelmi Mi-nisztérium védelmi tervezési és infrastrukturális szakál-lamtitkárának 4/2010. (V. 28.) HM VTI SZÁT közlemé-nyében fenntartással elfogadott és hatályba léptetett STA-NAG 2970 (EDITION 2) – AERIAL RECOVERY EQUIPMENT AND TECHNIQUES FOR HELICOP-TERScímen kiadott NATO egységesítési egyezményt.

3. A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnok-ság rendszeresített repülõtechnikai eszközzel, repülõmû-szaki állománnyal rendelkezõ alárendelt alakulatainál a szabványosítási egyezményben a helikopteres légimentés eszközei és technológiája biztosítására vonatkozófelada-tokat, az alábbi korlátozással hajtsák végre és alkalmaz-zák:

Korlátozás:A Magyar Honvédségnél jelenleg rendsze-resített helikopterei 3000 kg feletti teher emelésére nem al-kalmasak. A mentéshez szükséges rögzítõ és egyéb felsze-relések nem biztosítottak.

4. Ez az intézkedés a közzététel napján lép hatályba és visszavonásig hatályos.

Kovács Józsefvezérõrnagy s. k.,

MH összhaderõnemi parancsnok

A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság parancsnokának

59/2011. (HK 4.) MH ÖHP i n t é z k e d é s e

a STANAG 3839 1. kiadás végrehajtásáról A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004. évi ev. törvény 1l0.§ (2) bekezdésében kapott felha-talmazás alapján, figyelemmel az egységesítési, szabvá-nyosítási tevékenységrõl és a NA TO egységesítési doku-mentumok feldolgozásáról és végrehajtásáról szóló 102/2008. (HK 19.) HM utasításban foglaltakra, a STA-NAG 3839 (1. kiadás) végrehajtására az alábbi

intézkedést adom ki:

1. Az intézkedés hatálya a Magyar Honvédség Összha-derõnemi Parancsnokság rendszeresített repülõtechnikai eszközzel, repülõmûszaki állománnyal rendelkezõ aláren-delt katonai szervezeteire terjed ki.

2. Jelen intézkedésemmel bevezetem a Honvédelmi Mi-nisztérium közigazgatási államtitkárának8/2010.(XII. 3.) HM KÁT közleményében elfogadott és hatályba lépte-tettSTANAG 3839 (EDITION 1) – AVIONICS

SOFT-WARE ENGINEERING – AAVSP-l címen kiadott NATO egységesítési egyezményt.

3. A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnok-ság rendszeresített repülõtechnikai eszközzel, repülõmû-szaki állománnyal rendelkezõ alárendelt alakulatainál használják fel a szabványosítási egyezményben részlete-zett szoftvertechnológiai eljárásokat, mint útmutatót a re-pülõelektronikai rendszerek szakemberei által használt szoftvertechnológiai alkalmazások helyes mérnöki meg-közelítéséhez.

4. Ez az intézkedés a közzététel napján lép hatályba és visszavonásig hatályos.

Kovács Józsefvezérõrnagy s. k.,

MH összhaderõnemi parancsnok

A Honvédelmi Minisztérium Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal fõigazgatójának és a Magyar Honvédség Összhaderõnemi

Parancsnokság parancsnokának 12/2011. (HK 4.) HM FHH–MH ÖHP

e g y ü t t e s i n t é z k e d é s e

a Magyar Köztársaság határain kívüli válságreagáló és béketámogató mûveletekkel kapcsolatos, a Magyar Honvédséget érintõ feladatok logisztikai

támogatás végrehajtásának részletes szabályairól szóló 132/2008. (HK 9.) HM FLÜ–MH ÖHP együttes

intézkedés módosításáról

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004. évi CV. törvény 110. § (2) bekezdése, valamint a Magyar Köztársaság határain kívüli válságreagáló és

bé-ketámogató mûveletekkel kapcsolatos Magyar Honvédsé-get érintõ feladatokról szóló 78/2007. (HK 15.) HM utasí-tás 7. § (2) bekezdése alapján a Magyar Köztársaság hatá-rain kívüli válságreagáló és béketámogató mûveletekkel kapcsolatos, a Magyar Honvédséget érintõ feladatok lo-gisztikai támogatás végrehajtásának részletes szabályairól szóló 132/2008. (HK 9.) HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség vezérigazgatói és MH Összhaderõnemi Pa-rancsnokság parancsnoki együttes intézkedés (a további-akban: Intézkedés) módosítására a következõ

együttes intézkedést adjuk ki:

1. Az Intézkedés 5. számú melléklete helyébe ezen in-tézkedés 1. melléklete lép.

2. Az Intézkedés 5/a számú melléklete helyébe ezen in-tézkedés 2. melléklete lép.

3. Ezen intézkedés hatályba lépését megelõzõen felsze-relt, a Magyar Köztársaság határain kívüli nemzetközi vál-ságreagáló és béketámogató mûveletekben résztvevõ sze-mélyi állomány ruházati cikkeivel a részére kiadott „Fel-szerelési Jegy” alapján köteles elszámolni.

4. Ez az intézkedés 2011. március 1-jén lép hatályba.

Dr. Keszthelyi Gyulas. k.,

fõigazgató

Kovács Józsefvezérõrnagy s. k.,

MH összhaderõnemi parancsnok

4. szám HONVÉDELMI KÖZLÖNY 423

„5. számú melléklet a 132/2008. (HK 9.) HM FLÜ–MH ÖHP együttes intézkedéshez”

KATONAI SZERVEZET