• Nem Talált Eredményt

RAKTÁROZÁSI SZERZÕDÉS-MÓDOSÍTÁS amely létrejött

In document Miniszteri rendeletek (Pldal 99-102)

egyrészrõl Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (1095 Budapest, Soroksári út 22–24.) (a továbbiakbanMVH)

Képviseletében eljár:……… Megyei Kirendeltség,kirendeltségvezetõ:

Telefon:

Telefax:

E-mail:

Ügyintézõ:

másrészrõl Cím:

Ügyfél-regisztrációs szám:

Telefon:

Telefax:

E-mail:

Kapcsolattartó neve:

Adószám:

Cégjegyzékszám:

Vállalkozói igazolvány száma:

Számlavezetõ bank:

Bankszámlaszám:

mint Raktározó (a továbbiakbanRaktározó), valamint:

Cím:

Ügyfél-regisztrációs szám:

Telefon:

Telefax:

E-mail:

Kapcsolattartó neve:

Adószám:

Cégjegyzékszám:

Vállalkozói igazolvány száma:

Számlavezetõ bank:

Bankszámlaszám:

mint Vevõ (a továbbiakbanVevõ)

– a továbbiakban együttesen:Szerzõdõ Felek –között.

1.Az MVH és a Raktározó ……… szerzõdésszám alatt 200.. év ………. hó …… napján rak-tározási szerzõdést kötöttek, melynek alapján Raktározó vállalta, hogy térítés ellenében az MVH rendelkezésére bocsát-ja a szerzõdésben rögzített, ……… tonna gabona tárolására alkalmas tárolókapacitást, illetve az MVH utasításai alapján az intervenciós gabonafelvásárlási folyamat keretében felajánlott gabona tárolását, és teljesíti a szerzõdésben meghatározott szolgáltatásokat.

15. szám FÖLDMÛVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI ÉRTESÍTÕ 2939

2. Az MVH a raktározó által tárolt tételt az alábbiak szerint értékesítette.

Raktár címe:

Raktár azonosító száma:

Telepi kapcsolattartó neve:

Telefon:

Telefax:

E-mail:

Megye:

2.1.

Értékesítési tételszám Tételazonosító Odaítélt mennyiség (t) Kitárolási határidõ Tárolási hónapok száma Megengedett maximális káló (%/t)

2.2. Jelen szerzõdés alapjául a fentieken kívül a [iktatószám] iktatószámú kitárolási helyszíni ellenõrzési jegyzõ-könyvvel alátámasztott adatok szolgálnak.

Tételazonosító Odaítélt mennyiség (t) Határidõn belül kitárolt mennyiség (t)

Határidõn belül nem kitárolt mennyiség (t)

3.A Bizottság az intervenciós hivatalok birtokában lévõ gabonafélék értékesítési eljárásának és feltételeinek megálla-pításáról szóló 2131/93/EGK rendeletének (a továbbiakban: Rendelet) 16. cikkében foglaltak értelmében azon gabonát, amelyet a fizetésre megállapított határidõn belül nem szállítanak el, minden szempontból az említett határidõ lejártakor elszállítottnak kell tekinteni. Továbbá a Rendelet ugyanezen cikke alapján a gabona értékesítésére kiírt pályázat sikeres ajánlattevõje (Vevõ) viseli az el nem szállított gabonával kapcsolatos minden kockázatot, valamint a tárolási költsége-ket, amelyet a fizetésre megállapított határidõn belül nem szállítottak el.

4.Tekintettel arra, hogy Vevõ a részére odaítélt és az általa kifizetett, a 2. pontban meghatározott határidõn belül nem kitárolt mennyiségû gabonát a fizetésre megállapított határidõn belül nem szállította el, illetve a gabonának a fizetésre megállapított határidõn belüli el nem szállítását nem a gabonának a fizetésre megállapított határidõ letelte elõtt megálla-pított minõségi problémája okozta, ezért Szerzõdõ Felek – a Rendelet 16. cikkében foglaltakra figyelemmel – az MVH és a Raktározó között ……… szerzõdésszám alatt 200.. év ………. hó …… napján kötött raktározási szerzõdést az alábbiak szerint módosítják, és a következõkben állapodnak meg:

4.1.Az MVH hozzájárul ahhoz, hogy Vevõ – a Raktározó és a Vevõ között kötött külön tárolási szerzõdés alapján – az intervenciós áru elszállításáig továbbra is a jelen szerzõdésben meghatározott raktártelepen, illetve tárolóban tároltassa Raktározóval a gabonát.

4.2.Az MVH a jelen szerzõdés aláírásától kezdõdõen nem fizet a Raktározónak tárolási díjat a Vevõ részére értékesí-tett, a jelen szerzõdés 2. pontjában megnevezett raktártelepen, illetve tárolóban elhelyezett gabona tárolásáért, valamint nem fizet a Raktározónak rendelkezésre állási díjat azon tárolótér vonatkozásában, melyben a Vevõ által megvásárolt ga-bona tárolása történik, a Vevõ által megvásárolt gaga-bona teljes mennyiségének, igazolható árukezelés esetén a kálóval csökkentett mennyiségének a raktárteleprõl, illetve tárolóból történt elszállításának a jelen szerzõdés szerinti igazolásáig.

4.3. A jelen szerzõdés 2. pontjában közölt gabona és tárolóhely tekintetében a Vevõ által vásárolt gabona teljes mennyisége, amennyiben az értékesített gabonatétel vonatkozásában igazolhatóan árukezelés történt, a Raktározó és az MVH között ……… szerzõdésszám alatt 200.. év ………. hó …… napján kötött raktározási szerzõdésben meghatározott kálóval csökkentett mennyiség kitárolása megtörténtének jelen szerzõdés szerinti

igazolá-2940 FÖLDMÛVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI ÉRTESÍTÕ 15. szám

sáig az MVH-t nem terhelik az MVH és a Raktározó között kötött, említett raktározási szerzõdésbõl eredõ egyéb kötele-zettségek, a „kitárolás árumozgás nélkül” díjtétel megfizetésének kivételével. A „kitárolás árumozgás nélkül” és a

„kitárolás árumozgással” díjtételek közötti különbözetet a Vevõ köteles megtéríteni a Raktározónak.

4.4. Vevõ és Raktározó vállalja, hogy a Vevõ részére értékesített, a jelen szerzõdés 2. pontjában meghatározott mennyiségû gabona tárolására ugyanolyan, jelen szerzõdés-módosítás 1. számú mellékletét képezõ díjtételek, illetve dí-jazási feltételek mellett kötik meg a tárolási szerzõdést, mint ahogy azt az MVH és a Raktározó között

……… szerzõdésszám alatt 200.. év ………. hó …… napján kötött raktározási szerzõdés tar-talmazza azzal, hogy Vevõ a tárolási, valamint a kitárolás árumozgás nélkül” és a „kitárolás árumozgással” díjtételek kö-zötti különbözetet köteles megfizetni, míg a rendelkezésre állási díj és Raktározó egyéb szolgáltatásai tekintetében a Vevõ és a Raktározó erre vonatkozó külön megállapodása az irányadó.

4.5.Raktározó haladéktalanul köteles írásban jelenteni az MVH-nak a jelen szerzõdés 2. pontjában említett gabona teljes mennyiségének elszállítását, aki a kitárolás megtörténtét a helyszínen ellenõrzi, és annak megtörténtét helyszíni ellenõrzési jegyzõkönyvben igazolja.

4.6.Raktározó csak a 4.5. pont szerinti helyszíni ellenõrzési jegyzõkönyvben történt igazolás alapján lesz jogosult arra, hogy a jelen szerzõdés 2. pontjában említett tárolóhely tekintetében az MVH a Raktározó részére az MVH és a Rak-tározó között ……… szerzõdésszám alatt 200.. év ………. hó …… napján kötött raktározási szerzõdés szerinti rendelkezésre állási, tárolási díjat fizessen, illetve az MVH ezen igazolás alapján lesz köteles arra, hogy a tárolóhely tekintetében a szerzõdésbõl eredõ egyéb kötelezettségeit teljesítse.

4.7.Szerzõdõ Felek rögzítik, hogy amennyiben a jelen szerzõdés aláírására a 2. pontban meghatározott kitárolási ha-táridõ lejártának napját követõen kerül sor, akkor - a Rendelet 16. cikkében foglaltaknak megfelelõen - a ki nem tárolt ga-bona tekintetében a kitárolási határidõ lejárta és a jelen szerzõdés aláírása közti idõtartam alatt is a Vevõ viseli a kockázatokat, és õt terhelik a tárolási költségek.

5.Szerzõdõ Felek rögzítik, hogy abban az esetben, ha a Vevõ által vásárolt gabonának a fizetésre megállapított határ-idõn belüli el nem szállítását a gabonának a fizetésre megállapított határidõ letelte elõtt megállapított minõségi problé-mája okozta, úgy Raktározó a minõségi probléma teljes megszüntetéséig terjedõ idõre, [iktatószám] iktatószámú kitáro-lási helyszíni ellenõrzési jegyzõkönyv alapján ____nap vonatkozásában, nem jogosult tárokitáro-lási díjra sem az MVH, sem pedig a Vevõ részérõl a minõségi probléma következményeként elõállt határidõn túli tárolás idõszakában, valamint a határidõn túli kitárolás során a Raktározó „kitárolás árumozgás nélkül” díjtételre jogosult.

6.Jelen szerzõdés a Szerzõdõ Felek általi aláírás napján lép hatályba.

7.Az MVH és a Raktározó között ……… szerzõdésszám alatt 200.. év ………. hó …… nap-ján kötött raktározási szerzõdésnek a jelen szerzõdéssel nem érintett pontjai változatlan tartalommal hatályban maradnak.

Jelen szerzõdés hat eredeti példányban készült, amelybõl egy-egy példány a Raktározót és a Vevõt, négy példány az MVH-t illeti meg.

Szerzõdõ felek jelen szerzõdést, mint akaratukkal mindenben egyezõt, elolvasás és értelmezés után jóváhagyólag aláírták.

Kelt:

……… ………

MVH részérõl Raktározó részérõl

………..

Vevõ részérõl

15. szám FÖLDMÛVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI ÉRTESÍTÕ 2941

6. melléklet

DÍJTÉTELEK

Tárolási díj: 359Ft/tonna/hó

Rendelkezésre-állási díj: 89Ft/tonna/hó Kitárolás árumozgással díj: 477 Ft/tonna Kitárolás árumozgás nélkül díj: 293FT/tonna

6. melléklet

In document Miniszteri rendeletek (Pldal 99-102)