• Nem Talált Eredményt

SZERZŐDÉSTERVEZET

A Dokumentáció tartalmazza a szerződés tervezetét.

A szerződéstervezet a Dokumentáció más részeiben külön nem ismertetett kötelezettségeket is tartalmaz a nyertes ajánlattevő részére. Ezen előírások, feladatok, kötelezettségek, stb. külön ismétlés nélkül is a nyertes ajánlattevő által elvégzendő feladatok részét képezik, az ajánlattevőknek ezekre tekintettel kell megadniuk ajánlatukat, ezért kérjük a szerződéstervezet teljes körű áttanulmányozását.

Adásvételi szerződés

- tervezet –

amely létrejött egyrészről a Miskolci Egyetem (székhelye: Miskolc - Egyetemváros, H 3515, adószám: 15308809-2-05, képviseli: Dr. Deák Csaba kancellár), a továbbiakban Megrendelő, másrészről az ……… (székhelye:………., cégjegyzékszáma: ………..

adószáma:……….), képviseli:………..; bankszámlaszáma:

……….), a továbbiakban Szállító között, az alábbiak szerint.

Előzmények

Megrendelő, mint ajánlatkérő a Kbt. 113 § (1) bekezdése szerinti nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le. A közbeszerzési eljárás nyertesének az ajánlatkérő a Szállítót hirdette ki. Felek jelen szállítási szerződést (a továbbiakban: szerződés) ezen közbeszerzési eljárás alapján kötik meg, az eljárást megindító felhívásban és a dokumentációban foglalt valamennyi kitételt, előírást, stb. magukra kötelezőnek fogadják el.

A szerződés tárgya

1. Jelen adásvételi szerződés tárgya: a GINOP-2.2.1-15-2016-00005 számú projekt keretében 1 db nyomásálló reaktorrendszer leszállítása, valamint üzembe helyezése a Dokumentációban meghatározottak szerint. (A leszállítandó rendszer az előírt, valamint a szükséges tartozékokkal, iratokkal, stb. a továbbiakban: eszköz.)

2. A leszállításra kerülő eszköz részletes specifikációját, műszaki jellemzőit, valamint a felsorolt tartozékait a Dokumentáció VI. része (Műszaki leírás), valamint a nyertes ajánlat tartalmazza.

A szerződés tartama

3. A szerződés időbeli hatálya: a szerződés aláírásától számított 90 nap A szerződés tartalma, ellenszolgáltatás

4. Szállító vállalja, hogy az eszközt az 5. pontban meghatározott ellenérték fejében a 6.

pontban meghatározott határidőben leszállítja Megrendelőnek.

5. A leszállítandó eszközért Megrendelő összesen ………… HUF + ÁFA összeget fizet Szállítónak, amely tartalmazza a helyszínre szállítás, az üzembe helyezés, a szükséges magyar nyelvű dokumentációk, továbbá a jótállási (garanciális) kötelezettségek ellenértékét és valamennyi költségét. A meghatározott díj fix összegű általány ár, amely az infláció kihatásait is tartalmazza. A díj az árképzésben felmerült hibák, egyéb tévedések, valamint a gazdasági feltételek, árfolyam-kondíciók megváltozása esetén sem módosítható.

Szállítási hely és határidő

6. Szállító az eszközt a Miskolci Egyetem, 3515 Miskolc, Egyetemváros ………. címre köteles leszállítani és azt beüzemelni.

7. Szállító az eszközt az 5. pontban meghatározott címre a szerződés mindkét fél általi aláírásától számított 90 napon belül köteles leszállítani. Az előszállítás megengedett.

8. A szállítási határidőn belül Szállító a szállítás várható időpontjáról a szállítás előtt legalább 5 nappal köteles értesítést küldeni a Megrendelő részére. Felek a szállítás és az átadás-átvétel pontos időpontját kapcsolattartóik útján egyeztetik.

Az eszköz átadása-átvétel

9. Felek az átadás-átvételt a teljesítés helyén, előre egyeztetett időpontban folytatják le.

10.Az eszköz leszállításakor Megrendelő köteles a feltételeket biztosítani annak érdekében, hogy Szállító a beállítási, üzembe helyezési kötelezettségének eleget tehessen.

11.Az átadás-átvételről mindkét fél képviselőjének jelenlétében jegyzőkönyvet kell felvenni. Az átadás-átvétel akkor tekinthető befejezettnek, ha a jegyzőkönyv szerint az eszköz és valamennyi előírt tartozék leszállításra került és a beállítás, üzembe helyezés megtörtént.

12.Megrendelő részéről az átvételre és a jegyzőkönyv aláírására jogosult személy: … 13.Felek rögzítik, hogy Szállító akkor teljesít szerződésszerűen, ha a teljesítési határidőn

belül a 11. pontban meghatározott módon átadja Megrendelő részére a szerződés

15.A teljesítési határidő Szállítónak felróható késedelmes teljesítése esetén Szállító – a szerződésszegésből fakadó egyéb kötelezettségein túl – késedelmi kötbér fizetésére köteles. Az érvényesíthető késedelmi kötbér: 0,5 %/naptári nap, maximum 30 napi tétel, alapja a szerződés nettó értéke. Az érvényesített kötbér összegéről Megrendelő a teljesítésigazolásban tájékoztatja Szállítót.

16.A késedelem időtartamába nem számít bele a megrendelői késedelem és a vis maior.

Felek vis maiornak tekintik különösen a – nem Szállító alkalmazottaira vonatkozó – sztrájkot, valamint a háborút, árvizet, tűzesetet, karantént.

17.A késedelmi kötbér összegét Megrendelő jogosult az általa fizetendő ellenérték összegéből visszatartani.

18.Amennyiben a Szállító a szerződés teljesítését megtagadja, illetve a teljesítés a Szállítónak felróható okból lehetetlenül, Szállító a nettó szállítói díj 20 %-ának megfelelő összegű meghiúsulási kötbért köteles fizetni.

Fizetési feltételek

19.Szállító számlát az eszköz leszállítását követően nyújthat be.

20.A számlához mellékelni kell Megrendelő teljesítésigazolását.

Teljesítésigazolás csatolása hiányában a számla megkifogásolva visszaküldésre kerül.

21.Megrendelő tájékoztatja Szállítót, hogy jelen szerződés közbeszerzési eljárás alapján kötött szerződés, így a szerződés és annak teljesítése esetén a kifizetés az Art. 36/A. § hatálya alá tartozik.

22.Megrendelő az ellenértéket a számla kézhezvételétől számított 30 napon belül egyenlíti ki Szállító …… banknál vezetett ..…. számú bankszámlájára történő átutalással.

23.Amennyiben Megrendelő az ellenérték kifizetésével késedelembe esik, Szállító a Ptk.

6:155 §-ban meghatározott mértékű késedelmi kamatot követelhet.

Szavatosság, jótállás és egyéb kötelezettségek

24.Szállító szavatol azért, hogy az eszköz a jogszabályban, irányadó szabványokban, a közbeszerzési műszaki leírásban és a szerződésben előírt feltételeknek megfelel.

25.Szállító a jelen szerződés alapján leszállított eszközre az átadás-átvételi eljárás sikeres befejezésétől számított …. hónap jótállást vállal. A jótállás időtartama alatt Szállító a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

26.Az eszköz garanciális szemléje a Megrendelő székhelyén történik, annak a Megrendelő székhelyéről történő esetleges el- és visszaszállításának költségei Szállítót terhelik.

27.Szállító a hiba kijavítását, vagy az eszköz cseréjét a hiba közlésétől számított 72 órán belül köteles megkezdeni. Ha a Szállító az eszköz kijavítását megfelelő határidőre nem vállalja, vagy nem végzi el, a Megrendelő a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja, vagy mással kijavíttathatja és érvényesítheti kárigényét Szállítóval szemben.

28.A jótállás keretében kijavított, vagy kicserélt részekre a jótállási kötelezettség újra kezdődik.

29.A jótállás a Megrendelő szavatossági, vagy jogszabályból eredő más jogait nem érinti.

Pénzmosás elleni rendelkezések

30.Szállító kötelezettséget vállal, hogy nem fizet, illetve nem számol el a szerződés teljesítésével összefüggésben olyan költségeket, melyek a Kbt. 62. § (1) bekezdés k) pont ka)- kb) alpontjai szerinti feltételeknek nem megfelelő társaság tekintetében merülnek fel, és melyek a Szállító adóköteles jövedelmének csökkentésére alkalmasak.

31.Szállító kötelezettséget vállal, hogy a szerződés teljesítésének teljes időtartama alatt tulajdonosi szerkezetét a Megrendelő számára megismerhetővé teszi és a Kbt. 143. § (3) bekezdés szerinti ügyletekről a Megrendelőt haladéktalanul értesíti.

32.Amennyiben Szállító külföldi adóilletőségűnek minősül, akkor ezúton meghatalmazza a magyarországi Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hogy a Vállalkozó adóilletősége szerinti adóhatóságtól a Szállítóra vonatkozó adatokat közvetlenül, jogsegély igénybevétele nélkül beszerezze.

33.A Kbt. 143. § (2) bekezdése alapján Megrendelő köteles a szerződést felmondani, vagy - a Ptk.-ban foglaltak szerint - attól elállni, ha a szerződés megkötését követően jut tudomására, hogy a Szállító tekintetében a közbeszerzési eljárás során kizáró ok állt fenn, és ezért ki kellett volna zárni a közbeszerzési eljárásból.

34.A Kbt. 143. § (3) bekezdése alapján Megrendelő jogosult és egyben köteles a szerződést felmondani - ha szükséges olyan határidővel, amely lehetővé teszi, hogy a szerződéssel érintett feladata ellátásáról gondoskodni tudjon – ha

a) Szállítóban közvetetten vagy közvetlenül 25%-ot meghaladó tulajdoni részesedést szerez valamely olyan jogi személy vagy személyes joga szerint jogképes szervezet, amely tekintetében fennáll a Kbt. 62. § (1) bekezdés k) pont kb) alpontjában meghatározott feltétel.

b) Szállító közvetetten vagy közvetlenül 25%-ot meghaladó tulajdoni részesedést szerez valamely olyan jogi személyben vagy személyes joga szerint jogképes szervezetben, amely tekintetében fennáll a Kbt. 62. § (1) bekezdés k) pont kb) alpontjában meghatározott feltétel.

Alvállalkozókra vonatkozó rendelkezések 35.Szállító jogosult a teljesítéshez alvállalkozót igénybe venni.

36.Szállító köteles Megrendelőnek legkésőbb a szerződés megkötésének időpontjában valamennyi alvállalkozót bejelenteni, amely részt vesz a szerződés teljesítésében.

Vállalkozó ezúton nyilatkozik, hogy az általa igénybe venni kívánt alvállalkozók nem állnak kizáró okok hatálya alatt. Szállító a szerződés teljesítésének időtartama alatt köteles Megrendelőnek minden további, a teljesítésbe bevonni kívánt alvállalkozót előzetesen bejelenteni, és a bejelentéssel együtt nyilatkozni arról is, hogy az általa igénybe venni kívánt alvállalkozó nem áll kizáró okok hatálya alatt.

Vegyes rendelkezések

37.Felek rögzítik, hogy szerződéses jogviszonyukra a magyar jog az irányadó.

38.Felek jelen szerződéssel kapcsolatban felmerült bármilyen vitás kérdés vonatkozásában alávetik magukat a Miskolci Járásbíróság, illetve a Miskolci Törvényszék kizárólagos illetékességének.

39.Jelen szerződés teljesítésével kapcsolatosan kapcsolattartó személyek:

Megrendelő részéről:

Szállító részéről:

40.Szállító köteles a Megrendelőtől a jelen szerződéssel összefüggésben szerzett információkat, dokumentációkat bizalmasan kezelni. Megrendelő írásbeli hozzájárulása nélkül harmadik fél részére azokba betekintést nem engedhet, szakmai publikációkban azokat nem használhatja fel.

41.Jelen szerződés a közbeszerzési eljárás dokumentumai (ajánlattételi felhívás, dokumentáció, nyertes ajánlat) alapján kerül megkötésre. A szerződést kétség esetén ezek tartalma alapján kell értelmezni.

42.Szállító tudomásul veszi, hogy Megrendelő jelen szerződést, valamint annak teljesítésére vonatkozó előírt adatokat a Kbt. 43. § alapján a Közbeszerzési Adatbázisban, illetve honlapján közzéteszi.

43.Szállító vállalja, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 27. §-ára figyelemmel üzleti titok címen nem tagadja meg a tájékoztatást a jelen szerződés lényeges tartalmáról.

Szállító jelen szerződés aláírásával tudomásul veszi, hogy nem minősül üzleti titoknak az az adat, amelynek megismerését, vagy nyilvánosságra hozatalát jogszabály közérdekből elrendeli.

44.Jelen szerződést kizárólag a Kbt. 141. § előírásaiban foglalt feltételek esetén, írásban lehet módosítani.

V. RÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS

Nyomásálló reaktorrendszer (1 db) beszerzése Büchi Uster "Hell" típusú High Pressure autoclave/reactor műszeregység (vagy azzal egyenértékű)

Minimális műszaki tartalom (jellemzők):

A reaktor rendszer legyen alkalmas katalitikus hidrogénezéses reakciók végrehajtására, laboratóriumi körülmények között.

A rendszer fő jellemzői:

- Nyomásálló reaktor keverővel és hűtő-fűtő köpennyel

- Cserélhető reaktortest különféle anyagokból: üveg test középnyomású reakciókhoz és saválló acél test nagynyomású reakciókhoz

- Hőmérséklet szabályzó rendszer

- Hidrogén adagoló rendszer nyomás alatti hidrogén adagoláshoz - Folyadék adagoló nyomás alatti folyadék adagoláshoz

- Mintavevő rendszer nyomás alatti mintavételhez

- Kompletten a szükséges szerelvényekkel, fittingekkel, dokumentációval:

- A rendszer összekötéséhez és működtetéséhez szükséges csatlakozók, fittingek

- A termosztát működéséhez szükséges csövek és olaj

- Hidrogén csatlakozó cső a hidrogén reduktortól a reaktor rendszerig, max.

4 m hosszban

- Tartalék tömítés készlet

- Alap szerszámkészlet a reaktor szereléséhez szükséges kéziszerszámokkal - Gyári dokumentáció a rendszer elemeihez

- Gyári műbizonylatok a rendszer elemeihez

- Biztonsági szerelvények a túlnyomás elleni és a túlfűtés elleni védelem érdekében - Laborasztalon vagy vegyifülkében elhelyezhető legyen

- A reaktor tervezése, gyártása és dokumentációja meg kell hogy feleljen az EU PED előírásainak és CE minősítéssel kell hogy rendelkezzen.

Üzemi paraméterek:

A katalitikus hidrogénezéshez szükséges magas nyomás miatt a reaktornak és szerelvényeinek alkalmasnak kell lennie arra, hogy a berendezés az alábbi paraméter tartományban üzemeltethető legyen:

Hőmérséklet: 0....+200 °C

Üzemi nyomás üveg reaktortesttel: 0....6 bar Üzemi nyomás acél reaktortesttel: 0....60 bar A reaktortestek:

A berendezésnek alkalmasnak kell lennie arra, hogy különféle duplikált reaktortestek legyenek hozzá kapcsolhatók a szerelvények átszerelése nélkül. A következő két reaktortesttel kell a rendszert ellátni:

1. Üveg reaktortest a reakciók láthatóságának érdekében, duplikált, 200 ml térfogattal.

Nyomástartomány: 0...6 bar. A reaktortest anyaga pl. bórszilikát üveg. A köpeny be-és kimenetét el kell látni a hőmérsékletszabályozó rendszer csatlakoztatásához szükséges szerelvénnyel.

2. Acél reaktortest a nagynyomású reakciókhoz, duplikált, 200 ml térfogattal.

Nyomástartomány 0...60 bar. A reaktortest anyaga rozsdamentes acél. A köpeny be- és kimenetét el kell látni a hőmérsékletszabályozó rendszer csatlakoztatásához szükséges szerelvénnyel.

A reaktortest és a fedőlap egymáshoz rögzítéséhez a berendezést gyorscsatlakozóval kell ellátni, amely lehetővé teszi a reaktortest gyors, egyszerű, szerszám nélküli eltávolítását / cseréjét.

Keverő berendezés:

A reaktor tartalmának keveréséhez a berendezést keverővel kell ellátni. A nyomás alatt működő reaktor hermetikus zárásának érdekében a reaktor belsejében elhelyezkedő keverőt pl. mágneskuplungon keresztül kell meghajtani, mely hajtását elektromos motorral kell biztosítani, az alábbi üzemi paraméterekkel:

Fordulatszám tartomány: 50....1500 rpm Nyomaték: nagyobb, mint 50 Ncm Teljesítmény: legalább 300W

Digitális fordulatszám kijelző, elektronikus fordulatszám szabályzás és stabilizálás A keverőnek támogatnia kell a reakció során a reaktorba adagolt hidrogén diszpergálását.

Hőmérsékletszabályozó rendszer:

A reaktor hőmérsékletének szabályzását a duplikátorban keringetett hőközlő olaj biztosítsa, amelynek keringetését, fűtését és hűtését egy beépített hűtőgéppel rendelkező hűtő-fűtő termosztát adja.

A termosztát paraméterei:

Hőmérséklet tartomány: legalább -25....+200 °C Fűtőteljesítmény: legalább 2 kW

Hűtőteljesítmény: 20 °C-on legalább 0.25 kW

A hőmérséklet szabályzásához a reaktor belsejében hőmérséklet szenzort kell elhelyezni, amelyet össze kell kötni a termosztáttal.

A rendszer kétféle módban kell, hogy üzemeltethető legyen:

- szabályzás a reaktor belső hőmérséklete alapján - szabályzás a termosztát belső hőmérséklete alapján

A termosztát lehetőséget kell, hogy adjon legalább 1 db, legalább 10 lépésből álló hőmérsékletprogram szerkesztésére és futtatására.

A termosztát lehetőséget kell, hogy adjon a PID szabályzási paraméterek kézi átállítására.

A termosztát kijelzője egyben a reaktor belső hőmérsékletének kijelzésére is szolgáljon.

Hidrogén adagoló rendszer:

A hidrogén adagolását a reaktorba tömegáram mérő- és szabályzó berendezéssel kell megvalósítani, amelynek lehetővé kell tennie a hidrogénáramlás mérését és szabályzását, valamint a reakció során a reaktorba adagolt összes hidrogén mennyiségének mérését.

A berendezésnek képesnek kell lennie a reaktorban a beállított hidrogénezési nyomás állandó értéken tartására a reakcióban felhasznált hidrogén utánadagolásával.

A hidrogénadagoló maximális kimenő nyomása: legalább 60 bar.

Hidrogénáramlás szabályozási tartománya: legalább 10 – 100 ml / perc, normálállapotra számítva.

A hidrogénadagolónak saját vezérlő és kijelző egységgel kell rendelkeznie a paraméterek beállítására és kijelzésére.

A hidrogénadagoló bemenő oldalán a hidrogénellátást egy reduktorral ellátott hidrogénpalack biztosítsa.

Nem-hidrogén gázadagoló rendszer:

Az egyéb gáz pl. CO2 adagolását a reaktorba tömegáram mérő- és szabályzó berendezéssel kell megvalósítani, amelynek lehetővé kell tennie a gázáramlás mérését és szabályzását, valamint a reakció során a reaktorba adagolt összes CO2 mennyiségének mérését.

A berendezésnek képesnek kell lennie a reaktorban a beállított gáz( CO2) nyomás állandó értéken tartására a reakcióban felhasznált hidrogén utánadagolásával.

A CO2 adagoló maximális kimenő nyomása: legalább 60 bar.

CO2 áramlás szabályozási tartománya: legalább 10 – 100 ml / perc, normálállapotra számítva.

A CO2adagolónak saját vezérlő és kijelző egységgel kell rendelkeznie a paraméterek beállítására és kijelzésére.

A CO2adagoló bemenő oldalán a hidrogénellátást egy reduktorral ellátott hidrogénpalack biztosítsa.

Folyadék adagoló rendszerek:

Folyadék nyomás alatti adagolásához a reaktort egy tömegáram mérő- és szabályzó egységgel ellátott nagynyomású pumpával kell felszerelni.

Mérési és adagolási tartomány: legalább 1 – 20 ml/perc Maximális adagolási nyomás: 60 bar

A folyadékkezelő, menedzselő rendszerek, perisztaltikus pumpák/injektorok biztosítják a minták, reagensek előkészítését, a reaktorral összefüggő műveletekkel kapcsolatos hígítási, adagolási stb. műveletek során, melyek a termékek monitorozása, analízise során felhasznált más készülékekkel is használhatóak.

Pumpák (3db):

1. Perisztaltikus: 0.001-3700mL/perc-legalább 2 csatornával, 1-240rpm és 0.1rpm felbontásban

2. Fecskendő injektor: 0.01uL/perc-35mL/perc (20-200uL) buborékmentes, manuális és PC vezérelhető.

3. Injektor (3-350uL/420uL/mp) PC vezérléssel, visszafolyás mellett legalább 80uL-ig minimalizált holttérfogattal.

Mintavevő:

A reaktort el kell látni egy mintavevő rendszerrel, amellyel a reaktor tartalmából nyomás alatt is minta vehető a nyomás megszüntetése nélkül.

A minta mérete legalább 1 ml.

A mintavevőt szűrővel kell ellátni, amely megakadályozza, hogy a reaktorból szilárd szemcsék a mintavevőbe jussanak.

Biztonsági berendezések:

A rendszert a következő biztonsági rendszerekkel kell ellátni:

- Túlnyomás elleni védelem: hasadótárcsás biztonsági szelepek, a rendszerhez szállított reaktortestek megengedett nyomásának megfelelően vagy ezzel egyenértékű.

Katalizátor homogenizáló egység:

A homogenizáló egység ultrahangos működéső legyen, mely nem csak a homogén, reprodukálható diszpergálást, nanofelületek optimális kialakítását/méretezését pl. a katalizátorokkal összefüggésben teszi lehetővé nano-mérettartományban, hanem reakciók iniciálásában és gáztalanításban is felhasználható.

Az UH processzor legalább 1000W teljesítményű legyen, mely képes folyamatos 1 óránál hosszabb működésre.

Frekvencia 20kHz, automatikus működéssel, beállítással.

Amplitudó 25 micron, 50-100% beállíthatósággal folyamatos vagy szárazműködtetéssel.

Transzducer kábel legalább 3m legyen.

Rozsdamentes acél, hűtőköpenyes átfolyócella, max. 10 bar.

Titán blokk szonotróda D=40 mm, L=125 mm 1:0.7 amplitudó hányadossal Titán blokk szonotróda D=22 mm, L=125 mm 1:2.4 amplitudó hányadossal Mechanikus erősítővel 1:1.8 vagy 1:0.56 amplitudó hányadossal, titánból.

A közbeszerzési dokumentumot ellenjegyezte:

Dr. Biróné dr. Vajnorák Zsuzsanna osztályvezető

felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó lajstromszám: 00773

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK