• Nem Talált Eredményt

prioritás – Vállalkozások komplex fejlesztése I. Prioritás bemutatása

Szociális Igazgatók Magyarországi Egyesülete (SZIME) 7621 Pécs, Jókai u.1

TÁMOGATÁSI KÉRELMEK RÉSZLETES PONTOZÁSI RENDSZERE

IX. Határozatok Tára

2. prioritás – Vállalkozások komplex fejlesztése I. Prioritás bemutatása

1. Prioritás tartalma

Prioritás rövid tartalma (max. 500 karakter)

A prioritás fő célja a növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások, elsősorban a KKV-k (széles értelemben vett) vállalati kapacitásainak komplex fejlesztése jövedelemtermelő képességük növelése és a piaci pozícióik javítása érdekében technológia-intenzív tevékenységek fejlesztésével, a vállalkozások szervezet- és humánerőforrás fejlesztésének, az IKT technológia és alkalmazások használatának, illetve az üzlet- és piacfejlesztési

tevékenységeknek az integrálásával.

2. A prioritás célkitűzései

Indikátor megnevezése Indikátor

mértékegysége Indikátor típusa Bázisérték Célérték 2015

A vállalati szektor által megtermelt bruttó hozzáadott érték (BHÉ) növekedése a  2. prioritás hatására

% hatás

Mkv: 3 499 Közpv: 2 198 Nagyv: 5052 (2005, Mrd Ft)

Mkv: 1,5%

Középv: 1,5%

Nagyv: 0,5%

A vállalati szektor által elért nettó árbevétel

növekedése a 2. prioritás hatására % eredmény 41 237 (2003,

Mrd Ft 3%

3. A prioritás ütemezése – kötelezettségvállalás (IH döntés)

Indikatív forrásallokáció (Mrd Ft, folyó áron, 280 HUF/EUR árfolyamon)

2007–2010 2011 2012 2013 2014–2015 Összesen

193,6 56,0 95,0 97,0 0,0 441,6

MAGYAR KÖZLÖNY 2013. évi 129. szám Konstrukció kódja Konstrukció neve Pályázatok, kiemelt projektek 2011–2013

meghirdethető összes kerete (Mrd Ft) Konstrukció célja

2.1.1. Vállalati technológia fejlesztés 164,7

Mikro-, kis- és középvállalkozások különféle belső fejlesztéseinek (pl.

eszközvásárlás, ingatlan-beruházás, marketing) támogatása új munkavállalók foglalkoztatásával és új piacok szerzésével, amelynek keretében előnyben részesülnek az Új Széchenyi Tervhez kapcsolódó fejlesztések.

2.1.3. Komplex technológiafejlesztés és

foglalkoztatás 75,0

A jelen pályázati kiírás célja olyan, elsősorban a kitörési pontokhoz (pl.

egészségipar, zöld gazdaság) kapcsolódó komplex beruházások támogatása, amelyek kiemelkedő foglalkoztatási hatással bírnak munkahelyek

megőrzésére vagy új munkahelyek teremtésére.

2.1.4. Környezeti célú fejlesztések 0,3

Vállalkozások jelenleg is működő tevékenységének/technológiájának fejlesztése (akár kapacitásbővítése) környezetbarát technológiák,

termelési eljárások lehetőségeinek minél nagyobb kihasználásával növelve versenyképességüket és gazdasági hatékonyságukat.

2.2.1. IKT fejlesztések 6,0

Mikro-, kis- és középvállalkozások jövedelemtermelő képességének

erősítése az információs és kommunikációs technológiai (továbbiakban: IKT) megoldások hatékony alkalmazásával a belső vállalati és a vállalatközi üzleti folyamatokban, a hazai KKV-szektor versenyképességének növekedésével.

2.2.4. KKV munkahelyteremtés 2,0 Mikro- és kisvállalkozások munkahely-teremtési képességének támogatása, ösztönzése az új munkavállalók foglalkoztatására igényelhető támogatással.

2. Prioritás 248,0

A Kormány 1494/2013. (VII. 29.) Korm. határozata

a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében humáninfrastruktúra fejlesztési témájú kiemelt projektek akciótervi nevesítéséről és támogatásuk jóváhagyásáról

A Kormány

1. jóváhagyja az  1.  mellékletben foglalt táblázat 2. sora szerinti egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslatot,

2. elfogadja az 1. mellékletben meghatározott projektek kiemelt projektként történő nevesítését,

3. hozzájárul, hogy az 1. mellékletben meghatározott kiemelt projektek támogatási szerződéseit – a támogathatósági feltételek teljesítését követő 30 napon belül – a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága, illetve Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága megkösse.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

határidő: a támogathatósági feltételek teljesítését követő 30 napon belül

orbán viktor s. k.,

miniszterelnök

MAGYAR KÖZLÖNY 2013. évi 129. szám

bemutatása Támogathatóság feltételei

2.

a) A 2012/21/EU bizottsági határozatban rögzített feltételeknek megfelelve történjen meg a projektben a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NISZ Zrt.) által ellátott feladatok közszolgáltatás keretében történő végzésének jogszabályba foglalása, vagy ennek hiányában a NISZ Zrt. által a projektben ellátandó feladatok vonatkozásában azok közszolgáltatásként történő igénybevételéről az azokat igénybe vevő minisztérium nevében eljárni jogosult és a támogatásban részesülő vállalkozás (NISZ Zrt.) együttes nyilatkozatot tegyen a fentieknek megfelelő tartalommal.

b) A Megvalósíthatósági Tanulmány 2.4.2.13.3. A Központi üzenet-feldolgozó kivételei elnevezésű c. pontja részletezi, hogy az üzenetek típusai között a tér létrehozásakor mely két kivételezettet tartja nyilván. Ezen kivételek közé kerüljenek felvételre a jogviszony ellenőrzés OJOTE (On-line Jogviszony és TAJ Ellenőrző) rendszer tranzakciói is.

c) A műszaki megvalósítás előkészítésében hiányosság, hogy a különböző adatgazdák folyamatai és az adattörzsek publikációs periódusai nem kerültek kellő alapossággal felmérésre. Térképezze fel és dolgozza ki az adattörzsek frissítési gyakorlatának megfelelő belső folyamatokat, erőforrásigényeket és ezekkel a Megavalósíthatósági Tanulmány megfelelő fejezetét egészítse ki.

d) Egészítse ki az alábbi szempontokkal a műszaki megvalósítás tervezését a Megvalósíthatósági Tanulmány vonatkozó részeiben:

i) adatminőség mérésének módszertana,

ii) adatközlő, adatgazda azonosítása, felelősségi körök leosztása.

e) A Megvalósíthatósági Tanulmányt egészítse ki az alábbi szempontokkal:

i) a nemzetközi törzsadatok fordítási, lokalizálási folyamatának említése, ii) a jogszabály-módosításokon belül az uniós jogharmonizáció

figyelembevétele,

iii) a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) szerinti okirati bizonyítások rendszerbe illesztésének módszertana a ráépülő törzsek esetén,

iv) kockázatelemzés a kormányzati, illetve ágazati folyó és tervezett projektekhez való illeszkedés témakörében, mivel azok alacsonyabb készültségi foka miatt az integráció problémát jelenthet,

v) a külső rendszerek integrációjának technológiai pilotba emelése az időigény csökkentésére,

vi) horizontális esélyegyenlőségi szempontok megvalósítási módjának, módszereinek rövid szöveges ismertetése,

vii) eRecept projekt koncepciójának átfogó ismertetése.

3.

AGYAR KÖZLÖNY 2013. évi 129. szám65165

 

f) Egészítse ki a Megvalósíthatósági Tanulmány 2.1 fejezetét a jelenlegi törzsadatok méreteit alátámasztó számszerűsített adatokkal.

g) A projektdokumentációban nem szerepel pontosan és tételesen a vonatkozó Kiemelt Pályázati Felhívás és Útmutató C5. Illeszkedési előírás című pontjában felsorolt konstrukciókkal - TÁMOP 6.2.1, 6.2.3, 6.2.7 a TIOP 2.3.1 és az EKOP 2.3.7 - való lehatárolás. Mutassa be ezen konstrukciókhoz való illeszkedéseket és lehatárolásokat.

h) A kormányzati, illetve ágazati folyó és tervezett projektekhez való illeszkedés azok alacsonyabb készültségi foka miatt nem teljesen megoldott és komoly kockázatot jelent. Különösen az eRecept projekt helye és szerepe kérdéses.

Kérjük, készítsen kockázatelemzést, melyben felméri az esetleges illeszkedési problémákat, és mutassa be azok kezelési módját.

i) A horizontális esélyegyenlőségi és fenntarthatósági vállalások megfelelnek a vonatkozó Kiemelt Pályázati Felhívás és Útmutató elvárásainak, ugyanakkor a Megvalósíthatósági Tanulmány vonatkozó része az egyes vállalások teljesítésének módjára vonatkozóan semmilyen információt nem tartalmaz, így a vállalások realitása, tartalmi megfelelősége nem állapítható meg. Ismertesse a szempontok megvalósíthatóságát a megvalósítás módszereivel.

j) Támassza alá a Kooperatív Tér fejlesztésének költségét árajánlattal vagy hasonló megvalósult projekt adatainak a bemutatásával.

k) Szükséges a menedzsmenten belül, valamint a megvalósításhoz kapcsolódó szolgáltatásokon belül tervezett tevékenységeket, a tevékenységeket ellátó munkatársak, illetve szakértők feladat- és hatáskörét egyértelműen bemutatni és egymástól elkülöníteni. A kettős finanszírozás elkerülése érdekében részletesen bemutatandó költségvetési kategóriák:

i) Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal - Projekt szakmai megvalósítása: 2 fő szakmai területi főosztályvezető, jogszabályi előkészítés;

ii) Országos Tisztifőorvosi Hivatal - Projekt szakmai megvalósítása:

jogszabályi előkészítés, központi informatikai rendszer közbeszerzési műszaki mellékleteinek költsége;

iii) Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet - Projekt szakmai megvalósítása: IT fejlesztési költségek.

l) Szükséges a projektjavaslat költségvetésének pontosítása, az alábbi szempontok figyelembevételével:

i) Az összesített részletes költségvetési tábla, ütemezési tábla és a projekt adatlap táblák összesen sorai eltérést mutatnak. Kérjük, hozza összhangba a számadatokat!

ii) A NISZ Zrt. költségvetésében a II. Projektmenedzsment 54. Bérköltség során került tervezésre a teljes projektre vonatkozó tevékenységet ellátó jogász és emberi erőforrás menedzser. Csoportosítsa át a költséget a GYEMSZI költségvetésébe, a II. Projektmenedzsment 54. Bérköltség sorra.

iii) A projektmenedzsment kisértékű eszközeit a II. Projektmenedzsment, 141.

Üzemi gépek, berendezések, felszerelések elnevezésű költségvetési során lehetséges elszámolni. A Partner 3 költségvetésében a hivatkozott

MAGYAR KÖZLÖNY 2013. évi 129. szám

 

költséget a XVI. Beruházás sor 141. Költségvetési soron, valamint a XVI.

Beruházás 11. Immateriális javak elnevezésű soron szerepeltetik. Kérjük, javítsák a költségvetési besorolást.

iv) Pontosítsa a főpályázó költségtáblájában szereplő projektiroda bérlésére betervezett összeg indokoltságát. A Megvalósíthatósági Tanulmány alapján a projektirodát a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) biztosítja, azonban ő, mint konzorciumi partner nem jogosult a konzorcium másik tagjának bérleti díjat számlázni. Amennyiben a főpályázó költségvetési táblájában szereplő projektiroda megegyezik a leírásban a KIFÜ által biztosított projektirodával, úgy a betervezett bérleti díj nem elszámolható költség. Amennyiben a két projektiroda nem azonos, akkor a Megvalósíthatósági Tanulmányban és a költségvetés szöveges indoklásában fejtse ki részletesen a projektiroda bérlésének szükségességét.

 

A Kormány 1495/2013. (VII. 29.) Korm. határozata

a 2014–2020 közötti időszakra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program tervezésének egyes szempontjairól és az operatív programhoz tartozó megyék megyei önkormányzatai tervezési jogkörébe utalt források megoszlásáról

A Kormány

1. egyetért azzal, hogy a  Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz tartózó megyékben megvalósuló decentralizált fejlesztések tervezésére a  2014–2020 közötti európai uniós fejlesztési források felhasználásának tervezésével és intézményrendszerének kialakításával összefüggő aktuális feladatokról szóló 1600/2012. (XII. 17.) Korm. határozat 1.  pont h)  alpontjában gazdaságfejlesztésre meghatározott arányú forráskeret 26,9%-a képezze a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretét,

2. egyetért azzal, hogy a TOP-ban a decentralizált források tervezése a következő három területi szinten folyjon:

a) megyei szint,

b) megyei jogú városok és térségének szintje és c) kisvárosok térségének a szintje,

figyelembe véve a kohéziós politikai kereteket és a Partnerségi Megállapodás tervezetben rögzítetteket,

3. egyetért azzal, hogy a TOP keretében a 2. pont szerint folyó tervezés összehangolásában a megyei önkormányzatok koordinációs szerepet töltsenek be,

4. egyetért azzal, hogy a  megyei szintű programmal összefüggő tervezési feladatokat a  megyei önkormányzatok végezzék el a TOP által meghatározott keretek között,

5. egyetért azzal, hogy a  4.  pontban hivatkozott megyei alprogramok indikatív forráskerete összesen 450 milliárd forint legyen azzal, hogy ezen összeg megyék közötti indikatív megoszlását – a felzárkóztatásra mint szempontra figyelemmel – az 1. melléklet szerint határozza meg,

6. felhívja a  nemzetgazdasági minisztert, hogy az  1–4.  pont szerinti szempontokat és az  5.  pont szerinti indikatív keretet és megyék közötti megoszlást a TOP kidolgozása és az Európai Bizottsággal való megtárgyalása során vegye alapul.

Felelős: nemzetgazdasági miniszter határidő: folyamatos

orbán viktor s. k.,

miniszterelnök

1. melléklet az 1495/2013. (vII. 29.) korm. határozathoz

A megyei önkormányzatok tervezési jogkörében készülő megyei szintű fejlesztési programok forrásainak indikatív megyénkénti megoszlása:

2. Bács-Kiskun 31 960,8 3 842,9 35 803,7 68,8

3. Baranya 22 864,9 2 749,3 25 614,2 66,3

4. Békés 25 685,5 3 088,4 28 773,9 79,9

5. Borsod-Abaúj-Zemplén 44 195,7 5 314,0 49 509,8 72,1

6. Csongrád 22 762,0 2 736,9 25 498,9 61,1

7. Fejér 19 341,4 2 325,6 21 666,9 50,9

8. Győr-Moson-Sopron 15 021,1 1 806,1 16 827,2 37,6

9. Hajdú-Bihar 29 507,6 3 548,0 33 055,6 60,5

10. Heves 17 810,1 2 141,5 19 951,6 64,6

11. Jász-Nagykun-Szolnok 25 033,2 3 010,0 28 043,2 72,5

12. Komárom-Esztergom 11 892,5 1 429,9 13 322,4 43,7

13. Nógrád 17 950,8 2 158,4 20 109,2 99,3

14. Somogy 19 599,5 2 356,6 21 956,2 69,5

15. Szabolcs-Szatmár-Bereg 40 925,3 4 920,8 45 846,1 82,0

16. Tolna 12 351,5 1 485,1 13 836,7 60,1

17. Vas 11 962,3 1 438,3 13 400,6 52,2

18. Veszprém 19 241,4 2 313,6 21 554,9 61,1

19. Zala 13 594,3 1 634,6 15 228,9 54,0

20. ÖSSZESEN 401 700,0 48 300,0 450 000,0 64,4

A Kormány 1496/2013. (VII. 29.) Korm. határozata

a KEOP-1.1.1/2F/09-11-2011-0001 azonosító számú („Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése” című) nagyprojekt esetében a támogatási szerződéstől való elállásról és a támogatási kérelem Európai Bizottságtól történő visszavonásáról

A Kormány

1. felhívja a  nemzeti fejlesztési minisztert, hogy – a  Nemzeti Fejlesztési Ügynökség útján – intézkedjen a KEOP-1.1.1/2F/09-11-2011-0001 azonosító számú, „Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése”

című nagyprojekt támogatási szerződésének elállással történő felbontása iránt, Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

határidő: azonnal

2. felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy kezdeményezze az 1. pontban meghatározott nagyprojekt támogatási kérelmének Európai Bizottságtól történő visszavonását,

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter határidő: 2014. január 31.

3. felhívja a  nemzeti fejlesztési minisztert és a  vidékfejlesztési minisztert, hogy a  nemzetgazdasági miniszter bevonásával gondoskodjon arról, hogy az  EU-támogatásra számot tartó, 2007. évi kezdésre ütemezett nagyprojektek előkészítésének költségvetési támogatásáról szóló 1067/2005. (VI. 30.) Korm. határozat mellékletében a  „Közép-Duna vidéki hulladékgazdálkodás” címmel megjelölt beruházás projektterületén élők megfelelő hulladékgazdálkodási közszolgáltatással történő ellátásának biztosítása érdekében az  ehhez szükséges fejlesztések a  2014–2020 közötti tervezési időszakban az  Európai Unió pénzügyi alapjaiból finanszírozhatók legyenek.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter vidékfejlesztési miniszter nemzetgazdasági miniszter határidő: azonnal

orbán viktor s. k.,

miniszterelnök

A Kormány 1497/2013. (VII. 29.) Korm. határozata

a TÁMOP-3.1.12-12/1-2013-0001 azonosító számú („GEOMATECH – A GeoGebra program által támogatott korszerű, a felülvizsgált Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő matematikai és természettudományos digitális tananyagfejlesztés és képzők képzése” című) kiemelt projekt akciótervi nevesítéséről

A Kormány

1. jóváhagyja az  1.  melléklet szerint a TÁMOP-3.1.12-12/1-2013-0001 azonosító számú, „GEOMATECH – A  GeoGebra program által támogatott korszerű, a  felülvizsgált Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő matematikai és természettudományos digitális tananyagfejlesztés és képzők képzése” című,   egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslatot,

2. elfogadja az 1. melléklet szerinti projektjavaslat kiemelt projektként történő nevesítését, és

3. hozzájárul, hogy a  projekt támogatási szerződését a  Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága megkösse.

orbán viktor s. k.,

miniszterelnök

MAGYAR KÖZLÖNY 2013. évi 129. szám Projekt azonosító száma Projekt megnevezése Támogatást igénylő neve

Akciótervi nevesítés elszámolható közkiadás összege

(Ft)

Projekt rövid bemutatása

TÁMOP-3.1.12-12/1-2013-0001

GEOMATECH – A GeoGebra program által támogatott korszerű, a felülvizsgált Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő matematikai és természettudományos digitális tananyagfejlesztés és képzők képzése

BKF Kommunikációs Alapítvány

2 300 000 000 Az Új Széchenyi Terv kezdeményezi olyan közép- és felsőfokú oktatási környezet létrehozását, amelyben a középiskolai oktatás kellő súllyal tartalmazza az innovatív és vonzóbb matematika és természettudományos képzést, hogy – a megfelelő felsőoktatási képzést követően – az ipar és a K+F+I szektor kellő számban jusson jól képzett fiatal szakemberekhez.

A Kormány 1498/2013. (VII. 29.) Korm. határozata

Oroszlány Város Önkormányzata feladatainak támogatásáról A Kormány

1. az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 33.  § (1)  bekezdésében biztosított jogkörében eljárva elrendeli a  hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosítása érdekében Oroszlány Város Önkormányzata támogatásához kapcsolódóan a Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Kvtv.) 1. melléklet IX. Helyi önkormányzatok támogatásai fejezetben a 20. Oroszlány Város Önkormányzata feladatainak támogatása cím létrehozását;

Felelős:  nemzetgazdasági miniszter belügyminiszter

határidő:  azonnal

2. az Áht. 21. § (6) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva Oroszlány Város Önkormányzatának támogatásához 280,0 millió forint 1. melléklet szerinti egyszeri átcsoportosítását rendeli el a Kvtv. 1. melléklet XI. Miniszterelnökség fejezet, 7. Rendkívüli kormányzati intézkedések cím terhére, a  Kvtv. 1.  melléklet IX. Helyi önkormányzatok támogatásai fejezet, 20. Oroszlány Város Önkormányzata feladatainak támogatása cím javára, visszatérítési kötelezettséggel;

Felelős:  nemzetgazdasági miniszter belügyminiszter

határidő:  azonnal

3. egyetért azzal, hogy a  belügyminiszter a  Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló törvény helyi önkormányzatok támogatásait tartalmazó költségvetési fejezetéből a  hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosítása érdekében nyújtandó támogatás felhasználásának, elszámolásának és visszatérítésének feltételeiről 2013. augusztus 31-ig támogatási megállapodást köt Oroszlány Város Önkormányzatával;

4. egyetért azzal, hogy a belügyminiszter a támogatást utólagos, legkésőbb 2013. december 2-áig történő elszámolási és visszatérítési kötelezettséggel folyósítsa Oroszlány Város Önkormányzata számára.

orbán viktor s. k.,

miniszterelnök

MAGYAR KÖZLÖNY 2013. évi 129. szám IX. Helyi önkormányzatok támogatásai

XI. Miniszterelnökség

Millió forintban, egy tizedessel

ÁHT Fejezet Cím Alcím Jog- Jog- Előir. Kiemelt Fejezet Cím Alcím Jog- Jog- Előir. A módosítás jogcíme Módosítás A módosítás

egyedi szám szám szám cím cím csoport előir. név név név cím cím csop. K I A D Á S O K (+/-) következő

azonosító csop. szám száma szám csop. név név Kiemelt előirányzat évre

szám név neve áthúzódó

hatása

IX. Helyi önkormányzatok támogatásai

342584 20 280,0

XI. Miniszterelnökség

297102 7 Rendkívüli kormányzati intézkedések -280,0

Az előirányzatmódosítás érvényessége: a.) a költségvetési évben egyszeri jellegű

Millió forintban, egy tizedessel

ÁHT. Fejezet Cím Alcím Jog- Jog- Előir. Kiemelt Fejezet Cím Alcím Jog- Jog- Előir. B E V É T E L A módosítás jogcíme Módosítás A módosítás

egyedi szám szám szám cím cím csoport előir. név név név cím cím csop. (+/-) következő

azonosító csop. szám száma szám csop. név név Kiemelt előirányzat évre

szám név neve áthúzódó

hatása Az előirányzatmódosítás érvényessége: a.) a költségvetési évben egyszeri jellegű

Millió forintban, egy tizedessel

ÁHT. Fejezet Cím Alcím Jog- Jog- Előir. Kiemelt Fejezet Cím Alcím Jog- Jog- Előir. T Á M O G A T Á S A módosítás jogcíme Módosítás A módosítás

egyedi szám szám szám cím cím csoport előir. név név név cím cím csop. (+/-) következő

azonosító csop. szám száma szám csop. név név Kiemelt előirányzat évre

szám név neve áthúzódó

hatása

Az előirányzatmódosítás érvényessége: a.) a költségvetési évben egyszeri jellegű

A támogatás folyósítása/zárolása (módosítása +/-) Összesen I.n.év II. n.év III.n.év IV.n.év

Fejezet időarányos

Állami Számvevőszék teljesítményarányos

Magyar Államkincstár egyéb: azonnal 280,0 280,0

Nemzetgazdasági Minisztérium

* Az összetartozó előirányzat-változásokat (+/-) egymást követően kell szerepeltetni.

ADATLAP A KÖLTSÉGVETÉSI ELŐIRÁNYZATOK MÓDOSÍTÁSÁRA a Kormány hatáskörében

Az adatlap 5 példányban töltendő ki

1 példány 1 példány 1 példány

Foglalkoztatottak létszáma:

Oroszlány Város Önkormányzata feladatainak támogatása

A miniszterelnök 102/2013. (VII. 29.) ME határozata

Magyarország Kormánya és a Horvát Köztársaság Kormánya között a két ország közös államhatárán új közúti Dráva-híd és a kapcsolódó létesítmények megépítéséről szóló megállapodás létrehozására adott felhatalmazásról

A nemzetközi szerződésekkel kapcsolatos eljárásról szóló 2005. évi L. törvény 5. § (1) bekezdése szerinti hatáskörömben eljárva, a nemzeti fejlesztési miniszter és a külügyminiszter együttes előterjesztése alapján

1. egyetértek Magyarország Kormánya és a Horvát Köztársaság Kormánya között a két ország közös államhatárán új közúti Dráva-híd és a kapcsolódó létesítmények megépítéséről szóló megállapodás (a továbbiakban: megállapodás) létrehozásával;

2. felhatalmazom a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy – az érintett miniszterekkel egyetértésben – a tárgyalásokon részt vevő személyeket kijelölje;

3. felhatalmazom a nemzeti fejlesztési minisztert vagy az általa kijelölt személyt, hogy a tárgyalások eredményeként előálló szövegtervezetet kézjegyével ellássa;

4. felhívom a külügyminisztert, hogy a megállapodás létrehozásához szükséges meghatalmazási okiratot adja ki;

5. felhívom a  nemzeti fejlesztési minisztert, a  külügyminisztert, valamint a  közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy a  megállapodás létrehozását követően a  megállapodás szövegének végleges megállapítására való felhatalmazásról szóló határozat tervezetét haladéktalanul terjesszék a Kormány elé.

orbán viktor s. k.,

miniszterelnök

A miniszterelnök 103/2013. (VII. 29.) ME határozata

Magyarország Kormánya és a Koszovói Köztársaság Kormánya között

a nemzetközi közúti személyszállításról és árufuvarozásról szóló megállapodás létrehozására adott felhatalmazásról

A nemzetközi szerződésekkel kapcsolatos eljárásról szóló 2005. évi L. törvény 5. § (1) bekezdése szerinti hatáskörömben eljárva, a nemzeti fejlesztési miniszternek a külügyminiszterrel egyetértésben tett nyilatkozata alapján

1. egyetértek Magyarország Kormánya és a  Koszovói Köztársaság Kormánya között nemzetközi közúti személyszállításról és árufuvarozásról szóló megállapodás (a továbbiakban: megállapodás) létrehozásával;

2. felhatalmazom a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy – az érintett miniszterekkel egyetértésben – a tárgyalásokon részt vevő személyeket kijelölje;

3. felhatalmazom a nemzeti fejlesztési minisztert vagy az általa kijelölt személyt, hogy a tárgyalások eredményeként előálló szövegtervezetet kézjegyével lássa el;

4. felhívom a külügyminisztert, hogy a megállapodás létrehozásához szükséges meghatalmazási okiratot adja ki;

5. felhívom a  nemzeti fejlesztési minisztert, a  külügyminisztert, valamint a  közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy a  megállapodás létrehozását követően a  megállapodás szövegének végleges megállapítására való felhatalmazásról szóló határozat tervezetét haladéktalanul terjesszék a Kormány elé.

orbán viktor s. k.,

miniszterelnök

A miniszterelnök 104/2013. (VII. 29.) ME határozata

Magyarország Kormánya és Kuvait Állam Kormánya közötti felsőoktatási és tudományos együttműködési egyezmény létrehozására adott felhatalmazásról

A nemzetközi szerződésekkel kapcsolatos eljárásról szóló 2005. évi L. törvény 5. § (1) bekezdése szerinti hatáskörömben eljárva, az emberi erőforrások minisztere és a külügyminiszter előterjesztése alapján

1. egyetértek a  Magyarország Kormánya és Kuvait Állam Kormánya közötti felsőoktatási és tudományos együttműködési egyezmény (a továbbiakban: szerződés) létrehozásával;

2. felhatalmazom az emberi erőforrások miniszterét, hogy – az érintett miniszterekkel egyetértésben – a tárgyalásokon részt vevő személyeket kijelölje;

3. felhatalmazom az emberi erőforrások miniszterét vagy az általa kijelölt személyt, hogy a tárgyalások eredményeként előálló szövegtervezetet a kézjegyével lássa el;

4. felhívom a külügyminisztert, hogy a szerződés létrehozásához szükséges meghatalmazási okiratot adja ki;

5. felhívom az  emberi erőforrások miniszterét és a  külügyminisztert, hogy a  szerződés létrehozását követően a szerződés végleges szövegének megállapítására való felhatalmazásról szóló határozat tervezetét haladéktalanul

5. felhívom az  emberi erőforrások miniszterét és a  külügyminisztert, hogy a  szerződés létrehozását követően a szerződés végleges szövegének megállapítására való felhatalmazásról szóló határozat tervezetét haladéktalanul