• Nem Talált Eredményt

PANTONE Process Black C

HONVÉD VEZÉRKAR FÕNÖKI RENDELKEZÉSEK

PANTONE Process Black C

A karjelzéssel ellátandók száma:2000 fõ

II. A csapatjelvény szöveges leírása

1. A jelvény befoglaló formája egy 3,8 centiméter átmé-rõjû szabályos kör. Anyaga mûgyanta felülettel ellátott acéllemez. A bõr alátét színe fekete, teljes hossza 8,5 cm, az akasztó hossza 3,2 cm, az akasztó szélessége 2,2 cm, a jelvénytartó hossza 5,3 cm, a jelvénytartó szélessége 4,8 cm.

A jelvény alapszíne bordó, az 1 mm széles szegélye aranyszínû. Az alapkörrel koncentrikusan egy másik, 3,1 cm átmérõjû kék színû kör helyezkedik el 0,5 mm szé-les aranyszínû szegéllyel.

A két kör szegélye közé, követve a kör ívét – a katonai szervezet hivatalos megnevezésébõl – a jelvény tetején – északi részén – a „MAGYAR HONVÉDSÉG”, míg az al-ján – déli részén – a „VITÉZ SZURMAY SÁNDOR BUDAPEST HELYÕRSÉG DANDÁR” felirat került el-helyezésre, középre igazítva. A betûk színe arany, típusuk Verdana, méretük 6 pt.

A kék kör közepén Budapest hivatalos címere helyezke-dik el.

A Budapest címer alatt egy szalagsávban az „ÉLETÜN-KET ÉS VÉRÜN„ÉLETÜN-KET” felirat helyezkedik el. A szalagsáv

suk Lucidia Calligraphy, mérete 6 pt.

Budapest címere felett ezüstszínû, hatágú csillag he-lyezkedik el.

2. A jelvény színkódjai

BORDÓ(háttérszín) PANTONE 195 C CIÁN KÉK(belsõ kör) PANTONE 293 C PIROS(Budapest címer,

szalagsáv)

PANTONE 1795 C ZÖLD(Budapest címer) PANTONE 356 C FEHÉR(Budapest címer, betûk) PANTONE

Trans. White KÉK(Budapest címer) PANTONE 301 C SÁRGA(Budapest címer) PANTONE 1235 C BARNA(Budapest címer) PANTONE 8021 C EZÜST(hatágú csillag) EZÜST

ARANY(betûk) ARANY (14 Kt)

FEKETE(alapkör szegélye, belsõ kör segélye, Budapest címer kontúrja, szalagsáv kontúrja)

PANTONE Process Black C

3. A csapatjelvénnyel ellátandók száma 2000 fõ.

III. A csapatérme szöveges leírása

1. Az érme befoglaló formája egy 4,2 centiméter átmé-rõjû szabályos kör. Anyaga vörösréz lemez, felülete ezüs-tözött. Az érme mûanyag kapszulában kerül elhelyezésre.

2. „A” oldal:

Az érme tetején – északi részén –, követve a kör ívét – a katonai szervezet hivatalos megnevezésébõl – a

„MAGYAR HONVÉDSÉG”, míg az alján – déli részén – a „VITÉZ SZURMAY SÁNDOR BUDAPEST HELY-ÕRSÉG DANDÁR” felirat került elhelyezésre, középre igazítva. A betûk típusa Verdana, mérete 7 pt.

Az érme közepén Budapest hivatalos címere helyezke-dik el.

A Budapest címer alatt egy szalagsávban az „ÉLETÜN-KET ÉS VÉRÜN„ÉLETÜN-KET” felirat helyezkedik el. A betûk szí-ne fehér, típusuk Lucidia Calligraphy, mérete 6,5 pt.

A Budapest címer felett a katonai szervezet dandár jog-állását hirdetõ hatágú csillag helyezkedik el.

2. „B” oldal:

Az érme hátoldalán vitéz Szurmay Sándor vezérezredes arcképe látható. Az arckép alatt az „1860–1945” felirat he-lyezkedik el középre igazítva és a kör ívét követve. A be-tûk típusa Impact, mérete 8 pt.

Az érme tetején – északi részén –, követve a kör ívét a

„vitéz Szurmay Sándor vezérezredes”, míg az alján – déli részén – az érme számozása került elhelyezésre, középre igazítva. A betûk típusa Verdana, mérete 7 pt.

I. A csapatkarjelzés képi ábrázolása eredeti méretben

1. változat köznapi és társasági egyenruhára

2. változat hadi- (gyakorló) egyenruhára

III. A csapatérme képi ábrázolása eredeti méretben

A csapatérme „A” és „B” oldalának képi ábrázolása eredeti méretben

1. „A” oldal 2. „B” oldal

162/2013. (HK 4.) HVK SZCSF intézkedése

a Magyar Honvédség önkéntes mûveleti tartalékos állománya ideiglenes okmánnyal történõ ellátásának

szabályozásáról

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl (továb-biakban: MH), valamint a különleges jogrendben bevezet-hetõ intézkedésekrõl szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az MH ön-kéntes mûveleti tartalékos állományának ideiglenes ok-mánnyal (igazolás) történõ ellátásáról az alábbi

intézkedést adom ki:

I.

1. Az intézkedés hatálya kiterjed az MH katonai szerve-zeteire és az önkéntes mûveleti tartalékos katonákra (a továbbiakban: ÖMT).

2. Az ÖMT állomány részére – a próbaidõ idõtartama alatt is – a szolgálati és állományviszonyuk igazolására al-kalmas „Igazolás”-t kell kiadni, melynek kiállítása, nyil-vántartása, valamint az ellátás biztosítása az MH Hadki-egészítõ és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (továb-biakban: MH HKNYP) Katonai Okmánykezelõ Iroda (továbbiakban: Okmánykezelõ Iroda) feladata.

3. Az Igazolások kiállítására az önkéntes mûveleti tarta-lékos tényleges szolgálatteljesítésre történõ behívásával egyidejûleg kerül sor.

4. Az Igazolások elkészítéséhez szükséges adatállomá-nyok Okmánykezelõ Iroda részére történõ átadására az MH HKNYP parancsnoka belsõ rendelkezés kiadásával intézkedjen.

II.

5. Az önkéntes mûveleti tartalékosok részére kiadásra kerülõ Igazolás adattartalma:

5.1. Az igazolás elõlapja az alábbi adatokat tartalmazza:

a) az igazolás megnevezését b) birtokosa nevét

c) birtokosa rendfokozatát d) birtokosa születési idejét e) birtokosa anyja nevét

f) az igazolás egyedi azonosítóját g) honvédség emblémáját

5.2. Az igazolás hátlapja az alábbi adatokat tartalmazza:

a) az igazolás kiállítási dátumát és érvényességét b) kiadmányozó aláírását és pecsétjét

c) honvédség emblémáját

e) „Az igazolás tulajdonosa a Magyar Honvédség ön-kéntes mûveleti tartalékos állományának tagja„ feliratot

III.

6. Az Okmánykezelõ Iroda (kibocsátó szervezet) az Iga-zolásokat központilag elõállítja, kiállítja és kiadó levél, il-letve az ideiglenes állományjegyzéken lévõ személyek esetében átadási névjegyzék kíséretében adja át az állo-mányilletékes személyügyi szerv részére.

7. Az Igazolást az állományilletékes személyügyi szerv a tényleges szolgálatteljesítés elsõ napján aláírás ellenében adja át vagy intézkedik annak aláírás ellenébeni átadására az ÖMT állomány részére.

8. Az Igazolások elkészítése, nyilvántartása, kezelése során az Okmánykezelõ Iroda, és valamennyi katonai szer-vezet a szigorú számadási kötelezettség alá esõ bizonyla-tokra vonatkozó elõírások szerint köteles eljárni.

9. Az Igazolások visszavonásig érvényesek. Az Igazo-lást ki kell cserélni, ha az azon feltüntetett adatokban vál-tozás következett be, továbbá ha megrongálódott.

10. A személyi állomány tagja köteles az azonosító ok-mányok elvesztését, eltulajdonítását, megrongálódását vagy megsemmisülését, továbbá az Igazoláson feltüntetett adatok megváltozását az állományilletékes parancsnoká-nak 8 napon belül jelenteni és ezzel egyidejûleg új Igazo-lás kiállítását kérni.

11. Az Igazolás megsemmisítésének, elvesztésének té-nyét az állományilletékes katonai szervezet személyügyi szerve haladéktalanul jelenti az Okmánykezelõ Irodának, aki gondoskodik az okmány hatálytalanításának a Honvé-delmi Közlönyben való közzétételérõl.

12. Az Igazolást az állományilletékes katonai szervezet személyügyi szerve a szolgálati viszony megszûnésekor, az elveszett, eltulajdonított okmány elõtalálásakor, és ha cseréje szükségessé vált bevonja, és megsemmisítés céljá-ból megküldi az Okmánykezelõ Irodának. Az Igazolás pótlását írásban kéri az Okmánykezelõ Irodától (az 1. szá-mú melléklet szerint).

13. Az Igazolásokat az állományviszony, jogviszony megszûnése esetén vissza kell juttatni a kibocsátó szerve-zethez.

14. Az ÖMT katona – mint az azonosító okmány birto-kosa – a részére kiadott Igazolást a részére történõ átadását követõen a jogviszony fennállása idején jogosult magánál tartani és használni. A részére kiadott Igazolást köteles megõrizni, jogszerûen használni, és azzal elszámolni.

A szolgálati és állományviszonyának (illetve jogviszonyá-nak) igazolására köteles az Igazolást a személyazonosító igazolványával együtt magánál tartani és felszólításra az

ra át nem ruházható, letétbe nem helyezhetõ, biztosítékul nem adható és nem fogadható el.

15. Az ÖMT Igazolás kezelése, illetve kiadása során a hivatásos, szerzõdéses és nyugállományú katonák, vala-mint a honvédelmi ágazatban foglalkoztatott köztisztvise-lõk és közalkalmazottak igazolványairól szóló 24/2002.

(IV. 10.) HM rendelet 9-13. §-ban foglalt szabályok az irányadóak.

IV.

16. Az Okmánykezelõ Iroda a rendelkezésére bocsátott adatok alapján:

16.1. ellátja az Igazolások elõállításával, kiadásával, il-letve a leadott Igazolások megsemmisítésével, érvénytele-nítésével kapcsolatos eljárás központi feladatait;

16.2. gondoskodik az Igazolásokkal történõ ellátás (il-letve csere) megszervezésérõl és végrehajtásáról;

16.3. az intézkedés hatálya alá tartozó szervezetek igé-nyei alapján biztosítja az Igazolásokkal történõ ellátás fo-lyamatosságát;

16.4. a szigorú számadási kötelezettség alá esõ bizony-latokra vonatkozó elõírások, illetve az adatvédelemre vo-natkozó elõírásoknak megfelelõen vezeti az Igazolások központi nyilvántartását;

16.5. ellenõrzi az Igazoláson feltüntetett adatok valódi-ságát és a megnevezett személyek jogosultvalódi-ságát.

17. Az állományilletékes katonai szervezet feladatai:

17.1. az ÖMT Igazoláson feltüntetett adatainak változá-sa esetén az állományába tartozó ÖMT katona részére új Igazolást igényel, az igénylés alapján megkapott Igazolá-sokat aláírás ellenében kiadja a birtokosoknak és azokról nyilvántartást vezet;

megrongálódott Igazolások, illetve az elhalálozott szemé-lyek Igazolásainak bevonásáról;

17.3. az Igazolások elvesztésérõl, eltulajdonításáról, megrongálódásáról és megsemmisülésérõl, illetve az elve-szett Igazolások elõtalálásáról jegyzõkönyvet készít és megküldi az Okmánykezelõ Irodának;

17.4. az MH HKNYP által az állományilletékes katonai szervezethez történõ áthelyezést megelõzõen kiadott Iga-zolást bevonja, amennyiben az áthelyezéssel egyidejûleg az MH HKNYP az ÖMT részére új Igazolást állít ki.

17.5. A bevont Igazolásokat megsemmisítésre megkül-di az Okmánykezelõ Irodának.

18. Az MH HKNYP parancsnokát felhatalmazom az ÖMT állomány részére ideiglenes jelleggel, a szolgálati és állományviszonyuk igazolására kiadásra kerülõ Igazolá-sok kiadmányozására és hitelesítésére.

19. Jelen intézkedést az ÖMT állomány végleges szol-gálati igazolvánnyal történõ ellátásáig kell alkalmazni.

20. Az intézkedés tartalmát a katonai szervezetek veze-tõ állománya és az ÖMT állománnyal kapcsolatban felada-tot ellátó szakállománya teljes terjedelmében, egyéb állo-mánya a beosztásához szükséges mértékben ismerje meg.

21. Jelen intézkedés az aláírást követõen lép hatályba és visszavonásig érvényes.*

Bozó Tibordandártábornok s. k.,

csoportfõnök

* Az intézkedés aláírásának napja 2013. március 14.

1. számú melléklet a 162/2013. (HK 4.) HVK SZCSF intézkedéshez KATONAI SZERVEZET MEGNEVEZÉSE

Nyt. szám:

N É V J E G Y Z É K

Önkéntes mûveleti tartalékos Igazolás igényléséhez

Fsz. SZTSZ Családi és

utónév Anyja neve Személyi

azonosító szám Rendfokozat

Szerzõdés