• Nem Talált Eredményt

Kiegészítő melléklet 2014

4. Nemzetközi kapcsolatok

A Táncsics Mihály Alapítvány és a Foundation for European Progressive Studies (FEPS) között 2013. november 5-én megállapodás jött létre, ami a következő 3 évre évi 80 000 eurós projekt-együttműködést irányzott elő, mely szerint a Táncsics Alapítványra az ezen keretek közt megszervezett programok, projektek költségeinek 30%-a esik.

Ezen együttműködés keretében 2014. szeptember 12-én került sor az ezévi első közös szervezésű rendezvényre

„Nők a döntéshozatalban” címmel, kb. 130 fő részvételével, valamint a FEPS részéről is több küldött és egy előadó részvételével, a nagy érdeklődésre tekintettel az utolsó pillanatban megváltoztatott helyszínnel, a Jókai utca Horn Gyula termében.

Az MSZP, valamint a Táncsics Alapítvány elnökének és a FEPS küldöttjének, Maari Pőimnek köszöntő beszéde után dr. Gurmai Zita, az MSZP Nőtagozat és az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnöke, a FEPS alelnöke nyitó előadását hallgathatták meg az érdeklődők. Ezt az alábbi előadások követték: Esélyegyenlőség helyi szinten –  dr.  Demeter Judit, az Egyenlő Bánásmód Hatóság volt elnöke; A helyi önkormányzatok megválasztásának új szabályai  – dr. Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda volt elnöke; Európai kitekintés – Kiss Tibor nagykövet, az  EU  melletti brüsszeli állandó képviselet volt vezetője, volt szaktitkár; Új kihívások előtt a női politizálás – Pető Andrea DSC, a CEU docense; Nők a politikai döntéshozatalban  – Soós Eszter politológus; Önkormányzatiság női szemmel – Balla Jánosné polgármester, a BÖK alelnöke; Az új szociális rendszer az önkormányzatokban – dr. Havas Szófia fővárosi képviselő, az MSZP Nőtagozat alelnöke; Helyi szintű fellépés  a női és gyermekszegénység ellen, lakhatás, szexuális és reprodukciós jogok – Lendvai Anna fővárosi képviselő. A résztvevőknek az egyes előadásblokkok végén természetesen kérdéseik feltevésére is lehetőségük volt.

Második rendezvényünk 2014-ben a FEPS-szel történő együttműködés keretében a 2014. november 28-án a Radisson SAS Béke Hotelben megszervezett „Illiberal democracies and their impact on Europe” című nemzetközi konferencia, a  Policy Solutions szakmai támogatásával. A rendezvényt egy előző esti vacsora nyitotta meg, ahol a külföldi és magyar előadók mellett több szakpolitikus és szakértő is részt vett. Ernst Stetter, a FEPS főtitkára és Tóbiás József MSZP elnök nyitóbeszédei után az érdeklődők Slobodan Djinovic, a CANVAS elnöke, a Milosevic-időszak szerb ellenállási mozgalmának egyik alapítója, a „Stratégiák és módszerek az erőszakmentes társadalmi változásokhoz”

című könyv szerzője Demokrácia vagy új típusú diktatúra? Mi igazából az illiberalizmus? című előadását hallgathatta meg. Ezt követően kerekasztal-beszélgetésekkel folytatódott a rendezvény Emberi jogok, politikai jogok és az ellenzék lehetőségei az illiberális demokráciákban címmel (Ivana Bartoletti aktivista és politikus, a brit Munkáspárt európai parlamenti jelöltje, Nenad Čanak szerb politikus, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga társalapítója és elnöke, Slobodan Djinovic, Radmila  Šekerinska, Macedónia korábbi miniszterelnöke, a Macedón Szociáldemokrata Unió vezetője, valamint Dasa Silovic, a CEE Network for Gender Issues nemzetközi testületének elnöke részvételével), valamint Gender kérdések az illiberális demokráciákban témakörben (Sonja Lokar, a CEE Network for Gender Issues igazgatója, Maari  Pőim, a FEPS Politikai tanácsadója és Cseh Gabriella, az Európai Parlament korábbi gender tanácsadója részvételével), Boros Tamás, a Policy Solutions vezetője moderálásával. A konferencián, melyet dr. Gurmai Zita előadása zárt, nagy sajtóérdeklődés mellett kb. 140-en vettek részt.

IV. Társadalmi kapcsolatrendszer

Az Alapítvány 2014-ben is támogatást nyújtott az eszmeiségünkkel összhangban levő programok, képzések, rendezvények megvalósításához, kiadványok megjelentetéséhez.

2014-ben 24 kérelmet támogatott, és ehhez kapcsolódóan ugyanennyi együttműködési megállapodást kötött az Alapítvány 56 779 000 forint értékben (melléklet: „Cél szerinti juttatások kimutatása – 2014” ).

Együttműködő szervezeteink 2014-ben többek közt:

– Szabad Sajtó Alapítvány

– Szakszervezetek Országos Diák-Sportszövetsége Egyesület – Szakszervezetek Országos Diák-Művelődési Szövetsége Egyesület – Lukács György Alapítvány

– Villányi úti Konferencia Központ és Szabadegyetem Alapítvány – XXI. Század Társaság Egyesület

V. Kapcsolat Program

A portálon a baloldallal szimpatizáló látogatók vannak, akik nem feltétlenül tartoznak az MSZP szavazótáborába.

A 2014. évben ezért a fő feladat a 3 választás (országgyűlési, európai uniós, önkormányzati) kampányának segítése, a  baloldali gondolkodású emberek meggyőzése az MSZP-re történő voksolásra volt. Kiemelkedik ebből az országgyűlési választás, hiszen az összefogás bejelentése után ennek jelentőségének hangsúlyozása volt a feladat.

A portál Facebook-oldala lájkolóinak száma meghaladta a 4000 főt. Ezek a kedvelések továbbra is organikus kedvelések, fizetett hirdetések nem voltak.

A portál regisztrált felhasználóinak a száma 2014. december 31-én 26 123 fő (2013. december 31-én 25 539 fő volt).

Budapest, 2015. május 14.

Dr. Baja Ferenc s. k.,

Kuratórium elnöke

A Jobbik Magyarországért Mozgalom beszámolója

a Veszprém megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerület országgyűlési képviselője

2015. évi időközi országgyűlési választására fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegéről, forrásáról és felhasználásának módjáról*

1. A jelölt szervezet neve: Jobbik Magyarországért Mozgalom 2. A jelölő szervezet által állított jelöltek száma: 1 fő

Adatok ezer forintban

3. A választásra fordított összeg: 3994

3.1. Forrásai összesen: 3994

3.1.1. Állami költségvetési támogatás: 0

3.1.2. Egyéb források: 3994

ebből:

– választási célra kapott adományok: 0

– hitel: 0

– saját források: 3994

3.2. Jogcímek szerinti felhasználás összege: 3994

3.2.1. Az állami költségvetési támogatás terhére: 0 ebből:

– anyagjellegű ráfordítás: 0

– személyi jellegű ráfordítás: 0

– egyéb ráfordítás: 0

3.2.2. Egyéb források terhére: 3994

ebből:

– anyagjellegű ráfordítás: 3869

– személyi jellegű ráfordítás: 125

– egyéb ráfordítás: 0

* Rig Lajos képviselőjelölt önállóan számolt el – a részére kiutalt – 1 millió forint állami kampánytámogatással.

Budapest, 2015. június 10.

Szabó Gábor s. k.,

pártigazgató

Rig Lajos képviselőjelölt beszámolója

a Veszprém megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerület országgyűlési képviselője

2015. évi időközi országgyűlési választására fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegéről, forrásáról és felhasználásának módjáról

Választókerület: 03 OEVK

Párt: Jobbik Magyarországért Mozgalom

Felhasznált állami költségvetési támogatás összege: 997 585 Ft

Saját forrás összege: 0 Ft

Összesen: 997 585 Ft

Szolgáltatás/termék megnevezése

Pénzügyi teljesítés (kifizetés)

dátuma

Felhasználás céljának indoklása

Állami támogatás terhére elszámolt számla/egyéb bizonylat bruttó

összege (Ft)

Saját forrás terhére elszámolt számla/

egyéb bizonylat bruttó összege (Ft)

Közterületi megjelenés 2015. 04. 09. jelölt népszerűsítése 997 585 0

Összesen: 997 585 0

Mindösszesen: 997 585

Budapest, 2015. június 10.

Rig Lajos s. k.,

képviselőjelölt

A Magyar Szocialista Párt beszámolója

a Veszprém megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerület országgyűlési képviselője

2015. évi időközi választására fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegéről, forrásáról és felhasználásának módjáról

Bevételek

Adatok ezer forintban

Forrás   3953

 1. Állami költségvetésből származó alaptámogatás 3120  

 2. Támogatás magánszemélyektől 269  

 3. Tagdíj bevétel 80  

 4. Egyéb bevétel 484  

Összes bevétel 3953 3953