• Nem Talált Eredményt

Munkaerő-gazdálkodási feladatok

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a számla – a megrendelés teljesítésigazolására jogosult vezető által kiállított teljesítésigazolásnak megfelelő mértékű – ellenértékét a bizonylatok kézhezvételétől

FELHATALMAZÓ LEVÉL Tisztelt

20. Munkaerő-gazdálkodási feladatok

27. § (1) Az MK teljes létszámkeretét, valamint annak az egyes szervezeti egységek közötti megoszlását évente egyszer, legkésőbb minden év február 20. napjáig – az adott időszakra vonatkozó feladatok figyelembevételével, a  Személyügyi Főosztály felterjesztése alapján – a gazdasági vezető ellenjegyzése és a miniszter tájékoztatása mellett a közigazgatási államtitkár hagyja jóvá.

(2) A jóváhagyott létszámkeretek év közbeni módosításáról a felmerülő többletfeladatok, illetve a szervezeti egységek közötti feladatmegosztás változása esetén az illetékes szervezeti egység vezetőjének javaslatára, a gazdasági vezető és a közigazgatási államtitkár egyetértésével a miniszter dönt.

(3) Az aktuális létszámról és a kapcsolódó adatokról a Személyügyi Főosztály részletes nyilvántartást vezet (állománytábla).

(4) Az állománytáblával kapcsolatos bármely módosításra, változásra (álláshely átminősítés, áthelyezés stb.) kizárólag a közigazgatási államtitkárt írásbeli jóváhagyása alapján kerülhet sor. Az engedélyeztetés a Személyügyi Főosztály feladata. Az álláshelyek változásáról a Személyügyi Főosztály a Pénzügyi Főosztályt haladéktalanul tájékoztatja.

(5) A létszámgazdálkodásért, ezen belül az előírt keretek betartásáért a Személyügyi Főosztály felelős.

21. Előirányzatok átcsoportosítása, módosítása 28. § (1) Az előirányzatok módosítása

a) országgyűlési hatáskörben,

b) a Kormány hatáskörében, kormányhatározat útján, c) felügyeleti szervi hatáskörben vagy

d) saját hatáskörben kezdeményezhető.

(2) A saját hatáskörben kezdeményezett előirányzat-módosításokat, valamint átcsoportosításokat a gazdasági vezető hagyja jóvá. A gazdasági vezető akadályoztatása esetén a Pénzügyi Főosztály osztályvezetője jogosult a jóváhagyásra.

(3) A céljelleggel, meghatározott szakmai feladatra más fejezetnek átadott vagy más fejezettől átvett előirányzatok felhasználásának kormányhatározaton vagy az államháztartásért felelős miniszter engedélyén és a hozzá kapcsolódó megállapodáson kell alapulnia. Az átvett vagy átadott előirányzatokat csak a célnak megfelelően, költségterv vagy elszámolási kötelezettség teljesítésével lehet felhasználni. Az intézményi előirányzat átadás-átvételi megállapodásokról a Pénzügyi Főosztály nyilvántartást vezet.

(4) Ha a kötelezettségvállalást kezdeményező szervezeti egység olyan kötelezettségvállalást kezdeményez, amely teljesítéséhez nem áll rendelkezésre megfelelő mértékű „személyi jellegű és munkaadót terhelő járulékok”

kiadási  előirányzat, a Pénzügyi Főosztály felügyeleti szervi hatáskörben előirányzat-módosítást vagy előirányzat-átcsoportosítást kezdeményez, amennyiben az Ávr. 36. § (3) bekezdésében foglalt feltételek fennállnak.

Az előirányzat-módosítás alátámasztása érdekében a kötelezettségvállalást kezdeményező szervezeti egység köteles részletes indoklást és mellékszámítást készíteni.

(5) Az előirányzat módosítása az erre rendszeresített kincstári űrlapon történik. Az űrlapok kitöltése és továbbítása – a Kincstárnál bejelentett módon – a Pénzügyi Főosztály feladata a hatásköröknek megfelelően.

(6) Év végén a Kincstár által kiadott, az év végi kincstári zárással és következő évi nyitó műveletekkel és pénzügyi tranzakciókkal kapcsolatos költségvetési gazdálkodási teendőkről szóló tájékoztatóban rögzített ütemtervnek és határidőknek megfelelően kell benyújtani az előirányzat-módosítási és támogatásikeret-nyitási nyomtatványokat.

(7) Az Igazgatást érintő előirányzatok, valamint az előirányzat-átcsoportosítások és -módosítások tételes nyilvántartása az MK pénzügyi-számviteli integrált rendszerében történik.

XIII. FEJEZET

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓK, ADATSZOLGÁLTATÁSOK KÉSZÍTÉSE

29. § (1) A Pénzügyi Főosztály felelős az MK Igazgatása számviteli és költségvetési adatszolgáltatásainak, beszámolóinak elkészítéséért, így

a) az elemi költségvetés,

b) az időközi költségvetési jelentés, c) az időközi mérlegjelentés, d) az éves költségvetési beszámoló, e) az zárszámadás és maradványelszámolás.

(2) Az (1) bekezdés szerinti adatszolgáltatásokat, beszámolókat az Áht., az Ávr., az Áhsz. és a vonatkozó jogszabályok, valamint a Kincstár és a PM utasításaiban meghatározott tartalommal, formában és határidőre kell elkészíteni.

(3) Az Igazgatást érintő költségvetési adatszolgáltatásokra, beszámolókra vonatkozó részletes szabályokat az MK Számviteli politikája tartalmazza.

XIV. FEJEZET

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

30. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

(2) Az utasítást a folyamatban lévő gazdálkodási folyamatokra is alkalmazni kell.

(3) Hatályát veszti a Miniszterelnöki Kabinetiroda Gazdálkodási és Kötelezettségvállalási Szabályzatáról szóló 1/2016.

(I. 7.) MK utasítás.

(4) Az utasítás végrehajtásához szükséges formanyomtatványok, űrlapok és tájékoztatók az MK intranet hálózatán kerülnek közzétételre.

Rogán Antal s. k.,

a miniszterelnök kabinetfőnöke

1. függelék

Előzetes egyeztetésünknek megfelelően ezúton megrendelem Önöktől az  alábbi árut/szolgáltatást a  következő feltételekkel:

Az áru/szolgáltatás

pontos megnevezése: CPV-kód: Mennyiség: Nettó egységára

forintban:

,-A megrendelés célja: (kinek a részére milyen szolgáltatás) A teljesítés helye:

A teljesítés időpontja: 20…

Az elvárt minőségi követelmények:

… az előzetes egyeztetéseknek és a csatolt árajánlatnak megfelelően a szakmában elvárható jó minőségben.

Teljesítési biztosítékok:

A késedelmes és a  hibás teljesítés, továbbá a  meghiúsulás esetére a  megrendelőt kötbér illeti meg. A  késedelmi és  a  hibás teljesítési kötbér mértéke a  megrendelés teljes bruttó ellenértékének napi 1%-a, de legfeljebb 10%.

A meghiúsulási kötbér mértéke a megrendelés teljes bruttó ellenértékének 10%-a.

Ellenszolgáltatás teljesítése:

Számla kiállítására a jelen megrendelésben foglaltak teljesítését követően kerülhet sor.

A számlát kérem a következő címre kiállítani: Miniszterelnöki Kabinetiroda, 1014 Budapest, Színház utca 1.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a  számla – a  megrendelés teljesítésigazolására jogosult vezető által kiállított teljesítésigazolásnak megfelelő mértékű – ellenértékét a  bizonylatok kézhezvételétől számított 30 napon belül a számlán megjelölt bankszámlára történő átutalás útján egyenlíti ki.

1

Előzetes egyeztetésünknek megfelelően ezúton megrendelem Önöktől az alábbi árut/szolgáltatást a következő feltételekkel:

A megrendelés célja: (kinek a részére milyen szolgáltatás) A teljesítés helye:

A teljesítés időpontja: 20...

Az elvárt minőségi követelmények:

… az előzetes egyeztetéseknek és a csatolt árajánlatnak megfelelően a szakmában elvárható jó minőségben.

Teljesítési biztosítékok:

A késedelmes és a hibás teljesítés, továbbá a meghiúsulás esetére a megrendelőt kötbér illeti meg. A késedelmi és a hibás teljesítési kötbér mértéke a megrendelés teljes bruttó ellenértékének napi 1%-a, de legfeljebb 10%. A meghiúsulási kötbér mértéke a megrendelés teljes bruttó ellenértékének 10%-a.

Ellenszolgáltatás teljesítése:

Számla kiállítására a jelen megrendelésben foglaltak teljesítését követően kerülhet sor.

A számlát kérem a következő címre kiállítani: Miniszterelnöki Kabinetiroda, 1014 Budapest, Színház utca 1.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a számla – a megrendelés teljesítésigazolására jogosult vezető által kiállított teljesítésigazolásnak megfelelő mértékű – ellenértékét a bizonylatok kézhezvételétől számított 30 napon belül a számlán megjelölt bankszámlára történő átutalás útján egyenlíti ki.

Megrendelést kezdeményező szervezeti egység: ………

Megrendelő kapcsolattartója (név, telefonszám, e-mail cím): ………

Megrendelést kezdeményező szervezeti egység: ………

Megrendelő kapcsolattartója (név, telefonszám, e-mail-cím): ………

Teljesítésigazolásra kijelölt személy neve, beosztása: ……….………

Kérem, hogy a jelen megrendelés kézhezvételét és az abban foglaltak elvállalását írásban visszaigazolni szíveskedjék az alábbiak szerint.

Kelt: Budapest, 20… ……….. hó ……. nap

……… ………

kezdeményező szervezeti egység vezetőjének neve, beosztása nyomtatottan

kötelezettségvállaló neve, beosztása nyomtatottan

Kezdeményező Kötelezettségvállaló

Igazolom, hogy a megrendelés ellenértékének teljesítéséhez a pénzügyi fedezet a XXI. fejezet

F

F 1. cím Igazgatás F

F Igazgatásra leadott szakmai keret F

F ……… fejezeti kezelésű előirányzat 20…… évi előirányzatán rendelkezésre áll.

Kelt: Budapest, 20… ……… hó …… nap

……….

pénzügyi ellenjegyző Pénzügyi Főosztály

MEGRENDELÉS VISSZAIGAZOLÁSA

(e-mailben szkennelve is kérjük elküldeni a(z) … e-mail-címre) A jelen megrendelésben foglaltak teljesítését a fenti feltételekkel elvállalom.

Nyilatkozom arra vonatkozóan, hogy az  általam képviselt szervezet a  nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI.  törvény 3.  § (1)  bekezdés 1.  pontja szerinti átlátható szervezetnek minősül, továbbá arra vonatkozóan, hogy – az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 41. § (6) bekezdésére tekintettel – tudomásul veszem, hogy az  általam képviselt szervezet átláthatóságának ellenőrzése céljából a  megrendelő a  jelen megrendelésből eredő követelései elévüléséig az  Áht. 55.  §-a szerint jogosult az  átláthatóságával összefüggő, az Áht. 55. §-ában meghatározott adatokat kezelni. Vállalom, hogy a fenti nyilatkozatomban foglaltak változása esetén – az  államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 50. § (1a) bekezdésére figyelemmel – haladéktalanul tájékoztatom a Miniszterelnöki Kabinetirodát.

Kelt:

………

cégszerű aláírás

2. függelék

Nyilvántartási adatlap

természetes személyekkel létesítendő szerződéses jogviszonyhoz Név:

Tanulói jogviszony esetén oktatási intézmény neve és címe:

Nyugdíjas jogviszony esetén a nyugdíj, illetve a nyugdíjjellegű ellátás formája:

Nyugdíjellátás kezdete:

Egyéb közlendő:

Adóazonosító jele: TAJ száma:

Bankszámlaszáma:

Bankszámlát vezető pénzintézet neve:

Tudomásul veszem, hogy az adatszolgáltatás és az adatok kezelése írásban adott hozzájárulásom alapján történik.

A fenti adatok kezeléséhez hozzájárulok.

Előzetes egyeztetésünknek megfelelően ezúton megrendelem Önöktől az alábbi árut/szolgáltatást a következő feltételekkel:

A megrendelés célja: (kinek a részére milyen szolgáltatás) A teljesítés helye:

A teljesítés időpontja: 20...

Az elvárt minőségi követelmények:

… az előzetes egyeztetéseknek és a csatolt árajánlatnak megfelelően a szakmában elvárható jó minőségben.

Teljesítési biztosítékok:

A késedelmes és a hibás teljesítés, továbbá a meghiúsulás esetére a megrendelőt kötbér illeti meg. A késedelmi és a hibás teljesítési kötbér mértéke a megrendelés teljes bruttó ellenértékének napi 1%-a, de legfeljebb 10%. A meghiúsulási kötbér mértéke a megrendelés teljes bruttó ellenértékének 10%-a.

Ellenszolgáltatás teljesítése:

Számla kiállítására a jelen megrendelésben foglaltak teljesítését követően kerülhet sor.

A számlát kérem a következő címre kiállítani: Miniszterelnöki Kabinetiroda, 1014 Budapest, Színház utca 1.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a számla – a megrendelés teljesítésigazolására jogosult vezető által kiállított teljesítésigazolásnak megfelelő mértékű – ellenértékét a bizonylatok kézhezvételétől számított 30 napon belül a számlán megjelölt bankszámlára történő átutalás útján egyenlíti ki.

Megrendelést kezdeményező szervezeti egység: ………

Megrendelő kapcsolattartója (név, telefonszám, e-mail cím): ………

3. függelék

Igazolom, hogy a  szerződéses partner a  szerződésben foglalt feladatokat határidőre és a  meghatározott tartalommal teljesítette. A  rendelkezésemre álló okmányok alapján igazolom a  kiadások jogosságát, összegszerűségét. Kérem a fent igazolt összeg pénzügyi teljesítését.

Teljesítésigazoló neve (nyomtatottan):

Teljesítésigazoló beosztása:

Melléklet csatolva:

F

F számla, pénzügyi bizonylat FF üzembehelyezési okmány

F

F szerződés/megrendelés, megrendelés visszaigazolása FF átadás-átvételi jegyzőkönyv F

F szakmai beszámoló FF tárolási nyilatkozat

F

F egyéb: ………

A kifizetést és elszámolást alátámasztó egyéb dokumentumok a teljesítésigazolásra jogosult szervezeti egységnél megtalálhatóak.

Előzetes egyeztetésünknek megfelelően ezúton megrendelem Önöktől az alábbi árut/szolgáltatást a következő feltételekkel:

A megrendelés célja: (kinek a részére milyen szolgáltatás) A teljesítés helye:

A teljesítés időpontja: 20...

Az elvárt minőségi követelmények:

… az előzetes egyeztetéseknek és a csatolt árajánlatnak megfelelően a szakmában elvárható jó minőségben.

Teljesítési biztosítékok:

A késedelmes és a hibás teljesítés, továbbá a meghiúsulás esetére a megrendelőt kötbér illeti meg. A késedelmi és a hibás teljesítési kötbér mértéke a megrendelés teljes bruttó ellenértékének napi 1%-a, de legfeljebb 10%. A meghiúsulási kötbér mértéke a megrendelés teljes bruttó ellenértékének 10%-a.

Ellenszolgáltatás teljesítése:

Számla kiállítására a jelen megrendelésben foglaltak teljesítését követően kerülhet sor.

A számlát kérem a következő címre kiállítani: Miniszterelnöki Kabinetiroda, 1014 Budapest, Színház utca 1.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a számla – a megrendelés teljesítésigazolására jogosult vezető által kiállított teljesítésigazolásnak megfelelő mértékű – ellenértékét a bizonylatok kézhezvételétől számított 30 napon belül a számlán megjelölt bankszámlára történő átutalás útján egyenlíti ki.

Megrendelést kezdeményező szervezeti egység: ………

Megrendelő kapcsolattartója (név, telefonszám, e-mail cím): ………