• Nem Talált Eredményt

A Mûsorszolgáltatási Szabályzatnak rendelkeznie kell a továbbiakban arról, hogy a közmûsor-szolgáltató megrendelései, valamint a külsõ munkatársak megbízásai ne teremtsenek lehetõséget jogosulatlan elõnyszerzésre

BÕVÍTÉSÉNEK FOGALMÁRÓL ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ ELJÁRÁSRÓL

XIV. A Mûsorszolgáltatási Szabályzatnak rendelkeznie kell a továbbiakban arról, hogy a közmûsor-szolgáltató megrendelései, valamint a külsõ munkatársak megbízásai ne teremtsenek lehetõséget jogosulatlan elõnyszerzésre

a közmûsor-szolgáltató alkalmazottai számára.

Ennek keretében érdemes szabályozni azt, hogy a mûsorszolgáltató alkalmazottaitól, munkatársaitól és azok közvetlen hozzátartozóitól, illetõleg ezek tulajdonában lévõ vállalkozásoktól milyen feltételek fennállása esetén lehetséges mûsorszámot megrendelni.

Lehetséges szabályozni azt, hogy a mûsorszolgáltató milyen vállalkozásoktól nem rendel meg mûsorokat, a mûsorszol-gáltatónak vagy valamely alkalmazottjának az adott vállalkozásban fennálló tulajdoni részesedéseire figyelemmel.

A fentiekben említetteken felül a mûsorszolgáltató jogosult bármilyen általa fontosnak vélt területet a Mûsorszolgáltatá-si Szabályzatban szabályozni.

Az ORTT közleményei I.

Az Országos Rádió és Televízió Testület a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 78. §-ának (1) bekez-dése, illetve az Európai Bizottságnak az EK Szerzõdés 87. és 88. cikkének a csekély összegû (de minimis) támogatásokra való alkalmazásáról szóló 1998/2006/EK rendelete (2006. december 15.) 2. cikke alapján 2006. november 16-án pályá-zati felhívást bocsátott ki nem nyereségérdekelt mûsorszolgáltatók és közmûsor-szolgáltatók 2006. évi fenntartási és üzemeltetési költségeinek támogatására.

Az ORTT 2007. május 9-én hozott döntésével a pályázati eljárást az 5. fordulót követõen a közmûsor-szolgáltató rádiós mûsorszolgáltatók vonatkozásában forráshiány miatt lezárja.

Anem nyereségérdekelt mûsorszolgáltatók, valamint a közmûsor-szolgáltató televíziós mûsorszolgáltatók vonat-kozásában a pályázati eljárás a felhívásban rögzítettek szerint zajlik.

Az eljárásban kedvezményezetté nyilvánított pályázati kérelmekrõl az Alap a honlapján (http://alap.ortt.hu) nyújt tájé-koztatást.

* * * II.

Az Országos Rádió és Televízió Testület a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény84. §-ának (2) bekez-désealapján

pályázati felhívást bocsát ki

fikciós mûsorszámok sorozata készítésének támogatására.

A jelen eljárás célja olyanközszolgálati mûsorszámok sorozatakészítésének támogatása, amelyek a mai magyar társa-dalom mindennapjait ábrázolják, különös figyelemmel olyan szociális és társadalmi problémákra, mint pl. a drog vagy az alkoholizmus, és azok megoldásaira.

A pályázati felhívás és a kötelezõ mellékletei átvehetõk a Mûsorszolgáltatási Alapnál (Fontana Irodaház, 1052 Buda-pest, Váci u. 16/b, IV. emelet, telefon: 327-2020) hétfõtõl csütörtökig 9 és 17, pénteken 9 és 14 óra között, valamint meg-találhatók a Mûsorszolgáltatási Alap honlapján (http://alap.ortt.hu).

A pályázati kérelmeket az Alap 2007. június 7-én 9 és 17 óra között veszi át.

Pályázati felhívás

kulturális intézmények vezetõi és más közalkalmazotti állásaira

A pályázat benyújtásával kapcsolatos rendelkezéseket a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. tör-vény végrehajtásáról rendelkezõ 150/1992. (XI. 20.) Korm. rendelet tartalmazza.

Jogszabály alapján a pályázat benyújtásának határideje – ha a pályáztató hosszabb határidõt nem állapít meg – a köz-zétételtõl számított legalább 30 nap, az elbírálás pedig – ha a pályáztató rövidebb határidõt nem állapít meg – a benyújtá-si határidõ lejártát követõ 30 napon belül történik.

A pályázatokat a pályázatot meghirdetõ szerv címére kell benyújtani, kivéve, ha a pályáztató ettõl eltérõ címet jelöl meg. A jogszabály által kötelezõen elõírt pályázati feltételeket az itt közölt pályázati felhívás nem tartalmazza.

A pályázati felhívásokat a szerkesztõség által táblázatos formában szerkesztve ingyenesen közöljük. Az eltérõ formá-ban történõ, illetõleg a szó szerinti közlésre – helyhiány miatt – csak díjfizetés ellenében van lehetõség.

Rövidítések:

av:(adatvédelem) A pályázat tartalmát a megbízón és a bírálóbizottság tagjain kívül – a pályázó engedélyének hiányá-ban – más személlyel nem közlik.

ÁEI:állás elfoglalásának ideje

b:3 hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány be:büntetlen elõélet

om:képesítést igazoló hiteles oklevélmásolat ön:önéletrajz

A pályázatot meghirdetõ szerv Meghirdetett munkahely Képesítési és egyéb feltételek Juttatások (Ft), illetmény, pótlék, egyéb

1 2 3 4

Csatolandó: részletes sz. ön., pub-likációs jegyzék, vpr., om., b.

ill.: alap + vp.

Pc: Vas Megyei Mûvelõdési és Ifjúsági Központ

1 2 3 4

f: Vas Megyei Mûvelõdési és If-júsági Központ

ÁEI: 2007. okt. 1-jétõl 2012.

szept. 30-ig.

A megbízás 5 évre szól.

Csatolandó: om., b., munkavi-szonyban töltött idõ igazolásai, sz. ön., vpr.

Pc: Tatabánya Megyei Jogú Vá-ros Polgármesteri Hivatal

ÁEI: 2007. szept. 1-jétõl 2012.

aug. 31-ig.

Csatolandó: sz. ön., vpr. sz.

helyzetelemzésre épülõ fejlesz-tési elképzelés, om., b., nyilat-kozat arról, hogy a pályázati anyagot a megbízón és az eljárá-si bizottság tagjain kívül az eljá-rásban részt vevõk

ÁEI: 2007. szept. 1-jétõl 2012.

aug. 31-ig.

A megbízás 5 évre szól.

Tel.: (22) 580-180, 454-050

1 2 3 4

Csatolandó: sz. ön., om., b.

Pc: Budaörs Német Nemzetiségi Önkormányzata

2040 Budaörs, Budapesti u. 45.

f: Ritter Imre BNNÖ elnökhe-lyettes

Tel.: (20) 934-5543 Országos Idegennyelvû

Könyvtár fõigazgató

Fõigazgató-helyettes Szfv., 10 év szgy., 5 év vgy., kiemelkedõ sz.

vagy tt., be., a 25/2002.

(XII. 25.) NKÖM

A pályázatról a felkért sz. bizott-ság véleménye alapján az okta-tási és kulturális miniszter egyetértésével a fõigazgató dönt.

A pályázat eredményérõl az érintettek írásbeli értesítést kap-nak.

A Fõvárosi Közgyûlés Kulturális Bizottsága pályázatot hirdet

a Fõvárosi Állat- és Növénykert (1146 Budapest, Állatkerti krt. 6–12.)

fõigazgatói álláshelyére Az intézmény feladata:

– az ökológiakultúra népszerûsítése, sajátos eszközökkel szemlélteti az élõvilág sokszínûségét,

– a természet változékonyságának bemutatásával részt vesz a közmûvelõdésben, tartalmas ismeretekkel szolgál látoga-tóinak, különösen a gyermekes családoknak, a tanulóknak és pedagógusoknak,

– közremûködik a fõváros turisztikai vonzerejének növelésében, nyilvános pihenõparkként is szolgálja látogatóit, szóra-kozási lehetõséget ad, megõrzi és gazdagítja a fõváros egyik fontos idegenforgalmi látványosságát, a mûemlékértékû építészeti együttest, illetve a korabeli tárgyi kultúra egyéb történeti értékeit,

– aktív szerepet vállal természetvédelmi és tudományos feladatok megoldásában, részt vesz olyan, természetvédelmi szempontból jelentõs ritka, védett vagy veszélyeztetett fajok tartásában és szaporításában, amelyeknek természetes élõ-helyükön idõlegesen vagy véglegesen nincs lehetõségük a fennmaradásra, hozzájárul az élõvilág tudományos megisme-réséhez, támogatja a biológiai, állat-egészségügyi, agronómiai és természetvédelmi tudományos kutatásokat, segíti a fel-sõoktatást és továbbképzést a fenti célok teljesülése érdekében,

– közremûködik a környezettudatos nevelésre történõ felkészítésben.

A fõigazgató feladata:az ökológiai, zoológiai, közmûvelõdési és szórakoztató funkciók harmonikus fejlõdésének bizto-sítása, ezen belül

– az intézmény tartalmilag és külsõ körülményeiben megújult komplex tevékenységének eredményes folytatása, fejlesz-tése a fenntartó által biztosított támogatás révén és egyéb források bevonásával,

– a tudományos kutatás és fejlesztés irányítása, – hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatok fejlesztése, – a felújítási, beruházási munkák irányítása.

A megbízás feltételei:

– szakirányú egyetemi végzettség, – legalább ötéves szakmai gyakorlat,

– kiemelkedõ szakmai vagy tudományos tevékenység, – büntetlen elõélet.

Elõnyt jelentlegalább egy világnyelv (lehetõleg angol) felsõfokú, valamint egy világnyelv tárgyalási szintû ismerete, a közszférában szerzett vezetõi gyakorlat, szakirányú posztgraduális végzettség és tudományos fokozat, kulturális mene-dzseri vagy népmûvelõi végzettség.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

– az intézmény mûködtetésére vonatkozó középtávú szakmai-fejlesztési koncepciót, – a szervezet fejlesztésekkel, pénzügyi és gazdasági feladatokkal kapcsolatos elképzeléseit.

Csatolni kell továbbá:

– részletes szakmai önéletrajzot,

– három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt, – a végzettséget igazoló okiratok másolatát,

– a publikációs jegyzéket.

A vezetõi megbízás 2007. szeptember 1-jétõl 2012. augusztus 31-ig terjedõ határozott idõre szól. Illetmény a Kjt. alap-ján, megegyezés szerint.

A pályázatokat – szakmai szakértõi testület véleményének kikérésével – a Fõvárosi Közgyûlés Kulturális Bizottsága bí-rálja el.

Benyújtási határidõ: a közzétételt követõ 30. nap.

A pályázat benyújtásának helye: aFõpolgármesteri Hivatal Kulturális Ügyosztálya(1052 Budapest V., Városház u.

9–11. II. em. 225/d, levélcím: 1840 Budapest).

Az elbírálás határideje: a benyújtási határidõ lejártát követõ 30 napon belül.

A pályázattal kapcsolatos további felvilágosítás a Kulturális Ügyosztály 327-1287-es telefonszámán kérhetõ.

Dr. Bõhm Andráss. k.,

elnök

A közlöny zárása után érkezett pályázati felhívás

Pályázatot meghirdetõ szerv:Törökszentmiklós Város Önkormányzatának Képviselõ-testülete 5200 Törökszentmiklós, Kossuth Lajos út 135/a.

Munkahely és beosztás:Ipolyi Arnold Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyûjtemény 5200 Törökszentmiklós, Kossuth Lajos út 135., igazgató.

A megbízás feltételei:

– szakirányú felsõfokú végzettség, – legalább ötéves szakmai gyakorlat, – büntetlen elõélet,

– kiemelkedõ szakmai tevékenység igazolásaként referenciák (Az ellenõrizhetõséget kérjük lehetõvé tenni. Amennyi-ben tudományos munkát is végez, publikációinak listáját, bibliográfiával).

A pályázathoz csatolni kell:

– szakmai önéletrajz (európai),

– helyzetelemzésre épülõ szakmai elképzelése, vezetõi program, – oklevél(ek) fénymásolata,

– egyéb végzettséget igazoló dokumentumok fénymásolata, – 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány,

– referenciák (lehet az önéletrajz része is),

– nyilatkozat arról, hogy a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázatát megismerheti a megbízón és a bírálóbizottság tagjain kívül más személy is.

Illetmény és vezetõi pótlék:a hatályos jogszabályok szerint.

A megbízás kezdõ idõpontja:2007. november 1.

A megbízás idõtartama:5 év.

A pályázat benyújtásának határideje és helye:a megjelenéstõl számított 30. nap., dr. Juhász Enikõ polgármester 5200 Törökszentmiklós, Kossuth Lajos út 135/a.

A pályázat elbírálásának határideje: a benyújtási határidõt követõ 30. nap.

Dr. Juhász Enikõs. k.,

polgármester

A Magyar Hivatalos Közlönykiadó

megjelentette a Közlöny Könyvek sorozatának újabb köteteként

A BÜNTETÕ TÖRVÉNYKÖNYV MAGYARÁZATA